Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Rectify (2013 - present)


Κατάσταση: Ολοκληρώθηκε η 1η σεζόν με 6 επεισόδια. Έχει ανανεωθεί για 2η σεζόν με 10 επεισόδια.

Περίληψη: O Daniel Holden κατηγορούμενος για το βιασμό και τη δολοφονία μιας παιδικής του φίλης, κατέληξε στην πτέρυγα των θανατοποινιτών για 19 χρόνια, όπου αποφυλακίστηκε λόγω νέων στοιχείων. Πλέον, μετά από τόσα χρόνια γυρνάει σπίτι, όπου πολλά έχουν αλλάξει και πρέπει να προσαρμοστεί στο νέο τρόπο ζωής.

Σχόλια: H πιο όμορφη και παράλληλα ανθρώπινη σειρά που είδα φέτος. Με μια πρώτη ματιά, η περιγραφή της  ιστορίας δε μου προσέλκυε το ενδιαφέρον, αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι αυτό που σου προσφέρει το Rectify δε μπορεί να εκφραστεί με λέξεις. Είναι κάτι διαφορετικό απ' ότι έχουμε δει στην τηλεόραση με ένα άκρως απαιτητικό θέμα ως προς την εξέλιξη του. Μιλώντας για μία κοινωνική σειρά, από την περιγραφή της θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι έχουμε να κάνουμε με μελόδραμα, αλλά δεν είναι έτσι. Η ομάδα του Rectify κατάφερε να δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα όπου μπορούν να εναλλάσσονται διάφορα συναισθήματα με αριστουργηματικό τρόπο (χαρά, λύπη, πόνος, συμπόνια κ.α.). Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος ο τρόπος που παρουσίαζαν τον Daniel να απολαμβάνει στιγμές που εμείς θεωρούμε δεδομένες και πως μπορεί να βρει ευχαρίστηση μέσα από τα πιο απλά πράγματα. Μία τέτοια σκηνή σε κάνει να εκτιμάς περισσότερο αυτά που έχεις και ταυτόχρονα να αναρωτιέσαι "τι μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο ευτυχισμένο;;;". Σίγουρα είναι μία σειρά που μιλάει περισσότερο στην καρδιά, και μπορεί να κάνει τον καθένα να αναρωτηθεί κάτι διαφορετικό ξυπνώντας του το ανάλογο συναίσθημα.

Η σειρά πέρα από την κοινωνική της φύση, παίρνει νομικές διαστάσεις καθώς είναι ανοιχτή η υπόθεση για την δολοφονία που κατηγορήθηκε ο Ντάνιελ. Μας παρουσιάζει τη μεριά του δικηγόρου που θα τον υπερασπιστεί, παράλληλα με την αντίπαλη μεριά όπου αποτελείται από ανθρώπους του συστήματος που σαν κινητήρια δύναμη έχουν την δημόσια εικόνα τους. Πέρα από αυτό, έχουμε και flashbacks από την εποχή που πέρασε ο Daniel στη φυλακή παρέα με τις φωνές των συγκρατούμενων του (θανατοποινιτών), χαρίζοντας μας φοβερούς διαλόγους που έχουν ως κύριο θέμα την ανθρώπινη φύση.

Οι χαρακτήρες είναι πολύ καλά δουλεμένοι με όλη την υποκριτική υποστήριξη των ηθοποιών που τους ενσαρκώνουν. O πρωταγωνιστής μας, Aden Young, μιλάει περισσότερο με τα μάτια δείχνοντας μας πόσο χαμένος φαίνεται στον έξω κόσμο. Η παθιασμένη - γεμάτη ζωή και ενέργεια τηλεοπτική αδερφή του, Abigail Spencer, γίνεται ένα με το ρόλο της. Η νεαρή καλλονή, Adelaide Clemens, παρουσιάζει την καλοσύνη και την αμηχανία της καλοπροαίρετης Tawney, ενώ ο Clayne Crawford, μας παρουσιάζει τον πονηρό, ζηλιάρη της οικογενείας που φοβάται το άγνωστο. Αρκετά καλό και το υπόλοιπο καστ!!!

Δείτε το τρέιλερ της σειράς...


Βαθμολογία 1ης σεζόν: 9,5 / 10

Υ.Γ. Πόσο υπέροχη η μουσική επένδυση της σειράς;;;

12 σχόλια:

  1. Την παρουσίασες πολύ ωραία τη σειρά! ..τόσο που δεν μπορώ να μείνω ασυγκίνητη.. :) Είναι και λίγα επεισόδια, θα τη τσεκάρω σίγουρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδες;;; παρότι δεν περιγράφεται με λόγια, εγώ την περιέγραψα :P :P :P. Άντε ξεκίνα την, είναι πολύ ωραία και περιμένω εντυπώσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είδες γι'αυτό κι εγω δεν μπορούσα να σου περιγράψω την υπόθεση. είναι γεμάτη συναισθήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το είδα...!!! Μετά από μία τέτοια σειρά νομίζω ταιριάζει μία αστυνομική όπως το The Fall (πάμε στην επόμενη πρόταση σου :P )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια για την παρουσίαση μιας σειράς που κοσμεί την σημερινή τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 6 epeisodiakia blepw! to story arketa kalo! pola thetika sxolia! tha ths riksw kai auths ths seira mia matia me thn prwth eukairia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ! Ξεχωριστή σειρά, χαίρομαι που θα την έχουμε και του χρόνου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δες την, είναι σύντομη και θα σου αρέσει :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. wraios o pilotos ths seiras! ti baros koubalaei autos o anthrwpos!!! kai poso diskolh...sxedon adianoith einai h prosarmofh tou...se enan "neo" kosmo! ta alla argotera otan dw olla ta epeisodia!

    *tha hthela isws mia ligo kaliterh epilogh tou prwtafonisth! (bebea as dw kai ta upolip epeisodia...kai blepoume!)
    **respect sthn aderfh tou! thn paw me xilia!

    ***o megalos kakos ths upotheshs o gerousiasths (kati tetio katalaba apo to prwto epeisodio) einai enas apo tous 7 upopsifious red john sto mentalist!!! kalh epilogh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O πρωταγωνιστής εμένα μου άρεσε πολύ (ειδικά όσο προχωρούσε η σειρά)... όλο αυτό το "βάρος" που λες το έβλεπες στα μάτια του!!


    Η αδερφή του είναι τύπισσα, δεν το συζητάμε καν! Αλλά πες την αλήθεια, είδες την φωτογραφία της πριν 3 μέρες και γι' αυτό ξεκίνησες τη σειρά :P :P :P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή