Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Σχολιασμός: Dexter 8x07 - Dress Code


Το επεισόδιο ακολουθεί το cliffhanger του προηγούμενου επεισοδίου και βρίσκει τον Ντέξτερ στη μέση του πουθενά. Ειδοποιεί την Ντεμπρα και μαζί σκέφτονται ότι η μόνη λύση είναι να βρουν την Χάνα και να αφήσουν τον Ντέξτερ να χειριστεί την κατάσταση. Ωστόσο ο Ντέξτερ δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τα αισθήματα του για την Χάνα, πράγμα που κάνει την "αποστολή" του πιο δύσκολη. Ανακαλύπτει ότι η πρώην φιλενάδα του έχει νέα ταυτότητα και είναι παντρεμένη με έναν πλούσιο παλιό της γνωστό, ιδιοκτήτη καζίνου, τον Μάιλς. Αυτός ήταν και η αιτία που η Χανούλα αποφάσισε να συναντήσει τον Ντέξτερ. Είναι αρκετά πιεστικός και κτητικός άνθρωπος, πράγμα που δε δέχεται εύκολα η Χάνα και γι' αυτό το λόγο χρειάστηκε τη βοήθεια του Ντέξτερ για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, πράγμα που εν τέλη πραγματοποιήθηκε! Ωστόσο, το ότι όλα είναι καλά πλέον μεταξύ Χάνα-Ντέξτερ δε σημαίνει για κανένα λόγο ότι θα έρθει η ηρεμία στη ζωή του Ντέξτερ, καθώς η αδερφή του είναι πολύ καχύποπτη με την Χάνα (δικαιολογημένα) και θα κάνει τα πάντα για να την ξεφορτωθεί... ίσως τη σκοτώσει κιόλας μετά την τελευταία της στροφή προς τις δολοφονίες :P

Παράλληλα, ανοίγει ένα μεγάλο θέμα με τον Ζακ. Ο Ντέξτερ προσπαθούσε να του διδάξει τον "έλεγχο" του εαυτού του... είναι το πρώτο βήμα για να ξεφεύγεις από τις αρχές. Ο μικρός Ζακ δυστυχώς δε μπόρεσε να συγκρατηθεί και την πλήρωσε η όμορφη γειτόνισσα του Ντέξτερ, η Cassie. Αυτό κάνει τον Ντέξτερ να αναρωτηθεί αν μπορεί να βγει τίποτα καλό από την "εκπαίδευση" του Ζακ, πράγμα δύσκολο να απαντηθεί, οπότε η λύση θα είναι μάλλον μία... επιστροφή στο τραπέζι! Η Βόγκελ σίγουρα θα διαφωνήσει, οπότε ίσως δημιουργηθεί μία διαμάχη και μεταξύ αυτής και του Ντέξτερ. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πιστεύω ότι θα δούμε δίδυμο αλά Batman και Robin με τους Ντέξτερ και Ζακ (και μειώνονται οι πιθανότητες να τελειώσει η σειρά με τον Ζακ ως τον νέο Ντέξτερ... ουφ, πάλι καλά).

Κατά τ' άλλα, στο επεισόδιο είδαμε τη σχέση Elway-Debra να εξελίσσεται κάπως, όταν ο πρώτος αρχικά την κατσαδιάζει που είναι τόσο κλαψιάρα, κακομαθημένη και δεν εκτιμάει τίποτα, ενώ στη συνέχεια η Ντεμπόρα του ζητάει συγνώμη (πως το 'παθε;; :P ). Επίσης, είδαμε κάτι που δε θα μπορούσαμε να το φανταστούμε ποτέ, τον Μασούκα να κλείνει τα μάτια του σε βυζόμπαρο. Ποιος θα το φανταζόταν... πάντως είναι ωραίο που στην τελευταία σεζόν, οι σεναριογράφοι αφιέρωσαν ένα μικρό arc για τον Μασούκα, όπου στις προηγούμενες σεζόν χρησίμευε μόνο για τα πρόστυχα αστειάκια του. Τέλος, ο Κουίν για να την μπει λίγο στον Μπατίστα, θα πάει να μείνει μαζί με την Τζέιμι σε δικό τους σπίτι. Να δούμε που θα καταλήξει όλη αυτή η κατάσταση...

22 σχόλια:

  1. akoma ena gamato episodeio.telika o 8o kyklos einai gia mena o kalyteros meta ton 4o kyklo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. akoma ena gamato episodeio.telika o 8o kyklos einai gia mena o kalyteros meta ton 4o kyklo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μένα μου άρεσε πάρα πολύ!!! Εγώ μέχρι στιγμής βάζω τον 7ο μετά τον 4ο (που φυσικά είναι ο καλύτερος!) αλλά έχουμε ακόμα 5 επεισόδια άρα έχει περιθώρια να ξεπεράσει τον 7ο (ακόμα και τον 4ο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και αυτό το επεισόδιο γαματο!Επιτελους ειδαμε και τον κοριτσαρο,την Hannah.Μακάρι να μην πεθάνει με τίποτα,αν και ΔΥΣΤΥΧΩΣ νομίζω οτι η Deb θα την βγάλει απο την μέση.Αν γίνει έτσι,τοτε Dexter ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.
    Υ.Γ 1:spin off στον Masuka
    Υ.Γ 2:μπραβο στον Elway που της τα έχωσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγώ μία τέτοια υποψία θα έχω....


    Υ.Γ. θα είχε πολύ πλάκα να βλέπαμε spin-off του Masuka, θα γινόταν η καλύτερη κωμωδία!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξερεις ποτε τελειωνει η σειρα?Εχουμε και μια εξεταστικη στη μεση...
    Και τωρα μια αλλη ερωτηση(λιγο τρελη):αν ησουν ο Ντεξ,θα διαλεγες Ντεμπ ή Χανα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 22 Σεπτεμβρίου τελειώνει... δηλαδή 23 σε μας!!! Ελπίζω να μη χρειαστεί να θυσιάσουμε μάθημα :P
    Μμμ, δύσκολη ερώτηση, η Χάνα είναι ωραίο κομμάτι, αλλά η οικογένεια είναι οικογένεια, οπότε μάλλον θα σκεφτόμουνα με το πάνω κεφάλι! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως αν η Deb σκοτώσει την Hannah,ή ακόμη και η Vogel(!!!!!!!!),θέλω να δώ την αντίδραση του Dexter!Αφού το γουστάρει το μπεμπε πως να το κάνουμε!!!
    Σύμφωνοι,η οικγένεια είναι οικογένεια,αλλά σε αυτή την περίπτωση με τέτοιο βλακόμουτρο για συγγενή νομίζω πως το κάτω κεφάλι θα λειτουργούσε ενω το πάνω,οχι!!!Ειδικά στην περίπτωση που την Hannah την υποδυόταν η Charlize Theron(την οποια θεωρώ ως την πιο σεξυ γυναίκα στον κόσμο,αν και φαν των μελαχρινών)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά θα τσατιστεί σίγουρα, αλλά δε μπορώ να τον σκεφτώ εξαγριωμένο με την Ντέμπρα μετά από τόσα που έχουν περάσει!
    Χαχαχα, δεν έχεις και άδικο... ωραίο κομμάτι η Σαρλίζ Θερόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eγώ πιστεύω ότι έχουμε ακόμα πολλά να δούμε από το δίδυμο Dexter-Zac.Δεν θα τελειώσει έτσι απλά.Εμένα μου αρέσει προσωπικά αυτή η σχέση master & apprentice γιατί πιστεύω ότι και ο Dexter το έχει ανάγκη..Όντως είναι ωραίο που αφιερώσανε λίγο παραπάνω χρόνο στον Μασούκα.Όσον αφορά την Χάνα τι να λέμε τώρα.Ο άνθρωπος ΑΓΑΠΑΕΙ λέμε :P..To θέμα είναι ότι έχουμε φτάσει στα μισά και ακόμα δεν έχουμε ούτε ένα clue για την συνέχεια.Η απουσία όμως ενός kickass villain είναι φανερή πιστεύω.Είναι το μόνο που μου λείπει αυτή την στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λες ο Zach στο επεισόδειο που θα δούμε τη Δευτέρα να μας αποχαιρετήσει?Εγώ έτσι πιστεύω.....
    Πάντως,επειδή ανέφερα την Theron,ενα θα πώ:Η μία(Strahovski) είναι για αγκαλίτσες(αν και δεν είμαι καθόλου ρομαντικός)και η άλλη(Theron) για 2-3 24ωρα και βάλε ατελείωτου πάθους στο κρεβάτι κλπ.....
    Για να επανέλθουμε στη σειρά,μήπως τον Zach τον βγάλει απο την μέση ο Quinn(επειδή τον υποπτεύεται)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Mήπως ο κακός της σεζόν ειναι η Βόγκελ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ θα ήθελα να δω μία εξέλιξη με τον Ζακ που να εμπλέκεται ο Κουίν, αυτό θα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα και για τον Ντέξτερ, ο οποίος λόγω τελευταίας σεζόν θα πρέπει κάπως να εμπλακεί και να αποκαλυφθεί (αν θέλουν να παίξουν αυτό το χαρτί)....


    Όσο αφορά τη Theron... you have a point... αλλά και η Strahovski δεν πάει πίσω! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και εγώ πιστεύω ότι η Βόγκελ θα είναι ο κακός της σεζόν... δεν την βάλανε για την πλάκα τους στη σειρά! Η εξέλιξη με τον Ζακ μπορεί να τσιτώσει τη σχέση μεταξύ Ντέξτερ-Βόγκελ οπότε θα δούμε κάτι ενδιαφέρον... ! Πάντως συμφωνώ ότι για τελευταία σεζόν δεν υπάρχει κανένα πολύ αγωνιώδες arc αλλά τώρα που μπαίνουμε στο τέλος όλο και κάτι θα μας επιφυλάσσουν οι παραγωγοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μεταξύ Dep και Hannah εννοείται διαλέγω Dep.. Ελπίζω να μην πεθάνει αλλά να σκοτώσει την άλλη :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σαν χαρακτήρα εννοείται αυτό! Την ξέρουμε και περισσότερο καιρό την Ντεμπόρα οπότε την υποστηρίζουμε την αδερφούλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απλά το λέω αυτό γιατι η μία φαίνεται πιο γυναίκα και η αλλή περισσότερο κοπέλα.That's all!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανάρτηση για το 8ο επεισοδιο δεν εχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν έχω προλάβει ακόμα να το δω! Μία από αυτές τις μέρες θα το κάνω... (σήμερα ή αύριο το πιθανότερο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. asto stayro mhn kaneis kopo na bgaleis anarthsh.to xeirotero epeisodio htan aytou(tou kataplhktikou katatalla)kyklou.poly kapsoura k agios o theos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όσο χάλια και να 'ναι η ανάρτηση θα γίνει (αλλά μπορεί να αργήσει περισσότερο :P :P :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. εγω απο αυτο το επισοδειο καταλαβα οτι σε οσους αρεσουν οι σαπουνοπερες θα λατρεψαν και αυτο το επισοδειο.κριμα στον 8ο κυκο εχει πεσει η σειρα και οπρωταγωνιστης στα ματια μου σε σχεση με τους αρτιους 4 πρωτους κυκλους.ελπιζω σε ενα καλο φιναλε που εχω χασει καθε προσδοκια πλεον.
    μονο για το κορμι της yvonne κατα τα αλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή