Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Οι Νέες Δραματικές Σειρές για την σεζόν 2016 - 2017


Καλησπέρα Κόσμε!!! Ποιος είπε ότι κατεβάσαμε ρολά;;; (πλάκα πλάκα μπορείτε να μας βρείτε στο facebook να τα λέμε πιο συχνά). Όπως κάθε χρόνο (γκουχ γκουχ, πέρυσι ξεχαστήκαμε) έτσι και φέτος, κάνει η μπλογκάρα το μεγάλο come back για να παρουσιάσει τις νέες σειρές των ελεύθερων δικτύων (ABC, FOX, CBS, NBC, CW). Οι σειρές γίνονται περισσότερες, η ποιότητα των ελεύθερων δικτύων πέφτει, μιας και τα καλωδιακά έχουν μπει πλέον πιο δυναμικά στο παιχνίδι και είναι πια οι κυρίαρχοι. Ωστόσο, ο Μάιος ανήκει στην ελεύθερη τηλεόραση μιας και συνεχίζει το έθιμο της να κάνει ολόκληρο event για την παρουσίαση των νέων σειρών της. Ας μην μακρηγορούμε όμως και να περάσουμε απευθείας στο ψητό. Δείτε παρακάτω τις νέες σειρές που περιμένουμε...


ABC


Designated Survivor 

Περίληψη: Ο Τομ Κιρκμαν, ένα χαμηλόβαθμο μέλος του υπουργικού συμβουλίου των Ηνωμένων Πολιτειών γίνεται ξαφνικά Πρόεδρος της Αμερικής, μετά από μία καταστροφική επίθεση που σκότωσε κάθε έναν που ήταν πάνω από αυτόν στην Προεδρική διαδοχή. Πρόκειται για ένα οικογενειακό δράμα τυλιγμένο σε ένα θρίλερ συνωμοσίας που αφορά έναν συνηθισμένο άνθρωπο σε μία ασυνήθιστη κατάσταση!

Σχόλια: O Jack Bauer γίνεται Πρόεδρος, κι αυτό δεν πρόκειται να το χάσω! Σίγουρα του λείπει το Badass βλέμμα, αλλά ο Kieferάρας θα μας αποζημιώσει στο έπακρο! Έχουμε και την Maggie Q στο καστ της σειράς! Φαίνεται ένα αξιόλογο πολιτικό θρίλερ συνωμοσίας που αξίζει δοκιμή. 

Trailer: εδώ

Conviction 

Περίληψη: Δικηγόρος, και κόρη πρώην Προέδρου, η Hayes Morrison θα εκβιαστεί προκειμένου να δεχτεί μία δουλειά, από τον αντίπαλο της, τον εισαγγελέα Wayne Wallis, προκειμένου να μην μπει φυλακή για κατοχή κοκαΐνης και βλάψει την πολιτική καριέρα της μητέρας της. Θα δουλεύει πλέον στο τμήμα για καταδίκες που θα ξανανοίγουν υποθέσεις που πιστεύουν ότι έχουν γίνει σημαντικά λάθη. 

Σχόλια: Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή μου, το κουκούλι αλλάζει, το εσωτερικό παραμένει το ίδιο, αυτοτελείς υποθέσεις δικηγορικού περιεχομένου, λίγο χιούμορ, λίγο δράμα, γνωστή συνταγή για τους Αμερικάνους.

Trailer: εδώ

Notorious

Περίληψη: Η σειρά είναι εμπνευσμένη από τη ζωή του διάσημου δικηγόρου Mark Geragos και της τηλεοπτικής παραγωγού Wendy Walker. H σειρά θέλει να δώσει μία νέα ματιά στην μοναδική, σέξυ αλλά και επικίνδυνη αλληλεπίδραση του νόμου και των μίντια. 

Σχόλια: Σαν σειρά της Σόντα φαίνεται, γι αυτό άλλωστε το έχουν ως αντικαταστάτη του Scandal. Δεν είναι του στυλ μου, αλλά το κοινό του πιστεύω θα το ικανοποιήσει.  

Trailer: εδώ

Still Star-Crossed

Περίληψη: Ένα δράμα εποχής, που δίνει μία συνέχεια στη γνωστή ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας χαρτογραφόντας την προδοσία, την ίντριγκα στο παλάτι καθώς και την μοίρα των οικογενειών των Μοντέγων και Καπουλέτων.

Σχόλια: Μιας και μιλάγαμε για την Σόντα νωρίτερα, η συνεργάτιδα της, Heather Mitchell, πέρασε στη σαπουνόπερα εποχής. Η σειρά είναι βασισμένη στο βιβλίο της Melinda Taub. Λίγο τραβηγμένη μου φαίνεται η ιδέα, αλλά όπως και το Notorious πιστεύω θα ικανοποιήσει το κοινό στο οποίο απευθύνεται. 

Trailer: εδώ

Time after Time

Περίληψη: Η σειρά δείχνει τις περιπέτειες του H.G. Wells καθώς στην προσπάθεια του να πιάσει τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη ταξιδεύει στο χρόνο και μεταφέρεται στο Μανχάταν της σημερινής εποχής.

Σχόλια: Δεν θα ήταν άσχημο αν ήταν ταινία. Το έχουμε χιλιοδεί το έργο με τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη σε πολλές παραλλαγές, αν τραβήξει και 20+ επεισόδια η σεζόν και έχουνε πλάνο πολλών σεζόν, τότε... ούτε η ιστορία του Red John δε θα χε κουράσει τόσο. 

Trailer: εδώ


FOX

24: Legacy

Περίληψη: Μία μάχη γεμάτη αδρεναλίνη ενάντιας στο χρόνο, καθώς ο πρωταγωνιστής μας προσπαθεί να σταματήσει μία καταστροφική τρομοκρατική επίθεση που λαμβάνει χώρα σε Αμερικάνικο έδαφος. Η σειρά διαδραματίζεται σε πραγματικό χρόνο, όπως και ο προκάτοχος της.


Σχόλια: 24 χωρίς Jack Bauer δεν είναι 24. Όλοι έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για το 24: Legacy και όπως κι αν το κάνουμε, η απουσία του Bauer θα είναι εμφανής. Ωστόσο θα του δώσω μία ευκαιρία ελπίζοντας σε εμφάνιση παλαιών χαρακτήρων (Τόνυ για σένα χτυπάει η καμπάνα... άντε και για την Κλόη). Το όνομα του Kiefer Sutherland φαίνεται στους παραγωγούς... ελπίζω να ζηλέψει και να δώσει στον εαυτό του μία γκεστ εμφάνιση. Όχι τίποτα άλλο, αλλά μας έχει αφήσει και με την αγωνία. 

Trailer: εδώ


A.P.B.


Περίληψη: Αφού ο εκατομμυριούχος Gideon Reeves γίνεται μάρτυρας στη δολοφονία του καλύτερου του φίλου, αποφασίζει να αγοράσει από το δημόσιο ένα αστυνομικό τμήμα και να το κάνει ιδιωτικό υπό την επιτήρηση του. 

Σχόλια: Δεν είναι άσχημο το τουίστ της τεχνολογίας σε μία κατά τα άλλα συνηθισμένη αστυνομική σειρά. Το θέμα είναι πως θα εξελίξει την ιστορία του, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον κεντρικό στόρυ και να μην αναλωθεί σε αυτοτελή επεισόδια. Πάντως το FOX, αν εξαιρέσουμε τη συνήθεια του να κόβει σειρές, μπορούμε να πούμε ως προς την σεναριακή εξέλιξη τους, είναι το πιο καινοτόμο ελεύθερο δίκτυο από τα 5! 

Trailer: εδώ

Lethal Weapon 

Περίληψη: Το γνωστό δίδυμο από τις ταινίες του Φονικού Όπλου, Riggs και Murtaugh, ενώνεται για διασκεδαστικές περιπέτειες στην μικρή οθόνη.

Σχόλια: Όπως και να το κάνουμε, το δίδυμο δε θα ναι όπως οι Mel Gibson και Danny Glover. Δε νομίζω να προσφέρει κάτι παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη αστυνομική σειρά, θα κορεστεί εύκολα. Μακάρι να διαψευσθώ, αλλά δε μπορώ να βλέπω άλλες σειρές εμπνευσμένες από ταινίες.

Trailer: εδώ

Pitch

Περίληψη: Η σειρά αφηγείται την ιστορία της Ginny Baker, της πρώτης γυναίκας που έπαιξε ποτέ στο Major League Baseball.

Σχόλια: Baseball? Το Άθλημα είναι πιο Αμερικανιά και από το Αμερικάνικο Φούτμπολ!  Thanks, but no thanks!!!

Trailer: εδώ

Prison Break


Περίληψη: Η συνέχεια του Prison Break.

Σχόλια: Επιμένω ότι δεν υπήρχε λόγος να φέρουν πίσω το Prison Break. Ήταν από τις αγαπημένες μου σειρές με ένα φινάλε που προσωπικά μου άρεσε πολύ. Προσπαθώ να προσπεράσω τη νίλα της νεκρανάστασης (με όλες τις έννοιες!) και να ευχαριστηθώ το ταξίδι και την περιπέτεια. Ελπίζω να μας θυμίσει τις επικές στιγμές της τότε εποχής που είχαμε λίγες και καλές σειρές στην tv. 

Trailer: εδώ

Shots Fired

Περίληψη: H σειρά εξερευνά τις συνέπειες μίας ρατσιστικής επίθεσης σε μία μικρή πόλη στο Τενεσί.

Σχόλια: Φαίνεται σοβαρό μεν, σαν να θέλει κάτι να πει, αλλά όπως και σε προηγούμενες σειρές, δε βρίσκω πάλι κάτι που θα το κάνει να ξεχωρίσει από παρόμοιες σειρές. 

Trailer: εδώ

The Exorcist

Περίληψη: Η σειρά ακολουθεί 2 πολύ διαφορετικούς άντρες να αντιμετωπίζουν μία υπόθεση δαιμονισμού, που θα τους φέρει αντιμέτωπους με το πραγματικό κακό. 

Σχόλια: Μπορεί να γίνει πολύ καλό, μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη πατάτα. Εξαρτάται από το ύφος που θα επιλέξει να ακολουθήσει, πράγμα που δεν πολυκατάλαβα από το τρέιλερ (στο τέλος καλά το πήγαινε με το επικό θριλερικό soundtrack). 

Trailer: εδώ


CBS

Training Day 

Περίληψη: Η σειρά ξεκινάει 15 χρόνια μετά τα γεγονότα της ταινίας, και εστιάζει σε έναν ιδεαλιστή νεαρό αστυνομικό  (Justin Cornwell) που προάγεται στην ελίτ ομάδα της αστυνομίας του LA, όπου θα συνεργαστεί με έναν σκληραγωγημένο, αμφιβόλου ηθικής  Ντετέκτιβ (Bill Paxton).

Σχόλια: Δεν έχω δει την ταινία (ντροπή), αλλά μου άρεσε το ύφος της σειράς που φαίνεται από το τρέιλερ. Βέβαια το CBS είναι ένα κανάλι που φοβάμαι, ειδικά όταν αναλαμβάνει σειρές με αυτοτελή επεισόδια. Φοβάμαι ότι θα κουράσει εύκολα. 

Trailer: εδώ

Bull 

Περίληψη: Εμπνευσμένη από την καριέρα του Dr. Phil McGraw, του Ιδρυτή μίας συμβουλευτικής εταιρίας για δίκες, η σειρά εστιάζει στον Dr. Jason Bull. Ευφυής και γοητευτικός, χειραγωγεί τους πάντες συνδυάζοντας ψυχολογία, διαίσθηση και τεχνολογία για να μάθει τι κάνει τους ενόρκους και τους κατηγορούμενους να λυγίζουν.  

Σχόλια: Στην αρχή φάνηκε ωραίο, ψαρωτικό, σαν να πήγε να μας χειραγωγήσει... αλλά δεν άργησε το τρέιλερ να δείξει τον πραγματικό εαυτό μίας σειράς του CBS. 

Trailer: εδώ

Doubt 

Περίληψη: Μία έξυπνη, κομψή και επιτυχημένη δικηγόρος ερωτεύεται έναν χαρισματικό πελάτη της, ο οποίος ίσως εμπλέκεται σε φόνο. 

Σχόλια: Δεν έχουμε τρέιλερ να σχολιάσουμε... αλλά δε νομίζω να περιμένει κανείς να δει κάτι της προκοπής στο Doubt!

Trailer: Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.

MacGyver 

Περίληψη: H σειρά ακολουθεί τον νεαρό Angus MacGyver, τον άνθρωπο με την ικανότητα να χρησιμοποιεί αντισυμβατικές μεθόδους για την επίλυση των προβλημάτων.

Σχόλια: Δεν είχα δει το παλιό, αλλά δε νομίζω το θέμα της σειράς να ταιριάζει στη σημερινή εποχή... την εποχή της τεχνολογίας. Να μη σχολιάσω τον πρωταγωνιστή.  

Trailer: εδώ

Pure Genius 

Περίληψη: Ένας πλούσιος νεαρός που έχει κλίση στην τεχνολογία, προσλαμβάνει έναν βετεράνο χειρούργο με αμφιλεγόμενο παρελθόν, και ανοίγει ένα νοσοκομείο όπου θα χρησιμοποιεί μία καινοτομική προσέγγιση στην ιατρική.

Σχόλια: Δεν ήταν άσχημο, αλλά...γκουχ...γκουχ...CBS. 

Trailer: εδώ

Star Trek

Περίληψη: Η νέα σειρά Σταρ Τρεκ θα συστήσει νέους χαρακτήρες που αναζητούν νέους κόσμους και νέους πολιτισμούς.

Σχόλια: Αν και δεν έχω παρακολουθήσει καμία σειρά Star Trek (λόγω παλαιότητας κυρίως), και δεν είμαι μεγάλος φαν του Space Opera, ψήθηκα να δώσω μία ευκαιρία στο νέο εγχείρημα του CBS να μπει στον διαστημικό κόσμο. Το ότι δεν είμαι φαν του Space Opera μπορεί να οφείλεται ότι δεν βλέπω καθόλου (το σαπιοκάναλο) SyFy, όπου αν το σκεφτούμε μόνο αυτό δείχνει τέτοιου είδους σειρές. Καιρός να μας παρουσιάσει κάποιος άλλος την οπτική του στο διάστημα...

Trailer: εδώ


NBC

Chicago Justice 

Περίληψη: Η 4η σειρά του "Chicago franchise" σχετικά με τους δικηγόρους στο Σικάγο.

Σχόλια: Κλασσικά, όποιος βλέπει τις άλλες σειρές του Franchise ή του αρέσουν τα δικηγορικά, ας ακολουθήσει.

Trailer: Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.

Emerald City

Περίληψη: Η σειρά είναι βασισμένη στον Μάγο του Οζ.

Σχόλια: Μετά από 40 κύματα... ή από θυελλώδης ανέμους να λέμε καλύτερα, η σειρά κατάφερε να φτιάξει τον πιλότο της (από το 2014 το πάλευαν). Παραμυθένια, σκοτεινή, νομίζω ότι όποιος έχει όρεξη για το είδος, αξίζει μία δοκιμή.

Trailer: εδώ


Midnight, Texas

Περίληψη: Καλωσορίσατε σε ένα μέρος όπου το να είσαι φυσιολογικός είναι κάτι άγνωστο. Μεταφερόμαστε σε μία απομονωμένη πόλη του Τέξας, όπου κανένας δεν είναι αυτό που φαίνεται. Από βαμπίρ και μάγισσες μέχρι μέντιουμ και δολοφόνους. Το Midnight είναι ένας μυστηριώδης ασφαλής παράδεισος γι αυτούς που είναι διαφορετικοί. Καθώς οι κάτοικοι της πόλης πολεμούν εξωτερικές απειλές όπως και το ίδιο το παρελθόν τους, ενώνονται μαζί και δημιουργούν μία δυνατή και απίθανη οικογένεια.

Σχόλια: Ωραίο το θέμα, ωραίο και το τρέιλερ μέχρι που διαβάζεις from author Charlaine Harris (“True Blood”). Εκεί αρχίζεις να φοβάσαι πως ένα συνετό supernatural drama μπορεί να ξεχειλώσει στο πι και φι. Τελευταία φορά που είδα κάτι παρόμοιο ήταν το Hemlock Grove όπου και το παράτησα. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση (μην πω γενικότερα για το είδος), πιστεύω ότι σε ελεύθερο κανάλι, με τους περιορισμούς που έχει, μπορεί να γίνει καλύτερη δουλειά ως προς το σενάριο (αν σκεφτούμε ότι παραδείγματα όπως HG ή TB ξεχείλωναν το σενάριο για ψευτοεντυπωσιασμούς). 

Trailer: Είχε δημοσιευθεί, αλλά το αφαίρεσαν!


Taken

Περίληψη: Είναι prequel της ομώνυμης ταινίας και θα εστιάζει στον νεαρό Bryan Mills.

Σχόλια: Μπορεί να μου άρεσαν αρκετά οι ταινίες αλλά δε βρίσκω λόγο να βγει prequel σειρά. Δεν ξέρω τι μπορεί να προσφέρει.

Trailer: Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.

Timeless

Περίληψη: Ένας μυστηριώδης εγκληματίας κλέβει μία μυστική μηχανή του χρόνου προκειμένου να καταστρέψει την Αμερική όπως τη γνωρίζουμε αλλάζοντας το παρελθόν. Η μόνη μας ελπίδα είναι μία απροσδόκητη ομάδα: ένας επιστήμονας, ένας στρατιώτης και μία καθηγήτρια ιστορίας, οι οποίοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη μηχανή για να ταξιδεύσουν πίσω στο χρόνο σε σημαντικά γεγονότα. Καθώς πρέπει να προσπαθήσουν να μην αλλάξουν το παρελθόν από μόνοι τους, πρέπει να μείνουν ένα βήμα μπροστά από τον επικίνδυνο φυγά.

Σχόλια: Στην αρχή δεν εντυπωσιάστηκα από το τρέιλερ, αλλά το σενάριο υπογράφουν οι Eric Kripke και Shawn Ryan, και στο καστ παίζει η καταπληκτική Abigail Spencer, οπότε θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε κάτι καλό. Βέβαια σειρές τύπου Doctor Who wanna be συνήθως δεν τα πάνε καλά σεναριακά και πλατιάζουν εύκολα, αφήνοντας κενά και τρύπες παντού. Ίδωμεν...

Trailer: εδώ

The Blacklist Redemption

Περίληψη: Ο Τομ Κιν συνεργάζεται με την Susan “Scottie” Hargrave (Famke Janssen) και δουλεύουν για μία κρυφή οργάνωση που λύνει προβλήματα που η κυβέρνηση δεν τολμάει να αγγίξει. Καθώς ο Τομ έψαχνε για αυτόν που επιτέθηκε στη Liz, ανακαλύπτει ότι η Σκότι είναι η βιολογική του μητέρα. Τώρα, καθώς συμμαχούν στην προσπάθεια τους να πολεμήσουν επικίνδυνους δολοφόνους, ο Τομ ξεκινάει την δική του μυστική αποστολή να μάθει περισσότερα για το παρελθόν του.

Σχόλια: Δεν βλέπω Blacklist οπότε δε μπορώ να κρίνω το spin-off. Οι φαν όμως επιβάλλεται να το δείτε.

Trailer: εδώ

CW
Frequency 

Περίληψη: H σειρά εστιάζει σε μία ντετέκτιβ όπου ανακαλύπτει ότι μπορεί να επικοινωνήσει μέσω μίας συχνότητας του ραδιοφώνου με τον πατέρα της που πέθανε πριν 20 χρόνια, το 1996, όπου ήταν κι αυτός Ντετέκτιβ. Αναπτύσσουν μία νέα σχέση καθώς δουλεύουν μαζί σε μία άλυτη υπόθεση δολοφονίας αλλά κάποιες απροσδόκητες συνέπειες του φαινόμενου της πεταλούδας θα φέρουν τον όλεθρο στο παρόν. 

Σχόλια: Aν έβλεπα το τρέιλερ χωρίς να ξέρω σε ποιο κανάλι παίζεται, δε θα καταλάβαινα ότι είναι του CW. Είχα δει την ταινία με τον Jim Caviezel παλιότερα, μου άρεσε, αλλά για σειρά δεν ξέρω πως θα είναι. Σίγουρα έχει το ενδιαφέρον του, αλλά πρέπει να σκεφτούν έξυπνους τρόπους να ελιχθούν περισσότερο στο φανταστικό κομμάτι απ' ότι στο αστυνομικό.

Trailer: εδώ

No Tomorrow 

Περίληψη: Η σειρά εστιάζει σε μία γυναίκα που μανατζάρει ένα τμήμα προμηθειών σε μία εταιρία τύπου Amazon, η οποία γνωρίζει και ερωτεύεται έναν ανέμελο άντρα που ζει τη ζωή στο έπακρο.

Σχόλια: Λίγο γιούυχουυ! 

Trailer: εδώ

Riverdale 

Περίληψη: H σειρά εστιάζει στους Archie, Betty, Veronica και στους φίλους τους, από τη γνωστή σειρά κόμικς.

Σχόλια: Θυμάμαι το κόμικ που το διαφήμιζαν στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια των καρτούν πριν 15 χρόνια. Νόμιζα είναι σκέτο teen drama. Η εικόνα όμως, άλλο δείχνει. Περιμένουμε το τρέιλερ.

Trailer: Δεν έχει κυκλοφορήσει. 
___________________________________________

Εσείς ποιες σειρές ξεχωρίσατε?

Y.Γ. Μπορείτε να κάνετε Like στη σελίδα μας στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου