Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Game of Thrones - Ladies of Westeros


Η Χριστίνα επιστρέφει δυναμικά με ένα αφιέρωμα για τις Γυναίκες του Game of Thrones...

Η μυθολογία του game of thrones είναι τεράστια, η μανία και η εμμονή ακόμα πιο μεγάλη. Διαβάζουμε αναλύσεις, βλέπουμε ξανά κλιπάκια με τις σοκαριστικές σκηνές, και όσο περιμένουμε την έναρξη της κάθε σεζόν, αυτούς τους 9 περίπου βασανιστικούς μήνες, καταβροχθίζουμε οποιοδήποτε νέο σχετικά με την αγαπημένη μας σειρά. Εγώ λοιπόν, ως μια απλή και ταπεινή φαν, γράφω αυτό το ποστ, με τους χαρακτήρες που με έχουν εντυπωσιάσει περισσότερο, είτε θετικά είτε αρνητικά. Κάποιους τους αγαπώ, κάποιους τους μισώ και κάποιους απλά δεν χορταίνω να τους βλέπω. Για αρχή έβαλα τις κυρίες της σειράς.

Olenna Tyrell (Diana Rigg)

Η Olenna Tyrell (Diana Rigg) γιαγιά της  Margaery Tyrell μας εμφανίστηκε στη τρίτη σεζόν, και κατευθείαν καταλάβαμε ότι δεν είναι μια απλή κυρία της αυλής. Αντιμετώπισε στα ίσα τον Tywin Lannister και τον έκανε ν’ανησυχήσει νομίζω, ότι έχει μια ακόμα αντίπαλο που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσει. Ξέρει πολύ καλά η κυρά Olenna ότι οι πάντες στον Kings Landing είναι εν δυνάμει εχθροί, και επίσης ξέρει πως θα χειριστεί τον καθένα από αυτούς. Αγαπημένη ατάκα από Olenna καθώς μιλούσε με τον Varys “What happens when the nonexistent bumps against the decrepit?” Θεά.

Talisa Maegyr / Stark

Αχ καημένη Talisa (Oona Chaplin) τι σου 'μελλε να πάθεις. Στον κόκκινο γάμο δέχεται την πρώτη μαχαιριά κατευθείαν στην κοιλιά της, να μην συνεχιστεί ποτέ η γενιά των Σταρκ, και προς το παρόν τα καταφέρανε. Από αρχόντισσα του Volantis νοσοκόμα στην πρώτη γραμμή των μαχών όπου γνωρίζει τον Rob Stark. Ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε, αλλά ο πόλεμος και τα συμφέροντα δεν υπολογίζουν τίποτα. Δεν ήταν παράπλευρη απώλεια, ήταν η γυναίκα του Rob Stark και για τους εχθρούς των Stark θα πέθαινε μαζί του, όπως και έγινε.

Melisandre

The night is dark and full of terrors μας λέει η Melissandre (Carice Van Houten) αφού έπεισε τον Stannis Baratheon ν’ασπαστεί τον Lord of the light και να σκοτώσει τον αδερφό του Renly, του εξηγεί ότι έχουν σειρά και άλλοι τρεις. Rob Stark, Joffrey και Balon Greyjoy. Χειραγωγεί τον Stannis με φοβερή μαεστρία και είναι πλήρως  υποχείριο της, και είναι μόνο στην αρχή προκειμένου να τον ανεβάσει στον Σιδερένιο θρόνο.

Osha

Η Osha (Natalia Tena) είναι τρανό παράδειγμα ότι ο εχθρός δεν θέλει απαραίτητα το κακό σου. Αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να ληστέψει τον Bran, αποδείχτηκε σωτήρας του, καθώς και του μικρούλη Rickon. Έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να σωθούν τα δύο αγόρια και στην πορεία να ανακαλύψει ο Bran τις δυνάμεις του. Αφοσιωμένη, θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τους μικρούς Stark και θεωρώ οι κινήσεις της στο μέλλον θα αποδειχτούν καταλυτικές, ειδικά τώρα που χωρίστηκαν τα αγόρια και πρέπει πάση θυσία να διατηρήσει την ασφάλεια του Rickon.

Brienne of Tarth

Η Brienne of Tarth (Gwendoline Christie) ιππότης και αυτή ανάμεσα στους χιλιάδες πολεμιστές του Westeros παλεύει, για την αναγνώριση της γενναιότητας της. Μια ιππότης που κρατάει τον λόγο της στην Katlyn Stark να παραδώσει τον Jamie Lannister στο Kings Landing, δείχνει ανοχή στις προσβολές και τον ψυχολογικό πόλεμο που της κάνει ο Jamie και καταφέρνει (για την ώρα τουλάχιστον) να ξυπνήσει μέσα του ένα ψήγμα καλοσύνης. Το μέλλον της αβέβαιο, και θα την ξαναπροστατέψει άραγε ο Jamie;  

Catelyn Stark

Η Catelyn Stark (Michelle Fairley) αφού εσφαλμένα εμπιστεύεται τον Littlefinger, ο οποίος προδίδει τον άντρα της, παρακούει τον γιο της στη συνέχεια και φυγαδεύει τον Jamie Lannister από το στρατόπεδο του Rob Stark για να πάρει πίσω τις κόρες της, έτσι ελπίζει τουλάχιστον. Παρακινούμενη σχεδόν πάντα από το συναίσθημα και το μητρικό ένστικτο, το οποίο όσον αφορά τον John Snow ήταν ανύπαρκτο αλλά όταν το παραδέχτηκε ότι ήταν απαίσια απέναντι του πλέον ήταν αργά, υπέπεσε στο ένα λάθος πίσω απ΄τ’άλλο. Το μόνο σωστό που προέβλεψε, ήταν ότι δεν έπρεπε να αθετήσουν τον λόγο τους στο Walder Frey, θα εκδικηθεί προειδοποίησε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα πλέον για να την αποτρέψει.

Sansa Stark

Η Sansa (Sophie Turner) είναι για μένα ίσως ο πιο παραγνωρισμένος και ο πιο υποτιμημένος χαρακτήρας του GoT. Διαβάζω συχνά πυκνά ότι είναι κλαψιάρα, φοβιτσιάρα και αδρανής. Πρώτον δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, δεύτερον επιβίωσε, δεν εμπιστεύεται κανέναν,ούτε καν την Shae που της έχει αποδείξει ότι θα την προστατέψει, και προσέχει πολύ με ποιόν μοιράζεται σκέψεις και γεγονότα. Από παιδί που ονειρευόταν να παντρευτεί τον πρίγκηπα των ονείρων της, αναγκάστηκε να γίνει ενήλικας σε μια στιγμή. Αποκεφάλισαν τον πατέρα της μπροστά της, δεν ξέρει που είναι η αδερφή της, και μάνα και αδερφός νεκροί με ηθικό αυτουργό τον πεθερό της. Φοβάται πολύ, και ποιός δεν θα φοβότανε; Προσπαθεί όμως να ελπίζει, προς το παρόν έχει γλιτώσει από τον παρανοϊκό Joffrey και για καλή της τύχη(;) την παντρέψανε με τον Tyrion. Ειδικά η Sansa θέλω να βγει αλώβητη μέχρι το τέλος της σειράς.

Cercei Lannister

Ένας από τους χαρακτήρες που δεν μπορώ να ψυχολογήσω με τίποτα είναι η Cercei Lannister (Lena Headey). Το εύκολο είναι να πεις ότι είναι μια αιμομικτική παράφρων μαινάδα, που κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να διατηρήσει τον εξουσία της στο Kings Landing. Είναι έτσι όμως; Με πατέρα τον Tywin και αφού την παντρέψανε με το ζόρι με έναν άντρα που την απεχθανόταν από την πρώτη στιγμή, δεν ήθελε και πολύ να γεμίσει με κακία η ψυχή της. Την δικαιολογείς θα μου πεις; Όχι, απλά εξηγώ. Δεν έχει ίχνος καλού μέσα της ( σε σχέση με τον Jamie) και επικροτεί την ψυχασθένεια του γιου της. Τρέμω για το τι άλλο έχουμε να δούμε από την Cercei.

Arya Stark

Η Arya Stark (Maisie Williams) είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας. Από το Winterfell ακόμα έδειξε ότι δεν μασάει τα λόγια της και ότι είναι άνθρωπος των πράξεων. Joffrey, Cercei, llyn Payne, the Hound μονολογεί τα βράδια πριν κοιμηθεί αφού είδε τον πατέρα της να δολοφονείται, για να μην ξεχάσει ποτέ την εκδίκηση της. Αφού βρίσκεται να υπηρετεί τον Tywin κρύβει την ταυτότητα της και σκέφτεται παρατηρεί, δεν τον αφήνει να καταλάβει την καταγωγή της. Και όταν φτάνει η στιγμή να φύγει, καταλήγει δέσμια του Hound, δεν θέλει να της κάνει κακό , εκείνη δεν το βλέπει όμως, την τυφλώνει η εκδίκηση. Φτάνει υπερβολικά κοντά στην οικογένεια της μόνο και μόνο για να τους ακούσει να δολοφονούνται. Και μετά από αυτό έχει καινούργια ονόματα να προσθέσει στη λίστα της.

Daenerys Targaryen (a.k.a. Khaleesi)

Η Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) μεγάλωσε μακριά από το Westeros, ακούγοντας ότι  ο Σιδερένιος θρόνος είναι κληρονομικό δικαίωμα της οικογενείας της. Αφού ο Kal Drogo σκοτώνει τον αδερφό της και πετάγονται δρακάκια από τα αυγά που της χάρισε, συνειδητοποιεί ότι είναι η μητέρα των δράκων, η Θυελλογέννητη Daenerys Targaryen. Μένοντας με μια χούφτα Dothraki και τους δράκους της ξεκινάει αποφασισμένη να βρει στρατό για να προελάσει στο Westeros. Καταλήγει στο Astrapor, όπου επιδεικνύει άρτια στρατηγική σκέψη και πλέον έχει πολεμιστές στο πλευρό της να πεθάνουν γι’αυτήν. Στο Yunkai από τη μία δείχνει σκληρότητα σκοτώνοντας τους άρχοντες και από την άλλη απελευθερώνει τους σκλάβους της πόλης, όπου όλοι την φωνάζουν ρυθμικά «μητέρα». Με προβληματίζει πολύ ο χαρακτήρας της Daenerys, και με προβληματίζει γιατί το μοναδικό της κίνητρο για την απόκτηση του Σιδερένιου θρόνου είναι  η γενετική υπεροχή που θεωρεί ότι έχει από τον οίκο της και τίποτα άλλο. Φτάνει μόνο αυτό; Θεωρώ ότι θα ανέβει στο θρόνο, εσείς;
_____________________________________________________________________

Υ.Γ.1 Για τυχόν παραλείψεις ή λάθη, παρακαλώ διορθώστε ή συμπληρώστε.

Υ.Γ.2 Ας μην κάνουμε spoiler για το τι έπεται, γιατί κάποιοι δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία, αναμέσα σε αυτούς και εγώ, μόλις τελείωσα το πρώτο βιβλίο και ξεκίνησα το δεύτερο.

Υ.Γ.3 Αν θέλετε επισκεφτείτε το site Game of Thrones GR Fans ίσως το πιο καταρτισμένο ελληνικό site για το game of thrones. Έχει τις ιστορίες των οίκων, νέα για την κάθε καινούργια σεζόν, συνεντεύξεις των ηθοποιών και άλλα πάρα πολλά. Ρϊξτε του μια ματιά και θα κολλήσετε σίγουρα.

14 σχόλια:

  1. Είμαι φαν της οικογένειας Stark.. Η μητέρα έχει κάνει αρκετά λάθη αλλά ήταν και μια ισχυρή προσωπικότητα!! Η Sansa για μένα τα ήθελε και τα έπαθε, όταν την έλεγε η αδελφή της έλα να φύγουμε εκείνη έλεγε όχι θα με προστατέψει ο μικρός χαζός βασιλιάς.. Εεε πάρτα τώρα!! χαχαχ
    Αγαπημένη εννοείται και η Daenerys!! Περιμένω να δω την επιστροφή της χιχιχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχάς Μπράβο Χριστίνα για το άρθρο!!!


    Η Καλισάρα είναι η αγαπημένη μου και όπως έχω δηλώσει και από το τέλος της 1ης σεζόν, θέλω να ανέβει στο θρόνο (αν και είναι η πιο πιθανή εξέλιξη και πολύ αγαπητός χαρακτήρας οπότε μάλλον θα πεθάνει!). Η Άρυα, επίσης είναι από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες και κάθε σεζόν την πάω όλο και περισσότερο!
    Γενικότερα συμφωνώ με όλα τα σχόλια εκτός από τη Σάνσα! Δικαιολογείται από τη μία για τους λόγους που είπες, αλλά με έχει κουράσει ως θεατή να την βλέπω (κι ας είναι δικαιολογημένες οι κλάψες της!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια!!:-) Η Σάνσα η καημένη τι άλλο να κάνει; ας μπούμε λίγο στη θέση της είναι μικρό κορίτσι και δεν έχει κανέναν, τι άλλο να κάνει δηλαδή; εμείς τι θα κάναμε αν μας τυχαίνανε όλα αυτά; ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. thelo na zhthso se gamo thn Daenerys Targaryen.kante kati please

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. νομιζω οτι τα εγραψες πολυ καλα! αλλα ξεχασες την Ιγκριντ. επαιξε 12 επεισοδια και της αξιζει να ειναι αναμεσα στις τρανες γυναικες του got. αγαπημενη μου η Καλίσι και θα ηθελα να την δω στον θρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να μην την πεθανουν την Καλισι....οχι οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαστε φαν των Σταρκ, αλλά τους θέλουμε στο Βορρά... το Θρόνο ας τον πάρει η Καλισσάρα!!! Ας γίνει μια τέτοια συμμαχία και θα είμαι ικανοποιημένος (και με τον Νάνο ως Χέρι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μωρέ ναι, συμφωνώ... αλλά σαν θεατή εμένα με κουράζει όλη αυτή η κλάψα! Στην τελική, ας μειώσουν τις σκηνές της! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεγάλος ανταγωνισμός... θα γίνει πόλεμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kalispera .ontws poly kali seira,.makari na anevei ston throno

    an exeis xrono rikse kai mia matia edw kanoyyn kali doyleia ta paidia

    einai gia walking dead .to allo ypolitourgei


    http://www.the-walking-dead-greek-fanatics.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. asta stayro milame gia xontrh kapsoura,mono giaythn blepo thn seira

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι, δεν έχουν πολύ χρόνο τα παιδιά αλλά θα επανέλθουν κάποια στιγμή! Πολύ καλό και αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγχαρητήρια για το post καταρχήν .. Κι εμένα με διαφορά η αγαπημένη μου είναι η Daenerys από το 1ο κύκλο κιόλας τη λάτρεψα .. Μ' άρεσε πολύ σα ζευγάρι με τον Καλ Ντραγκο κ περίμενα ( επειδή δεν έχω διαβάσει τα βιβλία ) ότι μαζί θα κατακτούσαν το Kings Landing !!! Που να 'ξερα ότι μετά το Νεντ θα έχανα κ τον Καλ ... Βέβαια η τροπή που πήρε η ιστορία της κ πάλι με συναρπάζει ...Τελοσπάντων ... Θέλω τρελά αυτή να καθίσει στο τέλος στο Θρόνο τη θεωρώ πιο άξια από όλους τους ανταγωνιστές της ( τώρα ειδικά που έφυγε κ ο Ρομπ .. άλλο κλάμα εκεί ) .. Θα ήθελα το Τίριον για χέρι της βασίλισσας , μη πάει χαμένο τόσο κοφτερό μυαλό κ για πρωτοπαλίκαρα της σε στυλ Βουνό τη Μπριεν κ Λυκόσκυλο την ΑΡΥΑ ( Η 2η αγαπημένη μου ) ... Κ για να μη ξεχνιόμαστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τη θέση της παραδουλεύτρας της θέλω τη Σερσέι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και μένα η Καλισάρα είναι η αγαπημένη μου και κάπως έτσι θέλω να τελειώσει... με Καλίσι στο Θρόνο και Τύριον για χέρι!!! Αλλά επειδή έχουμε και μεγάλη συμπάθεια στους κληρονόμους των Σταρκς, ας έχουνε αυτοί το Βορρά δικό τους όπως και επιθυμούν από την πρώτη σεζόν!!! (αν και με την Καλίσι για Βασίλισσα δε νομίζω να είχαν κάποιο πρόβλημα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή