Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

C.O.T.M. Τα καλύτερα των Μηνών: Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2013


Μετά από έναν Μήνα Κενό, επιστρέφει ένα διπλό αφιέρωμα για το C.O.T.M., σχολιάζοντας τα επεισόδια των 2 τελευταίων μηνών που είδαμε, μαζί με τα season και mid-season finale τους...

Οι 4 κύριες κατηγορίες, οι οποίες θα παρουσιάζονται Κάθε Μήνα είναι:
  1. Τον Απολογισμό του Μήνα (αφορά όλες τις σειρές που παρακολουθήσαμε μέσα στο Μήνα)
  2. Τα Αγαπημένα Επεισόδια του Μήνα (αφορά τα αγαπημένα επεισόδια που προβλήθηκαν μέσα στον μήνα)
  3. Την Αγαπημένη Ερμηνεία του Μήνα
  4. Την Αγαπημένη Σκηνή του Μήνα
Φυσικά τους επόμενους μήνες οι κατηγορίες μπορεί να διαφέρουν λίγο...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο θέμα προσπάθησα να είμαι όσο διακριτικός γίνεται με τα spoilers, αλλά επειδή μιλάμε για σχολιασμό επεισοδίων, μπορεί καμιά φορά να υπονοήσω κάτι, οπότε διαβάστε με δική σας ευθύνη τα σχόλια για την κάθε σειρά ξεχωριστά!

Απολογισμός του Μήνα


1. Person of Interest: Season 3, Episode 7-11

Σχόλια: Τι μπορεί να πει κάποιος για τα τελευταία επεισόδια του Person of Interest της χρονιάς;;; Σε άλλο επίπεδο! Η σειρά έπιασε το πικ της με τα τελευταία 5 επεισόδια και ιδίως με την τριλογία του Endgame (3.08-3.10) δίνοντας ένα υπέροχο κλείσιμο σε έναν χαρακτήρα αλλά και σε ένα αρκ που είχε ξεκινήσει από την αρχή της σειράς! Παρότι έπιασε κορυφή με αυτά τα επεισόδια δεν σταμάτησε εκεί, καθώς μας έδωσε και ένα ωραίο - ξεχωριστό mid-season finale όπου μας εισήγαγε γρήγορα γρήγορα σε ένα άλλο πολύ σημαντικό arc που απ' ότι φαίνεται θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή τη σεζόν! Μετά την τριλογία, η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να ενθουσιαστώ γρήγορα με τη σειρά, και ότι θα ήθελε τον χρόνο της για να ξαναπάρει μπρος, αλλά φαίνεται το PoI έχει ξεπεράσει πλέον κάθε προσδοκία!!! Απλά Υπέροχη Σειρά!!!

2. Arrow: Season 2, Episodes 5-9

Σχόλια: Τα είπαμε και στην αρχή της σεζόν, ότι έχει ανεβάσει ρυθμούς σε σχέση με πέρυσι! Η σειρά συνεχίζει σε αυτούς τους ανεβασμένους ρυθμούς και γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα! Στα επεισόδια 8 και 9 μας σύστησαν τον Φλας, ο οποίος πολύ πιθανόν θα έχει τη δική του spin-off σειρά από τη νέα σεζόν! Άμα το διαχειριστούν καλά, θα βγει ωραία και η δική του σειρά... Τώρα το Arrow, φαίνεται για πρώτη φορά να βάζει στοιχεία φαντασίας στην πλοκή του οπότε σιγά σιγά να περιμένουμε και άλλα!!!

3. The Walking Dead: Season 4, Episodes 4-8 

Σχόλια: Έχτισε, έχτισε ιστορία και ήρθε η ώρα να τον μεγάλο χαμό όπως συνηθίζει το Walking Dead. Μου άρεσαν τα 2 επεισόδια με τον Governor, όπου μας έδωσαν μία διαφορετική νότα στη σειρά και ξεφύγαμε από τα καθιερωμένα! Τώρα άμα χρησιμεύει μακροπρόθεσμα αυτή η παρένθεση δεν γνωρίζω πάντως σε τουλάχιστον ένα επεισόδιο θα έπρεπε να μας αναφέρουν τι απέγινε αυτός ο τύπος προτού τον ξαναεμφανίσουν. Όσο για το Mid-Season Finale... ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ!!!

4. Sons of Anarchy: Season 6, Episodes 9-13

Σχόλια: Όπως γίνεται κάθε φορά στο SoA, μπορεί να αρχίζει κάθε σεζόν πιο χαλαρά αλλά όσο προχωράει απογειώνεται. Έτσι και εδώ είδαμε αρκετές δυνατές σκηνές με ωραία μουσική επένδυση (η μουσική παίζει καταλυτικό ρόλο στο SoA!!!) και καταιγιστικές εξελίξεις. Ένα παράπονο μου είναι ότι κάποιες εξελίξεις θα μπορούσαν να είχαν γίνει από 4η (άντε 5η) σεζόν και θα ήταν πιο "ουάου", "WTF?", ενώ τώρα πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες, πιο αναμενόμενες να συμβούν! Κατά τα άλλα, σε υψηλά επίπεδα γενικώς και ανυπομονούμε για την τελευταία σεζόν!!!


5. Once Upon a Time: Season 3, Episodes 6-11

Σχόλια: Τα πρώτα 11 επεισόδια θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζουν σαν μία σεζόν ξεχωριστή! Είχαν αρχή - μέση και τέλος!!! Δεν πλάτιασαν (αν εξαιρέσεις κάποια flashbacks που είναι πλέον ανούσια) και έδωσαν την παραμυθένια ιστορία που έπρεπε με ένα ωραίο story για συνέχεια (αρκεί να το διαχειριστούν σωστά και να μην μπλέξουν τα μπούτια τους, γιατί βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο η σειρά να χάσει τον εαυτό της... ή αλλιώς να κάνει το πλέον φημισμένο "reboot" aka Fringe Season 4... αν και η τελευταία σκηνή θέλω να πιστεύω ότι έβαλε τα πράγματα στη θέση τους!).

6. Homeland: Season 3, Episodes 6-12

Σχόλια: Εντάξει, φέτος το Homeland είχε την χειρότερη σεζόν του! Κάκιστη και αδιάφορη σε πολλά σημεία με τις πιο κακές εξελίξεις στον πιο άκυρο χρόνο. Σημαντικές εξελίξεις που δεν μπορούσαν να αποδοθούν όπως έπρεπε... Φέτος η σειρά πάτωσε! Δεν είμαι σίγουρος εάν θα δω την 4η σεζόν (δεν υπάρχει κάτι που να με κρατάει!). Αν αποφάσιζαν εξαρχής να τελειώσουν την ιστορία στην 3η σεζόν, θα μπορούσαν να δώσουν μία πολύ δυνατή τελευταία σεζόν και να έμπαινε το Homeland στις καλύτερες σειρές της Αμερικάνικης τηλεόρασης... αλλά επέλεξαν να το συνεχίσουν κι ας χαθεί η ποιότητα... οκ, επιλογή τους!

Υ.Γ. Συμφωνώ απόλυτα με Αυτό το Άρθρο!!!

7. The Mentalist: Season 6, Episodes 6-10

Σχόλια: Η 6η σεζόν είναι μέχρι τώρα το δυνατό σημείο ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ. Το αποκορύφωμα της ιστορίας του Red John, ώσπου έγινε και η μεγάλη αποκάλυψη (όπου εμένα με άφησε ικανοποιημένο!). Η σειρά πλέον ξεκινάει ανανεωμένη με έναν νέο χαρακτήρα μετά από time jump 2 χρόνων! Ήταν κάτι που χρειαζόταν να γίνει στη σειρά εδώ και 1-2 χρόνια!!!


Αγαπημένα Επεισόδια του Μήνα:

1. Person of Interest 3.09 - The Crossing
2. Person of Interest 3.10 - The Devil's Share
3. Person of Interest 3.08 - Endgame
4. Person of Interest 3.11 - Lethe
5. The Walking Dead 4.08 - Too Far Gone
6. Sons of Anarchy 6.13 - A Mother's Work
7. Sons of Anarchy 6.11 - Aon Rud Persanta
8. Arrow 2.09 - Three Ghosts
9. The Mentalist 6.08 - Red John
10. The Mentalist 6.09 - My Blue Heaven



Αγαπημένη Ερμηνεία του Μήνα:

Kevin Chapman (Person of Interest) 




Αγαπημένη Σκηνή του Μήνα:

Person of Interest 3x10: Η Αρχή



.
.
.
.
.

Αγαπημένη Ατάκα του Μήνα: "if they don't want you to get inside , they ought to build them better.” - Harold Finch (Person of Interest)
.______________________________________________________

Υ.Γ. Τι είδατε εσείς αυτούς τους 2 μήνες;;; τι σας άρεσε και τι όχι;;;

Υ.Γ. Θα βγουν κανα 2 αφιερωματάκια ακόμα για το 2013... 

7 σχόλια:

  1. Μονο Person of Interest . Αντικειμενικα η καλυτερη σειρα του 2013 με την τριτη σεζον να ειναι σε αλλο επιπεδο . Kevin Chapman FTW . Η ερμηνεια του ως Φασκο και στο 3.09 (Just close your eyes . I love you . It's gonna be okay) δεν αφησε κανεναν ασυγκινητο οσο για το 3.10 ηταν προς τιμην της Καρτερ ο,τι εκανε . Οσο για την αγαπημενη σκηνη αλιμονο αν δεν ηταν το ιντρο του 3.10 με τιτλο The Devil's Share η καλυτερη σκηνη που ειδα φετος μακραν .
    I will let you down , i will make you hurt ... Τα ελεγε ολα για το τι εγινε και το τι θα ακολουθησει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H trilogia tou POI eklepse thn parastash auth einai h aleithia!!!!
    Twra apo eki kai pera ta teleutaia epeisodia tou Mentalist htan polu kala! (an eksereseis thn apokalipsh tou red john)
    To Arrow eklise polu dhnata! kai genika h 2h season ta spaei!
    To mid-season finale tou WD htan to kalhtero epeisodio ths 4h season! xriazotan h seira na parei ta pano ths!
    Opos kai to mid-season finale tou AHS htan anapantexa kalo!

    Ta epeisodia tou Dracula kinithikan sta idia metria epipeda!
    Ta teleutaia epeisodia tou akefalou kabalarh htan wraia (se auto boithise kai o john noble)
    A eida kai to epetiako tou Doctor...pou mou arese.


    *gia eminia tou mhna tha pw Simon Baker (to skiniko pou pnigei ton red john kai mas dixnoun thn fatsa tou Patrick htan epiko)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νόμιζα σου άρεσε το επεισόδιο του Red John! Συμφωνώ και για την ερμηνεία του μήνα, θα μπορούσα να βάλω και τον Πάτρικ αν δεν είχα τόση αδυναμία στο PoI...!!!
    Συμφωνώ στα υπόλοιπα!!!

    Υ.Γ. Dracula ακόμα βλέπεις;;; Χαράς το κουράγιο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Sto epeisodio tou red john kapoia stixia mou aresan kai kapoia oxi! pantos opos kai na to kanoume einai shmadiako epeisodio gia thn seira!
    kai emeis exoume adinamia ston lionel stavre alla den kanoume kai etsi xaxaxaxa
    to blepw! ti na kanw? liga epeisodia eminan akoma! tha ta dw kai auta (etsi kai aliws apo oti fenete paei gia kopsimo h seira)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει, πάντως είχε επικές στιγμές ο Lionel, και στο 3.09 με τη σκηνή που μας έφαγαν από τα promos και στο τέλος του 3.10!!! Αξέχαστες σκηνές και οι 2!!!!


    Μην το λες ότι θα κοπεί... και για το Χάνιμπαλ έτσι λέγαμε αλλά ανανεώθηκε (ό,τι θέλουν ας κάνουν με τον Δράκουλα :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή