Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

House of Cards (2013 - present)


Κατάσταση: Έχει ολοκληρωθεί η 1η σεζόν, και περιμένουμε τη 2η στις 14 Φεβρουαρίου 2014 με τον παραδοσιακό πλέον τρόπο του Netflix "όλα τα επεισόδια με τη μία".

Περίληψη: Ο Francis "Frank" Underwood (Kevin Spacey) είναι ένας φιλόδοξος γερουσιαστής των Δημοκρατικών! Αφού ο Φρανκ βοήθησε τον Garrett Walker να διασφαλίσει τη θέση του Προέδρου της Αμερικής, ο Garrett Walker δεν τήρησε το δικό του μέρος της συμφωνίας να τον κάνει "υπουργό εξωτερικών", και έτσι ο Φρανκ πρέπει να χαράξει ένα νέο σχέδιο για να πάρει εκδίκηση και να ανέβει σκαλιά στην ιεραρχία!

Σχόλια: Δεν είμαι μεγάλος φαν των πολιτικών θρίλερ... για την ακρίβεια, από πολιτικά θρίλερ μου άρεσε μόνο το κομμάτι που αφιέρωνε το 24 σε αυτά! Με αυτή τη σειρά όμως, έπαθα πλάκα! Φοβερή από πολλές απόψεις... ένα σενάριο γεμάτο δολοπλοκίες και πολιτική ίντριγκα... Η σειρά είναι απλά μία σκακιέρα που το κάθε πιόνι μάχεται για τον εαυτό του και μόνο, δίνοντας τη βοήθεια του μόνο αν έχει να κερδίσει κάτι (btw μην ξαναπεί κάποιος ότι το GoT έχει πολιτική ίντριγκα... τουλάχιστον όχι κάποιος που έχει δει House of Cards :P). Ο Καθένας οργανώνει μία μακροπρόθεσμη στρατηγική προκειμένου να πετύχει τους στόχους του και να αναδειχθεί... ό,τι ανώτερο μπορεί!!!

Παρότι είναι σειρά δίχως δράση και συνεχείς ανατροπές, έχει τον τρόπο της για να σου προσφέρει το σασπένς που χρειάζεται ώστε να την συνεχίσεις! Είναι από τις σειρές όπου η πλειοψηφία των χαρακτήρων της, ανήκουν σε αυτό που λέμε "ακραίοι" χαρακτήρες... ίσως και το πιο ελκυστικό κομμάτι που μπορεί να χαρίσει μία σειρά σε έναν θεατή! Κάθε ένας χαρακτήρας παίζει ένα συγκεκριμένο ρόλο στο χτίσιμο της σειράς! Με πρωταγωνιστή τον Frank Underwood που τον ενσαρκώνει ο μεγάλος, φοβερός και τρανός Kevin Spacey, δε μπορείς να μείνεις ασυγκίνητος! Είναι ένας από τους χιλιάδες βρώμικους, δολοπλόκους πολιτικούς που ζουν ανάμεσα μας! Τώρα θα μου πεις γιατί να μου αρέσει ένας τέτοιος χαρακτήρας;;; (αφού τους έχουμε σιχαθεί στην πραγματικότητα :P ). Γιατί πολύ απλά τον ενσαρκώνει ο Kevin Spacey!!! Πανέξυπνος χαρακτήρας, που ξέρει πάντα πως να φερθεί και να μιλήσει προκειμένου να του δώσεις αυτό που έχει ανάγκη και να σε κάνει να του πεις και "ευχαριστώ" στο τέλος!!! Ένας χαρακτήρας που δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο μόνο σε έναν... σε σένα, τον θεατή!

Με την τεχνική του ρήγματος του 4ου τείχους, ο σκηνοθέτης δίνει την ευκαιρία στον χαρακτήρα του Φρανκ, να κοιτάξει κατάματα την κάμερα και να μιλήσει στον θεατή, ξετυλίγοντας του τις πραγματικές του προθέσεις! Γίνεται διακριτικά και δεν ενοχλεί, ίσα ίσα σε βοηθάει να μπεις καλύτερα στο πανούργο μυαλό του Underwood και να καταλάβεις τις στρατηγικές κινήσεις που ακολουθεί για να πετύχει τα σχέδια του! Γενικότερα, το House of Cards ξεχωρίζει για τους πανέξυπνους διαλόγους του και τις ατάκες φωτιά που πετάει σε συνάρτηση με την υποστήριξη των καλογραμμένων χαρακτήρων του με την επάξια υποστήριξη των ηθοποιών που τους ενσαρκώνουν (Kevin Spacey, Robin Wright, Kate Mara, Corey Stoll, Michael Kelly, Sakina Jaffrey, Kristen Connolly, Constance Zimmer και Sebastian Arcelus), όπως και για την υπέροχη σκηνοθεσία (Fincher, τι περιμένεις...!!!).

Δείτε το τρέιλερ της σειράς... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου