Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Εντυπώσεις από τις Φετινές Κωμικές Σειρές...


Για δραματικές σειρές, λίγο-πολύ τα έχουμε πει... Όπως θα έχετε καταλάβει, η "κωμωδία" είναι ένα είδος που δεν πολυασχολείται το tv-island, αλλά ήρθε επιτέλους η ώρα να δώσει λίγο προσοχή και σε αυτές. Συγκεκριμένα θα σχολιάσουμε τις φετινές κωμικές σειρές που στολίζουν τις τηλεοράσεις μας... Η αγαπημένη μας φίλη και αναγνώστρια Χριστίνα, μας γράφει τις εντυπώσεις της για τις φετινές κωμικές σειρές στο παρακάτω κείμενο που ακολουθεί...

Δύσκολο είδος η κωμωδία, κατ’εμέ το δυσκολότερο, γιατί δεν έχουμε όλοι την ίδια αίσθηση χιούμορ, με άλλα γελάω εγώ , με άλλα εσύ, και πάει λέγοντας. Οπότε ας ρίξουμε μια ματιά στις νέες κωμωδίες για τη τρέχουσα σεζόν.

Mom

Άλλη μια δημιουργία του Chuck Lorre (Big Bang Theory, Two and a half men). Πρωταγωνίστρια η Anna Faris, στο ρόλο της Christie, μιας πρώην αλκοολικής-τοξικομανούς με δύο παιδιά και την μάνα της που προσπαθεί κι αυτή υποτίθεται να μπει στον ίσιο δρόμο. Χοντροκομμένο χιούμορ, ανύπαρκτες ατάκες, κακίες που στάζουν χολή εκτοξεύονται ανα δύο προτάσεις και ούτω καθ’εξής. Δυστυχώς η συμπαθεστάτη Anna Faris δεν μπορεί να το σώσει.


Brooklyn Nine Nine

Εκτυλίσσεται στο αστυνομικό τμήμα του Brooklyn, ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα ευχάριστα. Αστυνομική κωμωδία δεν είχα ξαναδεί, χωρίς χοντροκοπιές, αποδομεί την εικόνα του tough cop που είχαμε συνηθίσει, χωρίς να τους εξευτελίζει. Πρωταγωνιστής ο Adam Samberg πρώην μέλος του Saturady nigh live, και πάλι το παρτσακλό κάνει, μόνο που δεν σ’ενοχλεί, ίσα ίσα που το διασκεδάζεις. Θα το παρακολουθώ σίγουρα.


Trophy wife

Η Kate πρώην party animal, παντρεύεται μεγαλοδικηγόρο, ο οποίος έχει τρία παιδιά από δύο προηγούμενους γάμους, και δύο πρώην συζύγους νευρωτικές και ανακατώστρες. Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, η Malin Akerman και ο Bradley Whitford έχουν χημεία αρκετή, και δεν σε ξενίζουν ως ζευγάρι. Ελπίζω ν’απογειωθεί σεναριακά γιατί έχει όλες τις προϋποθέσεις.


Back in the Game

Διαζευγμένη μητέρα ενός μικρού αγοριού επιστρέφει στο πατρικό της και προσπαθεί να επανασυνδεθεί με τον πατέρα της, έναν  πρώην παίκτη του baseball ο οποίος είναι αγενής, φωνακλάς, τα ψιλοτσούζει και άλλα πολλά. Σαν να παραγέρασε ο James Caan, τώρα θα μου πεις είναι και 73 χρονών ο άνθρωπος, παρ’όλα αυτά φαίνεται να το διασκεδάζει στον ρόλο του, δεν αρκεί μόνο αυτό όμως. Πολύ baseball και λίγο έως ελάχιστο γέλιο. I’ll pass.


The crazy ones

Μεγαλοδιαφημιστής διοικεί πλέον την εταιρεία μαζί με την κόρη του. Ο ένας και μοναδικός, ο πιο πολυδιάστατος ηθοποιός του hollywwod  Robin Williams επιστρέφει ύστερα από δεκαετίες στην τηλεόραση και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να προκαλεί αβίαστα γέλιο και να τον απολαμβάνεις σε κάθε του σκηνή, μόνη παραφωνία η Sarah Michelle Gellar, φαίνεται ότι βαριέται να το πω; Ότι δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στον Williams με αποτέλεσμα να φαίνεται αγχωμένη να το πω; Δεν ξέρω...οι δεύτεροι χαρακτήρες είναι πολύ καλοί, αρκεί οι σεναριογράφοι να το εκμεταλλευτούν όπως πρέπει. Δεν ξέρω αν θα το συνεχίσω, θα το σκεφτώ...


The Millers

Συνταξιούχοι γονείς μετακομίζουν (φορτώνονται) στα παιδιά τους. Will Arnett, Margo Martindale, Beau Bridges, να κάνουν who farted jokes, seriously; Τέτοια γκάμα ηθοποιών απορώ πραγματικά πως δεχτήκανε να συμμετάσχουν σε αυτή την απαράδεκτη σειρά. Σκατολογικό χιούμορ, ανύπαρκτη χημεία, τι να πω...πολύ κρίμα...


Dads

Πατεράδες μένουν μαζί με τους ενήλικες γιους τους. Το Fox ακύρωσε το Arrested Development, το Firefly, το Alcatraz (δεν θέλω σχόλια, εμένα μου άρεσε), χαντάκωσε το Fringe, αλλά έδωσε πράσινο φως να βγει στον αέρα το Dads, ελεεινό και ατελείωτο. Στο imdb έχει βαθμολογία 4.6, και πολύ του είναι.


The Goldbergs

Βασισμένο στα βιώματα του Adam Goldberg δημιουργού της σειράς, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του’80.  Πολύ 80ίλα, αναρωτιόμουν συνέχεια πότε θα εμφανιστεί ο Μπίλιας, και πολλές φωνές, πάρα πολλές φωνές όμως. Αν δεν σας ενοχλεί το μαλλί  λασπωτήρας, οι κασέτες, τα ψηλοκάβαλα τζην και η ντίσκο, δείτε το. Μόνο προμηθευτείτε με depon για την ημικρανία και ωτοασπίδες. Η boom boom στις τζιτζιφιές δεν είναι;


Hello Ladies

Ο βρετανός ηθοποιός Stephen Merchant στη προσπάθεια του, να γνωρίσει τις γυναίκες του L.A. Αρκετά αστείο, ελπίζω να γίνει ακόμα περισσότερο, χωρίς καφρίλες μέχρι στιγμής, και με χαρακτήρες αρκετά συμπαθείς. Σίγουρα μια αχτίδα φωτός μέσα στις τόσες πολλές κακές κωμωδίες που έχει φέτος. Αν θα το συνεχίσω; Βέβαια!!


Super Fun Night

Η Αυστραλέζα κωμικός Rebel Wilson πρωταγωνιστεί ως Kimi, μια ευτραφής, γκαφατζού αλλά καλόκαρδη δικηγόρο (την κολλητή της τη λένε Μαρίκα!),  κρυφοερωτευμένη με το αφεντικό της και την κοντράρει συνέχεια η πολύ αδύνατη και όμορφη συνάδελφος δικηγόρος. Ναι...ό,τι κλισέ και στερεότυπο υπάρχει για τους υπέρβαρους χρησιμοποιείται απλόχερα, και υποψιάζομαι ότι μόνο σε αυτό το μοτίβο θα κινηθεί η σειρά. Στην εποχή του ανηλεούς bullying, δεν θέλω να δω μια κωμωδία ιδίως, βασισμένη σε fat jokes και μόνο, δεν με κάνει να γελάω.


The Michael  J. Fox Show

Ο Michael J. Fox διεγνώσθη με την νόσο του Πάρκινσον το 1991, έκτοτε ασχολήθηκε ενεργά με την καταπολέμηση της ασθένειας και έκανε περιοδικά κάποιες εμφανίσεις σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις του στο  Boston Legal και στο The good wife, επανέρχεται δυναμικά στο ρόλο του Mike Henry , ενός παρουσιαστή ειδήσεων όπου πάσχει από την νόσο του Πάρκινσον και επιστρέφει στη τηλεόραση, με την οικογένεια του να τον υποστηρίζει σε κάθε του βήμα. Χάρηκα που τον είδα πολύ, είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός και μου έλειπε. Πάντως τη σειρά αστεία δεν τη λες, τουλάχιστον όμως δεν σ’ενοχλεί και ίσως στην πορεία να βελτιωθεί σεναριακά. Προς το παρόν θα το βάλω στον πάγο και βλέπουμε.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε Πολύ τη Χριστίνα που μοιράστηκε τις απόψεις της μαζί μας!!! Εσείς ποιες κωμωδίες έχετε δει;;; Ποιες σας άρεσαν και ποιες όχι;;;

10 σχόλια:

  1. εμενα μου αρεσε το the millers...το crazy ones ειχε καλο πρωτο επεισοδιο αλλα τα υπολοιπα πολυ κατω του μετριου,το συνεχιζω λογω williams...το michael show δεν μαρεσε και το παρατησα...το super fun night χαζομαρουλα αλλα εχε χαρη που ειμαι στη ομαδα μεταφρασης του αλλιως το σταματαγα...σε γενικες γραμμες ελαχιστα πραγματα απο κωμωδιες φετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λείπει το CASTLE η οποία σειρά τα πηγαίνει πολύ καλά μέχρι στιγμής!(imdb=8,2)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το συγκεκριμένο θέμα αφορά (όπως γράφει και ο τίτλος) α) τις Κωμικές Σειρές που β) Ξεκίνησαν Φέτος! Το Castle νομίζω δεν ανήκει σε καμία από τις 2 κατηγορίες :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η φετινή σεζόν όσον αφορά τις κωμωδίες είναι άκρως απογοητευτική.Είχα πολλές ελπίδες για το The Crazy Ones αλλά αποδείχθηκαν φρούδες,στο τρίτο σταμάτησα και απορώ πως πήρε full-season.Μόνο για το Brooklyn Nine Nine έχω ακούσει καλά λόγια αν και το concept μου φαίνεται λίγο ιδιόρρυθμο.Greek subs από ό,τι γνωρίζω δεν υπάρχουν και δεν είναι τόση η κάψα μου για να το δω εις την αγγλιστί.Αν βγουν,τότε ίσως του ρίξω μια ματιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το Brooklyn 9-9 βγήκαν υπότιτλοι για τον πιλότο http://www.xsubs.tv/series/519/1900.xml ... Αν και δεν βλέπω κωμωδίες, το είδα από περιέργεια και μπορώ να πω ότι μου άρεσε ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχει καιρο μεχρι να βγουν τα υπολοιπα! Παντως και εγω ειδα ενα και ηταν ωραιο.Περιμενουμε Low Winter Sun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο x-subs τώρα ξεκίνησαν την μετάφραση, οπότε σιγά σιγά θα βγουν και τα υπόλοιπα... όσο για το Low Winter Sun δε βλέπω να βγαίνουν ελληνικοί υπότιτλοι σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενταξει εγω δεν λεω οτι επηγει.Αλλα ας πουμε μεχρι την επομενη καλοκαιρινη περιοδο ισως βγουν!Παντως το Μπρουκλιν 99 αφου εβγαλα ενα θα βγουν και τα αλλα (οχι τιποτα αλλο για το mid season το εχω αν βγουν ή για το καλοκαιρι αν δεν βγουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα βγαίνουν λογικά για το Μπρούκλιν! ... το Low Winter Sun δεν γνωρίζουμε ούτε καν αν θα ανανεωθεί ρε γαμώτο! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή