Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Review: Teen Wolf (2011 - present)


Κατάσταση: Έχουν ολοκληρωθεί οι 3 πρώτοι κύκλοι και περιμένουμε την έναρξη του 4ου στις 23 Ιουνίου 2014.

Περίληψη: Η σειρά εστιάζει στον νεαρό Scott McCall, ο οποίος κατά την έναρξη της σειράς δαγκώνεται από έναν λυκάνθρωπο, το οποίο τον μετατρέπει σε λυκάνθρωπο. Μαζί με τη βοήθεια του καλύτερου του φίλου, Στάιλς, θα πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα του ταυτότητα καθώς και να αντιμετωπίσει ό,τι προβλήματα δημιουργηθούν λόγω αυτής, καθώς και να προστατεύσει τους κοντινούς του ανθρώπους ενώ προσπαθεί να κρατήσει την ταυτότητα του μυστική, από τους γύρω του, όπως και από το νέο του φλερτ, την Άλισον, η οποία ανήκει σε οικογένεια κυνηγών λυκανθρώπων.

Σχόλια: Με μία πρώτη ματιά, κάποιος θα έλεγε ότι η σειρά ανήκει στις νεανικές με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό στις μέρες μας. Όντως, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου γίνεται εμφανές ότι δίνει ιδιαίτερο βάρος στις ρομαντικές σχέσεις των πρωταγωνιστών χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αυτός είναι ο κεντρικός άξονας της σειράς (σε αντίθεση με σειρές τύπου Vampire Diaries κτλ). Καθώς εξελίσσεται, γίνεται πιο σκοτεινή, πιο ενήλικη και ακολουθεί μονοπάτια που άλλη teen-σειρά δε θα έπαιρνε. Στην κεντρική μυθολογία της σειράς, βλέπουμε "τέρατα" που δεν έχουμε ξαναδεί σε σειρά (βαρεθήκαμε με βαμπίρ, φαντάσματα και δαίμονες πια!) και αυτός είναι ένας από τους λόγους που κάνουν τη σειρά ξεχωριστή.

Η σειρά είναι βασισμένη στην ομότιτλη ταινία του 1985, μόνο που σε αντίθεση με την ταινία η ατμόσφαιρα είναι τελείως διαφορετική. Δεν ακολουθεί το σατυρικό πνεύμα της ταινίας, αλλά αναπτύσσει την σοβαρή και ψαγμένη μυθολογία που αναφέραμε νωρίτερα μέσα σε ένα πιο σκοτεινό κλίμα. Όπως είχε δηλώσει ο δημιουργός της σειράς, Jeff Davis, το κλίμα μοιάζει περισσότερο με τη σειρά Buffy The Vampire Slayer (μόνο που ξεκαθάρισαν ότι δε θα εμφανιστούν ποτέ Βρικόλακες) παρά με την ταινία. Όπως ανέφερε ο ίδιος αργότερα, η κεντρική ιδέα στη σειρά θα περιγραφόταν ως "High school as a horror movie" και νομίζω το πέτυχε περίφημα. Το κομμάτι των εφέ είναι πολύ καλό και ξεπερνάει το συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νεανικές (ή μη) σειρές / ταινίες του σήμερα όπου παρουσιάζουν όλα τα τέρατα με ανθρώπινη μορφή.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της 1ης σεζόν...

3 σχόλια:

  1. Εγώ φέτος τη παρατήρησα κ τη πρόσθεσα στη συλλογή μου , ο μόνος λόγος που δε την έχω ξεκινήσει ακόμα είναι ότι παρακολουθώ ήδη άλλες σειρές ( Supernatural , Revolution , WD ) κ δε θέλω να τις μπερδεύω όλες μαζί .Επίσης έχει κ πολλά επεισόδια οπότε κάποια στιγμή θα κάτσω με την ησυχία μου να την απολαύσω !!
    Μοιάζει με τη ταινία με το Michael j. Fox ??? ( πόσοι έχουμε μεγαλώσει κ γελάσει με τις ταινίες του ? ) . Αφού τώρα που το σκέφτομαι θα μ' άρεσε κ μια mini - series βασισμένη στο
    BACK TO THE FUTURE !!! ( Δεν έχω δει πολλές νέες σειρές κ μπορεί σε κάποια ήδη να γίνεται )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχα, κι εγώ το έχω αυτό που δε θέλω να πολυανακατέβω σειρές. Πάντως τα επεισόδια στο Teen Wolf φεύγουν νεράκι!!!
    Την ταινία του δεν την έχω δει, αλλά όπως αναφέρω και στο review, έχω ακούσει ότι είναι πιο πολύ κωμική η ταινία, σε αντίθεση με τη σειρά!
    Ωραίο το BTTF, φάση θα είχε ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή