Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Hannibal (2013 - present)


Κατάσταση: Έχει ολοκληρωθεί η 1η σεζόν με 13 επεισόδια και έχει ανανεωθεί για 2η.

Υπόθεση: Ο Will Graham, εγκληματολόγος του FBI, επιστρέφει στην ενεργό δράση με στόχο να πιάσει έναν μανιακό δολοφόνο. Ο Will διαθέτει μία πολύ ξεχωριστή ικανότητα, μπορεί να κατανοήσει τον τρόπο σκέψεις τον δολοφόνων όπως και τα κίνητρα τους. Αυτό πολλές φορές τον οδηγεί στο να χάνεται μέσα στον εαυτό του, και γι' αυτό το λόγο θα ζητήσει τη βοήθεια του Dr. Lecter. Οι δυο τους θα συνεργαστούν για να σταματήσουν δολοφόνους.

Σχόλια: Μετά από 5 κινηματογραφικές μεταφορές των χαρακτήρων που δημιούργησε ο Thomas Harris, ήρθε ο καιρός για μία τηλεοπτική μεταφορά. Πρόκειται για ένα prequel της ιστορίας στο σημερινό κόσμο (όπως και το Bates Motel). Παρά τις αρχικές προκαταλήψεις, η σειρά κέρδισε το ενδιαφέρον των θεατών αλλά και των κριτικών. Το μουντό κλίμα της, προσδίδει μία απαισιόδοξη νότα στη σειρά γεμάτη απελπισία και παράνοια. Στα περισσότερα επεισόδια παρακολουθούμε αυτοτελής υποθέσεις - διαφορετικές απ' ότι έχουμε συνηθίσει στις περισσότερες αστυνομικές σειρές - όπου θυμίζουν έντονα αντίστοιχες του Dexter (όπου με τη σειρά του, ίσως θυμίζει αντίστοιχες των ταινιών). Το μυστικό της επιτυχίας της ίσως είναι η σκηνοθεσία. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε ελεύθερο κανάλι, δε βασίζεται μόνο στο αποπνικτικό κλίμα, αλλά σου παρουσιάζει εφιαλτικές και αρρωστημένες σκηνές. Αυτή η ελευθερία δίνει έξτρα πόντους στη σειρά. Μπράβο στο NBC, όπου είχε κάτι χρόνια να βγάλει κάτι ποιοτικά καλό. 

Τώρα που είπα "ποιοτικά καλό"... Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η πιο "ποιοτική" σειρά που παίζεται σε ελεύθερο κανάλι αυτή τη στιγμή. Το σενάριο και η σκηνοθεσία παίζουν καταλυτικό ρόλο σε αυτό, όπως και οι ερμηνείες. Ο Δανός Mads Mikkelsen φάνηκε αντάξιος του απαιτητικού ρόλου του ενσαρκώνοντας τον Χάνιμπαλ. Στη συνέχεια ο Hugh Dancy κατάφερε να περάσει στο κοινό την τρέλα, την παράνοια και την ανησυχία του Will Graham. Στο πλάι τους ο Laurence Fishburne αξιοπρεπής στο ρόλο του. Τέλος, να πούμε ότι και το υπόλοιπο κάστ ήταν πολύ καλό, με πολύ ωραίες guest εμφανίσεις (Gillian Anderson κ.α.).

Μία σειρά αυστηρώς ακατάλληλη για χορτοφάγους οφείλει να την ξεκινήσει κάθε φαν των σειρών (και του κινηματογράφου).

Δείτε παρακάτω το trailer της σειράς... 


Υ.Γ. Μπορείτε να κάνετε Like στην ελληνική σελίδα του Hannibal στο facebook.

16 σχόλια:

  1. Είναι καιρό στην watchlist μου και τώρα που θα τελειώσει και το Dexter πιστεύω πως είναι καιρός να κάνω το βήμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάντο αξίζει! Αλλά μπορείς να περιμένεις να αρχίσει και η 2η σεζόν για να μην περιμένεις τόσο καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φίλε Σταύρο είδα τον πιλότο χθες.Και με εξέπληξε ευχάριστα!!Φαίνεται δύναμη και από τα δικά σας σχόλια ανά καιρούς καταλαβαίνω ό,τι γίνεται ακόμα καλύτερη στην συνέχεια.Μ'αρέσει που έβγαλε μόνο 13 και από ό,τι είδα μάλλον έτσι θα το πάνε και στην 2η.Μακάρι δηλαδή γιατί φοβάμαι ότι με περισσότερα επεισόδια θα το ξεχειλώσουν.Κατά τα άλλα,όπως λέγαμε και τις προάλλες,έκανα ένα μεγάλο βήμα με το να ξανά παρακολουθήσω σειρά του NBC.Ελπίζω να μην με απογοητεύσουν(για ακόμη μια φορά..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε Καλή Αρχή!!! Εννοείται ότι με τα 13 επεισόδια (στις περισσότερες σειρές) είναι καλύτερα, αλλιώς κουράζουν πολύ μέχρι να φτάσουν τα 22... σίγουρα η ποιότητα φαίνεται στα 13, πιο επιλεκτικοί στα αυτοτελή, κρατώντας τις καλύτερες ιστορίες και δεν κουράζει. Άντε σειρά από NBC έχουν τα Crossing Lines, Dracula και μετά το Crossbones!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @stavrosLost μόλις χθες είδα το season finalle..Πολύ περίεργη σειρά ρε φίλε..''Δύσκολη'' με την έννοια ότι δεν πρέπει να χαλαρώνεις καθόλου αφού υποβόσκουν λεπτομέρειες συνέχεια..Εξαιρετικές ερμηνείες από Mikkelsen,Fishburne και φυσικά τον μέγιστο Hugh Dansy.Δεν τον είχα παρακολουθήσει καθόλου παλαιότερα αλλά στον ρόλο του ως Graham δίνει ρέστα.Περιττό να σου πω ότι στο 10ο επεισόδιο με την μαγνητική(μην spoilerαρω για άλλους δεν θέλω) ξενέρωσα την ζωή μου(αφού μετά από καμιά 10αριά μέρες είδα τα τελευταία τρία επεισόδια).Πραγματικά περιμένω με ανυπομονησία την 2η σεζόν(αλήθεια πότε βγαίνει ξέρουμε?)


    υ.γ.Διάβαζα ένα άρθρο τις προάλλες για την Danes και βλέπω ότι είναι παντρεμένοι με τον Dansy!!Εντάξει λέω αυτό δεν είναι ζευγάρι,η αρχή της παράνοιας είναι(βλέπε Homeland!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όντως είναι λίγο "δύσκολη", δεν πρέπει να αφεθείς γιατί χάνεις ζουμί! Ο Fishburne για μένα δεν εντυπωσίασε ακόμα (λόγω ρόλου) αλλά ήταν αξιοπρεπέστατος, αλλά Mikkelsen και Dansy απίστευτοι!!! Δεν το θυμάμαι το επεισόδιο με την μαγνητική (έχουν περάσει και 4,5 μήνες :P )... μάλλον θα πρέπει να κάνω επανάληψη πριν την 2η σεζόν (η οποία θα ξεκινήσει μέσα στο 2014, χωρίς να υπάρχει ακριβής ημερομηνία, αλλά λογικά πάλι τον Απρίλιο, εκτός κι αν το συνδέσουν με το Crossbones και αρχίσει το Hannibal όταν τελειώσει το Crossbones...)


    Υ.Γ. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα, έχουν και παιδί (φαντάσου πως θα είναι... ο μελλοντικός Norman Bates :P )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακριβώς Αυτό!!! (τίποτα λιγότερο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειναι απλα υπεροχη σειρα!!!! την ξεκινησα οταν κοντευε να τελειωσει η σεζον και εχασα τον υπνο μου (με την καλη εννοια)... χαιρομαι οταν γινονται τετοιες παραγωγες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. βοηθαει παρα πολυ και η χημεια που εχουν ο Hugh και ο Mads!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ, πολύ καλή παραγωγή! Αρχικά φοβόμουνα το NBC αλλά τελικά διαψεύστηκαν οι αμφιβολίες μου!!! Το δίδυμο Hugh και Mads που αναφέρεις παρακάτω όπως και η μουντή ατμόσφαιρα κάνουν τη σειρά να ξεχωρίσει. Από τα ωραιότερα ψυχολογικά θρίλερ στην τηλεόραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η πιο "ποιοτική" σειρά που παίζεται σε ελεύθερο κανάλι αυτή τη στιγμή."
    Μπραβο σε αυτον που το εγραψε!!! Σε κερδιζει απο τα πρωτα επεισοδια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακριβώς αυτό!!! Ξεχωριστή σειρά για τα πλέον δεδομένα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ήθελα να ρωτήσω φίλες Σταύρο, μιας και δεν είμαι γνώστης, γιατί τονίζεις το ''ελεύθερο'' κανάλι. Υπάρχουν διαφορές από τα συνδρομητικά στην ποιότητα, στις παραγωγές και στο είδος των σειρών;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι υπάρχουν! Τα καλωδιακά φημίζονται πιο πολύ για την ποιότητα της παραγωγής (και το ότι κάνουν σεζόν έως 13 επεισόδια βοηθάει να μην ξεχειλώσει το σενάριο!). Επίσης, τους επιτρέπεται να δείχνουν πιο βίαιες σκηνές και να χρησιμοποιούν το λεξιλόγιο που θέλουν χωρίς να υπάρχει λογοκρισία! Γενικά υπάρχει πιο πολύ ελευθερία στο να δείξουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους (φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως πάντα που επεμβαίνουν τα κανάλια όπως είναι φυσικό)... αλλά σε κάθε περίπτωση σε ένα ελεύθερο κανάλι, είναι πρακτικά αδύνατο να δείξουν κάποιες πιο ιδιαίτερες σκηνές (γυμνό, έντονη βία κτλ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατατοπιστικότατος. Καλή Χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή