Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Σχολιασμός: Person of Interest 2.05 - Bury The Lede


Ακόμα ένα ενδιαφέρον επεισόδιο όπου για άλλη μια φορά συνδύασε την αυτοτελή περιπέτεια με την ανάπτυξη της κεντρικής ιστορίας...

Person of Interest: H ιστορία της εβδομάδας ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες που έχουμε δει. Αυτή τη φορά ο Reese έπρεπε να προστατεύσει μία δημοσιογράφο που μπλέκεται στα πόδια των πιο ισχυρών και επικίνδυνων ανθρώπων της Νέας Υόρκης. Τελικά η δημοσιογράφος αποδείχθηκε θύμα και θύτης ταυτόχρονα καθώς έπεσε θύμα των ανθρώπων που την έκαναν θύτη. Ωστόσο η δημοσιογράφος ενδιαφέρεται για όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την πόλη και δε θα μπορούσε να λείπει το θέμα του "ανθρώπου με το κουστούμι", όποτε έπρεπε να την προστατεύσει ο Reese διακριτικά χωρίς να τον πάρει είδηση, όπως και έκανε. Τελικά τη βοήθησε να επιβιώσει και να  φτιάξει το όνομα της στην εφημερίδα που δούλευε... Να πω την αλήθεια, σε κάθε επεισόδιο μου αρέσει να βλέπω τους person of interest να μαθαίνουν στο τέλος για την ύπαρξη του ήρωα μας, Reese, και να τον ευχαριστούν εν τέλη για την αφιλοκερδώς προστασία που τους παρείχε. Σε αυτό το επεισόδιο δεν το είδαμε αλλά θα είχε ενδιαφέρον η αντίδραση της όταν μάθαινε την αλήθεια για τον αστικό μύθο. Ελπίζω να ξαναδούμε την δημοσιογράφο και να ανακαλύψει όλη την αλήθεια.

HR: Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με το HR σε αυτή τη σεζόν. Πληροφορούμαστε ότι μετά τα γεγονότα στο season finale, συνελήφθησαν πολλοί ακόμα διεφθαρμένοι αστυνομικοί και η ιστορία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ο χαμένος θησαυρός του επεισοδίου είναι το βιβλιαράκι που αναφέρει όλους τους εμπλεκόμενους στις δουλειές του HR. Όλοι πίστευαν ότι κρύβεται το όνομα του αφεντικού εκεί μέσα. Τελικά, αφού η δημοσιογράφος το ανακτά, το δίνει στον Fusco για να το καταχωρίσει ως αποδεικτικό στοιχείο αλλά σκίζει τις σελίδες που αναφέρουν το όνομα του και του Simmons (την γλίτωσαν ακόμα 6 άτομα που βρίσκονταν σε αυτές τις σελίδες!). Εν τέλη δημοσιοποιήθηκε ότι ο πιθανός αρχηγός του HR είναι ο Walker που κατέβαινε υποψήφιος για δήμαρχος, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο πραγματικός αρχηγός είναι ο Quinn, ο υπεύθυνος της καμπάνιας του πολιτικού αντιπάλου του πρώτου. Από τη μία θα προτιμούσα να δούμε κάποιο γνωστό πρόσωπο ως αρχηγό του HR, αλλά από την άλλη κανένας δε θα ταίριαζε εκτός από τον Simmons όπου δε θα το ήθελα. Οπότε ήταν 2 οι επιλογές, είτε να μας δείξουν τώρα έναν άγνωστο και να τον γνωρίσουμε εξ' αρχής ως αρχηγό του HR, είτε να μας δείξουν τον χαρακτήρα και να γίνει στη συνέχεια η αποκάλυψη. Προτιμώ αυτό που έγινε.

Fusco: Ο Φάσκο είναι ο φουκαράς της υπόθεσης, όσο θέλει να ξεμπλέξει άλλο τόσο μπλέκει. Αυτή τη φορά είδαμε να βοηθάει τον Simmons να την βγάλει καθαρή πίσω από την πλάτη του Reese. Βέβαια είχε ένα πολύ καλό λόγο να το κάνει, την σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού του. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να εμπιστευτεί τον Reese για να τον ξελασπώσει.

Zoe Morgan: Πάντα ευπρόσδεκτη αυτή η γυναίκα στη σειρά. Διακριτικά διακριτικά δίνει στοιχεία στη δημοσιογράφο (ανεπίσημα) για να τη βοηθήσει στο κυνήγι της. Η δημοσιογράφος πάντως γνωρίζει καλά την φήμη της Ζώη ότι γνωρίζει τα πάντα για την πόλη, πως λειτουργεί το σύστημα, ποιοι εμπλέκονται που και ου το καθεξής. Που να 'ξερε βέβαια ότι η Ζώη γνωρίζει ακόμα και για τον άνθρωπο με το κουστούμι.

Funny Part: Το αστείο κομμάτι του επεισοδίου νομίζω ανήκει δικαιωματικά στον Finch και τον Αρκούδο. Τι να πρωτοπείς, το ρομαντικό ραντεβού που έκλεισε ο Finch στον Reese;; τις ατάκες που του έλεγε κατά τη διάρκεια του ραντεβού;; το ότι πήγε τον Bear στο σπίτι του Reese για να είναι όλα τέλεια στην κάλυψη του;; το ότι κλειδώθηκε στην ντουλάπα με τα όπλα του Reese;;; ή το ότι ο Αρκούδος είναι η ουρά του Finch και κόλλησε μπροστά από την ντουλάπα;;;. Οι εκφράσεις του Michael Emerson είναι όλα τα λεφτά!!! 

1 σχόλιο: