Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Οι 10 Καλύτερες Σειρές της Σεζόν 2013 - 2014


Άλλη μία σεζόν έφτασε στο τέλος της και ήρθε η ώρα να σηκωθούμε από τους καναπέδες για να κάνουμε τον απολογισμό της σεζόν (κάτι σαν ισολογισμό :P ). Σίγουρα οι σειρές που βλέπουμε μέσα στη σεζόν ξεπερνάνε τις 20 σε αριθμό, πράγμα που μας κάνει πιο επιλεκτικούς σε αυτές με βάση τα γούστα μας. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβείο Emmy της σεζόν 2013 - 2014, οπότε έρχεται η σειρά μας να παρουσιάσουμε και εμείς τις δικές μας αγαπημένες σειρές και όχι με τους απόλυτους όρους των εν λόγω βραβείων...

Η σεζόν 2013-2014 περιλαμβάνει όλες τις σειρές που έκαναν πρεμιέρα από την 1η Ιουνίου 2013 έως και την 31η Μαΐου 2014, οπότε περιλαμβάνονται στη λίστα όλες οι σειρές που ξεκίνησαν εντός αυτού του διαστήματος. Οι σειρές από το καλοκαίρι του 2013 φαίνονται μακρινές πλέον, αλλά μετράνε στη σεζόν μας. Προφανώς υπάρχουν σειρές που τελείωσαν τη σεζόν τους μετά τη λήξη της ημερομηνίας, αλλά ακόμα και αυτές μετράνε για τη σεζόν 2013-2014!  Πάμε λοιπόν να δούμε τη λίστα...
.
.
.
.
.
.
.
.

10. Banshee

Season 2: Μπορεί η 2η σεζόν να ξεκίνησε λίγο πιο υποτονικά από την πρώτη, αλλά κατάφερε από τη μέση και μετά να μας χαρίσει τον καλύτερο εαυτό της σε αυτές τις 2 σεζόν που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα. Πριν ακόμα ξεκινήσω τη σειρά, φοβόμουν ότι δε θα μου αρέσει αυτό το φαινομενικά απλό και συνηθισμένο θέμα που πραγματεύεται. Αλλά τελικά αυτό που κάνει το Banshee ξεχωριστό, είναι οι μοναδικοί χαρακτήρες του που μοιάζουν σαν να βγήκαν από κόμικς και οι ιστορίες που ενώ έχουν (φαινομενικά) αυτή την απλότητα συγχωνεύονται με την απεικόνιση των χαρακτήρων και προσφέρουν κάτι μοναδικό. Το ζωγραφιστό μπανεράκι δεν είναι τυχαίο. Οι μόνοι χαρακτήρες που δεν μοιάζουν με cartoon είναι οι γυναικείοι χαρακτήρες... αυτές περνάνε σε άλλη διάσταση!!!

9. Sons of Anarchy

Season 6: Η 6η και προτελευταία σεζόν της σειράς κυμάνθηκε στα κλασσικά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει το SoA. Είδαμε θανάτους βασικών χαρακτήρων, δράση, αρρωστημένες καταστάσεις, μα πάνω απ' όλα ωραία μουσική σε 13 επεισόδια που άγγιζαν τη μία ώρα (οκ, κάποια επεισόδια ίσως δεν έπρεπε να είναι τόοοσο μεγάλα, αλλά δε με ενόχλησε στο σύνολο!). Όπως έχω ξανααναφέρει, με ενοχλεί λίγο το family drama, κατά τ' άλλα μια χαρά! Περιμένουμε πως και πως του χρόνου την 7η και τελευταία σεζόν της σειράς!!!

8. Fargo

Season 1: Είναι η μόνη νέα σειρά που έχω βάλει στο αφιέρωμα. Γενικά φέτος δεν ενθουσιάστηκα με πολλές νέες σειρές. Για την ακρίβεια, από τις 15 νέες σειρές που δοκίμασα, τελικά μόνο σε 2 κατάφερα να ολοκληρώσω τη σεζόν (στο Fargo και στο True Detective, το οποίο TD πέρα από σκηνοθεσία και ερμηνείες δε με ενθουσίασε). Το Fargo από την άλλη, από το πρώτο μόλις επεισόδιο μου τράβηξε την προσοχή και μου την κράτησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο όπου ολοκληρώθηκε η ιστορία σε αυτήν τη μία σεζόν (αν και περίμενα λίγο πιο πρωτότυπο φινάλε). Αυτό το μείγμα δράματος και μαύρης κωμωδίας στο χιονισμένο τοπίο του  Bemidji πρόσφερε κάτι διαφορετικό γι' αυτή τη σειρά, ακολουθώντας τα πρότυπα της ομότιτλης ταινίας των αδερφών Κοέν του 1996. Ο Billy Bob Thornton στο ρόλο του Lorne Malvo εντυπωσίασε τους απανταχού θεατές με τη μυστηριώδη πνοή του, το χαλαρό στυλάκι του και τις "μεταξύ σοβαρού και αστείου" ατάκες του, που με όλο αυτό το μείγμα κατάφερνε να παίξει όλους τους ανθρώπους στα δάχτυλα του. Από την άλλη ο Martin Freeman έφυγε για λίγο από το πλευρό του Sherlock για να μας προσφέρει μία mini-εκδοχή του Walter White στο ρόλο του Lester Nygaard. Τη σειρά δεν την είχα καθόλου στο πρόγραμμα για παρακολούθηση και τελικά αποδείχθηκε διαμαντάκι που οφείλουν όλοι να ρίξουν μία ματιά (από τον πιλότο κιόλας καταλαβαίνεις το στυλ της σειράς). Αν τυχόν ανανεωθεί από το FX, θα δούμε μία νέα ιστορία με άλλους χαρακτήρες.

7. Game of Thrones

Season 4: Έχω να ευχαριστηθώ σεζόν του Game of Thrones από την πρώτη. Δεν λέω ότι η πρώτη ήταν η καλύτερη μέχρι τώρα, αλλά ήταν η σεζόν που απόλαυσα περισσότερο γιατί δεν ήξερα τι να περιμένω. Πλέον με όλα τα σπόιλερ που κυκλοφορούν ακόμα και στον αέρα που αναπνέουμε είχα χάσει κάπως το ενδιαφέρον μου... έως ότου έφτασε η τέταρτη σεζόν! Με εντυπωσίασε σε τέτοιο βαθμό, όπου ακόμα και τα γεγονότα που γνώριζα ότι θα συμβούν τα απόλαυσα (ίσως επειδή ήταν ευχάριστα... και τα 2!). Σε κάθε επεισόδιο περίμενες και από κάτι μεγάλο να συμβεί... δεν ήταν μονάχα το 9ο που συζητιόταν περισσότερο όπως γινόταν τα 3 προηγούμενα χρόνια. Ελπίζω οι επόμενες σεζόν να συνεχίσουν στο ίδιο επίπεδο (αν και απ' ό,τι έχω διαβάσει, μέχρι στιγμής αυτό ήταν το πιο ενδιαφέρον σημείο του βιβλίου). Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε με αγωνία τη συνέχεια! 

6. Dexter

Season 8 (Final Season): Όσο κι αν υποστηρίζω το Φινάλε, η αλήθεια είναι ότι μας τα χάλασε φέτος ο Dexter! Όπως έχω ξαναπεί, η 8η σεζόν δεν ήταν όσο δυνατή πρέπει να είναι μία τελευταία σεζόν!!! Ωστόσο στο σημείο που φτάσαμε, μας έδωσαν το καλύτερο δυνατό φινάλε... Α ρε Showtime, τα έκανες φέτος μαντάρα... (πέρυσι αγαπημένη μου σειρά ήταν το Dexter και στην 3η θέση το Homeland, και φέτος 6η το Dexter και καθόλου Homeland). Ωστόσο επειδή είναι πολύ αγαπημένη μου σειρά, εκτίμησα κάποια επεισόδια και αρκετές σκηνές (ειδικά στο φινάλε!). 

5. Arrow

Season 2: Μπορεί να μην είναι η πιο "ποιοτική" σειρά που κυκλοφορεί... μπορεί σκηνοθετικά και ερμηνευτικά να μην σκίζει... όμως είναι από τις σειρές που απόλαυσα περισσότερο μέσα στη σεζόν. Σαν πιστός φαν της DC δε θα μπορούσα να μην εκτιμήσω μία σειρά που μας εισήγαγε τόσους πολλούς χαρακτήρες από το σύμπαν της DC και μας υπόσχεται ακόμα περισσότερους. Προφανώς δεν είναι μόνο ο χαρακτήρας για τον χαρακτήρα αλλά και η όλη απεικόνιση που του προσφέρεται και μπορώ να πω ότι έμεινα παραπάνω από ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Επίσης, στη 2η σεζόν μειώθηκε το teen στοιχείο που επιβάλλει το CW (όχι ότι ήταν ποτέ σειρά που εστίαζε εκεί) και το στόρυ έγινε πιο αγωνιώδες από την προηγούμενη σεζόν με κλιμακωτή ένταση μέχρι το φινάλε.   

Υ.Γ. Μπορείτε να κάνετε Like και στην Ελληνική Σελίδα για το Arrow και να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της σειράς από >>εδώ<< !

4. House of Cards

Season 2: Το 2ο μέρος σε αυτό το πανέξυπνο παιχνίδι στρατηγικής ξεκίνησε όσο δυνατά μας άφησε η πρώτη του σεζόν. Οι δολοπλοκίες συνεχίζονται από το φονικό ζευγάρι που οι στόχοι τους μόνο αλαζονικοί και εγωιστικοί θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Ο Frank Underwood έχει ήδη μπει στη λίστα με τους πιο πανούργους αντιήρωες της μικρής οθόνης και αυτό ίσως είναι μονάχα η αρχή σε ό,τι επακολουθήσει, αφού η σειρά έχει ανανεωθεί για 3η σεζόν.

3. 24: Live Another Day

Season 9, Live Another Day: Η σειρά ήρθε εκεί που δεν την περίμενε κανείς και δεν γινόταν να μη μας ανταμείψει. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ήρθε... μισή, αφού είχε μόλις 12 επεισόδια (και εδώ κολλάει εκείνο το αστειάκι που λέγαμε παλιά "αν όλοι άκουγαν ό,τι τους λέει ο Τζακ Μπάουερ η σειρά θα λεγόταν 12"). Και φυσικά, παρά τα εμπόδια, η σειρά κινήθηκε με βάση το σχέδιο του Τζακ Μπάουερ, γι' αυτό δεν χρειάστηκε το 24ωρο (!). Πέρα από αυτό, η μίνι σεζόν εξαιρώντας ότι γυρίστηκε στο Λονδίνο, κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο που μας είχε συνηθίσει το 24. Δηλαδή: Απόλυτη Δράση και Badassίλα, ανατροπές και δραματικά στοιχεία. Επίσης, είδαμε γνώριμους χαρακτήρες από τη σειρά πιο διαφορετικούς απ' ό,τι τους είχαμε συνηθίσει, κλείνοντας κάποιες ανοιχτές ιστορίες με πολύ ωραίο τρόπο. Στο σημείο όμως που μας άφησε δε γίνεται να μη μας δώσουν κάποια συνέχεια.

Υ.Γ. Ααααχ, εκεί που λέγαμε #JackIsBack, μας έφυγε χωρίς καν να το καταλάβουμε! Αλλά αισθανθήκαμε την ένταση στις οθόνες μας έστω και για λιγότερο απ' όσο θα επιθυμούσαμε!

2. Person of Interest

Season 3: Το Person of Interest στην 3η του χρονιά αναδόμησε και ξεπέρασε τον εαυτό του. Από την αρχή είχαμε 2 νέες προσθήκες στο βασικό καστ της σειράς (της Shaw και της Root) που το βοήθησαν να πετύχει αυτή την αλλαγή. Μας εισήγαγαν νέους εχθρούς και μας έδωσαν τη συνέχεια που δεν είχαμε φανταστεί στο στόρυ που έχτισαν οι 2 πρώτες σεζόν. Ένα στόρυ που εξελισσόταν με γοργούς ρυθμούς επεισόδιο με επεισόδιο, ξεχνώντας ότι κάποτε αυτή η σειρά βασιζόταν σε αυτοτελή κομμάτια. Η σεζόν κορυφώθηκε πριν καν φτάσει στο mid-season finale, και εκεί που νομίζαμε ότι έφτασε ταβάνι, επιστρέφει πιο δυναμικά από ποτέ και μας υπόσχεται ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην κεντρική ιστορία... υποσχέσεις που κατάφερε να εκπληρώσει. Το ωραίο όμως στην όλη υπόθεση είναι ότι διαχειρίζεται ένα τόσο λεπτό ζήτημα  που μας απασχολεί όλους χωρίς καμία δυσκολία, χωρίς να κολλάει και να επαναλαμβάνεται στα ίδια και στα ίδια, αλλά βρίσκει μοναδικούς τρόπους να σου κρατήσει το ενδιαφέρον. Ίσως το ότι θίγει αυτό το επίκαιρο θέμα της ψηφιακής παρακολούθησης είναι που κάνει τη σειρά τόσο μοναδική και δεν ακολουθεί το ρεύμα των άλλων σειρών.

Υ.Γ. Μπορείτε να κάνετε Like και στην Ελληνική Σελίδα μας για το Person of Interest για να μαθαίνετε όλα τα νέα της σειράς μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό!

1. Breaking Bad

Season 5, part b (Final Season): Τι να πρωτοπείς γι' αυτή τη σειρά... Μπορεί το πρώτο μέρος της 5ης σεζόν, να με απογοήτευσε, αλλά φέτος η σειρά μας χάρισε 8 επικά τελευταία επεισόδια!!! Κάθε επεισόδιο φωτιά, επιπέδου season finale και παραπάνω, ώσπου φτάσαμε στο τελειότερο επεισόδιο των τελευταίων χρόνων Ozymandias, και ύστερα έκλεισε η σειρά με τον καλύτερο τρόπο!!! Αντίο σε μία από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων χρόνων... αλλά έτσι έχουν τα πράγματα... All Bad Things must come to an end... αλλά όταν τα βρίσκεις σκούρα, Better Call Saul!!!
____________________________________________________________


Γενικότερα, φέτος είχαμε μία πολύ καλή σεζόν, αλλά ελπίζουμε σε καλύτερη! Πάλι καλά που πλέον έχουμε δυνατές σειρές και στο καλοκαιρινό πρόγραμμα, και φυσικά περιμένουμε δυνατές σειρές και από Σεπτέμβρη (χώρια τις ήδη υπάρχουσες). 

Εσείς ποιες σειρές ξεχωρίσατε αυτή τη σεζόν;;;

32 σχόλια:

  1. 1) True Detective (Auth h seira exei paei thn TV se allo epeipedo fetos)
    2) Hannibal (Mas xarise thn kaliterh skhnh pou exw dei fetos...kai enow bebea thn teleutaia)
    3) POI (H kaliterh season mexri twra....sinexizei panta na mas ekplisei euxarista auth h seira)
    4) GOT (H 4h season htan me diafora h kaliterh, theos o oberyn rip!!!)
    5) Fargo (aaaa re terastie Lorne Malvo)
    6) Sherlock (H megalh epistrofh, to teleutaio epeisodio htan apla epiko)
    7) Penny Dreadful (Epitelous mia polu kalh tromaxtikh seira! H demonismenh Eva Green edwse resital)
    8) Arrow (Htan h euxaristh ekpliksh ths season)
    9) Luther (ta eida mazemena ta epeisodia, alla h 3h season ta espase! idika oi 2 teleutaies epeisodiares)
    10) House Of Cards (Kalos xrisos o Frank Underwood alla fetos me kourase h seira)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι..Arrow και Sherlock και τα μυαλα στο μιξερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωρίς σειρά προτεραιότητας 1. Castle ( καλά αυτό είναι πρώτο!) , 2. True Detective 3. Τhe Americans , 4. Suits , 5. Sherlock , 6. Person of Interest , 7. Haven , 8. Sleepy Hollow , 9. Continuum 10. Haven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. loipon exoume k leme
    1)24
    2))THE BLACKLIST(James Spader theos)
    3)ARROW
    4)PERSON OF INTEREST(an k polly katoteros apo ton kataplhktiko 2o kyklo)
    5)ELEMENTARY(i typos einai apla theos)
    6)THE TOMORROW PEOPLE
    7))CONTINUUM(opos k me ton 2o kyklo ginetai kataplykthkh h seira apo to 5o epeisodio k meta)
    8)WHITE COLLAR
    9)GRIMM
    10)REVENGE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από Banshee είχα δει μόνο τον πιλότο και κάποια σκηνικά με κλωτσομπουνίδια στο youtube... Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα (τουλάχιστον όχι αρκετά για να το συνεχίσω)... Για το SoA ξέρεις τη γνώμη μου (μ'έχουν κουράσει οι τελευταίες 2 σεζόν κι ανυπομονώ να τελειώσει:p)... To Fargo εξαιρετικό... Η 4η σεζόν του GOT πάρα πολύ καλή... Dexter (Δέχτερ Μόργκαν:p)... Arrow δεν βλέπω γιατί σνομπάρω τον ήρωα και το κανάλι (θα δω όμως Flash τη νέα σεζόν - τουλάχιστον θα του δώσω μια ευκαιρία, γιατί μικρός έβλεπα την παλιά σειρά)... House of Cards κορυφή (αν και η 1η σεζόν ήταν λίγο καλύτερη)... 24LAD (κάποια στιγμή που θα ξεβαρεθώ και τελειώσω την ανάρτηση, θα μάθεις πως μου φάνηκε:p)... PoI (περιστασιακά το βλέπω - δεν με ξετρελαίνει ιδιαίτερα το όλο σκηνικό)... και BreakingBadάρα...

    Εγώ αρνούμαι να κάνω λίστα για σεζόν (δεν έχω έτοιμη κιόλας). Μόνο για χρονιά... Προτιμώ να κρατάω όλες τις εκπλήξεις για το ποστ "Top 14 Favorite TV Series of 2014"... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Rectify είναι της επόμενης σεζόν (δηλαδή αυτής που βρισκόμαστε τώρα... 2014-2015... οπότε καλά έκανες και δεν το έβαλες!).
    Το Hannibal μου άρεσε πολύ φέτος, αν είχα 11η θέση αυτό θα έβαζα!
    Το House of Cards νομίζω ότι ίσως κουράζει σε κάποια σημεία γιατί δεν γνωρίζουμε απόλυτα πως δουλεύει το Αμερικάνικο πολιτικό σύστημα... όχι ότι εμποδίζει στην παρακολούθηση, απλά ίσως χάνουμε ένα 10% της σειράς. Αυτή τη σκέψη έχω κάνει μέσα μου.... τουλάχιστον απολαμβάνουμε Frank Underwood και τα υπόλοιπα τα μαθαίνουμε στην πορεία :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Banshee αρχικά δε με έψηνε αλλά εν τέλει μου άρεσε αρκετά (αν και δύσκολα θα το έβαζα ποτέ στο τοπ 10-15 αγαπημένων σειρών έβερ).
    Το Arrow και εγώ το σνόμπαρα πέρυσι λόγω καναλιού... και κάπου στο 1.11 το είχα σταματήσει, αλλά τελικά άξιζε! Και η 2η μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν από τις σειρές που περίμενα κάθε βδομάδα. Πάντως νομίζω είναι η καλύτερη superhero σειρά (από τις λίγες που έχουν κυκλοφορήσει). Από Flash είδα τον πιλότο αλλά δε με ενθουσίασε... ψιλοφλωράκος ο πρωταγωνιστής, αλλά νομίζω θα βλέπεται ευχάριστα!
    Στο House of Cards νομίζω η 2η σεζόν μου άρεσε λίγο περισσότερο, αν και περίπου στο ίδιο επίπεδο τις κατατάσσω!


    Εγώ προτιμώ να κάνω λίστα για σεζόν γιατί σχολιάζω ολόκληρες σεζόν, παρά μισή προηγούμενη - μισή επόμενη για τις full season σειρές. Αλλά και για σειρές της χρονιάς μπορεί να κάνω... γενικά ψάχνω αφορμές να κάνω τέτοια θεματάκια (κάποια κειμενάκια τα έχω και έτοιμα, να μην ταλαιπωρούμαι :P ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα ήθελα έναν ηλικιακά λίγο μεγαλύτερο για Φλας, αλλά δεν πειράζει!


    Αφού δε σου σπάνε οι σειρές στη μέση, καλύτερα για χρονιά. Και οι ταινίες που είναι μια και έξω, πάλι ταιριάζει για χρονιά. Στις σειρές της χρονιάς είναι και πιο ξεκάθαρα τα όρια!


    Υ.Γ. Το Flash σίγουρα θα έχει 22-23 επεισόδια. Το Gotham έχει παραγγελία για 16 αλλά δεν ξέρω αν θα τα αυξήσουν στην πορεία. Για το Constantine δεν έχει ειπωθεί κάτι απ' όσο ξέρω (αλλά μιας και παίζεται 10-11 το βράδυ της Παρασκευής, υποθέτω θα έχει καμιά 13αρια, όπως το Hannibal και το Dracula πέρυσι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α ρε One Piece, σειράρα!!! Το βάζω πιο πάνω και από τις σειρές (κι ας έχω μείνει λίγο πίσω, αλλά μαζεύω επεισόδια να το απολαμβάνω).


    Πάνω κάτω συμφωνώ με τα σχόλια σου! O Deathstroke γαμάτος (ο καλύτερος villain so far στο Arrow) αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα ήθελα να τον ξαναδώ. Θέλω να έχει δυνατό story αν τύχει να επιστρέψει. Τώρα με την Suicide Squad εύκολα μπορεί να κάνει μία guest εμφάνιση!


    Πολλές σειρές έχει το πρόγραμμα σου, αγχώθηκα για σένα πότε θα τις προλάβεις :P. Ανάλογα την όρεξη πάντα βλέπε τες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολλές μου άρεσαν φέτος αλλά πάνω στις επιλογές σου θα συμφωνήσω για το soa και game of thrones..
    Επιπλέον να σου πω ότι ξεκίνησα Person of Interest αλλά ακόμα δεν ολοκλήρωσα την 3η σεζόν!!
    Και τέλος, εμένα δε μου άρεσε το φινάλε του dexter.. εεε όχι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γι'αυτό να μη βλέπεις και συ σειρές με 20+ επεισόδια... :P


    Υ.Γ. αν είναι έτσι, θα ρίξω άκυρο στο Flash...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν μπορώ να αποχωριστώ την αγαπημένη μου σε εξέλιξη σειρά Person of Interest, ούτε την φετινή μου αδυναμία το Arrow, ούτε το ευχάριστο παραμυθάκι Once Upon a Time. Αυτές τις 3 βλέπω με 20+, αλλά θα προσθέσω και το Flash!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το θυμάμαι ότι δε σου άρεσε ο Ντεξ, όπως και στους περισσότερους :P


    Πως σου φαίνεται το PoI ? η 3η σεζόν η καλύτερη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μ'αρέσει πολύ.. ιδιαίτερη σειρά και με πλοκή που δε σε κάνει να βαριέσαι!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραία, χαίρομαι! Μέχρι το τέλος της 3ης θα δεις ωραία πράγματα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ για το One Piece ειδικά φέτος έχει τα δυο καλύτερα κεφάλαια για εμένα μετά από την επανένωση του πληρώματος! Κορυφή. Εντάξει δε θα τα δω και όλα , αυτά που έχω για το καλοκαίρι 40 επεισόδια είναι , και από τα μεγάλα σιγά σιγά θα δω μια σειρά το φθινόπωρο και μια τον χειμώνα. Για Dexter και Person of Interest κλείνω το Dexter ήθελα να το δω από παλιά και το Person of Interest βλέπω ότι έχει πολύ καλά σχόλια. Α και το Helmok Groove θα δω σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και καλά να βγάλουμε δεκάδα..Πως όμως που βλέπουμε τόσες διαφορετικές παραγωγές!!Ας προσπαθήσω λοιπόν:
    #10.The Big Bang Theory (Κινήθηκε σε πιο χαμηλά επίπεδα από άλλες χρονιές αλλά και πάλι oι Sheldon Cooper & Co δεν γίνεται να λείπουν από την λίστα μου)
    #09.Californication (Σε αντίθεση με πολλούς,εμένα ο τελευταίος κύκλος μου άρεσε αρκετά..Ένα standing ovation για τον έναν,μοναδικό,ανεπανάληπτο Hank Moody.Θα μας λείψει ο μπαγάσας!)
    #08.Suits (Λίγο πεσμένο το B part του 3ου Κύκλου αλλά και πάλι έχει αυτόν τον αέρα,αυτήν την αίσθηση που παραμένει κλασική σαν ένα παλιό καλό κρασί του Mr.Harvey Specter)
    #07.Arrow (Τα είπες όλα.Δεν Χρειάζεται να αναφέρω κάτι άλλο..Season 3 can't wait!)
    #06.True Detective (Ίσως να είναι και για ψηλότερα στην λίστα μου.Αριστούργημα σε όλους τους τομείς.Σκηνοθεσία,Σενάριο,Κάστινγκ,τα πάντα...)
    #05.Game Of Thrones (Ματωμένο Γάμο δεν είχαμε αλλά ήταν πολύ δυνατός και ο τέταρτος κύκλος #RipOberyn)
    #04.Person Of Interest (Έ-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό-ς κύκλος.Πραγματικά.Ας μην αναφερθώ περαιτέρω στον μεγάλο έρωτα Ρούτ. Παντρεύομαι αύριο κιόλας!!)
    #03.The Walking Dead (Τι να πει κανείς για το TWD.Απλά δεν περνά ο καιρός να ξεκινήσει ο νέος κύκλος.Κάπου διάβασα ότι σεναριακά οι παραγωγοί είναι προετοιμασμένοι μέχρι και για 12 κύκλους! #mindblowing #wtf !!)
    #02.The Good Wife (Ναι Ναι Ναι!Από τις καλύτερες σεζόν που έχω δει ποτέ μου σε τηλεοπτική σειρά.Μέχρι και ανοιχτή επιστολή έγραψαν οι παραγωγοί προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στο κοινό.Ίσως η πιο υποτιμημένη σειρά αυτήν την στιγμή.Λαμβάνει ΜΑΚΡΑΝ λιγότερη αναγνώριση από όσο της αξίζει...)
    #01.Breaking Bad (Δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω απόλυτα.Ένα πανέμορφο ταξίδι,ένα έπος που έφτασε στο φινάλε τόσο ιδανικά και αριστοτεχνικά.)


    Υ.Γ.Το Fargo λείπει από την λίστα γιατί δεν έχω δει όλα τα επεισόδια ακόμα.Τα πρώτα τέσσερα που έχω δει (νομίζω) ήταν εξαιρετικά και κάποια στιγμή έχω σκοπό να τα τελειώσω.
    Υ.Γ.2. Πριν μια εβδομάδα ξεκίνησα το Sons Of Anarchy.Έχω να πάθω τέτοια πλάκα με σειρά από το Breaking Bad.Εμμονή,κόλλημα και δεν συμμαζεύεται.Βρίσκομαι στον 3ο κύκλο οπότε δεν μπορώ να εκφέρω να γνώμη αλλά νομίζω πως αν τα είχα δει όλα θα ήταν σίγουρα κι αυτό μέσα στην λίστα μου.


    Όπως καταλαβαίνεις σε Fargo & SOA απλά διάβασα τους τίτλους για να μην spoilarαστώ ανεπανόρθωτα...Αυτά.! Ελπίζω να μη κούρασα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στο καλύτερο σημείο είσαι στο SoA! Από εκεί και πέρα ανεβαίνει πολύ!!! Καλά έκανες και δε διάβασες να μην είσαι επηρεασμένος, αν και γενικότερα προσπαθώ να μην αναφέρω καθόλου σπόιλερς (απλά εντυπώσεις!) μιας και είναι γενικότερο το θέμα με σειρές και όχι αποκλειστικά για μία σειρά και είναι κρίμα!


    Για Walking Dead άκουσα και για 15 σεζόν... στο AMC πάντως δεν σκοπεύουν να δώσουν τέλος ακόμα και μετά το τέλος του :P. Θα βγει και το spin-off του χρόνου!


    Το Good Wife θα το βάλω στο πρόγραμμα, είχα δει την μισή από την πρώτη σεζόν, αλλά δεν υποψιαζόμουν ότι εξελίσσεται τόσο ωραία! (αν και οι σειρές που εξελίσσονται σε εργασιακούς χώρους δε μου πολυαρέσουν!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τώρα το καλοκαιράκι θα ξεκινήσω το Punk Hazard! Το επόμενο arc θα προσπαθήσω να περιμένω να ολοκληρωθεί (απ' όσο γνωρίζω όμως δεν έχει ολοκληρωθεί στο manga ακόμα οπότε θα πρέπει να περιμένω πολύ :P ).


    Το Person of Interest είναι κορυφή!!! Από Hemlock Grove είδα πρώτη σεζόν, είναι κάπως ιδιαίτερη σειρά, αξίζει να τη δοκιμάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Xwris seira protimhseis:
    1) Arrow
    2) Sleepy Hollow
    3) The Tomorrow People
    4) Once Upon a Time (Η καλύτερη σεζόν της σειράς πιστεύω)
    5) Sherlock
    6) Super Fan Night (Apo kwmodies)
    7) The Walking Dead (Arxizei na me kourazei, prepei na ksekinhsoun na eksigoun apo ti proilthe olo auto. ftanei na einai sunexeia kunigimenoi)
    8) Penny Dreadful
    9) Game of Thrones
    10) The Originals (etsi kai etsi... kai to oti einai sthn dekada einai epidh pleon to TVD den vlepete enw auto eixe mia allagh sto olo skiniko....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συμφωνώ για το OUAT, απλά με χάλασε λίγο το φινάλε και το φοβάμαι μην επαναληφθεί με τις ζήλειες/κακίες της Ρετζίνα και κουράσει! Βέβαια η φετινή σεζόν έκαψε 2 πολύ ωραία series finale (3.11 και 3.22) αλλά ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο! Το γεγονός ότι χωρίστηκε η σεζόν 2 μικρότερες ιστορίες μου άρεσε πολύ (και φέτος αυτό θα κάνουν απ' όσο ξέρω!).


    Από Walking Dead δεν έχω δει ακόμα τα 8 τελευταία, οπότε καταλαβαίνω τους λόγους που σε έχει κουράσει :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λοιπον λοιπον,οσον αφορα τις σειρες που εχω δει και αναφερονται στο αρθρο:
    1)Ο Ντεξτερ μας τα χαλασε λιγο καθως η 8η σεζον δεν ηταν η αναμενομενη,αλλα παλι καλα που εζησε η Χανα και πεθανε η Ντεμπ.Παρολα αυτα ειναι γενικοτερα μια εξαιρετικη σειρα.
    2)Το P.O.I. δεν το εχω δει ολοκληρο,για την ακριβεια λιγα επεισοδια απο το σταρ,αλλα φαινεται ενδιαφερον και αρτιο.
    3)Για το Breaking Bad,εχω να πω μολις 3 λεξεις που τα λενε ολα:ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η φετινή σεζόν του PoI που δεν την έδειξε το Σταρ ήταν σε άλλα επίπεδα! Ξεκίνα το κανονικά, ξεχωριστή σειρά!!!
    Τα υπόλοιπα τα σχολιάζαμε και το καλοκαίρι ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μην φοβάσαι και εγώ αυτό έλεγα αλλά από ότι είδα σε spoilers και την επίσημη περίληψη που βγήκε λέει πως θα είναι όλοι ενωμένοι εναντίον της Elsa της βασίλισσας του χιονιού και μάλιστα θα είναι από τους χειρότερους εχθρούς του Storybrook κάτι που δεν έχουν αντιμετώπισή ποτέ!
    και εμένα μου άρεσε που χωρίστηκε.... η πρώτη season με είχε κουράσει πολύ... τώρα τουλάχιστον κράτησε το ενδιαφέρον και ήταν πολύ καλή σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες...


    Όσο για TWD άστα... δεν λέω είναι η μεγαλύτερη σειρά σε fandom σε όλο τον κόσμο, μεγάλη παραγωγή αλλά άρχισε να με κουράζει το storyline... όλο πάνε κάπου καταστρέφεται το οίκημα και είναι πάλι κυνηγημένοι... τώρα απλά είδαμε στην τελευταία σεζόν έναν επιστήμονα που ήξερε λέει τι συμβαίνει και πήγαν να το διορθώσουν στην Ουάσιγκτον. Άντε να δούμε... θα εξηγήσουν τίποτα ή πάλι θα έχουμε μόνο κυνηγητό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συμφωνώ απόλυτα για το OUAT! Κι εμένα η πρώτη δε με είχε εντυπωσιάσει (πλην το φινάλε και τα Flashbacks). Μακάρι να μην έχουμε πισωγυρίσματα στον χαρακτήρα της Ρετζίνα.


    Για το Walking Dead, αυτό ζητάει ο κόσμος, αυτό δίνουνε! Εφόσον έχει σπάσει το ρεκόρ στις τηλεθεάσεις δεν αλλάζουν τη συνταγή μάλλον! Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Για μια σειρά σαν το The Walking Dead δεν είναι δύσκολο να γράψεις σεναριακά για 12 κύκλους... Απλά τους βάζεις όλο να βρίσκουν καταφύγια και όλα να διαλύονται είτε από ζόμπι είτε από ανθρώπους (γιατί αυτό βλέπουμε εδώ και 4 σεζόν μαζί με παράπλευρες ιστοριούλες) Το θέμα είναι ότι γράφουν συνέχεια το ίδιο storyline σε διαφορετικά μέρει και αυτο έχει αρχίσει να κουράζει... Πρέπει να εντάξουν λίγο σιγά σιγά και την εξήγηση γιατί έγιναν όλα αυτά, γιατί το να βλέπουμε όλο ζόμπια και τους πρωταγωνιστές να τρέχουν στην αρχή ήταν καλό τώρα έτσι από μόνο του όμως αρχίζει να κουράζει να γίνεται για 4 σεζόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. sostos stayro.an h seira then exei toulaxiston 20 epeisodia den leei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. SoA
    True detective
    The blacklist
    GoT
    Person of interest
    Breaking Bad kai Dexter δεν εχω φτασει ακομα στους τελευταιους κυκλους αλλα σιγουρα και αυτα.
    Σιγουρα και το 24 αν και δεν ξερω αν ανηκει στην σεζον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κανονικά και το 24 ανήκει (αφού ξεκίνησε το Μάιο...). Είναι λίγο αμφισβητούμενο βέβαια γιατί το μεγαλύτερο μέρος ήταν το καλοκαίρι, αλλά θα ήταν περισσότερο άκυρο να το βάλω στο αφιέρωμα του χρόνου (θα έχει ξεχαστεί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λιστα χωρις HANNIBAL ειναι μιση λιστα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλέ μόνο 2 σειρές έχω δει από τη 10δα σου :/ Κ συμφωνώ απόλυτα!! Η δική μου 10δα είναι..
    10) Helix (μετά το 5ο επ. ή κάπου εκεί, άρχισε να μου αρέσει υπερβολικά!!)
    9) Revolution
    8) Orphan Black (δεν είναι πολύ δίκαιη η θέση,αφού δεν έχω δει τα 3 τελευταία επεισόδια της σεζόν...)
    7) Arrow
    6) Supernatural (αυτά τα άκυρα αυτοτελή να μην είχε και θα ήταν η αγαπημένη μου σεζόν..)
    5) Once upon a time (και μένα η αγαπημένη μου σεζόν!)
    4) Sleepy Hollow
    3) Blacklist
    2) Doctor Who (με μόνο 2 επεισόδια αυτή τη σεζόν, δυσκολεύτηκα που να τη βάλω, αλλά σίγουρα αξίζουν αυτά τα 2 επεισόδια υψηλή θέση!!!)
    1) Person of Interest (εννοείται!!! ;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φυσικά και θα ήταν το PoI στην κορυφή, τι να λέμε!!!!!


    Θα έβαζα κι εγώ το OUAT αλλά προτίμησα να βάλω Banshee που δεν το είχα ξαναναφέρει :P, αλλά και μένα νομίζω η αγαπημένη μου σεζόν ήταν (ειδικά το πρώτο μισό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή