Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Αφιέρωμα για τους χαρακτήρες του Oz!!! (+Trivia)


Oz, σειρά με πολλούς χαρακτήρες για να βρουν όλοι από μία συμπάθεια (=ένα λόγο) για να συνεχίσουν τη σειρά! Παρακάτω παραθέτω τους 20 χαρακτήρες που μου τράβηξαν το ενδιαφέρον μαζί με μερικές πληροφορίες για τη σειρά (προσοχή ίσως περιέχει σπόιλερς!)


20. Leo Glynn (Ernie Hudson)

Στην 20η θέση ο Warden της φυλακής! Τίμιος και νομοταγής. Θεωρεί ότι το σωστό είναι αυτό που λένε οι νόμοι και το εφαρμόζει τις περισσότερες φορές χωρίς δισταγμό.

19. Agamemnon Busmalis (Tom Mardirosian)

Από τους λίγους καλοσυνάτους τρόφιμους της φυλακής! Έχει πολύ περίεργο στυλάκι, και η μανία του με το σκάψιμο είναι το λιγότερο αστεία. Από το όνομα του καταλαβαίνουμε ότι έχει ελληνικές ρίζες :) 

18. Bob Rebadow (George Morfogen) 

Ο πιο παλιός τρόφιμος στο ΟΖ. Γλίτωσε τη θανατική ποινή από θαύμα Θεού και από τότε μιλάει με το Θεό (ή έτσι πιστεύει;;). Το μυστικό που τον κράτησε ζωντανό είναι ότι δεν εμπλέκεται με τα άτομα στη φυλακή, κρατάει τις αποστάσεις που πρέπει.

17. Omar White (Michael Wright)

Καλούλης αλλά παρεξηγημένος χαρακτήρας! Δεν είχε μόρφωση, είχε μεγαλώσει διαφορετικά αλλά παρ' όλα αυτά προσπαθούσε αρκετά να κάνει το σωστό (και ας μην του έβγαινε τις περισσότερες φορές!).

16. Antonio Nappa (Mark Margolis)

Φοβερή ερμηνεία από φοβερό ηθοποιό, πάλι καλά που ανέλαβε αυτός την αρχηγία των Ιταλών γιατί είχαμε βαρεθεί τα Σιμπετάκια. Κρίμα γι' αυτό που έπαθε, άδοξα έφυγε!

15. Enrique Morales (David Zayas)

Να τος και ο Μπατίστα στην φυλακή! Δε μου άρεσε ο πρώην αρχηγός των λατίνων οπότε με την αλλαγή τον συμπάθησα κατευθείαν (ήταν και γνωστή φυσιογνωμία από το Dexter!). 


14. Sean Murphy (Robert Clohessy)

Ο μοναδικός φύλακας που μου άρεσε. Σωστός και τίμιος χωρίς εγωισμό και χωρίς να μπλέκει την προσωπική του ζωή με τη δουλειά. Κρατάει τις επαφές που πρέπει με τους φυλακισμένους.

13. Cyril O 'Reily (Scott William Winters)

Σίριλ, ο καθυστερημένος τρόφιμος, που έχει μυαλό 10χρονου παιδιού! Αγαπάει τον αδερφό του, Ράιαν, που είναι στην ίδια φυλακή και θα έκαναν τα πάντα ο ένας για τον άλλον. Χωρίς να κάνω σύγκριση, η ιστορία του και η προσωπικότητα του μου θυμίζουν λίγο τον Τζον Κόφι από το Green Mile (αν και να πω την αλήθεια, μέχρι το τέλος της σειράς πίστευα ότι τους πουλούσε τρέλα!). 

12. Augustus Hill (Harold Perrineau)

Να τος και ο Αύγουστος, ο αφηγητής της σειράς, μας ζάλισε λίγο με τις αμπελοφιλοσοφίες του και τα μαθήματα ιστορίας αλλά είχε και πολλές στιγμές γέλιου! Ωστόσο μάθαμε και το λόγο που ο Michael Dawson στο Lost δε συμπαθούσε τον John Locke... επειδή ο 2ος έκλεψε την ατάκα του 1ου "I can feel my legs", πρέπει να τον ζήλευε λίγο (Ο Αύγουστος τον Τζον) επειδή δεν κατάφερε να βρει το νησί όταν ήταν ανάπειρος. Παρ' όλα αυτά πολύ ωραίος χαρακτήρας και σωστός. Από τη μειονότητα των χαρακτήρων που μπαίνοντας στη φυλακή πήραν τον καλό το δρόμο.

11. Simon Adebisi (Adewale Akinnuoye-Agbaje)

Ρε είναι τρελάρας ο Mr. Eko! Αρκετά τρομακτικός ο χαρακτήρας του και επικίνδυνος. Πάρτε ένα δείγμα!  

10. Sister Peter Marie (Rita Moreno)


Peter Marie, Peter Marie, Peter Marie... όταν ακούω αυτό το όνομα το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο William Giles να φωνάζει την αδερφή. Ο μόνος γυναικείος χαρακτήρας που βάζω στη λίστα. Την βρίσκω σωστή σε όλα, αντίθετα με τον Leo Glynn (20) εναντιώνεται στους κανόνες με τους οποίους δεν συμφωνεί όπως η θανατική ποινή, αλλά εν τέλη αν δεν πετύχει ο αγώνας της συμβιβάζεται. Έκανε πολύ ωραίο δίδυμο με τον Tobias αλλά και με τον Father Mukada. 

9. Tobias Beecher (Lee Tergesen)

Άμα η σειρά είχε κάποιο πρωταγωνιστή νομίζω ότι θα ήταν αυτός. Στο ξεκίνημα της σειράς μπαίνει φυλακή και από εκεί και πέρα βλέπουμε την πορεία ενός κατά τα άλλα ήσυχου και νομοταγή πολίτη που φτάνει σε ακραία σημεία και ξεπερνά πολλά όρια προκειμένου να επιβιώσει. Ωστόσο στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς φαίνεται λογικός και προσπαθεί να συγκρατείται και να κάνει το σωστό. Στην αρχή της σειράς μου άρεσε πολύ ο χαρακτήρας του αλλά μετά που ήρθε ο Κέλλερ τον χάλασε! 

8. Miguel Alvarez (Kirk Acevedo)

Ο φουκαράς της υπόθεσης! Όλα στραβά του πάνε και τον έχει πάρει η κάτω βόλτα. Το μεγαλύτερο μέρος της σειράς το πέρασε στην απομόνωση, αλλά ακόμα και εκεί είχε ενδιαφέρον! Η ουλή του τον έκανε να φαίνεται πολύ badass! 


7. Chucky Pancamo (Chuck Zito)

Μεγάλος badass ο χαρακτήρας του! Θα τον ήθελα πιο ενεργό αλλά όσο τον έδειχνε μου άρεσε! Ο αγαπημένος μου Ιταλος-Αρχηγός! Το δίδυμο που έκανε με τον Morales απίστευτο! 


6.  Arnold "Poet" Jackson (muMs da Schemer)

Ο μαυρούλης ποιητής μας. Από το 1ο επεισόδιο μου άρεσε που έλεγε τα αστεία του στο κοινό. Στην αρχή της σειράς δεν ήταν τόσο ενεργός αλλά έλεγε πολλά ποιήματα και μου άρεσε πολύ. Και στη συνέχεια μου άρεσε αλλά λυπήθηκα που σταμάτησε να γράφει. (άλλη μία αγαπημένη μου σκηνή είναι αυτή)

5. Vern Schillinger (J.K. Simmons)

Το παλιοκάθαρμα ο ναζί!!! Αδίστακτος όσο δεν πάει. Από τους κακούς που μισείς περισσότερο στην τηλεόραση αλλά παρ' όλα αυτά θες να τους βλέπεις συνέχεια γιατί είναι γαμάτοι με ωραίες ερμηνείες! Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Βερν (βέβαια όταν έφαγε την κουράδα το χάρηκα γιατί του άξιζε!). Στην μάχη Vern-Tobias υποστήριζα Tobias και ας τον έχω πιο χαμηλά στη λίστα.

4. Kareem Saïd (Eamonn Walker)

Οι 4 πρώτοι θα μπορούσαν άνετα να βρίσκονται όλοι στην 1η θέση. Εδώ βλέπουμε τον Καρίμ, τον Ιμάμη των Μουσουλμάνων! Πάντα υπέρμαχος της δικαιοσύνης και προσπαθεί να βοηθήσει όχι μόνο τους δικούς του αλλά και όλους τους κρατούμενους πολεμώντας για τα δικαιώματα τους.

3. Ryan O' Reilly (Dean Winters)

Ο αγαπημένος μου κρατούμενος! Αυτός ο αλητάκος κάνει το ένα κάνει το άλλο, πάντα φέρνει τα πράγματα όπως τον βολεύουν! Από τους πιο έξυπνους χαρακτήρες αλλά και κρατούμενους της φυλακής. Στην αρχή φαίνεται λίγο τρελάρας και άκαρδος αλλά αποδεικνύεται ότι έχει μεγάλη καρδιά και γίνεται ιδιαίτερα συναισθηματικός στους δικούς του. Όπως είπε και η Γκλόρια σε κάποια φάση υπάρχουν 2 Ράιαν Ο' Reilly. Εσείς ποιον προτιμάτε;; Εμένα και οι 2 μου αρέσουν... όπως επίσης είπε ξανά η Γκλόρια, τον Ράιαν δεν τον αγαπάς από επιλογή! Μου άρεσαν πολύ η δολοπλοκίες του και ότι ήθελε να τα έχει καλά με όλους.

 2. Johnny Basil (Lance Reddick)

Εδώ χειροκροτάμε! Πριν αρχίσω τη σειρά ήξερα ότι παίζει και ο Lance, και περίμενα με αγωνία να δω την εμφάνιση του κάποια στιγμή! Άργησε λίγο να εμφανιστεί αλλά ο χαρακτήρας του πιστεύω μας αποζημίωσε! Από τους αγαπημένους μου ο undercover cop αν και τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα 'πρεπε!

1. Tim McManus (Terry Kinney)

Και στην 1η θέση ο Τίμι!!! Ήθελα να τον δω στο τέλος Warden αλλά δεν έκατσε ρε γαμώτο! Δουλεύει με οράματα και υπομονή και μου αρέσει! Του σπάνε τα νεύρα πολύ εύκολα μετά από τόση υπομονή και τα παρατάει για λίγο αλλά μετά επανέρχεται δυναμικά! Είναι λογικός και συνετός! Έχει πηδήξει όλο το γυναικείο πληθυσμό από τις εργαζόμενες στη φυλακή (μόνο η Sister του ξέφυγε!). Όλα αυτά τον κάνουν νούμερο ένα χαρακτήρα! 

Ωστόσο οι χαρακτήρες είναι πάρα πολλοί και υπήρχαν και άλλοι εξίσου ωραίοι που δεν γινόταν να τους αναφέρουμε όλους, ενδεικτικά θα αναφέρω ότι μου άρεσαν και η Gloria, o Πάτερ Mukada, o Burr Redding, η Shirley Bellinger, ο Jefferson Kean κ.α. Από σπαστικούς χαρακτήρες θα έβαζα πρώτο τον Robson και 2ο τον Chris Keller. 

Περνάμε σε μερικά Trivia τώρα:
  • O Terry Kinney (Tim McManus) και η Kathryn Erbe (Shirley Bellinger) ήταν παντρεμένοι στην πραγματική ζωή τους κατά τη διάρκεια της σειράς. Χώρισαν το 2006. 
  • Οι ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τα αδέρφια Ryan και Cyril O'Reilly είναι στην πραγματικότητα αδέρφια (αφού μοιάζουν εξάλλου!). 
  • Το μπράτσο στο οποίο γίνεται τατουάζ στους τίτλους αρχής ανήκει στον δημιουργό της σειράς, Tom Fontana 
  • Κάποια μέλη που έπαιζαν φυλακισμένους στη σειρά είπαν ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς άμα αργούσαν να εμφανιστούν στα γυρίσματα η τιμωρία τους θα ήταν ο χαρακτήρας του είτε να πεθάνει είτε να βιαστεί στο επόμενο επεισόδιο.
  • Ο Craig muMs Grant (Arnold 'Poet' Jackson) έγραψε στην πραγματικότητα όλα τα ποιήματα που διαβάζει στη σειρά. 
  • Ο Chuck Zito (Pancamo) και ο Craig muMs Grant (Poet) ήταν τα μοναδικά μέλη του κάστ που είχαν εκτίσει ποινή -στην πραγματική τους ζωή- σε φυλακή.
  • Κατά τη διάρκεια της σειράς δεν υπήρχε κανένας αθώος φυλακισμένος (που δεν διέπραξε το αδίκημα που κατηγορήθηκε) 
  • Λίγο πριν το τέλος της 4ης σεζόν, ο Τομ Fontana δεν ήξερε αν θα ανανεωθεί η σειρά και έτσι έγραψε 2 τέλη... σε περίπτωση που τελειώσει η σειρά ένα κατά το οποίο ο Βeecher θα έπαιρνε αναστολή και θα είχε ευτυχισμένο τέλος, και σε περίπτωση που συνέχιζε ένα κατά το οποίο θα τον απέρριπταν (όπως έγινε). Ωστόσο του άρεσε το 1ο κομμάτι και γι' αυτό το κράτησε στο φινάλε της 4ης (θα ήταν γαμάτο φινάλε πάντως, από τις πιο συγκινητικές στιγμές της σειράς νομίζω και ας ήταν μούφα εν τέλη!)

Μπορείτε να διαβάσετε και άλλα τέτοια εδώ.

Υ.Γ. Τώρα που το σκέφτομαι δεν έχω κάνει τέτοιο θέμα για το Lost, οπότε το βάζω στο πρόγραμμα!

8 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο ποστ! Ο Omar White μου έσπαγε τα νεύρα. Αλήθεια ποιος ήταν αρχηγός των Λατίνων πριν τον βλάκα τον Batista; Δεν θυμάμαι! "Στην αρχή της σειράς μου άρεσε πολύ ο χαρακτήρας του αλλά μετά που ήρθε ο Κέλλερ τον χάλασε" συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ (αλλά και πάλι είχε ενδιαφέρον η ιστορία του όταν δεν ήταν με τον Keller). ΠΟΛΥ βλάκας ο Poet για μένα... "Στην μάχη Vern-Tobias υποστήριζα Tobias" Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που να υποστήριζε τον Vern... Και ο Said μου την έσπαγε σε αρκετές φάσεις (από το 4x09 και μετά)... Τον Ryan O' Reilly δεν τον συμπαθούσα ιδιαίτερα γιατί ήταν αρρωστημένος... Κατά τη γνώμη μου οι 10 βασικότεροι χαρακτήρες της σειράς είναι οι εξής: 10. Agamemnon Busmalis 9. Cyril O'Reily 8. Miguel Alvarez 7. Augustus Hill 6. Tim McManus 5. Kareem Said 4. Simon Adebisi 3. Ryan O'Reily 2. Vern Schillinger και 1. Tobias Beecher.

    ΠΟΛΥ γαμάτα τα trivia!!! Εννοείται πως δεν ήξερα κανένα... Ρε μήπως και η μάνα του Ryan είναι η πραγματική τους μάνα; Και μ'αυτή έμοιαζαν πολύ...!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχηγός των λατίνων ήταν εκείνος ο μαυρούλης που έβαλε τον Άλβαρεζ να βγάλει τα μάτια του φύλακα Γιουτζίν!!!! 
    "αλλά και πάλι είχε ενδιαφέρον η ιστορία του όταν δεν ήταν με τον Keller", σωστά αλλά και όταν δεν ήταν με κανα άλλο τεκνό γενικότερα!! Ο Σαΐντ και εμένα μου την έσπαγε από εκείνο το σημείο για μερικά επεισόδια... που είχε τον Αντεμπίσι μέσα του όπως έλεγε και ο ίδιος :P Οι βασικότεροι είναι αυτοί ή οι αγαπημένοι σου;;; γιατί έχεις αναφέρει τον Αγαμέμνονα που τον είδαμε στην 2η σεζόν και δε λες τον Μπομπ ή τον Λίο! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3.  Α ναι... τον προτιμούσα εκείνον (τον έχω δει και σε ταινίες)...!!! "σωστά αλλά και όταν δεν ήταν με κανα άλλο τεκνό γενικότερα!!" Εννοείται... Με λίγα λόγια όταν του έκανε μλκς ο Schillinger είχε ενδιαφέρον... "που είχε τον Αντεμπίσι μέσα του όπως έλεγε και ο ίδιος" Ακριβώς! Από κει και πέρα έπαψα να τον συμπαθώ... "Οι βασικότεροι είναι αυτοί ή οι αγαπημένοι σου;" ένας συνδυασμός... έβαλα απ΄τους βασικούς χαρακτήρες αυτούς που ξεχωρίζω περισσότερο με βάση το πόσο σημαντικοί ήταν κατά τη γνώμη μου (πραγματικά αγαπημένο-αγαπημένο χαρακτήρα απ΄το Oz δεν έχω)... "γιατί έχεις αναφέρει τον Αγαμέμνονα που τον είδαμε στην 2η σεζόν και δε λες τον Μπομπ ή τον Λίο" Δεν μπορούσα να μη βάλω τον Μπουσμάλη τον Θεό και να βάλω τους 2 που αναφέρεις... Ο Rebadow μου την έσπασε πολύ στα επεισόδια που την είχε δει δολοφόνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ρίμπιντο σου την έσπασε τότε επειδή σκότωσε τον αρχηγό των Λατίνων που προτιμούσες αντί του Μπατίστα! Πάντως ούτε εγώ θα ήθελα να σκοτώσει τον Μπουσμάλη και η αλήθεια είναι ότι μου ξίνισε λίγο για τον χαρακτήρα του. Τελικά αυτός μιλούσε με το Θεό;;; περίεργο στοιχείο σε μια κατά τα άλλα ρεαλιστική σειρά. Και το story με τον Κλουτιέρ με είχε παραξενέψει πολύ που εξαφανίστηκε (και πιο πριν εμφανίστηκε σε 2 κρατούμενους) αλλά μετά το διόρθωσαν, και γενικά με τον Κιρκ που είχε το διάβολο μέσα του και στη συνέχεια ο Χόυτ τον έβλεπε! Στα υπόλοιπα συμφωνούμε! 

    Υ.Γ. Ευχαριστώ, θα στα βάλω μην παραπονιέσαι :P ... ανυπομονώ για το θέμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γενικά μου την έσπασε πολύ τότε που την είδε δολοφόνος... Δεν νομίζω να μιλούσε με το Θεό (αφού δεν υπάρχει Θεός άλλωστε:p)! Χαζαμάρα στο κεφάλι είχε... ;) Όντως, ήταν περίεργη η εξαφάνιση του Κλουτιέρ, αλλά το εξήγησαν καλά... Και το ότι τον έβλεπαν κάποιοι πιστεύω ότι ήταν λόγω τύψεων ή/και τρέλας... Εμένα μου φάνηκε περίεργη και η φάση με το φάρμακο που άσπρισαν τα μαλλιά του Cyril και που μετά επανήλθαν στο κανονικό τους πάλι...!!!

    Υ.Γ. το έχω έτοιμο, απλά λέω να το δημοσιεύσω αύριο κατά τις 2 το μεσημέρι... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε 'συ στην αρχή και εγώ αυτό νόμιζα, αλλά ήξερε πράγματα που ήταν αδιανόητο να τα ξέρει! Ειδικά όταν ο Θεός του "είπε" τους αριθμούς στην κλήρωση τότε σκέφτηκα ότι άμα τους πετύχει θα μιλάει πραγματικά ... αλλιώς μεγάλη σύμπτωση να πετύχει τους αριθμούς (εκτός και αν έπαιξε 4 8 15 16 23 42 που έχουν περισσότερες πιθανότητες :P).   Φυσικά μεταξύ μας εννοούμε για το τι είχαν οι παραγωγοί στο μυαλό τους για τον χαρακτήρα του :P ... και ο Χόυτ με τον άλλον μου φάνηκε τρελή σύμπτωση να τον δουν και οι 2 σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα! Εγώ πιστεύω με την εξαφάνιση είχαν άλλο πράγμα στο μυαλό τους και στο τέλος το κουκούλωσαν :) .... ναι και αυτό πολύ περίεργο με το φάρμακο! Αλλά μεταξύ μας το βρίσκω ανόητο να μεγαλώσεις 35 χρόνια για να αποφυλακιστείς στο σήμερα (εγώ δε θα το 'κανα, θα ήλπιζα σε απόδραση :P) 

    Y.Γ. Ωραία, θα συντονιστώ τότε! Τελείωσαν κι' όλας, ε; κρίμα δεν πρόλαβα να δω καθόλου φέτος :P 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7.  Δεν διαφωνώ, απλά επιλέγω να το δω ότι ήταν απίστευτες συμπτώσεις γιατί μου άρεσε η σειρά και δεν θέλω να τη δω όπως το χαζοBSG και να την κρίνω έτσι για το συγκεκριμένο θέμα... :P "Αλλά μεταξύ μας το βρίσκω ανόητο να μεγαλώσεις 35 χρόνια για να αποφυλακιστείς στο σήμερα" Ναι, ήταν πολύ χαζό γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με σωφρονισμό (όχι ότι σωφρονίζονται οι κρατούμενοι που κάθονται 20-30 χρόνια στη φυλακή, αλλά λέμε τώρα)...

    Υ.Γ. ούτε εγώ είδα καθόλου... Προτίμησα το Oz... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμένα δε με πειράζει να έχει και τίποτα "ανεξήγητο" (όπως θεούς), ανάλογα τη σειρά βέβαια και με μέτρο! 
    Συμφωνώ στα υπόλοιπα!!! Το ΟΖ πιο πολύ ενδιαφέρον έχει! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή