Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

Human Trafficking (2005)


Επεισόδια: 2
Διάρκεια: 90 λεπτά ανά επεισόδιο

Περίληψη: Βλέπουμε τις προσπάθειες του νόμου να εντοπίσουν και να σταματήσουν ένα κύκλωμα που ευθύνεται για εμπόριο λευκής σαρκός, ενώ παράλληλα βλέπουμε τις ιστορίες κάποιων γυναικών που έχουν απαχθεί και κακομεταχειρίζονται από τους υπαίτιους.

Σχόλια: Μία πολύ σκληρή μίνι-σειρά που ασχολείται με το θέμα του εμπορίου λευκής σαρκός και κατ επέκταση την εκπόρνευση ενήλικων γυναικών αλλά και ανήλικων κοριτσιών. Το κλίμα της σειράς είναι αρκετά βαρύ και καταθλιπτικό, αλλά δυστυχώς τα γεγονότα είναι αληθινά. Τέτοια περιστατικά που βλέπουμε στην μινι-σειρά γίνονται πολύ συχνά και απ' την απέξω ίσως δεν καταλαβαίνουμε πόσο άσχημο είναι αυτό για τα θύματα. Μια πραγματικά σοκαριστική mini-σειρά με 180 λεπτά γεμάτα αγωνία, συμπόνια για τις γυναίκες αλλά και μίσος για τους απάνθρωπους άκαρδους  που πράττουν έτσι με μοναδικό σκοπό τα λεφτά (κατά τη διάρκεια της ταινίας ευχόμουν να εμφανιστεί ένας Jack Bauer να τους καθαρίσει όλους, ή ακόμα καλύτερα να βρεθούν στο τραπέζι του Dexter να καταλάβουν πόσο επίπονο είναι να είσαι ο αδύναμος και να βασίζεται η ζωή σου σ' αυτό!). 

Το καστ εξαιρετικό, από τους αστυνομικούς μέχρι και τις γυναίκες που έβλεπες τον πόνο στα μάτια τους! Τον Robert Carlyle να πω την αλήθεια τον είχα μισήσει σε αυτή την σειρά (ήταν προ-Ρουμπελστιλσκιν εποχής όμως!).

Απ' ότι είδα έχει ανεβεί η ταινία στο youtube με ελληνικούς υπότιτλους, οπότε αντί για trailer, παραθέτω την ταινία (εξάλλου αυτή την ταινία δεν την βλέπεις για διασκέδαση για να χρειάζεται τρέιλερ!)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου