Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

10 Νέες Σειρές που Περιμένουμε το 2018



ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους!!!! Όπως πάντα, στην αρχή κάθε χρόνου, αναφέρουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες σειρές της νέας χρονιάς. Χρόνο με το χρόνο οι επιλογές είναι περισσότερες, οπότε μπορούμε να επιλέγουμε τις λίγο καλύτερες σειρές (άλλωστε πόσο περισσότερο μπορεί να μεγαλώσει αυτή η λίστα με τις on-going σειρές... που θα φτάσει πια?!). Δείτε παρακάτω 10 προτάσεις από μένα που θα προβληθούν το 2018, με σειρά σύμφωνα με την ημερομηνία πρεμιέρας...


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Black Lightning 

Πρεμιέρα: 16 Ιανουαρίου

Θέμα: O Jefferson Pierce έχει αποσυρθεί εδώ και 9 χρόνια από την ζωή του ως ο υπερήρωας Black Lightning, αφού είδε τις επιπτώσεις που είχε η 2πλη του προσωπικότητα στην οικογένεια του. Τώρα, καλείται να γίνει ήρωας ξανά, όταν η τοπική συμμορία The One Hundred έχει αυξήσει το έγκλημα και τη διαφθορά στην πόλη του.

Γιατί το περιμένουμε: Συμπαθητικά τα τρέιλερ της σειράς ( >>1<< - >>2<< - >>3<< ). Δεν είναι σειρά να περιμένεις πολλά, αλλά νομίζω θα είναι εξίσου διασκεδαστική με τις υπόλοιπες σειρές του Arrowverse. Αν και σε πρώτο πλάνο έχουν να πλασάρουν τη σειρά ως κάτι διαφορετικό, δε νομίζω να αργήσουν να την εντάξουν στο σύμπαν των υπολοίπων. 

Counterpart

Πρεμιέρα: 21 Ιανουαρίου

Θέμα: H ιστορία ενός υπαλλήλου που ξαφνικά ανακαλύπτει ότι η υπηρεσία που δουλεύει τόσα χρόνια, κρατάει ένα μυστικό... τη διάβαση σε ένα παράλληλο σύμπαν. Μέσω του Χάουαρντ και του παράλληλου εαυτού του, η σειρά θα προσεγγίσει θέματα όπως τη ταυτότητα, τον ιδεαλισμό, τις διάφορες επιλογές και μια χαμένη αγάπη.

Γιατί το Περιμένουμε: Μετά το ιντριγκαδόρικο τρέιλερ αποφάσισα να δώσω μία ευκαιρία στη νέα σειρά που φέρνει στην επιφάνεια μνήμες από Fringara!!! Αν και εκεί αναλύσαμε αρκετά plots με παράλληλα - αλληλένδετα σύμπαντα με 2πλους ρόλους, θέλω να ελπίζω ότι εδώ θα δούμε κάτι  διαφορετικό. Στα συν της σειράς, ο πρωταγωνιστής (ή μάλλον οι πρωταγωνιστές) που ενσαρκώνει ο μεγάλος και τρανός J. K. Simmons. Φαίνεται θα χουμε εναλλαγή ρόλων, κάτι σαν ο "καλός" και ο "κακός". 

Altered Carbon

Πρεμιέρα: 2 Φεβρουαρίου

Θέμα: Πρόκειται για ένα έργο που εξελίσσεται σε ένα μέλλον όπου η συνείδηση μπορεί να γίνει ψηφιακή και να αποθηκευτεί στην σπονδυλική στήλη, επιτρέποντας έτσι στον άνθρωπο να ξεγελάσει τον θάνατο από φυσικά αίτια μεταφέροντας τις μνήμες του σε νέα σώματα. Η ιστορία ακολουθεί τον ειδικά εκπαιδευμένο στρατιώτη Takeshi Kovacs του οποίου οι μνήμες έχουν περάσει στο σώμα ενός  αστυνομικού, υπό την εντολή του αριστοκράτη με μεγάλη επιρροή Laurens Bancroft. Ο Bancroft δολοφονήθηκε, έχοντας κάνει το τελευταίο back up ώρες πριν τη δολοφονία του, και έτσι δε γνωρίζει ποιος τον σκότωσε και γιατί. Ενώ η αστυνομία το θεώρησε ως αυτοκτονία, ο Bancroft είναι πεπεισμένος ότι δολοφονήθηκε και έτσι προσλαμβάνει τον Kovacs να το ανακαλύψει.

Γιατί το Περιμένουμε: Μέσα σε αυτό το >>τρέιλερ<< μας παρουσιάζεται ο κόσμος της σειράς. Μία ατμόσφαιρα Blade Runner με τα δικά του Κυβερνοπάνκ κόλπα. Το Netflix έκανε τα μαγικά του στην παραγωγή, όπως και στις υπόλοιπες σειρές του. Βέβαια οι σειρές του θα είναι ή του ύψους ή του βάθους, οπότε ας ελπίσουμε να πιάσει ύψος αυτή η σειρά. Έχει όλα τα φόντα να φέρει την επανάσταση στο είδος της επιστημονικής φαντασίας.

UNSOLVED:
The Murders of TUPAC & The Notorious B.I.G. 

Πρεμιέρα: 27 Φεβρουαρίου 2018

Θέμα: Σειρά ανθολογίας, με την πρώτη σεζόν να ασχολείται με τους φόνους των 2 γνωστών ράπερ!

Γιατί το Περιμένουμε: Μετά την επιτυχία του American Crime Story, έρχεται το Unsolved (στο διάστημα, μεσολάβησε και το Law and Order: True Crime) που ακολουθεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο. Για την ακρίβεια, κάποιοι απ΄την ομάδα του ACS ακολουθούν και εδώ. Κάθε σεζόν, και μία πραγματική ανεξιχνίαστη υπόθεση δολοφονίας. Με τη μόνη διαφορά ότι εδώ φαίνεται να εστιάζει περισσότερο στην έρευνα, παρά στη δίκη. Προσωπικά απόλαυσα το ACS (όχι την εταιρία κούριερ), και δεν βρίσκω λόγο να μην δω και αυτή τη σειρά.

Krypton

Πρεμιέρα: 21 Μαρτίου.

Θέμα: Η σειρά εξελίσσεται 2 γενιές πριν την καταστροφή του πλανήτη Κρύπτον, και εστιάζει στον Seg-El, τον παππού του Σούπερμαν. Ο Seg-El θα έρθει αντιμέτωπος με τον γήινο χρονοταξιδιώτη Adam Strange, ο οποίος θα τον προειδοποιήσει για την επικείμενη καταστροφή του πλανήτη του. Ενώ ο Seg θα παλεύει για την τιμή της οικογένειας του αλλά και για αυτούς που αγαπάει, θα έρθει αντιμέτωπος με μία απόφαση ζωής και θανάτου: Να σώσει τον πλανήτη του ή να τον αφήσει να καταστραφεί προκειμένου να ακολουθήσει ο εγγονός του το πεπρωμένο του. 

Γιατί το Περιμένουμε: Η αλήθεια είναι ότι αποφεύγω σειρές του Syfy όπως ο Σούπερμαν τον Κρυπτονίτη, όμως στη συγκεκριμένη κάτι με προσέλκυσε. Ενώ αρχικά μου φάνηκε αδιάφορο και αχρείαστο το prequel, στη συνέχεια με τη δημοσίευση του πρώτου τρέιλερ άλλαξα γνώμη. Κάτι τα εφέ, κάτι ότι μπλέκει χαρακτήρες και ιστορίες από το "παρόν", κάτι ότι είμαι ψυχαναγκαστικός να ακολουθώ τις σειρές της DC.

Reverie

Πρεμιέρα: Μάρτιος

Θέμα: Μία πρώην πράκτορας ειδικευμένη στην ανθρώπινη συμπεριφορά λαμβάνει δράση, όταν λανσάρεται ένα νέο προηγμένο πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας όπου έχει επικίνδυνες και ακούσιες επιπτώσεις.

Γιατί το Περιμένουμε: Η Sarah Shahi μετά το Person of Interest επιστρέφει σε μία ακόμα τεχνολογική ιδέα, όχι πολύ μακρυά από την εποχή μας. Αυτή τη φορά η σειρά πραγματεύεται πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας. Δεν προέρχεται βέβαια απ το μυαλό του Νόλαν, αλλά μου αρέσουν κάτι τέτοια sci-fi, που δεν αποκλίνουν πολύ από το σήμερα. Τη Shahi συνοδεύει ο Dennis Haysbert γνωστός από το 24 ως President David Palmer. Βέβαια δε θα μου έκανε εντύπωση να εμφανιστεί καμιά Amy Acker ενώ η Sarah χρησιμοποιεί το πρόγραμμα...και όχι σε πολύ νορμάλ σκηνές. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, η σειρά θα πήγαινε για HBO, σε στυλ Westworld (πάλι hint για Nolan). Περιμένουμε ακόμα το τρέιλερ για τις πρώτες εντυπώσεις...!!!

Tom Clancy's Jack Ryan 

Πρεμιέρα: Κάποια στιγμή το 2018.

Θέμα: Μετά από μια σειρά ανακαλύψεων, ο Jack Ryan, σηκώνεται απ΄την ασφάλεια του γραφείου του, και πηγαίνει στο πεδίο της μάχης για πρώτη φορά, προκειμένου να ξεσκεπάσει κάποιους τρομοκράτες αποτρέποντας συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Γιατί το Περιμένουμε: O θρυλικός ήρωας Jack Ryan επιστρέφει με μία νέα εκδοχή στη μικρή οθόνη. Αυτή τη φορά με τη σφραγίδα του Carlton Cuse (LOST). Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να τα καταφέρει στο συγκεκριμένο είδος, αλλά σίγουρα θα του δώσω μία ευκαιρία. Να πω την αμαρτία μου, δε με ενθουσιάζει ο John Krasinski ως Jack Ryan, φαντάζομαι και όσους τον παρακολουθούσαν στο The Office. Απ την άλλη, και η σειρά αυτό σηματοδοτεί... απ το office, στο field (you see what I did there!). 

Castle Rock 

Πρεμιέρα: Κάποια στιγμή το 2018.

Θέμα: Βασισμένο στα έργα του Stephen King, η σειρά θα μπλέξει κόσμο και ιστορίες από τη φημισμένη πόλη του Castle Rock.

Γιατί το Περιμένουμε: Με τη σφραγίδα του J.J.Abrams (Bad Robot Productions) θα δούμε ένα ανακάτεμα από τα έργα του Stephen King. Και μόνο που αναφέρουμε αυτά τα 2 ονόματα στο ίδιο έργο, φαίνεται ότι θα δούμε κάτι σίγουρα ενδιαφέρον. Η σειρά παρουσιάστηκε ως σειρά ανθολογίας, κάθε σεζόν με διαφορετικό θέμα. Έχουν προστεθεί αρκετά γνωστά ονόματα στο καστ, Scott Glenn, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård και Sissy Spacek. Ο Stephen King δεν έχει πραγματική ανάμειξη με το project, δηλώνοντας ότι εμπιστεύεται τον J.J. με κλειστά μάτια. Βάζοντας τα καλά στοιχεία από έργα και χαρακτήρες του Βασιλιά, και αναμιγνύοντας τα με την μοναδική αφήγηση του J.J. ελπίζω να δούμε κάτι που θα απολαύσουμε.  

Titans 

Πρεμιέρα: Κάποια στιγμή το 2018.

Θέμα: Εστιάζει στην θρυλική ομάδα των νεαρών ηρώων, υπό την ηγεσία του Dick Grayson (aka Robin).

Γιατί το Περιμένουμε: Είναι η 3η σειρά ηρώων της DC που βάζω στη λίστα, και μάλιστα αυτή που περιμένω περισσότερο. Το πρώτο δείγμα των πόστερ ήταν θετικό. Η σειρά θα προβληθεί στη νέα πλατφόρμα της DC, οπότε δεν έχουμε ιστορικά δεδομένα να δούμε σε τι στανταρντς θα παίζουμε. Ωστόσο θέλω να πιστεύω ότι θα έχει ένα αξιοπρεπές μπάτζετ (πως αλλιώς θα διαφημιστεί!). Στα ονόματα των ηρώων που θα ακολουθήσουν τον Robin έχουμε μέλη από την original ομάδα των Teen Titans: Starfire, Raven, Beast Boy, Hawk and Dove. Λείπει ο Cyborg απ το καρτούν που βλέπαμε μικροί, αλλά ήταν λογικό μιας και προστέθηκε στην ταινία Justice League. Λυπάμαι που δε θα δούμε ως βασικό κακό τον Deathstroke (που πρωτοείδαμε στο καρτούν) για τον ίδιο λόγο με τον Cyborg, αλλά οι πρώτες φήμες μιλάνε ότι θα έχουμε ως κακό της πρώτης σεζόν τον Trigon (ελπίζω να μην κάνουν κανα λάθος με τα εφέ!).

Blue Book

Πρεμιέρα: Κάποια στιγμή το 2018

Θέμα: Η Σειρά εστιάζει σε πραγματικές υποθέσεις της δεκαετίας 50's και 60's  που σχετίζονται με UFO, οι πιο πολλές από τις οποίες δεν εξιχνιάστηκαν ποτέ. Θα αναμειχθούν θεωρίες και ιστορικά στοιχεία της πιο μυστηριώδους εποχής στην ιστορία των Η.Π.Α. 

Γιατί το Περιμένουμε: Πραγματικές υποθέσεις, θεωρίες με εξωγήινους και το κλίμα μυστηρίου των 60's? Ανυπομονώ!!!! Σαν τα καλύτερα επεισόδια των X-Files. Ελπίζω να μη μας δείξουν εξωγήινους στη σειρά και να μείνει πιστό στις πραγματικές υποθέσεις, που θα σε κάνουν να αμφισβητείς συνεχώς κατά πόσο ισχύει ή όχι η ύπαρξη τους (στη Γη ... γιατί γενικά υπάρχουν αδιαμφισβήτητα!). 
__________________________________________________

Πέρα από αυτές, 3 σειρές που έχουν ανακοινωθεί και ανυπομονώ, αλλά κατά 99% πάνε για το 2019 (γι αυτό άλλωστε δεν τις ανέφερα) είναι τα: 1. Watchmen (με Damon Lindelof στο HBO και ένα θέμα που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τι διαστάσεις μπορεί να πάρει), 2. Mayans MC (sequel του Sons of Anarchy που εστιάζει στους Mayans) και 3. Locke and Key (βασισμένο σε κομικς, με την υπογραφή του Carlton Cuse για την μεταφορά του στη μικρή οθόνη).

Εσείς ποιες νέες σειρές περιμένετε να δείτε το 2018? 
(Είτε από αυτές που ανέφερα, είτε δικές σας προτάσεις.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου