Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

The Mentalist: 6x08 - Η Αποκάλυψη του Red John


Μετά από 124 επεισόδια, ήρθε η ώρα για την σειρά να απαντήσει στο μεγαλύτερο ερώτημα που έχει θέσει: Ποιος είναι ο Red John!!! Το αποτέλεσμα;;; Ικανοποιητικότατο!!! Σίγουρα, σε σειρές τύπου "βρες το δολοφόνο" είναι αδιαμφισβήτητο ότι θα υπάρξουν άτομα που θα απογοητευτούν από τη λύση του μυστηρίου, ειδικά όταν αυτό μας απασχολεί για 5,5 σεζόν. Ευτυχώς (για μένα) ήμουνα ένας από αυτούς που το βρήκαν ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς και το απόλαυσα, δίχως να στύβω το μυαλό μου στην προσπάθεια μου να βρω κενά ή ανακρίβειες για την αποκάλυψη. Θα δικαιολογήσω παρακάτω γιατί με άφησε ικανοποιημένο το αποτέλεσμα: (προσοχή το παρόν θέμα έχει spoiler για τον Red John, οπότε αν δεν το έχετε δει μην προχωράτε)
H αποκάλυψη: Τελικά αποκαλύφθηκε ότι πίσω από το χαμόγελο του Red John κρύβεται ο Sheriff Thomas McAllister!!! Τον είδαμε για πρώτη φορά στο επεισόδιο 1x02 - Red Hair and Silver Tape, και από τότε τον ξαναείδαμε στην 6η σεζόν μετά την αποκάλυψη της λίστας με τους 7 υπόπτους!

Και τώρα ερχόμαστε στα αμέσως επόμενα ερωτήματα:

Μας εξέπληξε η ανατροπή;;; Όχι! Σίγουρα δε μου προκάλεσε έκπληξη ότι αυτός είναι ο Red John, ούτε έμεινα με ανοιχτό το στόμα από την ανατροπή, αλλά δε νομίζω να πόνταραν εκεί οι παραγωγοί. Για μένα η μεγάλη εξέλιξη με την ταυτότητα του Red John έγινε στο φινάλε της 5ης σεζόν... και το λέω αυτό γιατί για πρώτη φορά είχαμε κάποια πρόσωπα να τους θεωρούμε υπόπτους  (όπως γίνεται σε κάθε αυτοτελές επεισόδιο). Σε εκείνο το σημείο, ΟΛΟΙ μας είχαμε βάλει στο μυαλό μας τον κάθε έναν από αυτούς στη θέση του Red John. Από τη στιγμή που βγήκε η λίστα και ήξερες ότι ένας από αυτούς είναι ο Red John, δε θα μου προκαλούσε ιδιαίτερη εντύπωση όποιος κι αν ήταν (ακόμα κι αν ήταν ο Brett Partridge που είχε πεθάνει στο 6.01)!!! Μπορεί να μη με εξέπληξε η ανατροπή, αλλά με εξέπληξε που ξανάκουσα την "παραδοσιακή" φωνούλα του Red John, όπως την πρωτοακούσαμε στο φινάλε της 2ης σεζόν!

Ήταν ικανοποιητική η απάντηση για την ταυτότητα του Red John ΣΥΝΟΛΙΚΑ;;; Ναι! Το λέω αυτό, γιατί από τους 7 υπόπτους, ήταν πιο κοντά στο στυλ που είχα φανταστεί τον Red John. Αλλά ας τους πάρουμε από την αρχή. Ο Ray Haffner δε μου ταίριαζε καθόλου για Red John, ήταν λούζερ και η συμπεριφορά του απέναντι στον Πάτρικ ήταν αδιάφορη ακόμα και για κάλυψη. Τον Brett Stiles τον είχα υποπτευθεί από προηγούμενα επεισόδια αρχικών σεζόν, αλλά από την άλλη θα ήταν η εύκολη λύση που δε θα ήθελα να δω... θα ήταν πολύ προφανές για να κρατήσει 5,5 σεζόν το μυστήριο για κάποιον με το μυαλό του Patrick. Οι Reede Smith και Gale Bertram που ήταν οι 2 (ας το πούμε) τελικοί ύποπτοι δε μου γέμιζαν το μάτι εμφανισιακά. Άμα ενσάρκωνε άλλος ηθοποιός τον Bertram ίσως το δεχόμουνα, αλλά δε μπορώ να βλέπω Red John με μπυροκοιλιά! Γι' αυτό, για μένα οι 3 πιο ικανοποιητικές απαντήσεις ήταν: ο Sheriff Thomas McAllister, ο Bob Kirkland και ο Brett Partridge. Από τη μία, ο Brett Partridge είχε το βλέμμα του ψυχάκια, αυτουνού που το παίζει νορμάλ αλλά δεν του βγαίνει, όπου όπως αποδείχθηκε ήταν μέλος της ομάδας του Red John. Δε θα με χαλούσε να ήταν και ο ίδιος ο Red John. Από την άλλη είχαμε τον Bob Kirkland, όπου ενώ αρχικά νομίζαμε ότι είναι συνεργάτης του Red John, τελικά αποδείχθηκε ότι δούλευε εναντίον του. Μου άρεσε αρκετά σαν εξέλιξη χαρακτήρα ενός από εκ των υπόπτων. Και εν τέλη, έχουμε τον Sheriff Thomas McAllister, όπου τελικά αυτός φοράει το κόκκινο χαμόγελο! Ήταν ήσυχος, διακριτικός και κυνηγός! Αυτό τα λέει όλα! Άμα το σκεφτούμε ταίριαζε στο προφίλ του δολοφόνου. Στο 6x03, γνώριζε για την υποψία του Jane ότι ο Red John έχει υψοφοβία και του έπαιξε ωραίο παιχνιδάκι. Στο τέλος όμως που ανεβαίνει ο Red John στη σκεπή με τόση άνεση, τότε ήταν που είπα "πόσο θα ταίριαζε να είναι αυτός ο Red John"... αφήστε που ο Xander Berkeley (George Mason από το 24) είναι ηθοποιάρα, που χρειαζόταν να μπει στο ρόλο του κακόφημου δολοφόνου (είναι και real-life παντρεμένος με την Sarah Clarke... όπου κάνουν ένα δολοφονικό δίδυμο (αλλά τώρα πετάω spoilers από άλλη σειρά!)).


Το πρώτο κομμάτι στο μυστήριο "Red John" ήταν "ποιος είναι". Το δεύτερο κομμάτι ήταν η αναμέτρηση του με τον Πάτρικ. Ο Patrick ήταν αποφασισμένος από την αρχή της σειράς να σκοτώσει τον Red John όταν ανακαλύψει ποιος είναι ώστε να πάρει εκδίκηση για το θάνατο της γυναίκας του και της κόρης του. Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια της σειράς, είχαμε την Λίσμπον (την Τερέζα :P ), η οποία προσπαθούσε να πείσει τον Πάτρικ ότι δεν είναι αυτή η λύση και πάντα ήθελε να πιστεύει ότι όταν έρθει η ώρα να αναμετρηθούν ο Πάτρικ με τον Κόκκινο Ιωάννη, ο Πάτρικ θα έπαιρνε τη σωστή απόφαση να ακολουθήσει πιο "ηθικούς" δρόμους. Η αλήθεια είναι ότι βαθιά μέσα μας, όλοι πιστεύαμε ότι υπήρχε και αυτή η πιθανότητα (ακόμα και να μην το πιστεύαμε όμως, υπήρχε!). Ο Πάτρικ ωστόσο έμεινε πιστός στο σκοπό του και όταν ήρθε η ώρα της σύγκρουσης, σκότωσε τον Red John χωρίς κανένα δισταγμό!

Πολλοί είναι αυτοί που απογοητεύτηκαν με την παρουσίαση του Red John ως ενός αξιολύπητου ανθρωπάκου στις τελευταίες του στιγμές. Εμένα μου άρεσε πολύ... γιατί αυτό ήταν μέρος της πραγματικής τιμωρίας του Red John: να αισθανθεί ένα τίποτα ενώ η ζωή του κρέμεται στην κρίση κάποιου άλλου... να ικετεύει και να παρακαλάει για τη ζωή του ζητώντας έλεος, όπως έκανε κάθε αθώο θύμα του. Ό,τι έδωσες θα πάρεις Κύριε Σερίφη!!! Ενώ κατηγορούσε τον Patrick ότι είναι υπερόπτης, τελικά αποδείχθηκε ότι ο ίδιος είχε φερθεί περισσότερο υπεροπτικά από τον καθένα, νομίζοντας ότι είχε, έχει και θα έχει για πάντα τον έλεγχο στις ζωές των υπολοίπων ανθρώπων. Εξάλλου ήταν ψυχοπαθής άρρωστος, που σκότωνε για το κέφι του ή επειδή κάποιος του την έμπαινε ή τον πρόσβαλε (όπως έγινε στην περίπτωση του Patrick)... δε μπορείς να πεις ότι αυτός ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε ελαττώματα στον χαρακτήρα του!!! Γι' αυτό παρακάλα όσο θες για τη ζωή σου... άμα είχες πραγματικά χάρισμα όπως υποκρίνεσαι, θα είχες καταλάβει ότι ο Πάτρικ είχε ήδη πάρει την απόφαση του και όσο κι αν παρακαλάς, ούτε το 911 δεν σε ακούει!!!

Τελείωσε μία εποχή για το Mentalist και ξεκινάει μία νέα εποχή με αρκετές αλλαγές: 


Υ.Γ. Για περισσότερο Mentalist, επισκεφτείτε το ελληνικό blog για τη σειρά!!!

20 σχόλια:

 1. Ήταν ένα καλό επεισόδιο. Δυστυχώς όχι αντάξιο των προσδοκιών. Μια σειρά βασισμένο μέχρι τώρα στην μάχη Πάτρικ - Ρεντ Τζον δεν μπορεί να τελειώνει έτσι. Δεν αναφέρομαι φυσικά στην παρουσίαση του Ρεντ Τζον σαν ένα αδύναμο ανθρωπάκι που παρακαλάει πριν το τέλος για την ζωή του αλλά στο πως δώσανε οι παραγωγοί το τέλος του. Από την σκηνή της αναμέτρησης τους το μόνο που κρατάω είναι το κυνηγητό του Πάτρικ για να τον αποτελειώσει και την σημειολογία του. .
  Όταν όμως έχεις δώσει επεισόδια όπως το τελευταίο του 5ου κύκλου δεν μπορείς να τελειώσεις το θέμα έτσι απλά. Ίσως είμαι υπερβολικός αλλά για εμένα εκείνο το επεισόδιο είναι κλάσεις ανώτερο.
  Μένει να δούμε τώρα πως θα διαχειριστούν την συνέχεια της σειράς οι παραγωγοί. Ελπίζω σε υπόθεση αντάξια του Ρεντ Τζον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επειδη αυτα που θελω να πω ειναι πολλα...θα αντιγραψω δυο τελειως διαφορετικα σχολια που διαβασα....και παραδοξος συμφωνω και με τα δυο!!!

  το επεισοδιο θα μπορουσε να χαρακτηριστει απο μετριο (για εναν μεσο τηλεθεατη) ως πολυ κακο για τον τηλεθεατη εκεινο που επενδυσε προσπαθουσε να βρει στοιχεια και να τα συνδεσει ωστε επαγωγικα να βρει τον κοκκινο γιαννη. Αυτο βεβαια συνεβει επειδη οπως αποκαλυψε και ο Χελερ την ταυτοτητα του γιαννη την οριστικοποιησε πριν ενα χρονο στον (5 κυκλο). Το δικο μου προβλημα με το επεισοδιο δεν ηταν τοσο με την ποιος αποδειχτηκε τελικα σαν γιαννης αλλα το πως εγινε η αποκαλυψη. Οι διαλογοι των δυο πρωταγωνιστων ηταν απο διαδικαστικοι ως διασκεδαστικοι αποκλιμακωνοντας ασχημα ολοι την ενταση που ειχε δημιουργηθει στα προηγουμενα 7 επεισοδια. Νομιζω οτι το μεγαλυτερο λαθοσ των σεναριογραφων ηταν η ατυχης επιλογη τουλαχιστον 3 εκ των 7 υποψηφιων, Που στο καλο θυμηθηκαν τον Ριντ Σμιθ, τον σεριφη και τον Χαφνερ; Ημαρτον (που λεει και ο Γεωργιου) Θα ηταν πολυ καλυτερο να μεναν στην πρωτη επιλογη του γιαννη στο φιναλε του 3 κυκλου. Θα ηταν επισης προτιμοτερο να ειχαν εστιασει νωριτερα σε ενα προσωπο (ακομα και στον μακ αλιστερ) και σιγα σιγα να επενδυσουν τον χαρακτηρα του ωστε να μην αφησουν τοσα μα τοσα πολλα ερωτηματα αναπαντητα. Στην τελικη ομως ηταν μια χαρα σειρα περνουσες ευχαριστα το 45 λεπτο και ως εκει.

  Τι περιμένατε δηλαδή να είναι κάνα απάνθρωπο τέρας ο Red John?
  Ο Heller του έδωσε και κατάλαβε. Γιατί δλδ πάντα να απομυθοποιείται ο κακός? Το γεγονός ότι ο Red John ήταν απλά ένας φοβισμένος ανθρωπάκος πρώτον, απέδειξε την θεωρία του Jane, όταν την είπε πρώτη φορά σε εκείνο το τηλεοπτικό show και δεύτερον έκανε την εκδίκηση του πιο ικανοποιητική. Επιτέλους δηλαδή τον είδαμε να έχει το πάνω χέρι. Πήρε αυτό που του άξιζε. Δικαιοσύνη. Και δεν δίστασε λεπτό. Τον κλότσησε σαν να ήταν κανένα σακί. Εγώ το ευχαριστήθηκα πάντως. Και ο ηθοποιός που έπαιξε τον Red John απλά υπέροχος.
  Και εγώ στην αρχή συμφωνώ ότι περίμενα κάτι μεγαλύτερο μετά από 5 χρόνια που μας εξυψώναν τον κόκκινο γιάννη τόσο πολύ. Αλλά μετά σκέφτηκα ότι αυτό ήταν και το πιο ωραίο της υπόθεσης. Ο Heller είναι ιδιοφυία! Εξίψωσε τόσο τον RJ ώστε να τον κατεβάσει βίαια από το βάθρο του στο τέλος. Τελικά ήταν ένας απλός άνθρωπος που κρυβόταν πίσω από τους συνεργούς του. Άκρως ρεαλιστικό, κατά τη γνώμη μου. Ας θυμηθούμε πως σε αυτήν την ιστορία πρωταγωνιστεί ο Jane, όχι ο Red John.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν και εμένα μου άρεσε, καταλαβαίνω όλους τους λόγους που μπορεί να απογοήτευσε κάποιον (ειδικά κάποιον που βλέπει πιο πολύ καιρό τη σειρά από μένα που την είδα μονοκοπανιά), αλλά δε νομίζω ότι υπήρχαν πολλοί ανοιχτοί λογαριασμοί μεταξύ αυτών των 2, οπότε ο χρόνος έφτασε! Και θεωρώ λογικό κάποιος να πωρωθεί περισσότερο με το φινάλε του 5ου γιατί το μυστήριο είναι που σε ιντριγκάρει συνήθως και όχι η απάντηση ;-) .... Πάντως η σειρά είναι βασισμένη περισσότερο στον χαρακτήρα του Πάτρικ και όλα γίνονται για να επηρεάσουν τον χαρακτήρα του, οπότε περιμένουμε σημαντικές αλλαγές πλέον στον χαρακτήρα του που πέτυχε την εκδίκηση που τόσο ποθούσε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστώ Γιώργο :)

  Ωραία τα λένε και τα 2 παιδιά, πιο πολύ τείνω στο 2ο σχόλιο, επειδή μου άρεσε η αιτιολογία "Εξίψωσε τόσο τον RJ ώστε να τον κατεβάσει βίαια από το βάθρο του στο τέλος". Εξάλλου, αυτή ήταν και η μεγαλύτερη τιμωρία του!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για εμένα το βρήκα μέτριο προς κακό.... Δεν με χάλασε το οτι ο Γιάννης ήταν ο Σερίφης αλλά ενώ έχεις φτιάξει ένα τέλειο τέλος για το Κόκκινο Γιάννη στην 3η season,εδώ, που είναι το επισόδειο που το περιμένουν όλοι όσοι βλέπουν mentalist, το χαλάς....
  Αυτό που δεν μου άρεσε είναι οτι ο Red John παρακαλούσε για την ζωή του(ποιός ; ο μεγαλύτερος δολοφόνος τον εποχών(στην σειρά πάντα) που ψυχολόγοι έχουν γράψει βιβλία για αυτόν)..... Και τέλος οι περιγραφές δεν ταίριαζαν σε αυτόν οπότε φαίνεται οτι δεν είχε κάποιον συγκεκριμένο σαν Red John απο την τέταρτη season και μετά !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εγώ όπως είπα και παραπάνω μου άρεσε που παρακαλούσε για τη ζωή του, γιατί του άξιζε σαν τέλος (και ως δικαίωση στον Πάτρικ η όλη εξέλιξη... όχι μόνο να τον σκοτώσει, αλλά να τον κάνει να αισθανθεί και σαν "ανθρωπάκι"). Τώρα όσο αφορά την αποκάλυψη, φαίνεται ότι το σκέφτηκαν στην 5η σεζόν ποιος θα είναι ο Red John. Θα προτιμούσα να ήταν ένας πιο βασικός χαρακτήρας, και να είχαν δώσει ήδη λίγα στοιχεία γι' αυτόν, για να μπορούσαμε να ενώσουμε μερικά κομμάτια από το παζλ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πιστεύω ότι το θέμα Ρεντ - Τζον δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μην ξεχνάτε ότι ο Ρεντ σκότωνε πάντα με μαχαίρι (σπάνια με όπλο) τα θύματά του. Στο τελευταίο επεισόδιο ο Ρεντ κρατούσε όπλο, προφανώς γιατί περίμενε ότι και ο Πάτρικ θα είχε και ξαφνικά εμφανίζεται μια γυναίκα με μαχαίρι, ντυμένη στα μαύρα!!! Έχω την εντύπωση λοιπόν, ότι μάλλον σκοτώνανε μαζί τα θύματα και ίσως η γυναίκα ήταν αυτή που τα μαχαίρωνε. Οπότε περιμένω συνέχεια....
  who knows (Dr Who) :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλή ιδέα ότι ίσως συνεχίσει κάπως το στόρυ... εξάλλου όλοι οι "ακόλουθοι" του μαζί με τη Γυναίκα είναι ελεύθεροι! Ακόμα κι αν έλεγξαν ποιοι έχουν τατουάζ, όλο και κάποιος θα ξέφυγε... Πάντως ο Ρεντ Τζον πιστεύω ήταν αυτός και έληξε το θέμα της εκδίκησης!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πολύ ωραίο review Σταύρο.Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες για το πως θα ήθελε ο κάθε ένας να γινόταν η αποκάλυψη του Red John(Εγώ προσωπικά ξόδεψα τρεις ώρες με 2 κολλητούς αναλύοντας το).Εγώ προσωπικά ούτε ζέστη,ούτε κρύο.Θεωρώ ότι η αποκάλυψη του Red John όφειλε να είναι Series Finalle και γύρω από αυτή να χτιστεί μια μεγαλειώδης τελευταία σεζόν.Μόνο στην σκηνή που αποτελειώνει τον Red John ένοιωσα κάτι λόγω της πολύ καλής ερμηνείας του Baker.Και ΝΑΙ,ήθελα ο Red John να είναι ένας μεγαλειώδες villain.Οι πράξεις του σε όλες τις προηγούμενες σεζόν μου ''έταζαν'' κάτι τέτοιο.Δεν έχω πρόβλημα με τον Σερίφη αλλά δεν με κάλυψε προσωπικά.Πως να το πω.Η μάλλον τον βρήκα.Ένα villain αντίστοιχο του Moriarti στο Sherlock(πόσο εξαιρετικός και ο χαρακτήρας και ο ηθοποιός).Αυτό ΝΑΙ,θα με κάλυπτε.Δεν ξέρω,μου φαίνεται ότι βιάστηκαν να το κάνουν αυτό και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.Εναλλακτικό φινάλε θα ήταν ενώ η Λίζμπον έχει ανοιχθεί φόρα παρτίδα για το πόσο καψούρα είναι με τον Πάτρικ(πόσο πια?!),στην τελευταία πράξη μεταξύ Jane & Red John,ο δεύτερος να την αρπάξει σαν τελευταία κίνηση στην σκακιέρα και ο Jane να κληθεί να τον αντιμετωπίσει..Επιμένω ότι το μεγαλείο του Μοριάρτι θα ταίριαζε απίστευτα στον Red John.Kαι ξανά ΕΠΡΕΠΕ να ήταν το series finalle.Δεν μπορώ να καταλάβω που θα το πάνε στην συνέχεια.Μακάρι να αναπτυχθεί μια νέα στιχομυθία αντάξια των προσδοκιών που έχουμε όλοι εμείς οι φανατικοί οπαδοί του Mr.Mentalist.-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ευχαριστώ! Συμφωνώ σε αυτά που λες! Έπρεπε να αφιερώσουν χρόνο στον Red John και μετά την αποκάλυψη ότι είναι ο Σερίφης και να μην κλείσουν το θέμα από τώρα, αλλά στο series finale. Ωστόσο αυτή πρέπει να ήταν κίνηση που τους επέβαλλε το κανάλι ή οι διαμαρτυρίες των φαν ότι έχει κουράσει τόσες σεζόν αυτό το θέμα! Όσο αφορά το Σερίφη, άμα του δίνανε χρόνο και ως Σερίφης = Red John μπορεί να αποδεικνυόταν πολύ Μεγάλος σαν Κακός, όπως ήταν το "χαμόγελο" του Red John τόσα χρόνια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τα είπες τέλεια!! Μπράβο!!! Συμφωνώ απόλυτα! ...έχουμε διαφορετική διαδικασία επεξεργασίας δεδομένων, αλλά βγάλαμε τα ίδια αποτελέσματα ;) Ειδικά στη τελευταία παράγραφο που λες γιατί δεν ήταν απογοητευτικό ότι ο Ρεντ Τζον φάνηκε πολύ καημένος στο τέλος, έχεις απόλυτο δίκιο! Πιστεύω αν δεν γινόντουσαν έτσι τα πράγματα, δεν θα ένιωθα την κάθαρση που ένιωσα τελικά... Μπορεί κάποιοι να απογοητεύτηκαν γιατί θέλανε περισσότερη δράση, αλλά το θέμα δεν ήταν αυτό.. το θέμα ήταν να βρει ο Πάτρικ την εξιλέωση!!
  ..την τελευταία πρόταση να μην είχες μόνο... :P (χάρισμα ίσως είχε, δεν ήταν και Θεός να τα ξέρει όλα!! :P - θα την υπερασπίζομαι πάντα αυτή τη θεωρία!! :P )


  Υ.Γ. Οι περισσότεροι που απογοητεύτηκαν είπαν ότι παρακολουθούσαν τη σειρά πολύ φανατικά και είχαν ξοδέψει πολλές ώρες με το να κάνουν σενάρια και πέσανε όλα έξω.. Εγώ παρακολουθούσα τη σειρά κατά 80%.. όχι τέρμα φανατικά δηλαδή, γι'αυτό έκατσα και το καλοκαίρι και την είδα όλη από την αρχή... Αλλά παρακολουθούσα με πώρωση το κάθε επεισόδιο κι έκανα κι εγώ πόσες θεωρίες που έπεσαν όλες έξω.. Γι'αυτό μου άρεσε όμως στην τελική το επεισόδιο.. Γιατί έγιναν πράγματα που δεν είχαμε σκεφτεί!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ναι, βασικά είπαν ότι κατέληξαν στο ποιος θα είναι ο Ρεντ Τζον στην αρχή της 5ης σεζόν.. Κι εγώ θα ήθελα να το έχουν στο μυαλό τους από την αρχή, για να συνδέεται περισσότερο η αλήθεια είναι... Ο λόγος που επέλεξαν τον Σερίφη είπαν ότι ήταν επειδή τους άρεζε πολύ ο ρόλος... ψιλοάκυρο δηλαδή... :/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ακριβώς αυτό! Δεν ντρέπονται που το λένε κιόλας;;; :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια... κι εγώ συμφωνώ απόλυτα με την πρώτη σου παράγραφο, εκτός από την τελευταία παρένθεση :P


  Υ.Γ. Εγώ τους καταλαβαίνω πάντως και αυτούς που απογοητεύτηκαν! Φαντάσου να προσπαθείς να καταλάβεις ποιος είναι ο Ρεντ Τζον από την πρώτη σεζόν, τη στιγμή που βγήκαν οι παραγωγοί και είπαν ότι στην 5η αποφάσισαν την ταυτότητα του! Εγώ τα είδα μαζεμένα τα επεισόδια οπότε ήξερα πάνω κάτω τι περιμένω από κάθε κύκλο, οπότε μου κάλυψε τις απαιτήσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. χαχαχαχαχαχαχαχα :P


  Αυτό που λέμε και πιο κάτω... Το λάθος πηγάζει από εκεί που οι σεναριογράφοι (δεν ξέρω αν είναι ένας ή πιο πολλοί) δεν είχαν τοποθετημένα στο κεφάλι τους από την αρχή τα πράγματα... Οπότε με δεδομένο ότι κατέληξαν στη ταυτότητα του Ρεντ την προηγούμενη σεζόν, ήταν πολύ καλό το αποτέλεσμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. You are Goddamn Right!!! http://www.youtube.com/watch?v=dy_DASt7hDs

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Για οποιαδήποτε καλύτερη σειρά, θα έλεγα πως ήταν απογοητευτικό και μετριότατο επεισόδιο, για τη συγκεκριμένη θα έλεγα πως ήταν καλό...


  Για μένα ο Red John θα'πρεπε να ήταν ο ίδιος ο Patrick... Διχασμένη προσωπικότητα κι ετσ'... Δεν κολλάει στο προφίλ ενός τέτοιου δολοφόνου να κλαίει και να παρακαλά για τη ζωή του (φαντάζεσαι π.χ. τον Hannibal να έκανε κάτι τέτοιο; Ξενέρωμα θα'ταν)...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Εννοείται πως είναι άλλο... Απλά θέλω να σου πω πως ένας τέτοιος δολοφόνος "με κύρος", δεν θα αντιδρούσε έτσι... Πιστεύω ή θα πάλευε μέχρι τέλους ή θα του έλεγε απλά να τον σκοτώσει για να μη το κουράζουν κι άλλο το θέμα (και πολύ το κούρασαν)... :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Καλά από τη μία ισχύει... αλλά φαντάσου ότι ήταν στην αφάνεια και δρούσε εκ του ασφαλούς όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας τον έλεγχο για τα πάντα και τώρα βρίσκεται ο Πάτρικ μπροστά του και κρατάει τη ζωή του στα χέρια του! Οπότε ήταν κάπως λογικό... και μου άρεσε που φάνηκε σαν σκουλικάκι :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Εντάξει, δεν πειράζει τότε, είδαμε και κάτι διαφορετικό :P (καλή φάση το βιβλίο... αν και δεν είμαι πολύ του διαβάσματος, κάτι τέτοια μου αρέσουν!).

  ΑπάντησηΔιαγραφή