Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Σχολιασμός: Dexter 8x11 - Monkey in a Box


"Monkey in a Box", τι να σημαίνει άραγε αυτό;;; Το ακούσαμε σε ένα διάλογο που αναφερόταν στο παιχνίδι του Χάρισσον. Όμως η βαθύτερη έννοια του είναι το πακετάρισμα που κάνει η οικογένεια Μόργκαν για να αφήσουν το Μαϊάμι μια για πάντα. Η Ντέμπρα αποδέχτηκε το γεγονός αυτό, και η Χάνα είναι προς το παρόν ελεύθερη για να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι. Ο Dexter με τη βοήθεια της Σιλ (γυναίκα του Μιγκέλ) έχει βάλεις το διαμέρισμα του προς πώληση. Η μόνη εκκρεμότητα που έχει μείνει είναι ο Όλιβερ Σάξον! Ο Dexter πρέπει να βάλει τέλος σε αυτή την απειλή και να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο της Βόγκελ. Θα είναι ο τελευταίος του φόνος στο Μαϊάμι ή θα αποφασίσει να διαχειριστεί τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο;;; Θέλει να πεθάνει ο Σάξον, αλλά δεν έχει πια αυτή τη δίψα για φόνο... σαν να έχει πάει ο Dark Passenger διακοπούλες! Έχει στο μυαλό του σε προτεραιότητα την Χάνα και τον Χάρισσον και έχει αφήσει τη δίψα του και τον εθισμό του στους φόνους σε 2η μοίρα!!! Πλέον, ο Dexter δε χρειάζεται τη συντροφιά του πατέρα του για να τον συμβουλεύει. και έτσι ήρθε η ώρα για να αποχωρήσει ο Χάρυ... Αντίο!!!

Στο μεταξύ ο Σάξον ζητάει ανακωχή από τον Dexter για να ξεχάσουν ό,τι συνέβη και να πάρουν διαφορετικούς δρόμους... πράγμα που δέχεται ο Dex, αλλά έχει ήδη σχεδιάσει την επόμενη κίνηση του ενάντια στον ψυχάκια. Έτσι, ενοχοποιεί τον Saxon, στέλνοντας τα βίντεο με τους φόνους που έχει διαπράξει και πλέον είναι επίσημα καταζητούμενος από τις αρχές. Παράλληλα, ο Dexter τον τραβάει στο σπίτι του και το ψάρι τσίμπησε το δόλωμα, μόνο που του την είχε στημένη με την Ντέμπρα και κατάφεραν να τον μπαγλαρώσουν! Αργότερα τον μεταφέρει ο Dexter στο σημείο που διέπραττε τους φόνους του, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι θα βάλει φρένο στις ορμές του και θα ζητήσει από την Ντέμπρα να τον συλλάβει. Το κακό είναι ότι ο Κλέιτον που παρακολουθούσε τα αδέρφια Μόργκαν, θα βιαστεί να ελευθερώσει τον Σάξον προτού επιστρέψει η Ντέμπρα, με αποτέλεσμα τον φόνο του Σάξον και τον σοβαρό τραυματισμό της Debra (Landy style). Οι αρχές πλησιάζουν, αλλά ποιο θα είναι το τέλος για την Ντέμπρα;;;

Ο Dexter είναι έτοιμος να κάνει το ταξίδι του και αποχωρεί... δεν γνωρίζει για τον τραυματισμό της Debra, νομίζει ότι την αφήνει στα καλά χέρια του Κουίν... όπως επίσης δε γνωρίζει, ότι ο πρώην εργοδότης της αδερφής του κυνηγάει αυτή τη στιγμή την Χάνα, η οποία κινδυνεύει να συλληφθεί και θα καταλήξουν όλοι μαζί στη φυλακή ως συνεργοί (να γλιτώσει από τους φόνους ο Ντέξτερ και να τον μπαγλαρώσουν επειδή καλύπτει έναν εγκληματία :P ... Al Capone style!). Αρκετά ωραίο το επεισόδιο, και επιτέλους έδειξα σημάδια τέλους!!! Ανυπομονούμε για το τελευταίο επεισόδιο την Δευτέρα!!!!

Πριν από το τέλος, ας δούμε ένα Recap όλων των σεζόν...

14 σχόλια:

  1. Μα να πάει να κάνει το καλό ο Dexter και να του βγαίνει ξινό (το ότι δραπέτευσε ο άλλος και τραυμάτισε την αδελφή του).. Όσο για τον άλλον που τον ελευθέρωσε καλά να πάθει, ρώτα άνθρωπε μου ποιον πας να λύσεις.. τς τς τς..
    Ανυπομονώ για το φινάλε.. κάποιον δε θα σκοτώσουν μωρέ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα κάποιον θα σκοτώσουνε (βλέπω Χάνα ή Έλγουέι θα καταλήξουν στα θυμαράκια). Είμαι περίεργος να δω τι τέλος θα δώσουν... όλα δείχνουν σε ένα happy ending αλλά μπορεί να μας κάνουν την έκπληξη... σε αυτό το σημείο που μας άφησε υπάρχουν φόντα να ακολουθήσει ό,τι πορεία θέλει!!! Άντε να δούμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο επεισόδιο με αρκετές εναλλαγές συναισθημάτων..Συγκινήθηκα λίγο με την όλη φάση του αποχαιρετισμού, κυρίως γιατί συνειδητοποίησα ότι φτάσαμε στο τέλος ρε γμτ....Από την άλλη, γέλασα απίστευτα με την ατάκα του Masuka( θα μου λείψει ο άτιμος! :P) και μου την έσπασε τρελά ο Saxon!!! Όπως τα πρόβατα στη σφαγή έπεσε στην παγίδα του Dex και εκεί που λέω άντε ωραία θα δούμε τον τελευταίο φόνο του(έχει περάσει και καιρός από τον τελευταίο μας είχε κακομάθει :P) τσουπ..άλλαξε γνώμη!!! Ποιός να μας το λεγε ότι ο έρωτας θα ήταν η αιτία που ο Dexter θα απαρνιόταν(κατά κάποιο τρόπο) τον "άλλον" του εαυτό(βλέπε dark passenger :P)..!! Όσο για τον ντετέκτιβ τί να πω..?? Πιο βλάκας πεθαίνεις :P :P!!!!!!!! Έλεος πήρε και στο λαιμό του την Deb...Ανυπομονώ για το φινάλε...Θα έρθει άραγε η πολυπόθητη ανατροπή?? Θέλω να έχουμε δραματικές εξελίξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ σε όλα... ο Κλέιτον είχε τέτοια εμμονή να πιάσει την Χάνα που ξέχασε να φέρεται ως αστυνομικός... ούτε ρώτησε τι και πως τον Σάξον, απλά τον είδε σαν θύμα και την έπαθε...!!!! Άντε να δούμε καμιά ανατροπάρα στο τέλος να πωρωθούμε... Αλλά νομίζω θα μας αγγίξει σε κάθε περίπτωση (μόνο να μην είναι πολύ ανοιχτό!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον τραγουδιστη στα σκυλαδικα δεν με νοιαζει,την Χανα μην σκοτωσουν.Εν τω μεταξυ ωραιο επεισοδιο(τωρα μπορει να πει κανεις πως βαδιζουμε σε φιναλε σειρας και οχι καποιας σεζον).Μου φαινεται πως τον Σαξον(ο οποιος πιστευω θα συλληφθει και μετα αντιο ζωη)θα τον κανω εικονισμα και καταλαβαινεις γιατι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τραγουδιστή σε σκυλάδικα λέει χαχαχααχαχαχαχαχαχα!!!! ... βασικά, δεν κατάλαβα, για εξήγα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατι πυροβολησε την Ντεμπ(ξερω πως ειμαι κακος,κραξτε)και πιθανως εκεινη θα αφησει τον ματαιο τουτο κοσμο.
    υγ:θα συμπαθησω την Ντεμπ οταν θεωρησω ταλαντουχο ηθοποιο τον Στρατο Τζωρτζογλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαχαχα, εγώ τη συμπαθώ πλέον την Ντεμπόρα!!!! Δε νομίζω να πεθάνει (εδώ της ετοιμάζουν σπιν-οφ :P ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο καθενας με τις συμπαθειες του.....
    Μακαρι να διαφυγουν Ντεξ και Χανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπίξτου ρε Ντέξτερ το μαχαίρι εκεί να τελειώνουμε.Αλλά τι λέω,μετά τι φινάλε θα είχαμε.Το κομβικό σημείο όλου του επεισοδίου είναι η απόφαση του Ντέξ να απαρνηθεί τον φόνο,δηλαδή τον άλλο του εαυτό(βλέπε Dark Passenger) το οποίο απεικονίζεται εξαιρετικά στην σκηνή αποχωρισμού του Ντέξτερ από τον πατέρα του..Αλλά,λες και το'χει η μοίρα του,έρχεται το ξεφτέρι ο Ντετέκτιβ Σαΐνης και τα κάνει όλα..Επιτέλους λίγη ένταση,λίγο σκοτεινιά βρε αδερφέ..Μακάρι το φινάλε του να μας ανταμείψει..Προσωπικά έχει κλείσει ήδη η κατάσταση,καναπεδιά,ποπ κόρν,παρεούλα,lights off και φύγαμε για το μεγάλο τέλος..άντε να δούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εννοείται!!!!! ... Εγώ δεν ξέρω τι θέλω... σοκαριστικό ή happy ending... ό,τι θέλουν ας δώσουν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπήκαμε επιτέλους στην τελική ευθεία!!!! Χρειαζόταν η τελευταία ανατροπή ;-) .... Συμφωνώ ότι το κομβικό σημείο ήταν η άρνηση του Ντέξτερ στο φόνο! Πολύ ωραίο τέλος θα ήταν να φύγει ο Dark Passenger από τον Dexter... να απεξαρτηθεί :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα σε κράξω εγώ :P Δε θα πεθάνει αυτή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μακαρι να μην βγεις αληθινη :P !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή