Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σχολιασμός Τελευταίου Επεισοδίου: Dexter 8.12 - Remember The Monsters?


Μετά από 8 σεζόν με συνολικά 96 επεισόδια, ο αγαπημένος μας Serial Killer φτάνει στο τέλος του ταξιδιού του με το τελευταίο επεισόδιο "Remember The Monsters?". Όπως κάθε βδομάδα, έτσι και τώρα (για τελευταία φορά) θα σχολιάσουμε το επεισόδιο. Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να συνεχίσετε (προσοχή υπάρχουν spoilers για το τέλος της σειράς):

Τι έγινε στο Φινάλε.... Το επεισόδιο ξεκίνησε στο σημείο που μας άφησε το προηγούμενο: με τον Dexter να φεύγει από το Μαϊάμι με τον Χάρισσον και την Χάνα, και την Ντέμπρα να έχει πυροβοληθεί από τον Saxon. To επεισόδιο συνεχίζει με την Hanna να αντιλαμβάνεται την παρουσία του Έλγουεϊ στο αεροδρόμιο και έτσι ο Dexter πρέπει να σκαρφιστεί κάτι έτσι ώστε να την γλιτώσουν. Γρήγορα καταφέρνει να βγάλει από τη μέση τον πρώην εργοδότη της αδερφής του, αλλά ακυρώνεται η πτήση τους και πρέπει να βρουν άλλο τρόπο για να το σκάσουν από το Μαϊάμι. Στο μεταξύ, η Debra μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου απαγορεύει στους πάντες να ενημερώσουν τον Dexter για την κατάσταση της έτσι ώστε ο μεγάλος της αδερφός να ζήσει ευτυχισμένος, αλλά  ο Μάθιους αρνείται να την υπακούσει και ενημερώνει τον Dexter ο οποίος τρέχει κατευθείαν στο πλάι της αδερφή του. Εκεί είδαμε μία ωραία σκηνή με τα αδέρφια Morgan, κατά την οποία ο καθένας προσπαθούσε να κάνει τον άλλον να νιώσει καλύτερα παίρνοντας όλο το βάρος πάνω του. Ήταν η τελευταία τους συζήτηση και στο τέλος είπαν το μεγάλο Αντίο (που να το ξεραν δηλαδή!).

Ο Dexter αποφασίζει να χαιρετίσει την Χάνα με τον Χάρισσον και να μείνει στο Μαϊάμι μέχρι να τακτοποιηθεί η κατάσταση με τον Σάξον και αναρρώσει η Debra. Όμως ο ψυχοπαθής γιος της Βόγκελ σχεδιάζει την εκδίκηση του και επισκέπτεται το νοσοκομείο που νοσηλεύεται η Ντέμπρα και ενώ είναι έτοιμος να έρθει αντιμέτωπος με τον Dexter κάνει την εμφάνιση του ο Μεγάλος Μπατίστα και τον συλλαμβάνει!!! Στο μεταξύ η Debra έλειπε από το δωμάτιο όπου νοσηλευόταν και αναστατωμένος ο Dexter στους διαδρόμους του νοσοκομείου συναντάει τον Κουίν, από τον οποίο ενημερώνεται ότι τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως τα υπολόγιζαν και η Ντέμπρα είναι κλινικά νεκρή. Τότε ο Dexter θα επισκεφτεί τον Saxon στη φυλακή και θα τον αναγκάσει να του επιτεθεί έτσι ώστε να τον σκοτώσει σε αυτοάμυνα. Φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο από την κάμερα η πραγματική πρόθεση του Dexter, αλλά ο Κουίν και ο Μπατίστα θα κάνουν τα στραβά μάτια γιατί πιστεύουν ότι αυτό είναι το σωστό μετά από αυτό που έπαθε η Ντέμπρα.

Ο Dexter αισθάνεται υπεύθυνος για την κατάληξη της Debra και δε μπορεί να την αφήσει έτσι. Η ίδια η Ντέμπρα δε θα ήθελε να ζει με την τεχνητή υποστήριξη, γι' αυτό το λόγο ο Dexter την αφαιρεί και στην ουσία "παίρνει" την ζωή της αδερφής του. Μόνο που αυτή τη φορά το έκανε από αγάπη για να μην υποφέρει η πολυαγαπημένη του αδερφή. Ύστερα μέσα στην καταιγίδα, την μεταφέρει στο ιστιοφόρο του, Slice of Life, όπου την "θάβει" με τον δικό του τρόπο, όπως θάβει όλες τις ζωές που παίρνει... πετώντας τους στη θάλασσα. Μόνο που αυτή τη φορά δεν πετάει την αδερφή του ακρωτηριασμένη μέσα σε σακούλα σκουπιδιών, αλλά με ένα λευκό σεντόνι λέγοντας της πως την αγαπάει. Προηγουμένως, μίλησε στο τηλέφωνο με την Χάνα και τον Χάρισσον όπου τους αποχαιρέτησε, σαν κάτι να ετοίμαζε. Μετά το χαμό της γυναίκας του, της αδερφής του και άλλων τόσων ζωών που έχει καταστρέψει, δε μπορούσε να ρισκάρει να πάθουν κάτι άσχημο τα 2 πρόσωπα που αγαπάει πλέον περισσότερο στον κόσμο, τον Χάρισσον και την Χάνα... γι' αυτό έπρεπε να τους προστατεύσει με όποιον τρόπο μπορούσε... Κι αυτός ήταν να "πεθάνει" ο Dexter ή τουλάχιστον να σκηνοθετήσει το θάνατο του έτσι ώστε να μην τον αναζητήσει ποτέ κανείς... κι έτσι έκανε. Κατευθύνθηκε στην τρικυμία και από τα συντρίμμια όλοι κατάλαβαν ότι ο Dexter Morgan είναι νεκρός. Μόνο που ο ίδιος ζει απομονωμένος σε ένα μακρινό μέρος.


Μας Άφησε Ικανοποιημένους;;; .... Η απάντηση μου είναι ναι. Αρχικά θα έλεγα ότι προτιμούσα να μην είχε προστεθεί η τελευταία σκηνή στο επεισόδιο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Dexter πέθανε στην καταιγίδα. Όμως μετά από μερικές προβολές ακόμα, μου άρεσε το πλάνο με το οποίο έκλεισε η σειρά όπως και η ιδέα του να έχει σκηνοθετήσει τον θάνατο του. Με το πέρασμα των σεζόν βλέπαμε μία τεράστια εξέλιξη στον χαρακτήρα του Dexter. Αρχικά είδαμε έναν άνθρωπο τελείως ψυχάκια που δεν νοιαζόταν για τίποτα παρά μόνο για την κάλυψη του και τους φόνους του. Έβρισκε ευχαρίστηση μόνο από αυτούς. Μετά από κάθε σεζόν, αυτός ο χαρακτήρας γινόταν όλο και πιο ανθρώπινος με αποτέλεσμα στο τέλος να μην έχει καν την ανάγκη να σκοτώσει. Το τελευταίο του θύμα είναι ο Dark Passenger του όπου τον σκοτώνει μαζί με το Slice of Life στην καταιγίδα. Δεν τον έχει πια. Αλλά πάντα θα φοβάται μήπως επιστρέψει και έτσι δε μπορεί να ρισκάρει να είναι κοντά στους δικούς του ανθρώπους (όπως είπε και ο ίδιος "I destroy everyone I love. And I can’t let that happen to Hannah. To Harrison. I have to protect them. From me."). Μου άρεσε πολύ το τελευταίο πλάνο που εστίασε στην φάτσα του Dexter, ένα πλάνο που έχουμε δει πολλάκις στη σειρά... μόνο που αυτή τη φορά δεν σκέφτεται τίποτα, δεν ακούγεται τίποτα, η απόλυτη ησυχία... he is Empty (όπως πολύ καλά σχολίασε η παραγωγός του Dexter Sara Colleton).


Μήπως Υπήρχε Κάποιο Καλύτερο Εναλλακτικό Τέλος;;; .... Γενικά, ναι // Στο σημείο που φτάσαμε όχι. Σίγουρα όλοι θέλαμε να δούμε τον Dexter κυνηγημένο από τις αρχές. Αν μη τι άλλο, να βλέπαμε την αντίδραση του Batista και των υπολοίπων μελών του cast στο ενδεχόμενο ότι ο συμπαθέστατος συνάδελφος τους Dexter είναι κατά συρροήν δολοφόνος και ευθύνεται για το θάνατο του Doekes, της LaGuerta και τόσων άλλων θυμάτων. Όλοι κάτι τέτοιο θα λέγαμε ότι περιμένουμε πριν κάτι σεζόν. Όμως πλέον, έτσι όπως κατέληξε η 8η σεζόν (όπου η αλήθεια είναι ότι για τελευταία δεν έμοιαζε καθόλου) ήταν αδύνατο να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι στο φινάλε. Για τα δεδομένα της σεζόν έως και το 8.11, νομίζω ότι πήραμε το καλύτερο φινάλε που θα μπορούσαν να μας δώσουν. Τώρα άμα κάποιοι ξενερώνουν που ο Dexter έμεινε ζωντανός ή για το ότι πέθανε η Debra, αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε περίπτωση, οπότε είναι υποκειμενικό. Πάντως αντικειμενικά έδωσαν ικανοποιητικό τέλος, δηλαδή μπορεί να αποδοθεί ως "κλείσιμο" της σειράς, είτε άρεσε, είτε όχι. Το ενδεχόμενο να πεθάνει ο Dexter από τον βλάκα τον Saxon δε θα μου άρεσε καθόλου, θα ήταν πολύ ατιμωτικό και ξενέρωτο. Τώρα κάποιος μπορεί να πει ότι με αυτόν τον τρόπο πέθανε η Debra, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Debra δεν πέθανε από τον Saxon, αλλά από την απόφαση του Dexter να "αλλάξει". Αυτό που επιθυμούσε τόσο καιρό η Debra (να γίνει "άνθρωπος" ο Dex) της στοίχισε. Άμα ήταν να πεθάνει ο Dexter, θα έπρεπε να πεθάνει στην καταιγίδα... με το Slice of Life, στη θάλασσα, εκεί που καταλήγουν όλα τα θύματα του!
____________________________________________________

Γενικότερα έχω να πω ότι η σειρά μου άφησε πολύ ωραίες εντυπώσεις και την συγκαταλέγω στη λίστα με τις αγαπημένες μου. Σίγουρα υπήρξαν στιγμές που απογοητεύτηκα πολύ (κυρίως στα φινάλε της 5ης και 6ης σεζόν) αλλά η ζυγαριά γέρνει προς τα θετικά. Πάντα θα θυμάμαι τον Dexter, ένα τέρας που έγινε άνθρωπος, την Debra, μία δυναμική γυναίκα παθιασμένη με τη δουλειά της που κοπανάει βρισίδια με την κάθε ευκαιρία, τον Batista, τον φιλικό και οικείο άνθρωπο που θέλεις για συνεργάτη, τον Masuka, με τα αστεία του γεμάτα πρόστυχα υπονοούμενα, τον ερωτοχτυπημένο και γκαντέμη Κουίν, την αδικοχαμένη Rita, τον γλυκούλι Harrison και τον φανταστικό Harry ακόμα και την στριμμένη μα καταβάθος κάλη LaGuerta!!! ... Και φυσικά δεν ξεχνάμε έναν από τους καλύτερους τηλεοπτικούς κακούς Arthur Mitchel aka Trinity Killer!!!


Κλείνουμε παραθέτοντας ένα βίντεο με το Cast της Σειράς να αποχαιρετά το κοινό...

39 σχόλια:

  1. Remember the monsters you wrote!!!!! Or remember when the show was really good!!!

    Έχω αρχίσει πια να πιστεύω ότι μετά από κάμποσες σεζόν όταν αποφασίζουν τα φυντάνια , παραγωγοί-σεναριογράφοι-δημιουργοί μιας σειράς να την "τελειώσουν" , ακόμα και στις πιο επιτυχημένες η θρυλικές (βλέπε LOST π.χ.) κάτι παθαίνουν!!!
    Χάνουν την έμπνευση , βαριούνται και κάνουν μια τελευταία σεζόν-αρπαχτή , μπερδεύονται και δεν ξέρουν ποιο δρόμο να τραβήξουν , παθαίνουν εγκεφαλικό , ειλικρινά δεν ξέρω!!!

    Τραγικό το φινάλε του Dexter , άτολμο , αμήχανο , χωρίς ρυθμό και νεύρο και με γελοίες σκηνές εντελώς μη ρεαλιστικές απλά για να βγει η υποχρέωση του τέλους της σειράς.Οκ όπως ίσως και να τελείωνε η σειρά , ο καθένας πάλι κάτι θα έβρισκε να πει η θα τα έχωνε γιατί κάτι δεν θα του άρεσε...
    Όμως ρε παιδιά εδώ τίποτα δεν έστεκε...Ότι να ναι με την Ντέμπρα για να δώσουν ένα μελοδραματικό τόνο και καλά , γελοίος ο τρόπος και η ευκολία με την οποία ξεκάνει ο Dexter τον Σάξον , εντελώς χαζομάρα όλη η σκηνή που ο Dexter αρπάζει την αδελφή του μέσα από το νοσοκομείο έστω και εν μέσω χαμού γιατί τάχα μου δεν μπορεί να την βλέπει έτσι...
    Και τελικά ο ίδιος καταστρέφει όλους τους άλλους υποτίθεται και αποφασίζει να εξαφανιστεί???(Αλήθεια θα θελα να ξέρω πως την έβγαλε καθαρή στο κέντρο του κυκλώνα και βγήκε άθικτος)Κλείνω την παρένθεση , λεπτομέρειες θα μου πείτε...
    Και εμπιστεύεται τον ίδιο του τον γιο σε μια άλλη ψυχοπαθή δολοφόνο???
    Άβυσσος τελικά η ψυχή του σεναριογράφου...
    Απλά κατάφεραν σε άλλη μία πραγματικά αγαπημένη και πρωτότυπη σειρά ,έστω και με πολλές αστοχίες μετά τον 4ο κύκλο , που όμως στον προηγούμενο κύκλο είχε ένα πολύ ενδιαφέρον twist στην υπόθεση με την ανάμειξη της Ντέμπρα , να της δώσουν ένα φινάλε που δεν της άξιζε!!!
    Αρχίζω και ανησυχώ μήπως θα ήταν καλύτερα να φτιάχνουν μια ολοκληρωμένη ιστορία 13-15 επεισοδίων και να τελειώνει εκεί!!!Γιατί μετά από 3-4 σεζόν το πολύ αρχίζει και τους χτυπά η θάλασσα και γράφουν ότι να ναι στα περίφημα φινάλε και μας ξενερώνουν άγρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιαυτο ξεχωρίζουν σειρές όπως το game of thrones και το breaking bad......που όσο περνάνε οι σαιζόν τόσο καλύτερη γίνεται η πλοκή :)

    θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα... δεν μου άρεσε καθόλου το κλείσιμο του dexter..και πιθανολογώ πως θα επιστρέψει για επόμενη σαιζόν... γιαυτό και τόσο ηλίθιο το τέλος του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι,όχι,όχι...Αυτό το τέλος και αυτή η final season δεν άξιζαν για μια σειρά σαν το Dexter.Όλο το επεισόδιο σου έβγαζε μια ατμόσφαιρα ''άντε να τελειώνουμε''.Αφού έχουν κάνει ήδη το λάθος και βάζουν ως τελευταίο villain τον Σάξον (την στιγμή που από αυτό το show έχουν περάσει Ice truck killer,trinity και ο πολυαγαπημένος μου apocalypse) η σκηνή που τον σκοτώνει ο Dex είναι ά-π-α-ρ-α-δ-ε-κ-τ-η!!Ακόμα και ο θάνατος της Ντέμπ δεν έγινε όπως έπρεπε.Ποιά Βόγκελ,ποιά Χάνα?Μόνη σκηνή που θυμίζει λίγο παλιό Ντέξ είναι στο νοσοκομείο που παίρνει την αδερφή του και το όλο σκηνικό μετά.Και τέλος ΛΑΘΟΣ που δεν πεθαίνει.Από την στιγμή που έφτασε ως εκεί,αυτό έπρεπε να ήταν και το φινάλε..Για μένα ο Ντέξτερ σταματάει πιο πριν και τις προηγούμενες σεζόν(πέρα της Λούμεν) θα έχω να θυμάμαι.Ευτυχώς η έταιρη σειρά που τελειώνει και αυτή (Breaking Bad) κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει τον πήχη ψηλά αλλά και να τον ανεβάσει σε άνευ προηγουμένου σημεία και έτσι έχω να περιμένω ένα συγκλονιστικό φινάλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ ότι για τελευταία σεζόν ήταν αρκετά πεσμένη, αλλά το φινάλε μου άρεσε. Συμφωνώ ότι ο Σάξον ήταν ξενέρωτος και βλάκας (χαίρομαι που σου άρεσε και ο Doomsday Killer, είμαστε από τους λίγους!) και πάλι καλά που δεν πέθανε ο Dexter από το χέρι του. Για τον θάνατο της Debra είμαι ικανοποιημένος όπως πέθανε... όπως πρόσθεσα πριν λίγο στο άρθρο, η Debra πέθανε από την απόφαση του Dexter. Ήταν αρκετά ταιριαστό πιστεύω!!!
    Επίσης και εμένα θα μου άρεσε να πεθάνει ο Dexter στην καταιγίδα, όπως έγραψα "Άμα ήταν να πεθάνει ο Dexter, θα έπρεπε να πεθάνει στην καταιγίδα... με το Slice of Life, στη θάλασσα, εκεί που καταλήγουν όλα τα θύματα του!"



    Υ.Γ. Το Breaking Bad φέτος είναι σε άλλα επίπεδα!!! Περιμένουμε Μεγαλειώδες κλείσιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει, είναι λογικό ένα τέλος σε μία σειρά που τρέχει για πολλά χρόνια να μην ικανοποιήσει για διάφορους λόγους πολλούς θεατές... ο καθένας θα το έχει σκεφτεί διαφορετικά στο μυαλό του. Πάντως εγώ δε μπορώ να σκεφτώ ένα καλύτερο φινάλε με τη δεδομένη σεζόν (έως το 8χ11) που να έστεκε περισσότερο. Μόνο το ενδεχόμενο να πεθάνει ο Dexter στην καταιγίδα... μόνο αυτό!!! // Προφανώς οι παραγωγοί δεν ήθελαν να εστιάσουν στο "πως" σώθηκε, σημασία έχει που παράτησε τους πάντες για να τους σώσει και έμεινε μόνος του. Εκεί ήθελαν να εστιάσουν... ίσως στην απόδοση δεν τους βγήκε, αλλά μην εστιάσουμε εκεί. Από την άλλη, το τέλος της Debra το βρήκα πολύ επιτυχημένο...!!!
    Το μεγάλο λάθος τους για μένα είναι ότι άργησαν να δείξουν στην Debra τον αληθινό Dexter... θα έπρεπε στο τέλος του 5ου κύκλου να μάθει η Debora για τον αδερφό της, κι έτσι θα υπήρχε άλλη μία σεζόν να έρθει "πιο κοντά" στην αληθινή μεριά του εαυτού του, με περισσότερες εμπειρίες και θα φαινόταν πιο ταιριαστό αυτό το φινάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα με απογοήτευσε.. Το περίμενα ότι θα σκοτώνανε κάποιον αλλά η Deb ήταν η αδυναμία μου και όσο να πεις με πείραξε :P Θα συμφωνήσω στα περισσότερα που λένε και οι υπόλοιποι.. Αν και προσωπικά βρήκα έξυπνο τον τρόπο που τον σκότωσε αν και δεν ήταν ο συνηθισμένος του.. Όπως και στην σκηνή με τον κυκλώνα που λες, πάει αυτοκτόνησε, πάνε και μας τον δείχνουν ζωντανό (εεε όχι)!! Τα τελευταία επεισόδια κατάφεραν να οδηγήσουν σε μια κορύφωση την οποία όμως δεν ακολούθησε το finale!! Δεν το περίμενα έτσι το τελευταίο επεισόδιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχαχ ξέμεινε από επιλογές για τον γιο του είναι η αλήθεια :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για την Ντέμπρα μας είχαν τρολλάρει άπειρα... μας είπαν ότι σκέφτονταν spin-off για τη ζωή της οπότε άντε να περιμέναμε ότι θα πεθάνει! Πάντως σοφά δόθηκε ένα τέλος για τον χαρακτήρα της, μιας και ήταν το 2ο πιο σημαντικό πρόσωπο στη σειρά όπου δόθηκε ιδιαίτερη σημασία από το 1ο επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. poly oraio telos gia mia gamath seira pou dystixos teleiose(opos k h
    allh gamath seira to burn notice)prosopikh aksiologhsh seiras ana seson
    mazi me thn batmologia 1(8)2(8)3(8)4(10)5(0)6(8)7(9)8(8).antio dexter k
    sou yposxomai kathe kalokairi na blepo k tous 7 kyklous(o 5os gia mena
    then yparxei)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάθε καλοκαίρι;;; ωραίος!!! Η αλήθεια είναι ότι θα μου λείψει κι εμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε οσους μας αρεσε η σειρα θα μας λειψει!Δεν θα μου λειψουν ομως οι Ντεμπρα και Λα Γκουερτα!Για εμενα θα ηταν ακομη καλυτερο το φιναλε αν η τελευταια σκηνη ηταν αυτη στην Αργεντινη με Hannah και Χαρισον!Σκεψου απλα φιλε Σταυρο τι χαρα πηρα οταν πεθανε και επισημως η αντιπαθης Ντεμπ(αν θες σου εξηγω τους λογους που την μισω)!Μηπως γινει κανενα spin off με την Hannah και κανει γκεστ ο Ντεξ?Αφου την γουσταρει ΜΠΡΕ(που θα ελεγε και ο Ιβκοβιτς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνω φιλε με τη βαθμολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι και μένα θα μου άρεσε να τελείωνε εκεί, αλλά από την άλλη σκέψου πόσο γαμάτο ήταν που είδαμε σαν τελευταίο πλάνο τη φάτσα του Dexter χωρίς voiceover, χωρίς τίποτα... ήταν κόντρα σε ό,τι βλέπαμε και μου άρεσε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βρε Σταύρε τί καταπληκτικό review είναι αυτό???!!!!!! Με κάλυψες πλήρως από την αρχή μέχρι το τέλος!! Προφανώς είμαστε από τους λίγους που μας άρεσε το φινάλε(με δεδομένο πάντα το πώς εξελίχθηκε η 8η σεζόν)..Από την αρχή έλεγα πως το ιδανικό φινάλε για μένα θα ήταν να έχουμε δραματικές εξελίξεις και το κυριότερο μία μεγάλη ανατροπή..Και έτσι και έγινε. Με την πρώτη ματιά κόλλησα λίγο όταν μας έδειξαν τον Dex ζωντανό και απομονωμένο κι εγώ δεν ξέρω που :P..Μόλις όμως είδα στο τέλος το καθηλωτικό του βλέμμα έμεινα στην οθόνη και το χάζεψα για λίγα δευτερόλεπτα.. Ο τρόπος με τον οποίο αυτοτιμώρησε τον εαυτό του με άγγιξε περισσότερο από ότι αν αυτοκτονούσε.. Θυσίασε τον εαυτό του προκειμένου να προστατέψει τους μοναδικούς ανθρώπους που αγάπησε αληθινά από τον ίδιο του τον εαυτό( αποδεικνύοντας μας έτσι την απίστευτη εξέλιξη που είχε ο χαρακτήρας του από την 1η σεζόν μέχρι και την τελευταία) Προσωπικά, θεωρώ ότι το χειρότερο φινάλε θα ήταν αν είχε happy end(ακολουθώντας στην Αργεντινή τους Harrison-Hannah) και φυσικά αν σκότωνε τον Dexter ο αχώνευτος Saxon (αυτό ειδικά δεν θα το άντεχα με τίποτα!!!)..Τώρα όσον αφορά την σειρά στο σύνολό της..Για μένα, συγκαταλέγεται στις 5 τοπ αγαπημένες μου..Πρωτοποριακή, σκοτεινή, με εξαιρετικά ενδιαφέρον σενάριο και μια ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ερμηνεία από τον Michael C. Hall..Η σειρά ήταν κομμένη και ραμμένη πάνω του..Μακράν καλύτερη σεζόν η 4η(με τον φοβερό και τρομερό Trinity και το ανατρεπτικότατο φινάλε της) και χειρότερη η 6η( μόνο τα δύο τελευταία μου άρεσαν αλλά και πάλι δεν..)

    Υ.Γ. To φινάλε μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση και έτσι μόλις τελείωσε άκουσα ένα από τα αγαπημένα μου soundracks της σειράς: http://www.youtube.com/watch?v=gSsOnShqhw4 Απλά ΤΕΛΕΙΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μηπως θελει να γινει ο νεος Obi Wan Kenobi με αυτα τα γενια?Λογοι που μισω την Ντεμπ:
    1)δεν μου αρεσει να βριζει καποια γυναικα
    2)ειναι ασχημη
    3)δεν συμπεριφερεσαι ειρωνικα στον θεο Μασουκα
    4)ερωτευεσαι τον (θετο) της αδερφο
    5)βγαζει εικονα ψωναρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια (ε για το τελευταίο επεισόδιο έπρεπε να κάνουμε κάτι σπέσιαλ σε review!). Συμφωνώ κι εγώ όπως έθεσες τα πράγματα... Ευτυχώς δεν εστίασαν πάρα πολύ στον Σάξον στο φινάλε (γενικά ήταν αδύναμος σαν χαρακτήρας-villain... έχουμε δει πολύ καλύτερους!). Πάντως υπό άλλες συνθήκες δεν ξέρω αν θα με χαλούσε το happy end του να φύγει ο Dexter για Αργεντινή... όταν λέω "υπό άλλες συνθήκες" εννοώ αν π.χ. μαθαίναν για την ταυτότητα του και ήταν κυνηγημένος ή ή ή...


    Και εμένα η σειρά μπαίνει στο top 5 μου! Θα διαφωνήσω μόνο με την 6η σεζόν, την οποία βρήκα άκρως ενδιαφέρουσα... με τον ψυχάκια τον Doomsday Killer που ήθελε να αναπαραστήσει την αποκάλυψη! Σαν χειρότερη θα έβαζα μάλλον την 3η με τον Σκίνερ! Φυσικά αγαπημένη η 4η (μακράν) και ακολουθεί η 7η...


    Υ.Γ. Αυτό το soundrack είναι από τα αγαπημένα μου και το έχω συνδέσει με τον Dexter να πετάει τα θύματα του στον Ωκεανό και να κάθεται ήρεμος μετά από μία δύσκολη μέρα στο σκάφος του, να κοιτάει το φεγγάρι ήρεμος και να αδειάζει από σκέψεις (φινάλε 4ης... άντε να ήξερε τι θα του συνέβαινε!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαχαχα, δε μπορώ να πω ότι έχεις άδικο σε κάτι από αυτά που ανέφερες!!! Αλλά η Deb είναι Deb, την συγχωρούμε (βασικά συγχωρεμένη είναι τώρα :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Δεν έγινα ξυλοκόπος για εμένα. Για την φουκαριάρα τη Χάνα μου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://www.freecatfights.com/forums/index.php?topic=8580.0
    Την αγαπαμε την Υβοννουλα,αλλα εδω σημειωσατε 2!
    Και τωρα που τελειωσε ο Ντεξτερ τι θα κανουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλέ ποιός Saxon?? Αυτός δεν έπιανε μία μπροστά στους υπόλοιπους!!! Ήταν το μεγάλυτερο μείον για μένα στη φετινή σεζόν.. Τώρα όσον αφορά την 6η..σου άρεσε τόσο πολύ,ε ?? Δε ξέρω γιατί αλλά ήταν η μόνη σεζόν που δεν με έπεισε (άσε που είχα ξενερώσει όταν η Deb άρχισε να βλέπει ερωτικά τον Dexter!).. Όσο για το συγκεκριμένο soundrack..κι εγώ τον ίδιο συνειρμό κάνω κάθε φορά που το ακούω (νομίζω πως στο φινάλε της 4ης κανείς δεν περίμενε αυτό που ακολούθησε- όλοι είχαμε μείνει με το στόμα ανοιχτό..!) Γενικά έχουν ακουστεί πολύ ωραία soundracks.. Αν και από την 8η σεζόν το μόνο που ξεχώρισα ήταν το τραγούδι του trailer:http://www.youtube.com/watch?v=C4DemCGD-88... Κορυφαίο και ταίριαζε απίστευτα στον Dexter..
    Y.Γ. Άσχετο αλλά μόλις είδα Breaking Bad...Δεν έχω λόγια!!!!! Περιμένω με τρελή αγωνία το φινάλε...!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αψογο review σταυρο!!Το φιναλε για μενα ηταν τελειο,το καλυτερο που θα μπορουσε να δοθει.Η σεζον σαν συνολο απαραδεκτη αυτο δεν το συζηταω,αλλα το φιναλε αξιζε και με το παραπανω.Ο χαρακτηρας που αγαπησα ελαβε το τελος που του αξιζε,του δοθηκε μια δευτερη ευκαιρια να προσαρμοστει στη νεα του κατασταση,να μπορεσει σταδιακα να ανακαλυψει και να αποδεχτει τον καινουριο του εαυτο και(πιθανοτατα)αφου το κανει να αναζητησει τελικα την ευτυχια του.Επισης παροτι δεν αποκαλυφθηκε η ταυτοτητα του,η σκηνη που οι batista-quinn εβλεπαν την κασετα οπου σκοτωνε τον σαξον και μπορεσαν να δουν εστω και για μια στιγμη τον dark passenger στο προσωπο του ντεξ για μενα ηταν αρκετη.Ισως μαλιστα και πιο ταιριαστη απ'την κλισεδουρα της αποκαλυψης της ταυτοτητας του η οποια στην τελικη παραηταν αναμενομενη για να δουλεψει ευεργετικα.

    ΑΝ αυτο το φιναλε ειχε συμβει 2-3 σεζον πιο πριν και το κωλο showtime σε συνδυασμο με τους υπολοιπους συντελεστες δεν εφθειραν σταδιακα την ποιοτητα μιας τοσο καλης σειρας με τετοιο προτωτυπο concept,το φιναλε θα μπορουσε να ειναι και διαφορετικο αλλα ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα εδεσε μια χαρα.Η λυπη μου βεβαια για το τερατουργημα που ονομαζεται 8η σεζον με το μετριοτατο σεναριο και τις απειρες σεναριακες τρυπες δε θα φυγει.Μπορω ομως τουλαχιστον να τη διαγραψω απ'τη μνημη μου και να κρατησω μονο τα θετικα της σειρας.

    Παντως κατι τελειως ασχετο,εχει σκεφτει κανεις ποσο υπεργαματο(και ταιριαστο)θα ηταν αν αντι για τον σαξον ο brain surgeon killer ηταν τελικα η ιδια η vogel??Δηλαδη στη σκηνη που μετα τη δολοφονια του zac την εδειξε αμεσως μετα ειχα φαει σκαλωμα και λεω φαση θα'χει να'ναι αυτη.Ειδικα σε περιπτωση που δεν ειχαν παιξει το σεναριο με τα απειλητικα μηνυματα θα κολλουσε απιστευτα και προσωπικα θα ειχα ικανοποιηθει στο μεγιστο.Αλλα τελικα οι σεναριογραφοι υπερασπιστηκαν την εικονα ανικανοτητας που μου ειχαν δωσει σε ολη τη σεζον και συνεχισαν να κανουν ο,τι ηλιθιοτητα τους κατεβαινε μετα την καταναλωση πολλων ουσιων μαζι(νταξ rage comment αλλα ετσι ειναι :P)

    Τεσπα all in all υπεροχο φιναλε για μια εξαιρετικη σειρα.Θα μου λειψει παρα πολυ ο dex!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πωωω ρε συ, εγώ να δεις τι ξενέρα είχα φάει όταν άκουσα ότι η Ντέμπρα είναι ερωτευμένη με τον Ντέξτερ! Εντάξει δεν είναι εξαίματος αδέρφια αλλά εγώ σαν αδέρφια τα έβλεπα από την αρχή της σειράς (και αυτοί σαν αδέρφια φερόντουσαν!). Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν προχώρησε το συγκεκριμένο love story!!!
    Καλά για την 4η σεζόν τι να πούμε;;; είδα το επεισόδιο πρωί και το σκεφτόμουνα όλη τη μέρα! Άνετα είναι από τις πιο σοκαριστικές στιγμές στην τηλεόραση!!!
    Πολύ ωραίο το τραγούδι, όταν είχε βγει το trailer το είχα λιώσει, το άκουγα ξανά και ξανά!!! Από την 8η παίχτηκαν μερικά ωραία (μου άρεσε και αυτό που κατευθύνεται ο Dexter στην καταιγίδα!).
    Γενικά μου αρέσουν πολύ και αυτά τα 2 (πέρα των opening/ending sequence): http://www.youtube.com/watch?v=ekeBs9uTu4E
    http://www.youtube.com/watch?v=2Yigfh8MDB0 , βγάζουν μία ηρεμία και συνάμα κάτι λυπηρό - μοναχικό .... όπως απομονώνεται ο Dex στις σκέψεις του!



    Υ.Γ. Οι απαιτήσεις για το Breaking Bad είναι ακόμα μεγαλύτερες! Μας είχε στην τσίτα σε ολόκληρη την τελευταία σεζόν! Θα τα πούμε αναλυτικότερα την άλλη Τρίτη όμως ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σε ευχαριστώ Αρίστο!!! Συμφωνώ για αυτά που αναφέρεις για το φινάλε σε συνάρτηση με τη σεζόν. Στερούσε σε πολλά σημεία η 8η (αν δεν ήταν τελευταία το πιο πιθανό θα ήταν να μου άρεσε περισσότερο, αλλά ακόμα και η 7η είχε ένα καλύτερο endgame στον ορίζοντα). Πάντως εμένα θα μου άρεσε να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του, αλλά όχι στο τελευταίο επεισόδιο... θα έπρεπε να αφιερωθεί ολόκληρη σεζόν πάνω σε αυτό το θέμα, πιο οργανωμένα και με μελετημένο story arc για να το στηρίξει! Βέβαια αυτό το σενάριο το βλέπουμε στο Breaking Bad, οπότε δεν πειράζει, δεν χρειάζεται να βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια παντού!


    Να σου πω την αλήθεια, αυτό με την Βόγκελ το είχα σκεφτεί κι εγώ (το είχα αναφέρει κ σε μερικά Review). Από την αρχή κάτι δε μου καθόταν καλά σε αυτήν (τελικά αδίκως). Αλλά άμα παρατηρήσεις ήταν ενάντια στο να είναι ο Dexter φυσιολογικός, τον ήθελε όπως είναι, ψυχοπαθή... και έλεγα μήπως όλο αυτό με τον Brain Surgeon είναι ένα τεστ (ψυχίατρος ήταν εξάλλου), μία δοκιμασία για τον Dexter από την Βόγκελ... λες και πειραματιζόταν ακόμα πάνω του. Στα πρώτα επεισόδια της σεζόν, ακόμα και ο τρόπος που μιλούσε για την Debra, φαινόταν ότι ήθελε να τον απομακρύνει από αυτήν, να μην του αφήσει κανένα συναίσθημα. Τελικά εξελίχθηκαν διαφορετικά τα πράγματα... δεν πειράζει!


    Υ.Γ. Κι εμένα θα μου λείψει πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. O Ελγουει δεν μαθαμε τι απεγινε.Μηπως εκλεισε για γκεστ στο σχημα Παολα-Καρρας-Παντελιδης με τετοιο μαλλι που εχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χαχαχαχαχαχα!!! Ο Έλγουεϊ ακόμα θα ταξιδεύει :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΦΟΒΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΟΛΥ ΠΑΡΕΑ ΚΑΠΟΙΑ ΒΡΑΔΙΑ,,,,ΕΒΛΕΠΑ ΚΑΙ 3 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΧΕΧΕ.ΜΕ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΟΡΓΚΑΝ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣ HAPPY END ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΠΕΘΑΝΕ Η ΜΟΡΓΚΑΝ ΕΣΤΩ ΑΦΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Ο ΝΤΕΞΤΕΡ ΜΕΤΑ ΝΑ ΖΟΥΣΕ ΜΕ ΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΟΝ......ANYWAY TELEIA SEIRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υποτίθεται ήθελε να τους προστατεύσει από τον εαυτό του, γιατί όλα τα κοντινά του πρόσωπα αργά ή γρήγορα είτε πληγώνονται, είτε πεθαίνουν! Για την Ντέμπρα δεν το περίμενε κανείς ότι θα πεθάνει και πέθανε με αρκετά ικανοποιητικό τρόπο θα έλεγα (σεναριακά μιλώντας). Πάντως δεν είναι σειρά που θα μας έδινε Happy End...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. nai stayro ta kalokairia blepo ksana agaphmenes seires lostara the shield x-files fringe(mexri ton 4o kyklo o 5os o trisathlios einai sta skoypidia) flashforward 24 dexter burn notice person of interest k alla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πότε τα προλαβαίνεις όλα αυτά ρε θηρίο;;; Θέλω να ξαναρχίσω Lost αλλά δε βρίσκω χρόνο ρε γμτ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χαχα άσε νόμιζα πως έβλεπα εφιάλτη :P!! Η Deb και ο Dexter..Mαζί??? Αυτό το σενάριο ξεπερνούσε κάθε λογική!!! Ευτυχώς που στην πορεία μας το γύρισαν, αλλιώς θα αισθανόμουν πολύ άβολα να τους βλέπω να κυκλοφορούν χεράκι χεράκι σαν ερωτευμένους πιγκουίνους :P!! Υπέροχα και τα 2 soundracks (ειδικά το πρώτο είναι από τα αγαπημένα μου!!)..Κάθε φορά που θα τα ακούμε θα αναπολούμε με νοσταλγία τον Dexter και θα μας ταξιδεύουν.. Όσο για Breaking Bad...Έχουμε όλοι υψηλές απαιτήσεις όμως είμαι σίγουρη πως θα αξίζει και με το παραπάνω την αναμονή..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χαχα, όντως αυτό που είπες "θα αισθανόμασταν πολύ άβολα να τους βλέπουμε μαζί". Το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ... μα καλά, οι σεναριογράφοι δεν αισθάνονταν άβολα για να σκεφτούν και μόνο αυτό το πιθανό σενάριο;;;!!!!
    Πλησιάζουν οι μέρες για το breaking bad!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεκτές όλες οι απόψεις, αλλά να σταθώ σε 2 πράγματα:


    1) Η περίπτωση του Τρίνιτι και του Saxon είναι 2 διαφορετικά πράγματα! Τον Trinity ο Dexter τον άφησε ελεύθερο για να "μάθει" από αυτόν νομίζοντας ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης και μπορεί όποια ώρα θελήσεις να τον αφανίσει. Εκεί ήταν το λάθος του, υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του. Με τον Saxon είναι τελείως διαφορετική περίπτωση, γιατί δεν τον άφησε να τριγυρνάει ελεύθερος στους δρόμους, απλά αποφάσισε να του δώσει διαφορετικό τέλος... αντί να τον σκοτώσεις αυτός, να τον σκοτώσουν οι αρχές. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τον είχε ήδη συλλάβει, τι θα μπορούσε να συμβεί;;; ήταν ασφαλής η κατάσταση, αλλά μπήκε ο Κλέιτον μετά και τα έκανε θάλασσα!


    2) Το τέλος του Dexter πέρα από το ότι ήθελε να τους προστατεύσει από αυτόν, είναι κάτι σαν αυτοτιμωρία... γι' αυτό δεν πήγε να ζήσει με την Χάνα και τον Χάρισσον! Τώρα συμφωνώ σε αυτό που λες για την Χάνα, αλλά κάπου έπρεπε να αφήσουν και τον Χάρισσον και έπρεπε να προσαρμόσουν τη Χάνα έτσι ώστε να μας αποδείξουν ότι αγαπάει το παιδάκι. Βέβαια προτιμότερο θα ήταν να πάει να ζήσει με τους παππούδες του μαζί με την Άστορ και τον Κόντυ (να βλέπαμε και τα 2 πιτσιρίκια για μια τελευταία φορά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μα εκεί θέλαν να καταλήξουν στο ότι ο Dexter κάνει λάθη συνέχεια πάνω σε αυτό το κομμάτι γιατί δρα ανθρώπινα! Δηλαδή γίνεται κανονικός άνθρωπος και δρα με βάση τα συναισθήματα του πια και όχι με τον κώδικα (γι' αυτό ήθελε να βοηθήσει εξαρχής τον Τράβις, γι' αυτό δεν σκότωσε τον Σάξον αλλά τον παρέδωσε στις αρχές). Τον Σάξον στο τέλος τον σκότωσε για εκδίκηση για την Ντεμπ και όχι για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του... Τώρα με αυτά που σκέφτεται ο Dexter καταλαβαίνουμε ότι ο ίδιος είναι μπερδεμένος σαν άνθρωπος, δεν μπορεί να αποδεχθεί εύκολα τον εαυτό του και προσποιείται (δηλαδή λέει ψέματα στον εαυτό του) στην κάθε κατάσταση για να ξεπερνάει τα προβλήματα.


    Συμφωνώ πάντως ότι η 8η σεζόν δεν ήταν καλή (θα μπορούσε τουλάχιστον να ήταν πολύ καλύτερη στο σημείο που μας άφησε η 7η) αλλά αυτό για μένα δε διαγράφει ό,τι έχω δει στη σειρά. Remember and let go, που λέγαμε και σε ένα άλλο φινάλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Συμφωνώ στα περισσότερα μαζί σου!!! Δε θα με χαλούσε να πεθάνει στην καταιγίδα (δεν έχω κατασταλάξει ακόμα αν θα προτιμούσα να πεθάνει ή αυτό που είδαμε) αλλά είναι αποδεκτό το τέλος του για μένα. Συμφωνώ και με τις 3 σειρές που αναφέρεις, αγαπημένες και οι 3 τους!!!!


    Υ.Γ. Συμφωνώ, με την επική ατάκα "Hallo, Dexter Morgan" που μας την είχαν σποιλάρει από το promo του επεισοδίου. Αγαπημένη - σοκαριστική σκηνή όμως θα σου έβαζα αυτήν στο τέλος του αμέσως επόμενου επεισοδίου :)) ... και άμα θες σκηνή με Τρίνιτι, θα σου έβαζα τη στιγμή στο 4.09 - Hungry Man, που είναι μαζεμένοι στο σπίτι του Τρίνιτι για το Thanksgiving και τα πράγματα ξεφεύγουν!!!!


    "Today is the Day", ωραία ατάκα - συνειρμός στο μότο του Dexter :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ως επί το πλείστον συμφωνώ μαζί σου ... εκεί που θέλω να σταθώ εδώ είναι η επανεμφάνιση της Χάννας κ στο ότι τη περιέγραψες τέλεια ομολογώ ... ( γέλασα πολύ ) Κ εγώ δε το κρύβω όταν η " Γυναίκα - δηλητήριο " ξαφνικά μου μεταμορφώνεται σε γλυκιά Κάντυ Κάντυ , σούπερ μαγείρισσα αλά Αργυρώ Μπαρμπαρίγου κ τέλεια μητέρα σε στυλ Angelina Jolie ... Καράφλιασα η γυναίκα !! Αλλά το " έφαγα " το παραμύθι επειδή μου άρεσε η ιδέα ότι ο έρωτας όλα τα γιατρεύει ... Η Χάννα άλλαξε λόγω Ντέξτερ κ αυτός αντιστρόφως ανάλογα λόγω Χάννας ... Πλέον αποχωρίζεται τον dark passenger κ θέλει να ζήσει κ αυτός σα φυσιολογικός άνθρωπος μαζί με την ονειρική οικογένεια του , με μια γυναίκα που ξέρει πως ήταν κ πως είναι τώρα , χωρίς μυστικά ανάμεσα τους .. Κατ' εμέ το ανοιχτό τέλος το λαμβάνω ως εξής ( έτσι θέλω για εμένα να τελειώσει ) .. Μένει για λίγο μακριά τους τεστάροντας τον εαυτό του στο ότι όντως έφυγε εντελώς ο " μαύρος καβαλάρης " του κ μετά πάει να τους βρει στην Αργεντινή !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Από περιέργεια .. για ποιό φινάλε λες ? ( του LOST ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Kαταρχήν να πω ότι όταν ξεκίνησα να βλέπω τον Dexter το βρήκα πολύ πρωτότυπο , τελείως διαφορετικό απ'ότι είχα δει μέχρι τότε ,με αναπάντεχα έξυπνο κ καλό σενάριο . Έγινε εν μία νυκτί μια από τις αγαπημένες μου σειρές ( μαζί με Lost , Fringe GOT k Supernatural ).

    Μ' άρεσε τρομερά η τόσο καλή ανάλυση στο χαρακτήρα ενός serial killer με το κώδικα τιμής που είχε στο να σκοτώνει ΜΟΝΟ πραγματικούς εγκληματίες , ανθρώπους που χωρίς αυτούς ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος . Έγινε ένας Τιμωρός με μια ιδιαιτερότητα στο να φέρνει εις πέρας την τιμωρία στα θύματά του μ' έναν ανατριχιαστικό τρόπο . Αν κάνεις τα "στραβά μάτια " στο τρόπο του ,μένει να τον συμπαθήσεις κ σιγά σιγά να τον αγαπήσεις ... Τον ξεχώριζες σαν ένα μοντέρνο Αντι - ήρωα !!

    Το team που τον πλαισίωνε ήταν πολύ καλό ..Από την αθυρόστομη Ντεμπ , τη φιλόδοξη κ πολλές φορές σπαστική Λα Γκουέρτα ( τη συμπαθούσα ολοένα κ περισσότερο σε κάθε σεζόν ,αφού στενοχωρήθηκα πολύ από το θάνατό της ) , το γόη Κουίν , το γλοιώδη Μασούκα κ το σωστό πλην τίμιο Μπατίστα , ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΙΘΑΝΟΙ Κ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΟΥΝ !!

    Σχεδόν όλες οι σεζόν μου άρεσαν με εξαίρεση την 6η ( κρατάω τις αστείες φάσεις κυρίως με Κουιν - Μπατίστα κ Μασούκα τρελό γέλιο έριξα αφού νόμιζα ότι το γυρίσανε σε κωμωδία ) ... άρχισα να βαριέμαι αρκετά ... Θα έπρεπε κατ'εμέ να αποκαλύψει η Ντεμπ το "ποιον' του αδερφού της από τη 5η στο τέλος με τη Λούμεν αυτό θα έδινε τρελή ώθηση στην 6η ... κ να είχαμε εκεί εκεί στο φινάλε της 6ης την ανακάλυψη από τη ΛαΓκουέρτα ότι ο Bay Harbor Butcher είναι ο Ντεξτερ . Να βάζαν κ το δολοφόνο της μάνας του κ να μας συστήνανε κ τη Χάννα κ να 'βγαινε μια τσίτα τα γκάζια σεζόν ... Να τέλειωνε στην 7η σεζόν με το δολοφόνο της αποκάλυψης , (αν κ δε μ'αρεσε τον προτιμώ όμως απο το Σάξον ) όπου δε τον σκοτώνει αλλά αφήνει να τον συλλάβουν κ η σείρα να ήταν κορυφαία όπως ξεκίνησε ..

    Υ.Γ 1) Το φινάλε της μ' άπογοήτευσε κυρίως για το θάνατο της Ντεμπ ας την αφήνανε στο νοσοκομείο σε φάση ανάρρωσης με το Κουίν στην αγκάλη της ..

    Υ.Γ 2) Από την άλλη με το που τη ξεκίνησα τη σειρά στο πίσω μέρος του μυαλού μου πάντα τον σκεφτόμουν με πορτοκαλί φορμίτσα στην ηλεκτρική καρεκλίτσα αλλά είχαν εντολές από το κανάλι οι σεναριογράφοι να μη σκοτωθεί στο τέλος επ ουδενί ..
    Υ.Γ. 3) στο youtube έχει πολύ καλό βιντεάκι με τίτλο "Dexter ending explained " Υπέροχη φώτο με Ντέξτερ όπου χαζεύει όλα τα θύματα του κ το τελευταίο θύμα ? Ο dark passenger Υ.Γ 4) ΣΟΡΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ναι, για τη LOSTάρα!!! (όπου είμαι από αυτούς που λάτρεψαν το φινάλε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή