Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Σχολιασμός: Dexter 8x01 - A Beautiful Day


THE END BEGINS

Πολύ ωραία η επιστροφή της αγαπημένης μας σειράς! Η σεζόν ξεκινάει 6 μήνες μετά των γεγονότων της 7ης σεζόν με μουσική υπόκρουση το "A Wonderful World", όπου αρχικά μας δίνει την εντύπωση ότι τα πράγματα έχουν βρει πλέον τους ρυθμούς τους:
  • Ο Dexter επέστρεψε στην καθημερινότητα του 
  • Ο Χάρισσον μεγάλωσε και άρχισε να μιλάει (καιρός ήταν!)
  • Ο Μπατίστα επέστρεψε στο σώμα και έγινε υπαστυνόμος (Συγχαρητήρια για την προαγωγή!)
  • Ο Κουίν συνουσιάζεται με την αδερφή του Μπατίστα (καλό κομμάτι!)
  • Ο Μασούκα συνεχίζει με τα σοκινγκ αστεία του.
  • Το φύτο της Χάνα μαράθηκε (o Dexter θα μείνει για πάντα Τέρας!)

Όμως τα πράγματα δεν είναι όσο ήρεμα φαίνονται, καθώς η Debra έχει κλειστεί στον εαυτό της από τη στιγμή που σκότωσε την Maria Esperanza LaGuerta και είναι αυτό που λέμε "κατεστραμένος χαρακτήρας"... κατηγορεί τον Dexter, κατηγορεί τον εαυτό της και προσπαθεί να ξεφύγει απ' όλα, πράγμα λίγο δύσκολο καθώς ο Dexter επιστρέφει στη ζωή της και σκοτώνει έναν δικό της άνθρωπο. Συν της άλλης μπαίνει στο στόχαστρο του Ελ Σάπο. Κάπου εδώ θα ξαναχρειαστεί τη βοήθεια του Dexter. 

Από την άλλη, ο Dexter έχει αναστατωθεί απ' όλη αυτή την κατάσταση και θέλει να βοηθήσει την Debra να έρθει στα συγκαλά της προτού την βρει κάποιο κακό. Αυτή η ιδέα τον έχει τρελάνει και φέρεται ριψοκίνδυνα: α) προκαλεί φασαρίες στο δρόμο, β) κάνει βιαστικές κινήσεις σχετικά με το θέμα της Vogel, όπου μίλησε στον Μάθιους, γ) παραλίγο να χάσει τον Χάρισον. Τελικά από το θάνατο της Ρίτα και τόσα που έχει περάσει δεν έχει βάλει μυαλό. 

Όσο αφορά νέους χαρακτήρες, είδαμε την μυστηριώδη φιγούρα της Evelyn Vogel, όπου φαίνεται να γνώριζε τον Χάρυ και ό,τι δίδαξε τον Dexter. Ίσως αυτή υποκίνησε τον Χάρυ στο πως να διαχειριστεί το θέμα του Dex, αφού είδαμε ότι κατείχε υλικό από την παιδική του ηλικία (ζωγραφιές). Σίγουρα η επιστροφή της στο Miami δεν είναι τυχαία. Τι σχέδια να έχει;;; Στη συνέχεια είδαμε έναν νέο δολοφόνο όπου αφαιρεί ένα κομμάτι από τον εγκέφαλο των θυμάτων του. Δεν γνωρίζουμε ποιος θα υποδυθεί τον χαρακτήρα ή αν τον έχουμε ήδη δει! Πάντως σαν δολοφόνος της σεζόν φαίνεται ενδιαφέρον με μια πρώτη ματιά. Σαν κακό έχουμε και τον El Sapo που κυνηγάει την Debra... δε νομίζω να μας συντροφεύσει για πολλά επεισόδια.

Λίγο άσχετο αυτό που θα πω τώρα, αλλά μιας και στο επεισόδιο μιλούσαμε για ψυχοπαθείς και μιας ο μικρός Χάρισσον είπε τη λέξη "pudding" μου ήρθε αυτή η σκηνή από Supernatural στο μυαλό :P

Για να μην βάλω προπαγανδιστικό promo του Showtime (εννοείται δεν το είδα) για το επόμενο επεισόδιο, παραθέτω ένα βίντεο με συνεντεύξεις παλιών γνώριμων λίγο πριν το τέλος της σειράς...


Αγαπημένη Σκηνή: Η σκηνή που ο Dexter χτυπάει την πόρτα της Deb, της εξηγεί την κατάσταση, σκοτώνει τον Μπριγκς, τον κατσαδιάζει η Deb και ενώ φεύγει βλέπει ότι λείπει ο Χάρισσον από το αυτοκίνητο. Ύστερα τον βρίσκει και τον αγκαλιάσει με τα ματωμένα του χέρια. Ανέφεραν 3-4 φορές τη λέξη Lost, οπότε παίρνει έξτρα points η συγκεκριμένη σκηνή. :P

Βαθμολογία Επεισοδίου: 9/10

12 σχόλια:

  1. Επικο επεισοδειο....ο ντεξτερ αρχηζει και αλλαζει και χανε τον ελεγχο.Κανει πραγματα που δεν περιμενα ποτε οτι θα κανει,Ξεχασε την χανα....φοναζει στον χαρισον..εχει αλλαξει.Ποσο μαλλον η ντεμπρα που ειναι αλλος ανθρωπος.Για την vogel τι να πω υποκλινομαι η γυναικα ειναι θεα.Νομιζω πως ηταν ψυχιατρος του ντεξτερ και αυτη προτηναι τον κωδικα στον χαρι (εξηγει και πως εχει τις ζωγραφιες).Γενικα νομιζω θα ειναι η καλυτερη σεζον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια ερμηνεία από την Charlotte Rampling στο ρόλο της Βόγκελ.. βγάζει την ψυχρότητα που χρειάζεται!!!! Πάνω κάτω αυτό που λες θα ισχύει, αλλά μπορεί πολύ πιθανόν ο Χάρυ από μόνος του να πήγε τις ζωγραφιές στην Βόγκελ επειδή ανησύχησε για τον Ντέξτερ και αυτή μιας και ξέρει από δολοφόνους, να τον καθοδήγησε στην εκπαίδευση. Πάταγο θα κάνει η σεζόν (ελπίζω δηλαδή, μην το γρουσουζέψω :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. tromero epeisodio tromerh h Charlotte Rampling.dexter i love you

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να ρωτησω κατι άπο ποιο site το ειδατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επεισοδιαρα!!!Βλεποντας τον Ντεξ να χανει τον ελεγχο παντου,την αντιπαθητικη Ντεμπρα να εχει φτασει στο σημειο να μην θελει να τον δει κλπ. η υπολοιπη σεζον προιδεαζει ενα συγκλονιστικο φιναλε!!!Το ιδανικο τελος για εμενα θα ηταν να μην πεθαινε ο Ντεξ αλλα η πουτανα Ντεμπ.Δεν ξερω δεν την μπορουσα καθολου απο την αρχη της γαμαουα αυτης σειρας,αυτος ο Ice Truck Killer αγιο εργο πηγε να επιτελεσει στον 1ο κυκλο.Γιατι να μην ζουσε η Ριτα και να μην πεθαινε η Ντεμπ?Θα ειχε πιο πολυ ενδιαφερον.
    Μαλλον η Carpenter θα συμπεριφεροταν σαν μαλακισμενο οταν ηταν παντρεμενη με τον Hall και αυτος την χωρισε!Θελω επιστροφη της μουναρας Hannah εδω και τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ σε όλα εκτός από την Ντεμπ! Στην αρχή και εμένα μου την έσπαγε, αλλά σεζόν με σεζόν άρχισα να την συμπαθώ ακόμα περισσότερο με αποκορύφωμα στην 7η που έδωσε ρέστα! Ελπίζω και στην φετινή να δώσει ωραία ερμηνεία η Carpenter!!!
    Ανυπομονούμε για την επιστροφή της Χάνα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να κανουμε,εγω ο special one ειμαι λιγο κακος με την Ντεμπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πως?
    αφου 8ελει κωδικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από αυτά που είδα στο 1ο επεισόδιο.Γι'αυτό είναι Dexter ρεε!!!Τι επεισοδιάρα!!Με το που εμφανίστηκε η Vogel ήμουν 100% σίγουρος ότι ξέρει για τον Dexter.Δεν μου πήγε το μυαλό βέβαια ότι αυτή γνώριζε τον Dex από την παιδική του ηλικία,πόσο μάλλον ότι μπορεί και να είναι αυτή που πρότεινε στον Πατέρα του τον Κώδικα.Good thinking my friend.Έχει να γίνει της εκδιδομένης επί χρήμασι γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα σε αυτόν τον κύκλο..Εγώ είδα το πρόμο αλλά δεν αναφέρω τίποτα.Δεν είμαι spoilerας.Γουστάρουμε τρελά λέμε...!!

    Υ.Γ.: Τι θα γίνει με αυτόν τον Κουίν ρε έχει πάρει τα καλύτερα μωρά να πούμε,μόνο η Μπρίτα του ξέφυγε και η Χάνα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έτσι μωρέ, σε 2 μερούλες θα έχουμε νέο επεισόδιο!!!!! Καλά κάνεις και δεν σποιλάρεις, αλλά μην τα βλέπεις τα trailer του Showtime, θα χαλαστείς στο τέλος, βάζουν επικίνδυνες στιγμές μέσα!!! ... Μορφή η Vogel!!!!! Περιμένουμε πολλά απ' αυτήν!!!!


    Υ.Γ. Άμα έπαιζε και στην 2η σεζόν θα είχε πάρει και την Λάιλα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή