Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

10 Νέες Σειρές που Περιμένουμε το 2016


Εντάξει, αφού ο Preacher μας ζητάει να παρουσιάσουμε τις νέες σειρές που περιμένουμε το 2016, δε μπορούμε να του αρνηθούμε, αφού το 2016 ίσως θεωρηθεί η χρονιά του κυρίου από πάνω. Για άλλη μια χρονιά η λίστα με τις σειρές είναι μεγάλη, γι αυτό επέλεξα 10 σειρές που μου φάνηκαν οι πιο ενδιαφέρουσες για διάφορους λόγους, και τις παρουσιάζω παρακάτω...


The Shannara Chronicles

Πρεμιέρα: 5 Ιανουαρίου 

Θέμα: Τρεις Νέοι ήρωες ξεκινάνε ένα ταξίδι για να σώσουν την πατρίδα τους, ενώ απειλείται από έναν θανάσιμο κίνδυνο. 

Γιατί το περιμένουμε: Βλέποντας το τρέιλερ καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για μία ταξιδιάρικη παραμυθένια περιπέτεια σε έναν φανταστικό κόσμο. Ξέρουμε το στυλ του MTV, μην περιμένετε να δείτε κανα Game of Thrones. Το κανάλι θα στοχεύσει να έχει τις σωστές δόσεις ρομάτζου, περιπέτειας, δράσης και φαντασίας! Άντε θα δούμε και τον αγαπημένο μας Κρίξο ή Deathstroke (aka Manu Bennett).

Colony

Πρεμιέρα: 14 Ιανουαρίου

Θέμα: Η σειρά λαμβάνει χώρα στο κοντινό μέλλον και εστιάζει σε μία οικογένεια που ζει στο Los Angeles στο οποίο έχουν έρθει εξωτερικοί εισβολείς (μάλλον εξωγήινοι). Κάποιοι αποφάσισαν να συνεργαστούν με τις αρχές και να επωφεληθούν από τη νέα τάξη πραγμάτων, ενώ άλλοι αποφάσισαν να επαναστατήσουν και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Στο επίκεντρο μία οικογένεια που πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να επιβιώσει και να μείνει ενωμένη. 

Γιατί το περιμένουμε: Έχοντας δει τον πιλότο, ξέρω ότι δεν πρόκειται για κάτι συναρπαστικό, αλλά για μία οικογενειακή σειρά (όπως συνηθίζει το USA Network, με εξαίρεση το Mr. Robot) που απευθύνεται σε όλους. Επίσης έχουμε τον Cuse ο οποίος φαίνεται να κρατάει κρυφά τα χαρτιά του από την αρχή, μην εξηγώντας πλήρως την κατάσταση. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να μας επιφυλάσσει ο αλητάμπουρας. Εν ολίγοις έμεινα ικανοποιημένος με τον πιλότο και θα παρακολουθήσω τη συνέχεια εφόσον συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. 


Dc's Legends of Tomorrow 

Πρεμιέρα: 21 Ιανουαρίου

Θέμα: O Rip Hunter ταξιδεύει στο παρόν, για να φτιάξει μία ομάδα από ήρωες και κακούς προκειμένου να σταματήσει τον Vandal Savage από το να καταστρέψει τον κόσμο, αλλά και τον χρόνο τον ίδιο.

Γιατί το περιμένουμε: Μπορεί τα Arrow και The Flash να μην προσφέρουν κάτι ξεχωριστό στην τηλεόραση του 2015 2016, όμως πιστεύω το LoT θα κάνει τη διαφορά. Σίγουρα δεν γίνεται να έχεις απαιτήσεις να δεις την τρελή ποιότητα από το CW, όμως δε γίνεται να μην περιμένεις να δεις μία συναρπαστική περιπετειούλα με Super ήρωες ενωμένους. Ήδη με το κονσεπτ ξεφεύγει από το στυλ των 2 άλλων σειρών. Οφείλει να εστιάσει περισσότερο στη δράση, διασκέδαση, περιπέτεια, φαντασία παρά στο κοινωνικό κομμάτι των χαρακτήρων. Το περιμένουμε τέρμα διασκεδαστικό. Ελπίζω να μην μας απογοητεύσει. 


Lusifer

Πρεμιέρα: 25 Ιανουαρίου

Θέμα: Η σειρά εστιάζει στον Εωσφόρο, ο οποίος βαρέθηκε τη ζωή ως Βασιλιάς της Κολάσεως, και παρατάει το θρόνο του για να πάει να ζήσει στο όμορφο Los Angeles, όπου μετά από ένα περιστατικό θα καταλήξει να βοηθάει την αστυνομία του L.A. να σταματάει εγκληματίες. 

Γιατί το περιμένουμε: Δε μπορώ να πω ότι έχω εντυπωσιαστεί με το τρέιλερ. Ο Λόγος? και μόνο που φέρει την αστυνομία στο κύριο στόρι της σειράς! Δηλαδή θέλουν να μας πασάρουν άλλη μία αστυνομική σειρά με twist? Από την άλλη, με το θέμα που έχει η σειρά, δεν ξέρω πόσο αστυνομική μπορεί να είναι. Γρήγορα η φαντασία μπαίνει σε πρώτο πλάνο και ξεφεύγει από οτιδήποτε αστυνομικό. Δεν έχω ιδέα πως κινείται το κόμικ που είναι βασισμένο, αλλά ελπίζω να δούμε κάτι καλό εδώ. Ααα, και FOX, πρόσεχε!!!


11.22.63

Πρεμιέρα: 15 Φεβρουαρίου

Θέμα: Ο καθηγητής Jake Epping, ταξιδεύει στο παρελθόν με στόχο να σταματήσει την δολοφονία του John F. Kennedy, αλλά η αποστολή του απειλείται από τον Lee Harvey Oswald, από το να ερωτευτεί και από το παρελθόν το ίδιο, το οποίο δε θέλει να αλλάξει. Θα τα καταφέρει άραγε;

Γιατί το περιμένουμε: Πρόκειται για μίνι σειρά βασισμένη σε βιβλίο του Stephen King με τον ίδιο σε συνεργασία με  J.J. Abrams, Bridget Carpenter και Bryan Burk να είναι υπεύθυνοι για τη σειρά. Δεν ξέρω αν θα βγουν και τα 8 επεισόδια την ίδια μέρα (μιας και διατίθενται από το διαδικτυακό κανάλι HULU) αλλά είμαι περίεργος για το πως θα αναπτύξουν την ιστορία. 


Underground

Πρεμιέρα: 9 Μαρτίου

Θέμα: H σειρά εστιάζει σε μία ομάδα σκλάβων, οι οποίοι σχεδιάζουν μία τολμηρή απόδραση από την Γεωργία. Στην πορεία βοηθούνται από ένα ζευγάρι το οποίο λειτουργεί ένα σταθμό κάτω από τη γη. 

Γιατί το περιμένουμε: Δεν είμαι φαν των σειρών εποχής, αλλά αν μου έλεγες ένα θέμα να παρακολουθήσω για σειρά εποχής θα επέλεγα τη σκλαβιά. Πάντως το τρέιλερ μου άρεσε αρκετά για να το βάλω στο πρόγραμμα.


The Path 

Πρεμιέρα: 30 Μαρτίου

Θέμα: H σειρά εστιάζει στον Eddie Cleary (Aaron Paul) ο οποίος μετά από μία κρίση πίστης, προσηλυτίζεται σε μία αίρεση με αρχηγό τον Cal Roberts (Hugh Dancy) ο οποίος θα του προσφέρει λύτρωση.

Γιατί το περιμένουμε: Οι λόγοι πολλοί. Έχουμε στο καστ Aaron Paul, Hugh Dancy, Michelle Monaghan, Sarah Jones, πως να αντισταθεί κανείς? Αντίθετα με το ροζέ φόντο που βλέπουμε στο bannerάκι δε νομίζω η σειρά να είναι κάτι άλλο από σκοτεινή.... με το θέμα των αιρέσεων. Η σειρά θα προβληθεί από το διαδικτυακό κανάλι, HULU, που σημαίνει ότι κατά την ημέρα προβολής θα δούμε και τα 10 επεισόδια της 1ης σεζόν. 


Marvel's Luke Cage

Πρεμιέρα: Κάποια στιγμή στο 2016.

Θέμα: Η σειρά εστιάζει στον Luke Cage, ο οποίος μας συστήθηκε από το Marvel's Jessica Jones.

Γιατί το περιμένουμε: Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά! Έχοντας δει Daredevil και Jessica Jones, δε γίνεται να μην περιμένεις το νέο δημιούργημα του Netflix να προστεθεί στην Μαρβελοσυλλογή μας. 


Preacher 

Πρεμιέρα: Κάποια στιγμή στο 2016.

Θέμα: Ο Jesse Custer, ένας ιερέας σε μια μικρή επαρχιακή πόλη του Τέξας, έχει μία παράξενη δύναμη. Ο Jesse, η πρώην κοπέλα του, και ένα βαμπίρ ονόματι Cassidy ξεκινούν ένα ταξίδι για να βρουν τον Θεό. 

Γιατί το περιμένουμε: Το AMC μετά την επιτυχία του Walking Dead αποφάσισε να μεταφέρει και άλλο κόμικ στην μικρή οθόνη. Ένα κόμικ που αργά ή γρήγορα θα ερχόταν στις οθόνες μας, μεταφέρεται ίσως από το πιο ικανό κανάλι στο να διαχειριστεί τη σειρά φέροντας την ιδανικότερη ατμόσφαιρα που χρειάζεται. Θα έλεγα ότι είναι η νέα σειρά που ανυπομονώ περισσότερο μέσα στο 2016, όμως ίσως υπάρχει και κάτι καλύτερο... 


Westworld

Πρεμιέρα: Κάποια στιγμή στο 2016.

Θέμα: Ένα Πάρκο, τρόπος διασκέδασης του μέλλοντος. Τι συμβαίνει όμως όταν υπάρξει μία τεχνική δυσλειτουργία?

Γιατί το περιμένουμε: Οι λόγοι πολλοί. Τους έχουμε συνοψίσει >>εδώ<<.
____________________________________________


Πέρα από αυτές τις σειρές μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον το μουσικό δράμα Roadies του J.J. Abrams, όπως και το A Series Of Unfortunate Events βασισμένο στην ομότιτλη σειρά βιβλίων. Βέβαια δεν ξέρουμε αν πρόκειται να παιχτούν φέτος ή πάνε για του χρόνου.
Άλλοι αξιόλογοι τίτλοι για φέτος είναι τα: Billions, Baskets, Broke, Vinyl, The Catch.

Αλλά μην ξεχνάμε ότι φέτος περιμένουμε και μερικές σειράρες να τελειώσουν, όπως το Person of Interest (κατά 93,14%) και το Banshee.

Εσείς ποιες σειρές σκοπεύετε να δείτε???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου