Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Σχολιασμός: Dexter 7x07 - Chemistry


Hanna McKay: Ο Dexter πλέον καταλαβαίνει ότι έχει μία ιδιαίτερη έλξη προς την Χάννα, και όσο και αν προσπαθούν να αποφύγουν ο ένας τον άλλον δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Την βρίσκει ξεχωριστή καθώς δεν την ελκύει το "σκοτάδι" του όπως την Λάιλα, δεν έχει μαύρα μεσάνυχτα για την ύπαρξη του όπως η Ρίτα, και δεν το έχει ανάγκη όπως η Λούμεν... η Χάνα τον αποδέχεται όπως έχει, ολόκληρο τον Ντέξτερ όπως λέει και ο ίδιος!!! Γι' αυτό το λόγο και δεν μπορεί να την σκοτώσει. Απ' ότι φαίνεται όμως και η Χάνα έχει τα ίδια αισθήματα για τον Ντέξτερ καθώς προσπάθησε να τον προστατεύσει από τον συγγραφέα, Σαλ Πράις, που ήθελε να προσθέσει τον Ντέξτερ στο βιβλίο του για την Χάνα καταστρέφοντας έτσι την καριέρα του και εκτίθοντας τον. Παράλληλα και ο Ντέξτερ θέλει να προστατεύσει τη Χάνα και εφαρμόζει ένα σχέδιο, όμως για κακή του τύχη τον προλαβαίνει η Χάνα και ξεφορτώνεται τον Πράις προτού το θέσει σε εφαρμογή. Η Debra θυμωμένη πλέον που θα ξεφύγει έτσι η Χάνα από το "σύστημα" αποφασίζει ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη, μία δικαιοσύνη που μόνο ο Dexter μπορεί πλέον να αποδώσει και έτσι του ζητάει να "τακτοποιήσει" την Χάνα. Τι θα γίνει όμως τώρα που ο Ντέξτερ έχει δεθεί συναισθηματικά μαζί της;;; θα μπορέσει να πάει κόντρα στην αδερφή του;;; Θα 'χει πολύ ενδιαφέρον η συνέχεια!!!

Brotherhood: Ο αρχηγός είναι ελεύθερος πλέον και ο μόνος του στόχος είναι να σκοτώσει τον Dexter. Γνωρίζει πλέον για τη φύση του Dexter και ότι δεν πρόκειται για μία αστυνομική συνωμοσία γύρω από το φόνο του Βίκτορ. Πλέον θα είναι πολύ προσεκτικός να μην την ξαναπατήσει, οπότε θα πρέπει και ο Dexter να έχει τα μάτια του 14. Το καλό στην όλη υπόθεση για τον Ντέξτερ είναι ότι ο Ισάακ παρακολουθείται ολημερίς από αστυνομικούς οπότε δε μπορεί να κάνει τίποτα ύποπτο μπροστά τους. Last but not Least, η σκηνή που ο Isaac δίνει στον Ντέξτερ ένα δολάριο για το πατατάκι που του έφαγε!!!

Laguerta: Τί ήταν αυτό στο τέλος;;; της γυάλισε το όνομα του Dexter!!! Αφού η Ντέμπρα την αποθάρρυνε  για το αν είναι ζωντανός όντως ο Χασάπης, θα έχει ένα λόγο παραπάνω να πιστεύει ότι ο Dexter είναι ο Χασάπης (είτε η ίδια η Ντέμπρα). Τα αδέρφια την έχουν πατήσει άσχημα ή η LaGuerta θα φάει το κεφάλι της εκεί που χώνεται... όπως θα 'λεγε και ο Dexter "διάλεξες λάθος όνομα να κλικάρεις!". Σημείωση: η LaGuerta κοίταζε στα έγγραφα ονόματα ανθρώπων του τμήματος που έχουν στην ιδιοκτησία τους σκάφος, βασιζόμενη σε μία θεωρία του Landy.

Quinn: Λίγα φαίνονται τα ψωμιά του καθώς χώνεται πολύ στον υπόκοσμο του κλάμπ και δεν τον βλέπω να επιβιώνει. Το πιθανότερο σενάριο (και το πιο γαμάτο) θα ήταν κάποια στιγμή να τον καταλάβουν οι μπάτσοι και να τον θέσουν σε διαθεσιμότητα. Τότε να τον προσλάβει η LaGuerta να την βοηθήσει στην έρευνα της για τα αδέρφια Morgan, μιας και ο Quinn είχε ξαναδουλέψει πάνω στην υπόθεση Dexter!

Σε γενικές γραμμές η σειρά σκίζει φέτος, με τα 3 πρώτα story arcs (από τα 4 που ανέφερα) να έχουν τρελό ενδιαφέρον. Ελπίζουμε να εξελιχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη σειρά!!!

12 σχόλια:

  1.  LaGuerta, Quinn και Batista δεν τους έχω σίγουρους για την επόμενη σεζόν (δεν μπορεί, όλο και κάποιος θα πεθάνει μέχρι το τέλος της 7ης)...

    Για μένα πάντως αυτό ήταν το χειρότερο επεισόδιο της σεζόν (και δεν έχω πολλές ελπίδες πως θα βελτιωθεί στη συνέχεια)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ έτσι πιστεύω, αλλά ελπίζω να μην είναι ο "εύκολος θάνατος" π.χ. οι Ουκρανοί να σκοτώσουν την LaGuerta ενώ αυτή έχει ανακαλύψει τον Dexter! 

    Ναι τα προηγούμενα ήταν καλύτερα, αλλά και αυτό μου άρεσε εμένα πολύ!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3.  Ναι, βλακεία θα αν το κάνουν έτσι... Αν πεθάνει η LaGuerta, ο Dexter πρέπει να είναι υπεύθυνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ή η Ντεμπρα :P ... άσε στο τέλος βλέπω η ίδια να σκοτώνει την Χάνα!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5.  Ναι, δεν αποκλείεται... Αν το κάνει αμυνόμενη εντάξει, αλλά αν τη σκοτώσει εν ψυχρώ θα ξενερώσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Της πουτανας εγινε.2 πραγματα ειναι σιγουρα, 1) Η Χανα δεν την βγαζει ζωντανη την σεζον 2) Η Λαγκουερτα με τον εναν ή τον αλλον τροπο θα παρει τον πουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @twitter-123754923:disqus  εγώ το αντίθετο :PPP ... αν το κάνει αμυνόμενη ή καταλάθος θα είναι η εύκολη λύση (βέβαια τα πάντα εξαρτώνται και από τις κατάλληλες προϋποθέσεις!!). 

    @facebook-100000164937216:disqus  1) έτσι πιστεύω και εγώ, εξάλλου φαίνεται σαν "season-arc" η ιστορία της! 2) Κάτι θα γίνει και μ' αυτό πιστεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8.  Τουλάχιστον θα δικαιολογείται... Αν γίνει και η Debra ψυχρή δολοφόνος θα είναι γελοίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εγω παιδια πιστευω οτι η ντεμπορα αργα ή γρηγορα θα σκοτωσει.Κανει μπαμ.Απλα μας το φερνουν ομορφα και μαλακα.Ηδη στο προηγουμενο επεισοδιο ζητησε του ντεξτερ να σκοτωσει.Δεν αργει η στιγμη που θα το κανει απο μονη της.Επισης εχω μια θεωρια για τον ισαακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρκετά καλό επεισόδιο ήταν,όχι όμως σαν τα 6 προηγούμενα.Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα γίνει της πουτάνας στα επόμενα 5 επεισόδια,δεν θέλω με την καμία όμως να πεθάνει η Hannah.Ας πεθάνει η LaGuerta ή η Debra.
    H Deb ναι μεν είναι απο τους πιο ενδιαφέρον χαρακτήρες,αλλά ταυτόχρονα πολύ αντιπαθητική και αναρωτιέμαι πως δεν έχει περάσει απο το μυαλό του Dexter,να την σκοτώσει,παρόλο που είναι αδέρφια και η ίδια δεν ταιριάζει στον κώδικα που ακολουθεί ο Ντεξ.Αν την καθάριζε o Brian στην 1η σεζόν δεν θα με χάλαγε καθόλου,μα καθόλου όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @twitter-123754923:disqus  και να την σκοτώσει για να προστατεύσει τον αδερφό της θα δικαιολογείται κάπως! Όχι να σκοτώνει γενικά, απλά να πάρει μία δύσκολη απόφαση!!!

    @facebook-100000164937216:disqus  συμφωνώ, εξάλλου και που το ζητάει από τον Ντεξ είναι σαν να την σκοτώνει η ίδια! 

    @3395c3203c242d4e2098d572669b73db:disqus εγώ φέτος την πάω πολύ την Ντέμπρα... γενικά όσο προχωράει η σειρά μου αρέσει περισσότερο (στην αρχή μου την έσπαγε!). 

    ΑπάντησηΔιαγραφή