Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Σχολιασμός: Dexter 8x03 - What's Eating Dexter Morgan?


What's Eating Dexter Morgan? Ευτυχώς τίποτα, τον έφαγε πρώτα αυτός!!! Όπως καταλαβαίνετε σε αυτό το επεισόδιο είχαμε μία guest εμφάνιση από τον Dr. Hannibal Lecter (σε πιο καρικατούρα έκδοση). Ήταν ένας από τους υπόπτους της Βόγκελ ως ο χειρουργός με τους εγκεφάλους, αλλά όπως αποδείχθηκε, ο εγκέφαλος είναι πολύ νόστιμος μεζές γι' αυτόν για να τον χαραμίσει άσκοπα, οπότε φεύγει από τη λίστα! Ωστόσω ο Ντέξτερ δε μπορούσε να τον αφήσει ατιμώρητο οπότε όταν φορτώθηκε συναισθηματικά ξέσπασε πάνω του και τον τραπέζωσε. Η Ειρωνία της υπόθεσης είναι ότι και ο "Hannibal" στο τραπέζι τρώει τα θύματα του :P

H Ντέμπρα είναι πλήρως κατεστραμμένη πλέον σαν χαρακτήρας. Ο Κουίν τη στηρίζει και ζητάει τη βοήθεια του Ντέξτερ να την βοηθήσει. Ο Ντεξ σκέφτηκε ότι άμα της αποδείξει πόσο καλός άνθρωπος είναι η ίδια στην πραγματικότητα θα την κάνει να αισθανθεί καλύτερα και ότι η ζωή της έχει ακόμα σημασία και να παλεύει για το καλύτερο! Έτσι της δείχνει πόσο χαρούμενος είναι ένας άνθρωπος του οποίου η Ντεμπ έσωσε τη ζωή πριν λίγο καιρό! Χωρίς αυτήν, αυτός ο άνθρωπος δε θα υπήρχε! Ένα λάθος δεν αναιρεί όλα τα καλά που έχει προσφέρει κάποιος. H Deb φαίνεται να αισθάνεται λίγο καλύτερα, αλλά όταν βλέπει μία πελάτισσα της να αρνείται την αλήθεια όταν τη βλέπει μπροστά στα μάτια της, ταράζεται και συνηδητοποιεί ότι ο μόνος τρόπος για να ηρεμήσει η ψυχή της είναι να παραδοθεί στην αστυνομία και να πει την αλήθεια! Δε μπορεί να ζει πλέον μέσα στο ψέμα και να αρνείται να αντιμετωπίσει την αλήθεια κατάματα. Έτσι πάει στο τμήμα να ομολογήσει, όμως ο Κουίν την προλαβαίνει πριν κάνει καμιά ανοησία και ειδοποιεί τον Ντέξτερ, ο οποίος με τη βοήθεια της Βόγκελ την πήραν από εκεί προτού να είναι αργά. Η αλήθεια είναι ότι η Ντέμπρα ομολόγησε στον Κουίν ότι η ίδια σκότωσε την Λαγκουέρτα, αλλά έτσι όπως ήταν μεθυσμένη και γνωρίζοντας τον χαρακτήρα της, ο Κουίν πίστεψε ότι μιλούσε μεταφορικά. Ίσως σιγά σιγά ο Κουίν ενώσει τα κομμάτια του παζλ και δει την αλήθεια (ό,τι και να πιστεύει ο Μάθιους, μυρίζομαι προαγωγή).

Η σχέση Ντέξτερ-Βόγκελ μου αρέσει όπως εξελίσσεται. Ίσως τη βλέπει σαν μητρική φιγούρα και η ίδια φαίνεται να είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει να κατανοήσει τον εαυτό του (ή να τον κάνει τελείως ψυχάκια). Ένα ωραίο θέμα που άγγιξε είναι η "αγάπη". Τον ρωτάει: - γιατί δεν σκότωσες την αδερφή σου; - γιατί την αγαπάω - τι ακριβώς αγαπάς σε αυτήν;; ... οι απαντήσεις του Ντέξ οδήγησαν την Βόγκελ να παραδεχτεί για μία ακόμα φορά ότι είναι ο τέλειος ψυχοπαθής! Βέβαια σύμφωνα με αυτήν δεν είναι ανιδιοτελής η αγάπη του προς την αδερφή του, αλλά εγωιστική. Αντίθετα όπως αυτή τόνισε, η αγάπη της Ντέμπρα είναι ανιδιοτελής καθώς θυσίασε τις αξίες της για χάρη του. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Ντεξ με την πάροδο των σεζόν έχει αρχίσει να "νοιάζεται" για τους ανθρώπους, ειδικά τους κοντινούς του και όπως είδαμε στο τέλος της 7ης σεζόν, ο ίδιος έδωσε στην Ντεμπρα την επιλογή να κάνει αυτό που επιθυμεί και αυτή αποφάσισε να σκοτώσει την Λαγκουέρτα. Τότε δε φέρθηκε καθόλου εγωιστικά (ακούς Βόγκελ;;;)!

Δείτε το "behind-the-scenes" του 3ου επεισοδίου (είπαμε αποφεύγουμε τα promo!)...



Υ.Γ. Που σαι ρε Hannah MCkay???

1 σχόλιο: