Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

The Candidates of The Month, Τα καλύτερα του Μήνα: Αύγουστος 2013


Συνεχίζουμε και αυτόν το μήνα, με το 2ο "Candidates of The Month". Τί είναι το Candidates of The Month? Όπως είπαμε και τον προηγούμενο μήνα, είναι ένα συγκεντρωτικό θέμα των σειρών που βλέπουμε σε εβδομαδιαία βάση. Είναι μία καλή ευκαιρία να σχολιάζουμε σειρές, για τις οποίες λόγω φόρτου εργασίας δε μπορούμε να αφιερώσουμε ξεχωριστή ανάρτηση μέσα στην εβδομάδα. Ειδικότερα, τη χειμερινή σεζόν ένα τέτοιο θέμα θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο μιας και ο αριθμός των σειρών αυξάνεται κατακόρυφα. Έτσι, στην Αρχή του Κάθε Μήνα, θα κάνουμε έναν απολογισμό των όσων είδαμε κατά τη διάρκεια του μήνα που μας πέρασε, τι μας άρεσε και τι όχι!

Οι 4 κύριες κατηγορίες, οι οποίες θα παρουσιάζονται Κάθε Μήνα είναι:
  1. Τον Απολογισμό του Μήνα (αφορά όλες τις σειρές που παρακολουθήσαμε μέσα στο Μήνα)
  2. Τα Αγαπημένα Επεισόδια του Μήνα (αφορά τα αγαπημένα επεισόδια που προβλήθηκαν μέσα στον μήνα)
  3. Την Αγαπημένη Ερμηνεία του Μήνα
  4. Την Αγαπημένη Σκηνή του Μήνα
Φυσικά τους επόμενους μήνες οι κατηγορίες μπορεί να διαφέρουν λίγο...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο θέμα προσπάθησα να είμαι όσο διακριτικός γίνεται με τα spoilers, αλλά επειδή μιλάμε για σχολιασμό επεισοδίων, μπορεί καμιά φορά να υπονοήσω κάτι, οπότε διαβάστε με δική σας ευθύνη τα σχόλια για την κάθε σειρά ξεχωριστά!

Απολογισμός του Μήνα


1. Breaking Bad: Season 5, Episodes 9-11

Σχόλια: Τι να πω για αυτά τα 3 επεισόδια;;; Πολύ δυναμική η επιστροφή του Breaking Bad. Μέχρι στιγμής είναι ό,τι καλύτερο έχω δει μέσα στη χρονιά (όχι απλά στο μήνα). Μάλιστα είναι η πρώτη φορά μετά το τέλος του Lost, που αισθάνομαι έστω και λίγο την ταχυπαλμία στο τέλος (αλλά και κατά τη διάρκεια) κάθε επεισοδίου. Είναι ένα ολοκάθαρο endgame και οι άνθρωποι πίσω από αυτή τη σειρά φαίνεται να ξέρουν πολύ καλά πως να κινηθούν και έχουν υπολογίσει την κάθε τους κίνηση. Καλύτερα μην συνεχίσω να μιλάω και το ματιάσω. Περιμένουμε τα 5 τελευταία επεισόδια με πολλή αγωνία.

2. Dexter: Season 8, Episodes 6-9

Σχόλια: Τα λέμε αναλυτικότερα σε κάθε επεισόδιο, αλλά θα μιλήσω λίγο γενικότερα για τα τελευταία επεισόδια. Δεν ξέρω αν φταίει η επιστροφή του Breaking Bad και βλέπω τη διαφορά, αλλά από το 6ο και μετά έχω δει μία αισθητή πτώση στη σειρά. Όπως έχουμε σχολιάσει πολλάκις, δεν είναι άσχημα τα επεισόδια, απλά για κανένα λόγο δεν είναι επεισόδια που περιμένει κανείς να δει από την τελευταία σεζόν μίας σειράς. Σχεδόν τίποτα δε σηματοδοτεί ένα endgame, αλλά αντιθέτως παρατηρείται μία ηρεμία στον ορίζοντα, σαν να τελειώσουν όλα ωραία και καλά! Μπορεί να είναι η ηρεμία πριν την καταιγίδα, μακάρι... τα τελευταία 3 επεισόδια θα μας το αποδείξουν αυτό! 

3. The Killing: Season 3, Episodes 11, 12

Σχόλια: Σχολιάσαμε ολόκληρη τη 3η σεζόν >>εδώ<<. Με λίγα λόγια, η καλύτερη υπόθεση με ένα ισάξιο κλείσιμο αφήνοντας χώρο για 4η σεζόν. Ερμηνείες και ατμόσφαιρα είναι σταθερές αξίες όταν μιλάμε για το The Killing.

4. Under the Dome: Season 1, Episodes 7-10 

Σχόλια: Το Under The Dome έχει μπει για τα καλά στο εβδομαδιαίο μου πρόγραμμα. Έχει ακριβώς τη συνταγή που χρειάζεται μία καλοκαιρινή σειρά: ελαφρύ μυστήριο, δράση, γρήγορες δευτερεύουσες ιστορίες και δύσκολες καταστάσεις για τους χαρακτήρες χωρίς αυτό να βγάζει μιζέρια. Στα τελευταία επεισόδια ασχολείται περισσότερο με το μυστήριο του Θόλου και αυτό είναι θετικό. Γενικά φαίνεται να οδεύουν σε ένα ξεκαθάρισμα κάποιες από τις ιστορίες!

5. Low Winter Sun: Season 1, Episodes 1-3 

Σχόλια: Η Νέα σειρά του AMC. Το ξεκίνημα της σειράς μου άφησε θετικές εντυπώσεις. Έχει σενάριο που σε κρατάει, υπέροχες ερμηνείες (ιδίως από το πρωταγωνιστικό δίδυμο), καλογραμμένους χαρακτήρες, ωραία σκηνοθεσία και ατμόσφαιρα. Με λίγα λόγια έχει ό,τι έχουν όλες οι σειρές του AMC. Ακόμα είναι αρχή για να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα, αλλά μου φαίνεται ότι στο μέλλον θα εξελιχθεί σε κάτι πάρα πολύ καλό (όπως έγινε και με το Breaking Bad... αν και δεν πιστεύω να φτάσει τέτοια επίπεδα). Ή μήπως είναι το νέο The Shield??? (φτου, μπήκα κι εγώ στο τρυπάκι να συγκρίνω σειρές :P)

6. Siberia: Season 1, Episodes 5-8 

Σχόλια: Συνεχίζει η σειρά να βλέπεται χαλαρά και ευχάριστα αλλά και με περισσότερο ενδιαφέρον. Ωστόσο έχει αρκετά κουλά, αλλά χωρίς πολλές πολλές απαιτήσεις τα προσπερνάς και τα απολαμβάνεις... Εξάλλου και από τους διαλόγους ή την ριαλιτικοποίηση (ωραία λέξη!) της σειράς καταλαβαίνεις ότι δεν μιλάμε για κάτι σοβαρό. Σαφώς, δεν περιμένω απαντήσεις (τουλάχιστον σοβαρές) στα μυστήρια που μας έχει παρουσιάσει έως τώρα, αλλά θα πω ότι το πιο γαμάτο σκηνικό so far ήταν με το χιόνι (μου άρεσε περισσότερο και από τον πράσινο ουρανό). Είμαι περίεργος πάντως να δω πως θα κλείσει η ιστορία.

Αγαπημένα Επεισόδια του Μήνα:
  1. Breaking Bad 5.09 - Blood Money
  2. Breaking Bad 5.10 - Buried
  3. Breaking Bad 5.11 - Confessions
  4. The Killing 3.11 / 3.12 - From Up Here / The Road to Hamelin
  5. Dexter 8.09 - Make Your Own Kind of Music

Αγαπημένη Ερμηνεία του Μήνα:

Aaron Paul (Breaking Bad)


Αγαπημένη Σκηνή του Μήνα:

Breaking Bad 5x09: Flashforward

Η αγαπημένη μου σκηνή του Μήνα. Την βρήκα άψογη απ' όλες τις απόψεις! Από που να το πιάσω;;; Το δυσοίωνο μήνυμα που σου άφηνε η αποπνικτική ατμόσφαιρα στο σπίτι των White μαζί με το "Heisenberg" γραμμένο στον τοίχο? Το οπλοστάσιο του φαινομενικά "έχω ρίξει μαύρη πέτρα πίσω μου - το έχω σκάσει" Walter White? Το "Hello Carol" στο τέλος που προσδίδει την φρίκη της κοινωνίας στο όνομα του? Ή για την σκηνοθεσία;;; 
.
.
.
.
.

Αγαπημένη Ατάκα του Μήνα: "Ιf you don't know who I am... then maybe your best course would be to tread lightly" - Walter White (ή μάλλον Heisenberg στη συγκεκριμένη σκηνή).
______________________________________________________

Σε άλλα νέα: Τι να περιμένουμε από το Σεπτέμβρη;;;
  • Φινάλε Breakin Bad και Dexter (τα 2 μεγαλύτερα τηλεοπτικά γεγονότα της χρονιάς)
  • Επιστροφή από Person of Interest, Homeland, Once Upon a Time, Sons of Anarchy, Broadwalk Empire, How I Met Your Mother, 2 broke girls, NCIS, Castle, Revolution κ.α.
  • Τους πιλότους των Masters of Sex, Agents of S.H.I.E.L.D., Sleepy Hollow, Hostages, The Blacklist και Lucky 7 (σίγουρα έχει και άλλες). 

Υ.Γ.1. Τελικά είχε την τιμητική του το Breaking Bad αυτό το μήνα!

Υ.Γ.2. Τι είδατε εσείς αυτό το μήνα;;; τι σας άρεσε και τι όχι;;;

27 σχόλια:

  1. Οπως ειπα και αλλου. No man can beat Heisneberg not Hank not even his own son Jesse . Only cancer can beat him . Say his name bitches !!!!! Aγαπημενη σειρα του μηνα το Breaking Bad αλλα πολυ καλο και το Under the dome. Ενταξει ο Heisenberg δινει ρεστα οπως και ο Jesse. Περιμενουμε με αγωνια πια το τελος !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O mhnas augoustos htan o mhnas ths apotoksinoshs!!!!
    Polu liga pragmata apo seires! eixame ta polu dinata teleutaia epeisodia kai to megalo finale tou teen wolf! kai sto xalaro to syberia (to opoio to blepeis xalara....alla se krataei oste na deis ta epomena epeisodia)!
    apo eki kai pera paratisa to tholo....den paleuotan allo h seira!
    ksekinisa sto xalaro to good wife...to opoio apodikniete polu kalh seira! H Alicia Florrick metraei polu!!!
    kai eida kai ton piloto tou copper...pou eno einai enas sindiasmos pou mou aresei, western kai astinomikhs seira...h premiera htan psilobareth!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ούτε ο cancer δε μπορεί να τον νικήσει (τουλάχιστον έτσι δείχνει η ιστορία)... κάτι άλλο θα επικρατήσει! Άντε να δούμε τι μας επιφυλάσσει το τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εγώ στο Copper στον πιλότο έμεινα... μου τη δίνει που οι 2 πρωταγωνιστές έχουν το ίδιο λουκ και δεν ξεχωρίζουν εύκολα στην αρχή!! Ομοίως το Good Wife δε με εντυπωσίασαν 1-2 επεισόδια που είδα, αλλά πρέπει να είναι από τις σειρές που θέλουν λίγο χρόνο για δεθείς (απλά αυτή τη στιγμή βαριέμαι να τον επενδύσω σε μία παλιά σειρά αυτό το χρόνο).
    Το έκλεισα, από Χριστούγεννα ξεκινάω το Teen Wolf, γιατί καιρό το προδικάζω για το "teen" και είναι κρίμα! Άντε να το δω τι λέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που βρηκες υποτιτλους για το low winter sun;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απ' όσο έχω ψάξει δεν υπάρχουν ελληνικοί... αγγλικοί υπάρχουν σε όλα τα γνωστά σημεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι ξερω για αγγλικα.Ψαχνω καθε μερα και δεν βρισκω ελληνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ναι ούτε εγώ... κρίμα, με ελληνικούς το απολαμβάνεις καλύτερα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εννοειται.Εγω με αγγλικους το γυρναω συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μόνο το Breaking Bad αξίζει πραγματικά αυτόν τον καιρό. Είναι έτη φωτός μπροστά απ'οτιδήποτε άλλο προβάλλεται αυτή τη στιγμή. Η σειρά που μου αρέσουν τα επεισόδια: 5x11>5x10>5x09. Η καλύτερη σκηνή για μένα είναι μάλλον η σκηνή όπου οι Schraders έβλεπαν το dvd της "ομολογίας" του Walt...!!! ΤΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΡΕ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ για το έτη φωτός μπροστά! Μετά από κάθε επεισόδιο Br. Bad δε μπορώ να δω κάτι άλλο στο καπάκι....!!! Εμένα και τα 3 μου φαίνονται ισάξια, αλλά τα βάζω με την αντίθετη σειρά (απλά το 5.09 το έχω λιώσει περισσότερο και έχω περισσότερες αγαπημένες σκηνές). . . . Γαμάτη σκηνή, κι είχαμε ψαρώσει λίγο ότι θα ομολογούσε ο αλήτης!!!! Τι έχουν να δουν τα ματάκια μας ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στις αναρτήσεις του blog και στα 3 έχω βάλει 10/10 (δεν γινόταν να βάλω χαμηλότερο βαθμό), αλλά κάθε επεισόδιο ως τώρα μου άρεσε περισσότερο απ΄το προηγούμενο!


    Ναι ρε... ΧΑΜΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. sumfonw se auto pou les gia tous prwtagonistes tou copper...kai genika den me exoun pisei akoma....pantos tha riksw kai sta epomena epeisodia mia matia!
    ksekinato re stavre to teen wolf....metraei polu...idika se esena pou sou aresoun ta uperfisika...pisteuw se 1 bdomada tha exeis dei kai ths treis seasons ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξεκίνα οπωσδήποτε το Teen Wolf είναι φοβερή σειρά! Όντως το Breaking Bad πραγματικά πετάει και έχουμε ακόμα 5 επείσοδια φωτιά φαντάζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. paidia kalispera..to breaking bad pisteyw sigoyra vriskete mesa sto top 5 apo oti exei na anadiksei i amerikaniki tileorasi..apla epiki seira!!!!! ligo asxeto..suits dn vlepete?gt an vlepete einai parakseno na min anaferete katholou eidika gia ta nea epeisodia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στο Φινάλε δε θα κρατηθείς και θα βάλεις 12/10, τη βλέπω τη δουλειά από τώρα!!!! ΧΑΜΟΣ δε λες τίποτα!!!!! Άντε να δούμε τι θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άμα γίνεται καλύτερο πες μου (αν και με Mentalist και Sherlock νομίζω είμαι καλυμμένος προς το παρόν από αστυνομικά).
    Πλέον δεν τρελαίνομαι για υπερφυσικά, την πέρασα τη φάση μου... προτιμώ δραματικές με περίεργους χαρακτήρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πωπω με ψήσατε εξεταστιάτικα να ξεκινήσω σειρά :P ... μπορεί να το ξεκινήσω στο χαλαρό!!!!!! ..... για Breaking Bad δεν υπάρχουν λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν το βλέπω το Suits, γι' αυτό δεν υπάρχει στη λίστα! Από την επόμενη σεζόν θα το προσθέσω!!! /// Συμφωνώ απόλυτα για το Breaking Bad, σειράρα, όχι αστεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπορεί να το αρχίσεις χαλαρά αλλά μετά δεν θα θες να το σταματήσεις! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τέτοια λέγε μου και δε θα περάσω τίποτα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. paides ti einai ayto poy bgike homeland saizon 3 epeisodio ena ayto 29 sep den xekinoyse?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κανονικό είναι! Διερρευσε η πρεμιέρα λίγες μέρες νωρίτερα (έχει ξαναγίνει από το κανάλι σε πρεμιέρες του Dexter, όπως και στον πιλότο του Homeland). Τα επόμενα επεισόδια θα παιχτούν κανονικά την προκαθορισμένη ημερομηνία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγώ θα προσθέσω τα: The bridge (καλούτσικη), Orange is the new Black ("τσουλάει" άνετα το 55λεπτο του κάθε επεισοδίου).
    Την season 2 του Newsroom δεν την πρόλαβα. Θα την ξεπετάξω και αυτή Σεπτέμβρη - Οκτώμβρη και θα πάρω θέση.
    Ξεκίνησα επίσης και το "suits" αυτό το καλοκαίρι. Άψογη σειρά. Την κατατάσω μέσα στο top 10 μου.


    Εννοείται breaking bad πάνω απ' όλα. :)


    Περιμένουμε τώρα την συνέχεια των homeland, person on interest, arrow, revenge, walking dead...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Για το Orange is The New Black είχα μιλήσει λίγο τον προηγούμενο μήνα που το είδα (καλούτσικο σαν σειρά, αν και δεν τρελάθηκα). Το The Bridge θέλω να το δω (όπως και το Ray Donovan και το Suits). Άντε να αρχίσουν και οι χειμερινές τώρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλως ήρθες (δυναμικά!) στο blog!!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!

    1. Για τον Τζέσυ πιστεύω μας έχουν παρουσιάζει μια χαρά την εξέλιξη του. Δεν κρατιέται από ένα γεγονός, αλλά από όλα όσα έγιναν κατά τη πάροδο των 5 σεζόν. Πέθαναν πολλοί (τα 2 παιδιά, η κοπέλα του, ο Μάικ κτλ) και νιώθει υπεύθυνος για όλα... για ποιο αποτέλεσμα;;; για τα λεφτά! Που όπως είπε ο ίδιος είναι βαμμένα με αίμα! ... Για την Σκάιλερ συμφωνώ, αλλά άμα το καλοσκεφτούμε και στον καθένα μας άμα μας συνέβαινε κάτι τέτοιο δε θα ήταν και πολύ ξεκάθαρη η θέση μας. Νιώθει και αυτή πολύ μπερδεμένη! ... Πάντως συμφωνώ στο ότι ο Γουόλτερ έχει την πιο ολοκληρωμένη εξέλιξη σαν χαρακτήρας (είναι ο πρωταγωνιστής εξάλλου!) και ανυπομονούμε να δούμε τι τέλος του επιφυλάσσουν τα μεγάλα μυαλά!

    Υ.Γ. Για τον Σολ οι παραγωγοί σκέφτονται spin-off σειρά, γι' αυτό μάλλον δε θέλουν να τον μπλέξουν με πολλά πολλά.

    2. Σε σειρές τέτοιου είδους "βρες το δολοφόνο", πάντα υπάρχουν ενστάσεις για το αποτέλεσμα (ειδικά όταν τραβάνε ολόκληρη σεζόν). Έχοντας αυτό υπόψιν (από εποχές "Χαρά Αγνοείται") έμεινα ικανοποιημένος. Ενδιαφέρον κι αυτό που ανέφερες αν και δε γνωρίζω την υπόθεση.

    (άμα είχα αδυναμία σε αστυνομικές υποθέσεις θα διάβαζα και το βιβλίο, αν και φαίνεται ενδιαφέρον για τους πολλούς φαν του είδους!).

    3. Ωραία το περιέγραψες, δεν έχεις και άδικο... θα μπορούσε να ήταν πιο σκοτεινό! Εμένα μου θυμίζει Jericho, και επειδή μου αρέσουν τέτοιου στυλ σειρές (επιβίωσης) συνεχίζω και το βλέπω ευχάριστα (αν και έχω αγανακτήσει κι εγώ τα τελευταία χρόνια με Terra Nova, Revolution, Falling Skies που δε με γεμίζουν...).

    4. Ούτε εγώ θυμάμαι πως λένε τον "Τζον Λοκ" της Σιβηρίας, αλλά πιο πολύ γέλασα στον πιλότο που είδα τον Σόγιερ!!!! Για μένα αυτή ήταν η μεγαλύτερη καραντιγραφάρα της σειράς... εξελίσσεται ανά επεισόδιο αντίστοιχα με τον original Sawyer).

    5. Όλοι αυτό θέλουμε πλέον... αν και μυρίζομαι "ανοιχτό" τέλος!

    6. Το έχω στο πρόγραμμα όπως και πολλές άλλες (+Les Revenants!). Να δω πότε θα τις προλάβω!



    Υ.Γ. Και εμείς χαρήκαμε που σε βρήκαμε (ή που μας βρήκες... ένα από τα δύο :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή