Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Revenge (2011 - present)


Κατάσταση: Η σειρά βρίσκεται στην 2η σεζόν.

Περίληψη: Η Αμάντα Κλαρκ επιστρέφει στο Hamptons μετά από χρόνια ως Εμιλι Θορν. Κανείς δεν ξέρει ποια πραγματικά είναι, αλλά αυτή ξέρει τους πάντες και γύρισε για να εκδικηθεί τους ανθρώπους που ευθύνονται για τον θάνατο του πατέρα της. Ο Βασικός της στόχος είναι η οικογένεια Γκρέισον, που κρύβονται πίσω από τη συνωμοσία που έγινε για να παγιδεύσει τον πατέρα της Αμάντα όταν ήταν μικρή.

Σχόλια: Μία πολύ ωραία σειρά, με συνεχή πλοκή ανά επεισόδιο, αγωνία και ανατροπές. Πραγματεύεται θέματα όπως η εκδίκηση, η δικαιοσύνη, ο θυμός, η συγχώρεση, η ελπίδα, η αγάπη και το μέτρο... έως που μπορεί να φτάσει κάποιος για να πάρει αυτό που θέλει! Και για ποιο λόγο το θέλει; για απόδοση της δικαιοσύνης; ή από καθαρό εγωισμό;

Στα 2-3 πρώτα επεισόδια πίστεψα ότι η σειρά θα ακολουθήσει πορεία "μία εκδίκηση ανά επεισόδιο" αλλά ευτυχώς δεν ακολούθησε procedural πορεία. Έχει μπόλικους χαρακτήρες είτε για να αγαπήσεις και να συμπονέσεις, είτε για να μισήσεις (Βικτόρια, ο πιο μισητός χαρακτήρας, ο ορισμός της διαβολογυναίκας!). Προφανώς εκτός από το βασικό σχέδιο της πρωταγωνίστριας βλέπουμε και την αλληλεπίδραση της στους βασικούς χαρακτήρες, όπως επίσης και τις σχέσεις όλων των χαρακτήρων μεταξύ τους. Σαπουνίζει σε πολλά σημεία, αλλά άμα ξέρεις τι βλέπεις δεν είναι απαραίτητα κακό... μιας και οι εξελίξεις είναι πιο γρήγορες σε αυτό το κομμάτι, αφού πρόκειται για εβδομαδιαία σειρά και όχι καθημερινή. Γενικά δε μου αρέσουν τα σαπούνια, αλλά με αυτή τη σειρά εθίστηκα λίγο και σε αυτό το κομμάτι. Ωστόσο στη 2η σεζόν έχει μειωθεί αισθητά το συγκεκριμένο κομμάτι.

Από ερμηνείες πιστεύω ότι τα πάει πολύ καλά η σειρά, ο καθένας υποδύεται το ρόλο του πολύ καλά. Ξεχωρίζω την πρωταγωνίστρια, Emily VanCamp, που της έχω αδυναμία. Μάλιστα η φωνή της μου θυμίζει έντονα τη φωνή της Yvonne Strahovski (Chuck, Dexter). Δεύτερο στην κατάταξη θα έβαζα τον Henry Czerny στο ρόλο του Κόνραντ Γκρέισον, και τέλος μου αρέσει πολύ και η ερμηνεία του νέου μέλους στο καστ, Barry Sloane στο ρόλο του Aiden Mathis. Πολύ καλά παίζει και η Madeleine Stowe και ας σιχαίνομαι τον χαρακτήρα της. Το μόνο που με χάλασε στο καστ είναι η αλλαγή του Hiroyuki Sanada με τον Cary-Hiroyuki Tagawa για το ρόλο του Τακέντα, αλλά ήταν αναγκαία αφού ο πρώτος δεν είχε χρόνο για τα γυρίσματα. Επίσης ο ηθοποιός που υποδύεται τον Nolan Ross μου φαίνεται ότι έχει αλλάξει τρόπο ηθοποιίας στη 2η σεζόν, αφού μιλάει χαμηλόφωνα και πιο χαλαρά (χωρίς να υπάρχει σεναριακός λόγος).

Εν τέλη, είναι μία σαπουνόπερα γεμάτη ίντριγκα, ανατροπές, συνωμοσίες, μυστικά, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, εν μέρη δράση και ωραία πλοκή. Με λίγα λόγια... I Approve!!! (μπλιαχ, σιχαίνομαι τον εαυτό μου τώρα :P)

Δείτε το trailer της σειράς...


Βαθμολογία:  Infinity times Infinity (άπειρες φορές το άπειρο)... πλάκα κάνω 8/10 (και παραπάνω θέλω να βάλω, αλλά κρατιέμαι να δω τη σειρά σε real time και να εκτιμήσω καλύτερα)

32 σχόλια:

  1.  ΑΠΛΑ ΜΙΑ (ΗΜΙ)ΘΕΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!!!!!!Την συχαινομαι και εγω την Βικτορια!Η εμιλυ ειναι απο τις αγαπημενους μου γυναικειους χαρακτηρες:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Κέλλυ!!!! ... Και εμένα η Έμιλι μπαίνει στο Top 3 αγαπημένων γυναικείων χαρακτήρων!!! ... και η Βίκο στους πιο μισητούς!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3.  εεετσι..και εμενα το ιδιο.να σου πω την αληθεια και εγω το ειχα παρατηρησει αυτο που λες με  τον Νολαν..παντως και αυτος ειναι απο τους αγαπημενους μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εμένα στην αρχή ήταν από τους αγαπημένους μου ώσπου έκατσε το σκηνικό με τον Τάιλερ (μισητός και αυτός!!!).... αλλά εντάξει τον συμπαθώ, είναι καλός χαρακτήρας αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας, συμπαθώ άλλους περισσότερο! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5.  Βικτόρια, ο πιο μισητός χαρακτήρας, ο ορισμός της διαβολογυναίκας! συμφωνω απολυτα την μισω Infinity times infinity !!!! i approve Σταυρο δανειστηκες ατακα της Βικτορια ΕΛΕΟΣ :Ρ Η Εμιλυ τρομερη δεν υπαρχει αυτη η κοπελα τους εχει διαλυσει αγαπημενος γυναικειος χαρακτηρας τοπ-3(Σαρα απο Τσακ και η Νταινερυς απο το GoT) !!!! Αν και η δευτερη σεζον δεν ειναι τοσο καλη οσο η πρωτη για εμενα ελπιζω να συνεχισει με καλυτερα επεισοδια  Ποτε την αρχισες την σειρα και δεν μας το ειπες ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχα για πλάκα την δανείστηκα :P .... και εγώ στο top 3 με Ολίβια από Fringe και Ντανιέρυς (ή Κάρτερ;;;). Εμένα πάντως και η 2η σεζόν μου αρέσει εξίσου... μπορεί επειδή τα είδα και μαζεμένα, πάντως έχει πολύ ενδιαφέρον το όλο στόρυ!!! .... Την Δευτέρα την ξεκίνησα :PPP 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχαχαχα και εγω ξεκινησα την προηγουμενη τεταρτη-πεμπτη Μενταλιστ και ειμαι 4η σεζον !!!! Η δευτερη σεζον δεν ξερω ειναι καπως πολυπλοκη εχουμε πολλες ιστοριες δεν εχει πια θεμα την εκδικηση αλλα να ξεσκεπασει την πρωτοβουλια που ναι μεν σχετιζεται με τον θανατο του πατερα της αλλα οι Γκρευσονς ουσιαστικα φταινε !!! Η Εμιλυ απλα θεα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε και αυτό εκδίκηση είναι... είναι όλα μέρος του σχεδίου, όπως είπε και η ίδια "Οι Γκρέισον δεν είναι το τέλος"... τώρα που πήρε την ηγεσία ο Ντάνιελ θα μπλέξουν τα πράγματα!!! Πάντως ακόμα οι Γκρέισον πρωταγωνιστές είναι οπότε δεν άλλαξε κάτι... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι ειναι εκδικηση αλλα δεν ξερω ολο αυτο μια με την μητερα μια με την Αμαντα μια με τον Αιντεν ειναι πολλα που μαζευονται !!! Η πρωτη σεζον μου αρεσε περισσοτερο αλλα οκ ελπιζω να συνεχισει εχει ακομα περιθωρια εξελιξης !!!! Καλα οπως ελεγε και ο Τακεντα the boy is weak δεν μπορει το παλικαρι θα τα θαλασσωσει αν και at the end of the day he is a Greyson !!! Αν και απ'οτι βλεπω κατι θα ξαναγινει με την Εμιλυ και αυτον !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με τη μητέρα της Αμάντα έλειξε το θέμα (πάλι καλά γιατί θα κούραζε παραπάνω)... ο Έιντεν είναι γαμάτος χαρακτήρας!!! ... Ρε 'συ ξενέρωσα με την αλλαγή του Τακέντα, καλά είχαμε τον Dogen να πωρωνόμαστε με τις ατάκες του, μας έβαλαν αυτόν τώρα πφφφ.... Μου την σπάνε οι Greyson, ελπίζω να μην γυρίσει σε αυτόν, θέλω Τζακ+Έμιλυ στο τέλος!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οντως καλα ηταν που τελειωσα αν και δεν εγινε και τπτ ουσιαστικο ηρθε και εφυγε δεν μου αρεσε καθολου !!! Ναι καλος ειναι και ταιριαζει με την Εμιλυ θα τους ηθελα μαζι στο τελος με εκεινον μπορει να ανοιχθει να δειξει ποια πραγματικα ειναι αλλα και ο Τζακ ειναι ο πρωτος ερωτας !!! Καλα αυτος που εφεραν στην θεση του Τακεντα χαλια ειναι ο Dogen ηταν πολυ καλυτερος !!! Δεν εχεις δει προμο για το επομενο ;;;; Θα απογοητευτεις τοτε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όντως δεν έγινε κάτι ουσιαστικό, γι' αυτό καλύτερα που έφυγε! Εγώ νόμιζα θα είναι καμία υπερπράκτορας (σε στυλ μάνα του Τσακ), αλλά εντάξει μην βλέπουμε όλο τα ίδια... Ναι καλός ο Έιντεν, να θυσιαστεί κάποια στιγμή και θα μείνει με τον Τζακ στο τέλος! ... ναι ρε 'συ ο Dogen είναι γαμάτος ηθοποιός, μου αρέσει και ο καινούριος αλλά ο Dogen είναι αναντικατάστατος!!! 
    Όχι δεν βλέπω promo γενικά... άσε μην πεις τίποτα!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και εγω οτι θα επεστρεφε τρελαμενη για εκδικηση αλλα δυστυχως ηταν μονο τρελη !!! Α ρε μεγαλη Λιντα Χαμιλτον τι ωραιες στιγμες οταν πυροβολησε τον Τσακ οταν το παγιδεψαν μαζι με τον Βολκοφ επικες στιγμες !!! Χαχαχα να θυσιαστει μαλλον αν ειναι για το καλο της Εμιλυ θα το κανει ισως επειδη δεν μπορεσε να σωσει την αδερφη του !!! Δεν μου αρεσει ο καινουργιος ο αλλος ηταν περισσοτερο μεσα στα κολπα ηταν πιο πειστικος καθαριζε τους αλλους πιο ευκολα !!! Οκ δεν λεω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι κάπως έτσι θα μας αφήσει ο Έιντεν! Αλλά στο 2ο μισό της 2ης σεζόν έγινε βασικός, οπότε σε κανα φινάλε ή σε επόμενο κύκλο να περιμένουμε να μας χαιρετίσει... Ναι τέλος ο Dogen είναι αναντικατάστατος!! Τέλος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξεχασες να ανεβασεις το θεμα για το Revenge στο Twitter ;;;; Δεν πειραζει το εκανα εγω :ΡΡΡ Ε καλα θα ηταν μην πεσει και σαν ηλιθιος !!! Κριμα που εφυγε ο Dogen αλλα τι να γινει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. E δεν τα ανεβάζω όλα ... αλλά αφού το έκανες εσύ χαλάλι :PPP . Ευχαριστώ :)))) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α δεν το ηξερα συνηθως βλεπω τις αναρτησεις στο τουιτερ !!!  απλα επειδη ειχα ενδιαφερον για την σειρα και ειδα οτι δεν το εχεις βαλει το εκανα εγω !!!  τιποτα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χαχαχα εγω φταιω που νοιαζομαι για το καλο του site :PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το Tv-island σου είναι ευγνώμων γι' αυτό :PPP 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ωραια μηπως να μου κανει δωρο ενα ταξιδι στο νησι χωρις επιστροφη i have to go back !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σε αυτό το θέμα που βρισκόμαστε μάλλον ταξιδάκι στο Hamptons θα σου κάνει... με αποστολή να σκοτώσεις τη Βικτόρια ... μη με ρωτήσεις "Why do you want me to kill Victoria?" :PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο λογος ειναι ευνοητος αλλα πρεπει να παω πισω στο Νησι !!!!!! Το Χαμπτονς ειναι καπως overcrowded για εμενα στο Νησι θα εχω την ησυχια μου θα τρωμε ολη την μερα με τον Χιουγκο θα παιζουμε σκακι με τον Μπεν αυτη ειναι ζωη :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θα πίνουμε Dharmο-μπυρες και θα πηγαίνουμε βόλτα με το dharmo-βανάκι! Τέλεια!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ετσι θα ειναι γαματα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. h kalyterh gieinh seira pou eida pote(ennoo na mhn exei epistimonikh fantasia to senario)apla teleia 10/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εγώ το 24 βάζω σε τέτοιο είδος που λες :P 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. stayro ego then to eipa kala.ennoousa me gynaika protagonistria.mprosta sto  the shield to 24 then metraei mia gia mena.k apo protagonisth k apo plokh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δε βλέπω άλλη σειρά με γυναίκα πρωταγωνίστρια (εκτός από φαντασίας)... προτιμάω 24 εγώ... και prison break και πολλές άλλες (γενικά με τα αστυνομικά δεν τα πάω πολύ καλά... αν και το Shield μου άρεσε γενικότερα, είχε δυνατό main story) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ειναι μια απο τις σειρες που θελω να δω το πρωτο επεισοδιο για να δω αν ειναι καλη να την εχω στη λιστα με τις σειρες για ναδω,Αυτη η πρωταγωνιστρια οσο τη βλεπω και μου τη σπαει τοσο αρχιζει να μου αρεσει και πιστευω στη σειρα να παιζει ικανοποιητικα.Παντως η λιστα ειναι μεγαλη και εχω αυτην χαμηλα γιατι μου μοιαζει λιγο με γυναικεια σειρα.Δεν ξερω,αν εχει δει κανεις να μου πει..
    Οι αλλες σειρες που εχω το πρωτο επεισοδιο/θα ηθελα να δω - εκτος απο τις μεγαλες σειρες ή αυτες που βλεπω ηδη - ειναι :


    Breaking Bad(Ξερω ειναι καλο και δεν το βλεπω για να δω αν μου αρεσει γιατι ξερω οτι ειναι καλο)
    Continuum
    Crossing Lines
    Defiance
    Longmire
    Nikita
    Revenge
    Sopranos(Το ιδιο με το Breaking Bad)
    The Americans
    The West Wing


    Ποιες λετε οτι αξιζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λοιπόν ας ξεκινήσω με Revenge (μιας και είμαστε στο θέμα του): Είναι ωραία, εθιστική σειρά που βλέπεται ευχάριστα. Είναι λίγο σαπουνόπερα αλλά λίγο πιο μαζεμένη εστιάζοντας περισσότερο στο σχέδιο και τα μυστικά της πρωταγωνίστριας (η οποία παρεμπιπτόντως είναι πολύ ωραία). Έχει σκηνές και story line πολύ ενδιαφέροντα και βλέποντας τα μαζεμένα δε θα σε κουράσει καθόλου.


    Breaking Bad: Τα λόγια είναι περιττά. Από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων χρόνων. Τώρα παίζεται η τελευταία σεζόν, όπου μας έχει χαρίσει απίστευτα επεισόδια. Στην αρχή είναι λίγο βαριά και πολλά άτομα έκαναν το λάθος να την παρατήσουν, αλλά πίστεψε με όσο προχωράει γίνεται καλύτερη (ε δεν έχει και πολλά επεισόδια στο σύνολο... οπότε μην την αφήσεις σε καμία περίπτωση)


    Crossing Lines: Έχω δει τον πιλότο και μου φάνηκε πολύ αξιόλογος με ωραίες ερμηνείες! Η υπόθεση ήταν ωραία αλλά δεν ξέρω αν τα υπόλοιπα θα είναι κλασσικό police procedural που έχουμε ξαναδεί. Πάντως διαφέρει από τις άλλες αστυνομικές μιας και εξελίσσεται στην Ευρώπη.


    The Sopranos: Εδώ εγώ θα διαφωνήσω με πολλούς. Όσο κι αν σκηνοθετικά ξεχώρισε (και οι ερμηνείες εννοείται απίστευτες), το σενάριο δε με κράτησε ενώ το φινάλε είναι από τα πιο ξενέρωτα που έχω δει. Γενικά μου φάνηκε άνευρη η σειρά (δηλαδή καμία σχέση με Breaking Bad και The Shield που είχες ταχυπαλμία σε κάθε επεισόδιο!).


    Από τις άλλες δεν έχω δει Continuum, Defiance (έχω ακούσει τα χειρότερα!), Longmire, Nikita, The Americans (θα το δω σύντομα!) και The West Wing.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ευχαριστω πολυ!Θα εχω αυτα που ειπες υποψιν μου και θα βγαλω απο τη λιστα Breaking Bad και Sopranos και θα δω για τα αλλα.Ουσιαστικα η λιστα αυτη ειναι μια πρωτη λιστα σειρων που παιρνουν μια δευτερη ευκαιρια απο το να μην τις δω.Ας αφησω το Defiance τελευταιο απο αυτες.To Banshee τι λεει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν το έχω δει ακόμα το Banshee αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα! Το έχω αφήσει για κάποια στιγμή που θα έχω πολλή όρεξη για δράση και ξύλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή