Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Once Upon a Time - Εντυπώσεις για την 2η σεζόν


Αφού το αγαπημένο μας παραμύθι ολοκλήρωσε τον κύκλο του, ας γράψουμε συνοπτικά τις εντυπώσεις μας....

Ίσως ήταν η πιο αδικημένη από άποψη κριτικής σειρά της σεζόν. Ο κύκλος άρχισε στο σημείο που μας είχε αφήσει το φινάλε της προηγούμενης σεζόν και γευτήκαμε ένα μαγευτικό ταξίδι στη χώρα των παραμυθιών. Γνωρίσαμε νέους χαρακτήρες (Χουκ, Φρανκενστάιν, Όουεν κ.α.) και είδαμε μία νέα χώρα, η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επόμενη σεζόν (Neverland). Γενικότερα στην πλειοψηφία των επεισοδίων υπήρχαν σημαντικές εξελίξεις και πολλά cliffhangers στο τέλος τους. Όπως και να το κάνουμε σε σύγκριση με την πρώτη σεζόν είχε περισσότερο ενδιαφέρον, αφού πλέον οι χαρακτήρες είχαν βρει τον εαυτό τους και ήξεραν που βαδίζουν έχοντας ένα στόχο. Δηλαδή στο Storybrook-timeline ξεφύγαμε από τη σαπουνόπερα, αλλά είχαμε ουσιαστικές εξελίξεις!

Μου άρεσε επίσης ο νέος αντίπαλος για τους παραμυθοχαρακτήρες μας... μία εξωτερική απειλή! Ο Όουεν και η Ταμάρα! Το βρήκα αρκετά έξυπνο να μπερδεύουν ανθρώπους από τον κόσμο μας στη σειρά παρουσιάζοντας τους ως απειλή... ανθρώπους που θέλουν να εξολοθρεύσουν τη μαγεία μια για πάντα. Δεν μπορείς να τους πεις ακριβώς "κακούς" γιατί έχει και μία λογική η κίνηση τους (ο καθένας μας θα φοβόταν τη μαγεία, σωστά;;;). Ένα ακόμα πράγμα που μου άρεσε ήταν που ο Όουεν δεν ήταν ένας ξέμπαρκος αλλά υπήρχε ιστορία μεταξύ αυτού και του Storybrook όπου την είδαμε στο επεισόδιο 2.17 - "Welcome to Storybrooke". Σε εκείνο το σημείο ο καθένας θα τον συμπονούσε. Βέβαια πλέον ξέρουμε (ή υποψιαζόμαστε) ότι πίσω από τους 2 αυτούς τύπους κρύβεται κάτι υπερφυσικό για το οποίο δεν έχουν ιδέα... οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο να έρθουν με το μέρος μας.


Προτού μιλήσουμε για το φινάλε ας αναφέρουμε μερικά αρνητικά που είχε η σεζόν:

1) Πρώτο και Κύριο... την Mary-Margaret / Χιονάτη, όπως θέλετε πείτε την! Ατάλαντη ηθοποιός και κακογραμμένος χαρακτήρας, έδεσαν!!! Πήγαινε κουρέψου κι' άλλο μωρή!!!

2) Η συχνή αλλαγή στο χαρακτήρα της Ρετζίνα. Εντάξει σε κάποιο σημείο κούρασε. Αντίθετα η αλλαγή στο Ράμπελ θα έλεγα ότι είχε περισσότερο ενδιαφέρον γιατί δεν είχε πολλά πισωγυρίσματα.

3) Η Κόρα. Πολύ σπαστικός χαρακτήρας! Πάλι καλά που πήρε πόδι από τη σειρά. Ελπίζω να μην την ξαναδούμε!

4) Μερικά flashbacks ήταν αχρείαστα... καθαρόαιμα fillers. Κλασσικό παράδειγμα του 2.20 - The Evil Queen.

5) Σεναριακές ευκολίες. Κακά τα ψέματα, σε όλες τις σειρές υπάρχουν, το θέμα είναι να τις βάζεις πιο διακριτικά.


Πάμε τώρα στα του φινάλε: 

Το βρήκα αρκετά καλό. Δεν ήταν τόσο έντονο, ούτε με μεγάλη ανατροπή όπως το περσινό, αλλά παρ' όλα αυτά ήταν πολύ καλό. Το θέμα είναι ότι φέτος (σε αντίθεση με πέρυσι) δεν περιμέναμε καμία μεγάλη εξέλιξη που να ήταν σε εκκρεμότητα οπότε το μόνο που μπορούσαν να κάνουν οι σεναριογράφοι ήταν να φτιάξουν τα θεμέλια για να προχωρήσουμε στην επόμενη σεζόν. Έτσι έκαναν μία πολύ καλή εισαγωγή για να ξεκινήσει το ταξίδι στη Χώρα του Ποτέ. Πλέον θα έχουμε τους 6 βασικούς μας πρωταγωνιστές (καλούς - κακούς) μαζί σε ένα νέο ταξίδι. Αυτό σημαίνει ότι θα ξεφύγουμε για κάποιο διάστημα από το Storybrook??? (αφού από τους βασικούς-βασικούς δεν έχει μείνει κάποιος). Επίσης έχουμε μία εκκρεμότητα με τον παραμυθόκοσμο όπου επέστρεψε ο Μπέλφαιρ. Βέβαια στη Χώρα του Ποτέ θα εξελιχθεί η βασική πλοκή όπου όλα θυμίζουν λίγο... Lost! Απαγωγές παιδιών, οι "άλλοι", νησί, σκιά... αν μη τι άλλο θα έχει ενδιαφέρον! Πολύ σκοτεινή μου φαίνεται η επόμενη σεζόν με ίσως τον πιο δυνατό αντίπαλο μέχρι τώρα!!! 

Τέλος, θα βάλω στη σεζόν ένα 9/10 γιατί είναι μεγάλη αδυναμία, ανάλαφρη και ξεχωριστή... μία live action παιδική σειρά με καρτουνίστικα εφέ!!! Από τις σειρές που απόλαυσα περισσότερο τη φετινή σεζόν! Τα λέμε σε λίγους μήνες!!!

Αγαπημένο επεισόδιο: 2.21 - Second Star to the Right (για 2η επιλογή θα είχα το 2.09 - Queen of Hearts.)


Υ.Γ. Η σκηνή που ξεφεύγουν η Ταμάρα και ο Όουεν με τον Χένρυ στην αποβάθρα θύμισε season 2 finale από Sons of Anarchy.

8 σχόλια:

  1. "Πήγαινε κουρέψου κι' άλλο μωρή!!!"



    Χαχαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχα, παρατήρησα ότι κουρεύτηκε πάλι στα τελευταία επεισόδια γι' αυτό το ανέφερα :P ... άμα αφήσει λίγο μακρύ το μαλλάκι της ίσως (υπάρχει μία πιθανότητα 1,08%) να γίνει πιο συμπαθής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1,08 % .... hahahahaha (skalosa gia ena deuterolepto k eipa gt sigkekrimena toso?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ σε όλα τα αρνητικά που έβαλες στη σεζόν.

    Η Ρετζίνα εντάξει, προσπαθούν να μας πουν διακριτικά ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα, αλλιώς δεν εξηγείται όλο αυτό. Τη μια καλή, την άλλη κακή, στο τώρα, στο τότε! Κουράζομαι πάρα πολύ με αυτό πλέον, όπως και όποτε βλέπω τη Χιονάτη στο πλάνο! :Ρ

    Επιπλέον, αυτό που η Έμμα θυμάται ότι μπορεί να κάνει τα πάντα μόνο την τελευταία στιγμή, το βρίσκω λίγο χαζό.. Νομίζω από την επόμενη σεζόν θα πρέπει να αρχίσει να εξελίσσει τη μαγεία της και να μην μένει έκπληκτη κάθε φορά, τύπου "Πωω φίλεε δες τί μπορώ να κάνω!" :Ρ

    Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι δεν ξενέρωσα με τη σεζόν, αλλά με το ότι έγιναν πολλές διακοπές και μ'έβγαζε από το κλίμα.. Τα τελευταία επεισόδια που τα είδα όλα μαζί μ'άρεσαν και τα 2 τελευταία ήταν πολύ πολύ ωραία!!

    Αυτό το άκυρο στο τέλος με τον Henry?!?! Δεν μπορώ να φανταστώ καμιά θεωρία για το τί μπορεί να παίζει...

    Και να ρωτήσω και κάτι όσον αφορά τη Lacey.. Στο storybrook δεν είναι μόνο χαρακτήρες παραμυθιών; (εκτός απο Όουεν-Ταμάρα) Οπότε πως γίνεται να τη θυμόντουσαν μερικοί ως Lacey κι όχι ως Μπελ (όπως ο barman); Αφού στο κάτω κάτω ως Lacey δεν υπήρξε καθόλου, γιατί ήταν στο μπουντρούμι και μετά όταν βγήκε έγινε σχεδόν αμέσως Μπελ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνήσω στα αρνητικά που ανέφερες όπως επίσης και στο ότι τα συχνά διαλείμματα έριξαν τη σειρά! Πάλι καλά του χρόνου θα έχουμε μόνο ένα κενό (λίγο μεγαλύτερο, αλλά παραμένει ένα!).

    Αυτό στο τέλος δε νομίζω να είναι τίποτα πολύ ψαγμένο... λογικά θα είναι κάτι σαν ο "εκλεκτός", αυτός που περίμεναν τόοοοοσα χρόνια να γεννηθεί! Κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου....

    Αυτό με τη Lacey δεν το πολυθυμάμαι (έχει περάσει και κανας μήνας από τότε :P) αλλά μήπως υποτίθεται ότι είχαν γνωριστεί εκείνη τη στιγμή;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχαχαχα, τώρα πια θα είσαι ψιλιασμένη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nαι αλλά γιατί να περιμένουν πως και πως να γεννηθεί; Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει; Λογικά συνδέεται με το ότι "δεν είναι αυτό που φαίνεται" που είχε πει κι εκείνη με το μάτι στο χέρι που έλεγε το μέλλον...

    Αν δεις στο επεισόδιο 2.19 στο 13.40, δείχνει αυτό που σου λέω.. Είναι ο barman ο οποίος δεν ξέρει καμία Μπελ, ξέρει όμως τη Lacey...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι λογικά με αυτό συνδέεται. Όπως είπα και παραπάνω, δε νομίζω να είναι τίποτα πολύ ψαγμένο!


    Λογικά θα του είχε συστηθεί εκτός κάμερας... (μία λογική εξήγηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή