Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

The Sopranos (1999 - 2007)

Σεζόν: 6
Επεισόδια: 86

Περίληψη: Η σειρά αφηγείται την ιστορία του οικογενειάρχη Tony Soprano, ενός μαφιόζου με ψυχολογικά προβλήματα που επισκέπτεται μία ψυχίατρο, πράγμα που προσπαθεί να κρύψει από τους κοντινούς του ανθρώπους. Στη σειρά βλέπουμε τον πρωταγωνιστή μας να προσπαθεί να κρατήσει μία ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και την οικογένεια του. 

Σχόλια: Μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές της Αμερικάνικης τηλεόρασης! Τα δύο δυνατά της σημεία κατά τη γνώμη μου είναι η σκηνοθεσία της (η οποία για την εποχή της ανταγωνιζόταν κινηματογραφικές παραγωγές) και οι ερμηνείες της, ιδίως αυτή του συχωρεμένου James Gandolfini. Ήταν ο πρώτος μεγάλος αντιήρωας που εμφανίστηκε στην τηλεόραση και ενέπνευσε στην δημιουργία άλλων, όπως πολύ σωστά τόνισαν προσφάτως διάφοροι άνθρωποι του χώρου μεταξύ αυτών ο Michael Chiklis και ο Bryan Cranston. Παρότι μαφιόζικη, δεν είναι μία σειρά που εστιάζει σε πιστολίδια, δράση και αγωνία για τη συνέχεια, αλλά περισσότερο εμβαθύνει στους χαρακτήρες (πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές) και σε καταστάσεις που αντιμετωπίζουν. Βλέπουμε τον κόσμο από τα μάτια τους. Ωστόσο ένα παράπονο μου από τη σειρά είναι ότι πολλές φορές αυτό κατέληγε σε βαρετές δευτερεύουσες ιστορίες κάνοντας αρκετά επεισόδια να φαίνονται άνευρα. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί τη συνολική συνεισφορά της σειράς στην τηλεόραση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος ανακηρύχθηκε ως η πιο καλογραμμένη σειρά όλων των εποχών... χώρια όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που κέρδισε κατά τη διάρκεια προβολής της!

Πέρα από όλα αυτά, η σειρά έμεινε στην ιστορία και για το αμφιλεγόμενο φινάλε της, όπου πολλοί αγάπησαν και πολλοί μίσησαν. Να πω την αλήθεια, εγώ ανήκω στην δεύτερη κατηγορία χωρίς αυτό να μου χαλάει την συνολική εικόνα που δημιούργησα για τη σειρά. Σε κάθε περίπτωση, το ατού της σειράς είναι ο χαρακτήρας του Tony Soprano, όπου αξίζει και μόνο γι' αυτόν να παρακολουθήσεις ολόκληρη τη σειρά (προσωπικά έχω αδυναμία στους αντιήρωες). Τέλος, να πούμε ότι το The Sopranos θεωρείται από πολλούς το τηλεοπτικό Godfather ή Goodfellas (αν και δε θα έκανα αυτή τη σύγκριση).

Παρακολουθήστε ένα τρέιλερ της σειράς... 

3 σχόλια:

  1. εξαιρετικη σειρα πολυ δυνατοι διαλογοι αυτοι με την ψυχολογο το φιναλε εμενα μου αρεσε πολυ δε ξερω ακομα το σκεφτομαι, καλυτερο κατ'εμε ακομα και απο αυτο του SFU που θεωρουσα καλυτερο μεχρι που ειδα sopranos.αγαπημενος χαρακτηρας ο Paulie,φοβερος.και τα ανεκδοτα του θειου junior στο τελος.ισως και η καλυτερη σειρα που εχω δει ποτε,πρωσοπικη αποψη, κριμα που δεν το συζητανε σε αυτο το blog,οπως και ολες τις καλες σειρες μπραβο για το αρθρο παντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε συζητιέται επειδή είναι λίγο παλιά... Συμφωνώ στα σχόλια αν και δεν τη θεωρώ ως την καλύτερη σειρά EVER όπως πολλοί κριτικοί την αποκαλούν! Βέβαια ίσως φταίει που την είδα εκτός εποχής, αλλά και πάλι μου φάνηκε άνευρη σε κάποια σημεία όπως ανέφερα και το τέλος πολύ ανοιχτό για τα γούστα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εισαι πιο πολυ του pop corn γι αυτο δεν πειραζει.παντως στο lost συμφωνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή