Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

20+ Αγαπημένες Παιδικές Σειρές που Αγαπήσαμε...


Πολλές φορές προσπαθούμε να θυμηθούμε ποια ήταν η πρώτη μας σειρά... δηλαδή από που ξεκίνησε το κόλλημα!!! Οι περισσότεροι υποστηρίζουμε ότι ξεκινήσαμε με Lost / X-Files / 24, αλλά μήπως το αρχικό μικρόβιο το κολλήσαμε πολύ πιο πριν ανακαλύψουμε την Αμερικάνικη τηλεόραση;;; μήπως το κολλήσαμε από όταν ήμασταν παιδιά και βλέπαμε Cartoon / anime στην τηλεόραση τα πρωϊνά του Σ/Κ και όχι μόνο!!! Και όχι μόνο τα βλέπαμε, αλλά πολλές φορές βάζαμε και ξυπνητήρι μήπως τύχει και χάσουμε κάποιο αγαπημένο!!! Παρακάτω παραθέτω μερικές από τις δικές μου αγαπημένες παιδικές σειρές (περισσότερες καρτούν/anime και μερικές "live action") αλλά και μερικές ακόμα που ακόμα κι αν δεν ήμουν πιστός φαν, άφησαν το στίγμα τους...

1. Dragon Ball 

Οι περισσότεροι που γεννηθήκαμε τέλη δεκαετίας του '80 με αρχές του '90, μεγαλώσαμε με τον Σογκόκου και τους φίλους του σε ένα μαγευτικό ταξίδι γεμάτο περιπέτειες ψάχνοντας τις θρυλικές Dragon Balls. Κάθε Σαββατοκύριακο κολλημένοι στην τηλεόραση για πόσα χρόνια περιμένοντας με αγωνία το επόμενο επεισόδιο. Είδαμε τον Σονγκόκου να μεγαλώνει από μικρό παιδί (στην αρχή της σειράς) μέχρι να γίνεται παππούς (στο τέλος). Ζήσαμε μαζί του και δε θα το ξεχάσουμε! Αυτό ήταν το πρώτο τηλεοπτικό μου κόλλημα... (τα επεισόδια με την Φρίζερ ήταν το αγαπημένο μου κομμάτι... όπου τελικά αποδείχθηκε ότι η Φρίζερ ήταν άντρας και είχε γίνει λάθος στη μετάφραση :P ).

Υ.Γ. Ας απολαύσουμε και το τραγουδάκι Chala Head Chala που είναι αιώνια πώρωση!!!

2. Batman: The Animates Series

Πολλά παιδιά μέσα από αυτό το καρτούν είχαν την πρώτη τους επαφή με τον Σκοτεινό Ιππότη. Η ατμόσφαιρα όπως φαίνεται και από τους τίτλους αρχής ήταν αρκετά σκοτεινή για την εποχή της και ειδικά για τα παιδιά (στα οποία ίσως εστίαζε!). Σαν σενάριο δεν ήταν απλά μπουνιές και δράση αλλά εστίαζε και στο συναίσθημα, στην ψυχολογία των χαρακτήρων... κάποια επεισόδια ήταν πραγματικά διαμαντάκια για κάθε ενήλικο θεατή (μερικά επεισόδια τα είδα και πιο πρόσφατα και τα εκτίμησα περισσότερο!). Προσωπικά μέσω αυτής της σειράς έγινε ο Μπάτμαν ο αγαπημένος μου ήρωας. Αξία ανεκτίμητη!!!

Υ.Γ. Επίσης και η ταινία Μπάτμαν: Η Μάσκα Του Φαντάσματος είναι διαμαντάκι!

3. Ατρόμητοι (Cebollitas)

Ό-λε ό-λα ό-λε ό-λα ό-λεεεε ό-λαααα Ατρομητοί!!!!! Αχ, τι να πεις γι' αυτούς τους Ατρόμητους;;; παρέα με αυτά τα παιδιά μεγαλώσαμε κάθε μεσημέρι στην Ετ1. Σε κάθε αγώνα πανηγυρίζαμε στο πλάι τους και σιγοτραγουδούσαμε κάθε φορά που έβαζε τραγούδι!!! Παίζει οι Έλληνες να έχουν δεθεί με αυτή τη σειρά περισσότερο από κάθε άλλη χώρα (δεν είναι τυχαίο που στο youtube ό,τι έχει ανεβεί από Ατρόμητους είναι από Έλληνες... μην αναφέρω ότι πολλοί ξένοι έχουν κλέψει εικόνα από εμάς κι αυτό φαίνεται από το σηματάκι της "ετ1" :P ). Όλα τα τραγούδια της σειράς είναι μία ωραία ανάμνηση πλέον, όπως και η ίδια η σειρά!!! Κανείς δεν ξεχνάει τον Κύριο Λουτσέρο, τον Ταρούσα με τον χορό και τα αηδιαστικά τραγουδάκια του, τον Κάροτ με τα κρύα αστεία του, τον Χοντρό τον Μπόκα με το τυχερό του Σάντουιτς, τον Ύπο (Υπόλοιτο αν δε σε πειράζει!), τον Άξελ με τις βρωμοποδάρες του, τον Μπαμπά Πρόεδρο, όπως και από τους κακούς τον Αλφόνσο και τον Ρούντι Κακόνι (τον μινιατούρα!)... φυσικά δεν ξεχνάμε και τον τρομακτικό Τζόνυ Ίαινα!!! Αφήστε που στους Cebollitas είδα τον πιο λυπηρό θάνατο που έχω δει σε σειρά...!!! Anyway, κλείνω με την ατάκα που κλείνει και η σειρά "Να είσαι Ατρόμητος, σημαίνει να είσαι φίλος" (πω ρε φίλε που τα θυμάμαι όλα αυτά μετά από τόσα χρόνια;;;!!!). 

4. Carrusel

To Καρουζέλ το έδειχνε στην ετ1 πριν καν ξεκινήσουν οι Ατρόμητοι. Ήμουνα πιο μικρός και δεν το θυμάμαι τόσο έντονα όσο τους Ατρόμητους, αλλά δε μπορώ να ξεχάσω τον τρελοεπιστήμονα κάτω από το πηγάδι που ήθελε να βαλσαμώσει τα παιδιά (με είχε στοιχειώσει αυτή η σκηνή όταν ήμουνα μικρός... θέλω να την ξαναδώ :P). Από τις αγαπημένες τότε σειρές, με όλες τις γκάφες και τα προβλήματα των μικρών μας φίλων!!!

5. Οι 3 Σωματοφύλακες

Ακούστε και αυτό! Από τις αγαπημένες παιδικές αναμνήσεις! Από εδώ άρχισαν να μου αρέσουν οι 3 σωματοφύλακες και τους ακολουθώ πλέον σε όποια ταινία βγάζουν! Σίγουρα το καρτούν (ή μάλλον anime μιας και είναι Ιαπωνικής παραγωγής) δεν ήταν πιστό στα βιβλία του Αλέξανδρου Δουμά, αλλά σαν παιδιά αυτό που θέλαμε να μας προσφέρει μας το πρόσφερε και έτσι άφησε το στίγμα της! Ήμασταν παρέα με τον Νταρτανιάν, τον Άθο, τον χοντρό τον Πόρθο και τον Άραμη (που τελικά αποδείχθηκε γυναίκα) ... και φυσικά είχαμε τον αγαπημένο κακό, τον Άνθρωπο με τη Σιδερένια Μάσκα!!! Αξία ανεκτίμητη και αυτή η σειρά!!!

Υ.Γ. Ένα Μεγάλο Μπράβο στο παιδί που έκανε μετάφραση τους τίτλους αρχής!!!

6. ThunderCats

ΘΑΝΤΕΡ, ΘΑΝΤΕΡ, ΘΑΝΤΕΡΚΑΤΣ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!! Άλλο ένα καρτούν που μένει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη μας! Μάλιστα πρόσφατα έκανε και ένα remake το οποίο απέτυχε!!! Πάντως νομίζω μέχρι και σήμερα έχει αφήσει το στίγμα της αυτή η σειρά, μιας και η ατάκα του ακούγεται πολύ συχνά (συνήθως σε πρόστυχα ανέκδοτα :P) όπως την λέγαμε και εμείς μικροί στο σχολείο στο άνοιγμα της ομπρέλας :P. Ωραία Ανάμνηση, πάμε παρακάτω... 

7. Ρομπέν Των Δασών

Ένας ακόμα κλασσικός ήρωας συστήθηκε μέσα από την κρατική τηλεόραση! Ομοίως με τους 3 σωματοφύλακες, η σειρά δεν ήταν πιστή στις περιπέτειες του, αλλά γι' αυτό που ζητούσαμε ως παιδιά μας ικανοποίησε! Το συγκεκριμένο anime αν δεν κάνω λάθος παιζόταν σε όλα τα επαρχιακά κανάλια για πολλά χρόνια ακόμα και μετά το τέλος προβολής του στην κρατική τηλεόραση (άμα ξαναπαιχτεί πουθενά θα πέσει επανάληψη!!!)

8. Pokemon

Πω πω τι τρέλα υπήρχε πριν καμιά 15αριά χρόνια με τα Πόκεμον! Όλα τα παιδιά γι' αυτό μιλούσανε... Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν τόσο λάτρης του anime αλλά λάτρευα τα παιχνίδια για το GameBoy... ένας Θεός ξέρει πόσες ώρες από τη ζωή μου έφαγα να παίζω τα παιχνίδια, να τα τερματίζω και ξανά από την αρχή! Νομίζω ήταν η μεγαλύτερη αφοσίωση μου σε βιντεοπαιχνίδι, τέρμα εθιστικό!!! Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να βγαίνουν και σπάνε ρεκόρ πωλήσεων... Όσο για το anime έχει ξεπεράσει τα 800 επεισόδια και συνεχίζει ακάθεκτο!!!

9. Digimon

Τα Digimon, άλλη μία παιδική λατρεία! Πολλοί αρχικά πίστευαν ότι είναι ένα υποκατάστατο των πόκεμον, αλλά γρήγορα αποδείχθηκε ότι είχε τη δική του ταυτότητα και εστίαζε αρκετά και στο κομμάτι των χαρακτήρων πέρα των Digimon. Οι 2 πρώτες σεζόν ήταν οι καλύτερες, με την πρώτη να έχει παιχτεί στο Σταρ και την 2η στο Αλτερ, όπου αποτελούσε την συνέχεια της 1ης. Οι επόμενες που παίχτηκαν μπορούσαν να σταθούν αυτόνομες, με νέους χαρακτήρες (δεν ήταν και τίποτα συγκλονιστικό!).

Υ.Γ. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Our Own Digital World, ελληνικό blog αφιερωμένο στα Digimon!

10. Power Rangers

Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην έχει έστω ακουστά τους πολύχρωμους ήρωες που ακούνε στο όνομα Power Rangers. Οι ήρωες (που βγαίνουν σε πολλά χρώματα :P) μαζί με τα Γιγάντια Ρομπότ τους μας κρατούσαν συντροφιά τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Η ιδέα ήταν πάντα μία: Η κακιά Ρίτα και ο Ζεντ έστελναν ένα τέρας στη Γη και τότε εμφανίζονταν οι Power Rangers να το νικήσουν και να προστατεύσουν την ανθρωπότητα. Αφού είχαν το προβάδισμα, η Ρίτα έκανε το τέρας Γιγάντιο και τότε οι Power Rangers τα έβρισκαν σκούρα και τότε φώναζαν τα Ρομπότ τους, όπου στο τέλος πάντα ενώνονταν σχηματίζοντας τον Megazord και νικούσαν τα πάντα!!!! Ωραίο για την εποχή του και την ηλικία μας... πλέον θυμόμαστε μόνο τους τσακωμούς στο σχολείο για το ποιος θα κάνει τον κόκκινο / πράσινο / άσπρο Power Ranger (βέβαια τα κοριτσάκια ήταν σε πιο δύσκολη θέση γιατί όλες ήθελαν τη Ροζ... ρατσισμός βλέπετε!!!)

11. Chiquititas

Μετά τα Digimon και τους Power Rangers ας αναφέρω και την άλλη παιδική σειρά που ανά σεζόν άλλαζε χαρακτήρες / τοπίο / ιστορία!!! Μιλάμε φυσικά για τους Τσικιτίτας. Πρόλαβα να δω τις 2 πρώτες σεζόν (την πρώτη με το ορφανοτροφείο και τη 2η με τον αχυρώνα). Η ιστορία ήταν η γνωστή, με μερικά ορφανά παιδιά όπου μαζί ενωμένα σαν αδέρφια αντιμετώπιζαν ό,τι πρόβλημα προέκυπτε ή δημιουργούσαν με τις σκανδαλιές τους. Από παιδικές σειρές ξεχώριζα και θα θυμάμαι για πάντα τους Ατρόμητους, αλλά και το Τσικιτίτας μας έκανε τα μεσημέρια ενδιαφέροντα όταν γυρνούσαμε από το σχολείο, με τις παιδικές σκανδαλιές, το παρεΐστικο στυλ και την δραματική ατμόσφαιρα όπου χρειαζόταν προσθέτοντας το κλασσικό μεξικάνικο μυστήριο!

Υ.Γ. Τώρα που βλέπω το τραγούδι, αρχίζω και κοκκινίζω που καθόμουνα και το παρακολουθούσα μικρός :P. 

12. Φρουτοπία 


Άμα δε βάλουμε και μία ελληνική σειρά, δε λέει... Εξάλλου είναι πλέον κλασσική στην Ελλάδα, βγήκε και ξαναβγήκε και συνεχιζόταν να παίζει για πολύ καιρό τα τελευταία 20+ χρόνια (δεν ξέρω αν παίζει σε κάποιο κανάλι ακόμα)! Βασισμένη στα κόμικ του Ευγένιου Τριβιζά. Ωραίες ιστοριούλες με αρκετά μηνύματα. Αυτά!!! Και μην ξεχνάμε: είναι μία, μόνο μία, η αγαπημένη Φρουτοπία!!!

13. Αστυνόμος Σαΐνης


Υπάρχει κανείς που να μην ξέρει τον Επιθεωρητή Σαΐνη που προσπαθεί να λύσει διάφορες υποθέσεις με τα εκατοντάδες γκατζετάκια του;;; (ούτε ο Sport Billy να ήταν :P). Ποιος ξεχνάει τις ατάκες "εμπρός λοιπόν καλά μου πόδια / χέρια κτλ". Πανέξυπνος, αλλά αφελής ο Σαΐνης προσπαθεί να τα βγάλει πέρα από το διαβολικό του αντίπαλο με τη βοήθεια της ανηψιάς του και του πιστού τους σκύλου. Αλήθεια, αποκαλύφθηκε ποτέ η φάτσα του κακού;;; Πάντα βλέπαμε το χέρι του και αναρωτιόμασταν πως να είναι! Μιας και έχει εξελιχθεί η τεχνολογία και έχουμε πρόσβαση σε εκατομμύρια πληροφορίες ήρθε η ώρα μετά από τόσα χρόνια να μάθουμε την εμφάνιση του ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ GOOGLE...(απογοητεύτηκα τώρα :P ).


14. Τιμόν και Πούμπα 

Μετά την επιτυχία του Lion King, και της αγάπης του κοινού για το δίδυμο "Τιμόν και Πούμπα", η Disney έβγαλε σειρά αφιερωμένη σε αυτούς! Το έχει ξαναπροσπαθήσει και σε άλλες γνωστές ταινίες της όπως Αλαντίν, Ηρακλής κτλ, αν και προσωπικά μόνο το συγκεκριμένο έβλεπα ευχάριστα! Όλοι γνωρίζουν αυτό το δίδυμο (το χοντρό και τον λιγνό σε μορφή ζώων :P) .... τον πονηρό Τιμόν και τον καλοκάγαθο χοντρούλη Πούμπα που μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες!

15. Διάλειμμα (Recess)

Κάθε φορά που παίζει το ιντρο, σιγοτραγουδάω και εγώ μαζί! Αξέχαστη σειρά που ταυτιζόταν κάθε παιδί που πάει σχολείο με την κλασσική παρέα του Τι Τζέι με τον χοντρούλη Μάικι, το αγοροκόριτσο την Σπινέλι, τον γυαλάκια τον Γκας, το φυτό την Γκρέτσεν και τον αθληταρά τον Βινς! Γενικά είχε κάθε είδος μαθητή αυτό το σχολείο που ο καθένας τόνισε ένα χαρακτηριστικό (είχαμε και τον σπιούνο, τους ψευτόμαγκες, τον "αρχηγό" του σχολείου κτλ).

16. Pb and J Otter

Σκέψου, κάτσε σκέψου, λύση για να βρεις *του-του-ρου-του-του-του* ΤΟ ΒΡΗΚΑ!!! Είναι η σειρά που δεν έμαθα ποτέ τον τίτλο της... απλώς την έβλεπα χωρίς να ξέρω πως λέγεται... έπρεπε να πατήσω τους στίχους από τον "έξυπνο χορό" για να βρω το όνομα της (αφού εννοείται χόρεψα τον "έξυπνο χορό" για να βρω αυτή τη λύση να τρέξω τους στίχους στο google). Θυμάμαι πάντα καθόμουν να το δω γιατί μου άρεσε να βλέπω τι βλακείες - σενάρια επιστημονικής φαντασίας - σκεφτόντουσαν οι μικροί μας φίλοι για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους! Πλάκα είχε! 

17. Το εργαστήριο του Ντέξτερ

Δεν ήμουν μεγάλος φαν του συγκεκριμένου καρτούν, αλλά το αναφέρω γιατί είναι η ευκαιρία να πατήσω εδώ για να πω κάτι που με ενοχλούσε για χρόνια (μιας και είμαστε blog για Αμερικάνικες σειρές!). Ήταν η περίοδος που ξεκίνησα Dexter, και σε όποιον έλεγε ότι βλέπω Dexter πάντα μου απαντούσε "αυτό το καρτούν που δείχνει στο Σταρ" Γκρρρρρρρρ!!!! Βαρέθηκα να ακούω την ίδια απάντηση από όλους! Ήταν περίοδος που οι Έλληνες θεατές δεν ήταν τόσο μυημένοι στον κόσμο των Αμερικάνικων σειρών, αλλά τώρα πιστεύω ότι όταν ακούμε το όνομα "Dexter" μας έρχεται σε όλους στο μυαλό ο Κατά Συρροήν δολοφόνος!  Αν και τώρα που το σκέφτομαι... ο "μικρός" Ντέξτερ, θα μπορούσε άνετα να είναι μία καρικατούρα του Michael C. Hall :P. 

18. Flintstones 

Κορυφαία κλασσική σειρά, με την οικογένεια Φλιντστόουνς! Σε μία εποχή, όπου το κύριο υλικό που χρησιμοποιούν είναι η πέτρα, όπου για κατοικίδια έχουν τους δεινοσαύρους, όπου όποια εφεύρεση γίνεται βασίζεται σε φυσικά υλικά (όπου το "γκάζι" στο αυτοκίνητο είναι τα πόδια του οδηγού :P ). Από τις πιο παλιές και αστείες σειρές! 

19. Super Mario World

Δεν ήμουν τόσο μεγάλος φαν του παιδικού, αλλά το αναφέρω γιατί ο Super Mario ήταν από τους βασικούς χαρακτήρες που μου κράτησαν συντροφιά κατά τη παιδική μου ηλικία. Τον γνώρισα μέσω των παιχνιδιών και όταν πέτυχα τυχαία τη σειρά (γιατί τότε μόνο τυχαία πετύχαινες τις σειρές, μιας και δεν υπήρχε ιντερνετ να ενημερώνεσαι ή δεν ήσουνα σε ηλικία να γνωρίζεις πως να "ψαχτείς") ενθουσιάστηκα που ο αγαπημένος μου παιχνιδο-χαρακτήρας είχε δική του σειρά με δικές του περιπέτειες! Δε μου άρεσε τόσο πολύ, αλλά θυμάμαι ακόμα το επεισόδιο με το Luigi-Mama του Yoshi (έμαθα από που προέρχεται το αγαπημένο μου δεινοσαυράκι :P ). Τώρα θέλω να ξαναπαίξω παιχνίδια με τον Super Mario!!! 

20. Ο Ντρέικ και το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού

Εντάξει, ακούω το opening και μου φαίνεται πολύ παιδικό-σαχλό! Προφανώς μιλάμε για την πολύ γνωστή anime σειρά που γνωρίζουμε πλέον ως One Piece! Στην Ελλάδα παίχτηκε μέσω του Alter για κάποια χρόνια, αλλά την έκοψε το Ε.Σ.Ρ. λέγοντας ότι περιέχει πολλές σκηνές βίας και δεν είναι σωστό να βλέπουν τα παιδιά τέτοια πράγματα μπλα μπλα μπλα. Οι πιστοί οπαδοί του όμως το ακολουθησάμε όταν επιτέλους βάλαμε ιντερνετ και καλύψαμε το κενό. Αυτή τη στιγμή έχουν βγει 600+ επεισόδια και συνεχίζει ακάθεκτη να δίνει συγκινήσεις στο κοινό της χαρίζοντας μας επικά επεισόδια (κάποια στιγμή ίσως κάνω ξεχωριστό Review γι' αυτή τη σειρά!). Δεν είναι τυχαία το πιο δημοφιλές anime των τελευταίων χρόνων!!!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Άλλες σειρές που θυμάμαι και είναι άξιες αναφοράς είναι οι εξής: 21. Το Θαυμαστό Ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον 22. Kabamaru (μόνο οι Έλληνες παίζει να το θυμούνται αυτό παγκοσμίως!) 23. Sport Billy (αυτό έβλεπαν τα κοριτσάκια και από εκεί έμαθαν ότι ό,τι θες μπορείς να χωρέσεις σε μία τσάντα :P ) 24. To βιβλίο της ζούγκλας 25. Οι Περιπέτειες Του Πινόκιο (αν και το βαριόμουνα, μου άρεσαν πολύ οι τίτλοι αρχής!). 26. Μούμιν 27. Χελωνονιντζάκια 28. To Γατόσκυλο (όπως και το Basket Fever, και ο Σίλβαν, Σίλβαν το γενναίο σπαθί!). 29 Gargoyles 30. Spiderman 31. Disney Club (με Καρολίνα και Λυκούργο!) 32. Superman: The Animated Series 33. Οδύσσεια του διαστήματος 34. Babar 35. Χάιντι 36. Sailor Moon 37. X-Men  38. Scooby Doo 39. Οι περιπέτειες του Ζορό 40. Rocket Power 41.Μπομπ Σφουγγαράκης 42. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος

Σίγουρα ξέχασα πολλές να αναφέρω, αλλά πάνω κάτω αυτές ήταν οι σειρές που κυριαρχούσαν τις τηλεοράσεις μας στα τέλη του 20ου και αρχές 21ου αιώνα!!!

Σχετικά άρθρα:

Μπορείτε να κάνετε Like στη σελίδα μας στο Facebook όπου εν καιρούς ανεβάζουμε σχετικές φωτογραφίες να θυμόμαστε τα παλιά!

Εσείς με ποιες παιδικές σειρές μεγαλώσατε;;;

69 σχόλια:

  1. +Μαύρος Πειρατής (http://www.youtube.com/watch?v=IFN92z-BQlk) +Ανατριχίλες (http://www.youtube.com/watch?v=dhebKA7l4pU)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωωω ρε φίλε, ξέχασα να βάλω ανατριχίλες (ιεροσυλία!!!). Που να τα θυμηθώ όλα αυτά!!! Ωραίος και ο Μαύρος Πειρατής, δεν το έβλεπα αλλά θυμήθηκα το ιντρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εξαιρετικο αφιερωμα σταυρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ Αρίστο! Κάποια στιγμή θέλω να κάνω και ξεχωριστό για άνιμε, αλλά δεν έχω δει πολλά ρε γαμώτο :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΑΑΑΑ ρε αναμνησεις!!! φοβερο αφιερωμα σταυρο!!! εβλεπα το 80% απο αυτα τα παιδικα που εβαλες! θα προσθετα αλλες 2-3 σειρες!
    1) Ασημένια Γεράκια
    2) The Lone Ranger
    3) BraveStarr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πω ρε τι μου θυμισες...φοβερο αφιερωμα..θυμαμαι γυρω στα 6 μου ,στους ατρομητους για πολυ κλαμα με το θανατο του προπονητη :/ φοβερη σειρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KALA KANEIS PLAKA ETSI .TO ONE PIECE EPREPE NA EINAI PROTO(11111).TO 16 DEN UPARXEI POUTHENA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν τα έβαλα τόσο με σειρά προτίμησης... απλά επειδή το βλέπω ακόμα δεν το θεωρώ τόσο "παιδική σειρά", αλλά με την ευκαιρία ήθελα να το αναφέρω! Εννοείται πως αν κάνω αφιέρωμα με καλύτερα ανιμε θα μπει 1ο (και με διαφορά!!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα 3 που ανέφερες δεν τα πολυθυμάμαι, μόνο ονομαστικά (φαίνεται θα σταμάτησαν να προβάλλονται την εποχή που έμαθα να χρησιμοποιώ το τηλεκοντρόλ :P ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κι αυτό http://www.youtube.com/watch?v=Y9lyAarbm3k

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α ρε, πολύ ωραίο και αυτό!!! Μου φαίνεται θα κάνω update και θα προσθέσω όλα αυτά που προτείνεται και εσείς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kala exeis dikio.

    Kai auto eblepa ego

    http://www.youtube.com/watch?v=iyk6k5dm1D0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι πολύ ωραίο και αυτό!!! Δεν είδα ποτέ το τέλος του όμως... Ευκαιρία να το κατεβάσω τώρα που μου το θύμισες να δω πως τελειώνει :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γίνεται λίστα χωρίς να είναι ο Kabamaru στη κορυφή; Κάτι Sport Billy, Φιλέας Φογκ, Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ο άνθρωπος είναι κλάσεις καλύτερα από Dragonball. Αν και προσωπικά πιστεύω οτι το καλύτερο είναι μια παλιά σειρά που λεγόταν Κινέζικα Παραμύθια. Οι πιο μεγάλοι θα τη θυμούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το Dragonball ήταν η παιδική μου πώρωση γι' αυτό το έβαλα και πρώτο (αν και όπως είπα η αρίθμηση δεν έχει τόσο σημασία, μιας και αναφέρω και σειρές που δεν τις παρακολουθούσα συστηματικά!). . . . Από Κινέζικα Παραμύθια είδα λίγο όταν έβαλα ιντερνετ, πιο πριν δεν το θυμόμουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του το Metabots. Εξαιρετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολλές όμορφες αναμνήσεις. Pokemon, Digimon, Thundercats, Recess, τους φοβερούς Ατρόμητους(παρόλο που ποτέ δεν μου άρεσε το ποδόσφαιρο, το λάτρευα), Chiqutitas, Batman, Sailor Moon, Scooby Doo, Μπομπ Σφουγγαράκης, Χάιντι, Γατόσκηλο...
    Τόσο ωραία όλα τους! Ξυπνάγαμε κάθε φορά από τις 6 το πρωί για να μην τα χάσουμε...
    Από τα πολύ αγαπημένα μου παρόλο που δεν ήταν πολύ γνωστό ήταν το Monster Rancher! Το λάτρευα θυμάμαι!!! http://www.youtube.com/watch?v=msO7w0NRmpY


    Υ.Γ. Σταύρο αν κάνεις αφιέρωμα και σε άνιμε δες(αν δεν έχεις δει)το Steins;Gate. Πολύ Fringοκατάσταση θυμίζει. Θα το λατρέψεις! ;D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε παιδιά μιας και σας βρήκα πολλούς της γενιάς μου και πίσω φυσικά, και με μπόλικες αναμνήσεις σαν και μένα θέλω απεγνωσμένα βοήθεια!
    Το έχω βάλει σε όλα τα blog για παιδικές σειρές σαν ερώτηση αλλά σε όλα εκείνα ήταν παιδιά 7+ χρόνια μικρότερα από μένα και μάλλον δεν το πρόλαβαν...
    Λοιπόν:
    Ήταν ένα παιδικό κυρίως στην Τν100 το θυμάμαι (για τους Θεσσαλονικείς) όπου ήταν μια πριγκίπισσα που έκοψε τα μαλλιά της αγορέ καπελάκι (μαύρο μαλλί) και είχε ένα υπερμεγέθη άσπρο άλογο και φορούσε κάτι στενά μαύρα ρούχα και είχε ένα σπαθί τύπου σωματοφυλάκων!
    Κυκλοφορούσε παντού μαζί της ένα μικρό ξανθό αγοράκι ντυμένο σαν ένας μικρός ρομπέν με ένα κίτρινο φτερό πάνω στο καπέλο του! Και πολεμούσαν έναν κακό με επική φαλάκρα και γύρω γύρω μαλλί με τεράστια μύτη! (ήταν πολύ ψυχεδελικό καρτούν σαν να είναι πόλεμος στους εφιάλτες με τα χρώματα και τη δυσαναλογία στα σώματα και τα πρόσωπα)

    Όποιος έχει ιδέα PLEASE ΗΕLP!!! Καμιά ιδέα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και ιδού...η βοήθεια ήρθε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=bb_8PJ4Wqjo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ωραίες ξέγνοιαστες εποχές που δυστυχώς έχουν περάσει ανεπιστρεπτί... Από την 20άδα έβλεπα Carrusel, Φρουτοπία και πιο φανατικά Αστυνόμο Σαΐνη, Flintstones και ThunderCats (είχα κουκλάκι Lion-O, αλλά και το σπαθί του που έπαιρνε μπαταρίες και φώτιζε το σήμα:p)! Απλά δεν υπάρχουν τέτοια κινούμενα σχέδια στις μέρες μας. Όσο για το ποιες άλλες παιδικές σειρές έχω δει... δεν χρειάζεται να βάλω το λινκ με τις 140, το έβαλες στο ποστ και σ'ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λοιπόν, καταρχάς να πω ένα μπράβο για το θέμα.. Πολύ ωραία ιδέα και πολύ ωραία εκτέλεση!!! ;) ...Απο αυτά τα παιδικά, δεν ξέρω καθόλου το Νιλς Χόλγκερσον, το γατόσκυλο, τα Gargoyles, την Οδύσσεια του διαστήματος, το Rocket Power και δεν έβλεπα τα Dragonball, Digimon, Power Rangers, Φρουτοπία και το τελευταίο (της 20άδας).. Δεν μου άρεζαν τα άνιμε πολύ, εκτός από Πόκεμον.. Και από όλα αυτά, μεγάλες λατρείες ήταν από το 3ο μέχρι το 8ο, το 13ο, το 18ο, το 23ο, το 24ο, το 27ο, το 34ο, το 37ο, το 38ο και το 42ο. Ειδική μνεία για Μούμιν που αγαπώ πολύ και για το Disney Club που ξυπνούσα νωρίς νωρίς για να το δω!! (μόνο γι'αυτό ξυπνούσα!)

    + πρέπει να μπουν: Του κουτιού τα παραμύθια, τέλειο!!, τα αρκουδάκια της αγάπης, lucky look, bolek και lolek, ροζ πάνθηρας, Ντένις ο τρομερός..

    http://www.youtube.com/watch?v=EU7hS6qQIEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εψαχνα να βρω και αυτο αλλα δεν θυμομουν το ονομα.Εγω το εβλεπα και αυτο που και που στο 06 θυμαμαι.

    http://www.youtube.com/watch?v=KMKEACmI5-k

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επισης αγαπημενο,πολυ γελιο αλλα οσοι ειχαν νοβα τοτε.

    http://www.youtube.com/watch?v=t79HPbef7pk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όντως δεν είναι τόσο γνωστό το Monster Rancher! ... Εννοείται ότι θα δω το Steins; Gate (μου το έχεις ξαναπροτείνει!). Δεν έχω δει και πολλά άνιμε, οπότε θα αργήσει λίγο το αφιέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σου φέραμε γούρι, τελικά το βρήκες μόνος σου :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ωραίες εποχές, όντως! Ακόμα και αν υπάρχουν τέτοια κινούμενα σχέδια, δεν μπαίνουμε στον κόπο να τα ψάξουμε... είναι άλλο στυλ βέβαια, άλλα σχέδια που δεν τα έχουμε συνηθίσει!
    Ευχαριστώ κι εγώ για τα τουίτερνιουζ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Α ρε συ έβλεπες και Μούμιν;;; λίγοι το θυμούνται...!!! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :) ... θα κάνω και τις προσθήκες (μα καλά ξέχασα και τον Λούκυ Λουκ;;; θα φτάσω τις 108 τώρα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πες το ψέματα....επιτέλους πραγματικά!! :Ρ
    Πάντως όλα όσα αναφέρονται εδώ μέσα ήταν αγαπημένα...δεν βρήκα κάποιο να λείπει από όλες τις προσθήκες με τα σχόλια και μη!!
    Εύγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευχαριστώ :) ... Ωραίο και αυτό που ανέφερες, το είχα στην άκρη του μυαλού μου και αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λοιπόν με ήρθε και άλλο τώρα μόλις....
    Ήταν στο παλιό ALTER...αμέσως μετά το Super Mario (το παιδικό φυσικά) και το έβλεπα πριν πάω αγγλικά...δημοτικό τώρα...
    Και ήταν με κάτι παιδιά 5 αν θυμάμαι καλά που ήταν σε ένα κρουαζιερόπλοιο και πέσαν σε καταιγίδα και τους έβγαλε σε ένα νησί που είχε δεινόσαυρους...σε λέει τίποτα? :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μάλλον λες το Jura Tripper, για τσέκαρε :)
    http://www.dailymotion.com/video/xspjxs_jura-tripper-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%BF-1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1_shortfilms

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εντάξει δεν αντέχω άλλες συγκινήσεις σήμερα....ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΛΕΩ..!!!
    Πιστεύω τον πιο ικανοποιητικό ύπνο θα κάνω σήμερα..ευχαριστώ φίλε μου σοβαρά...θεός!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δεν πειράζει αν αργήσει το αφιέρωμα... Το θέμα είναι να δεις Steins;Gate! ;D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. καιρος να μεγαλωσεις τη λιστα τοτε(ξεκινωντας απο code geass :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτό σου είπα θα του δώσω μία ευκαιρία, αν και δε με ψήνει ιδιαίτερα, αλλά που ξέρεις... τα γούστα αλλάζουν (πριν 3 χρόνια νομίζω μου το είχες προτείνει και πήγα να το ξεκινήσω... πως πέρασε ο καιρός...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ντροπη σ σταυρο.γιαμας τα λιγο μεγαλυτερα παιδακια τιποτα?????που ειναι ο αγαπημενος μας sport billy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!αχ καψουρα μιλαμε.και η οδυσσεια του διαστηματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αν είναι άλλο στυλ, τότε δεν είναι σαν τα κινούμενα σχέδια που βλέπαμε όταν ήμασταν παιδιά... Τώρα βλέπω Simpsons (έβλεπα και μικρός στο MEGA), South Park, Family Guy, Venture Bros (διάβασα θα επιστρέψει προς το τέλος του 2014 ή αρχές του 2015) και μου αρέσουν πάρα πολύ, αλλά δεν είναι τόσο για μικρά παιδιά... Από παιδικά-παιδικά (όπως λέμε καρέτα-καρέτα) δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι πραγματικά γαμάτο στις μέρες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το αν είναι πραγματικά γαμάτο μάλλον τα παιδιά θα μπορούν να το κρίνουν (αν και δε θα χουν τα δικά μας γαμάτα καρτούν για να συγκρίνουν :P ). Πάντως και εγώ το Batman: The animated Adventures το βλέπω ακόμα και τώρα (έχω τις 2 πρώτες σεζόν σε DVD, και βάζω κανα επεισόδιο που και που!).
    Από αυτά που ανέφερες έβλεπα παλιά family guy (αλλά κάπου το άφησα!). South Park θέλω να δω τα γαμάτα επεισόδια που προτείνεις (για αρχή) και Simpsons βαριέμαι :P. . . To Venture Bros το είχα ανακαλύψει από το cinetv-world και θέλω κάποια στιγμή να το αρχίσω (είναι και περιπέτεια απ' ότι έχω καταλάβει, οπότε θα μου αρέσει πιο πολύ πιστεύω!). Ελληνικοί υπότιτλοι δε νομίζω να υπάρχουν, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο Sport Billy είναι στη συμβολική 23η θέση... και η Οδύσσεια του Διαστήματος στην 33η... επειδή ήταν και πιο παλιά δεν τους έκανα παραγραφούλα γιατί δεν είχα τόσα πολλά να αναφέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Οπότε δεν θα μπορούν να κρίνουν σωστά...

    Δεν υπάρχει πιο γαμάτη κάφρικη σειρά απ΄το South Park.

    Αίσχος που βαριέσαι να δεις Simpsons (δεν ψηφίζεται τυχαία πάντα στην κορυφή των πιο αγαπημένων κινουμένων σχεδίων στην ιστορία της τηλεόρασης)...!!! :P


    Εγώ το είχα ακουστά από πριν, αλλά με το καταπληκτικό CineTV-world, το έμαθα καλύτερα... :P :P :P Ναι, είναι και περιπέτεια... και ναι, δυστυχώς δεν υπάρχουν σαμπς (αν και δεν είμαι 100% σίγουρος για τις πρώτες σεζόν, αλλά μάλλον χωρίς πρέπει να τις είδα όλες)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ε όχι...


    Δε διαφωνώ...


    Το ξέρω, αλλά τόσες σεζόν δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω να τις δω (και ιδίως από την αρχή... ίσως το πιάσω από κάπου ενδιάμεσα)


    Δεν ταιριάζει πολύ να το λες τώρα το "το καταπληκτικό CineTV-world" ... πρέπει να γυρίσεις το όνομα σου σε Bauer24 πάλι, να ψαρώσει κανείς :P .... (φτου γαμώτο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Νομίζω οι καλύτερες σεζόν της σειράς ήταν από 2/3η-19η (κάποιοι μπορεί να πουν μέχρι 15/16 - εμένα πάντως ακόμα μου αρέσει πολύ)... Πάντως αναμφισβήτητα οι πρώτες 10-15 είναι κλασικές και περιέχουν τα περισσότερα γαμάτα επεισόδια της σειράς, οπότε αν είναι να δεις, μη το ξεκινήσεις από ενδιάμεσα! Από 2η, άντε 3η σεζόν στην χειρότερη περίπτωση...


    Σωστό! Στο fb πιάνει γμτ... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Οπότε καλύτερα να μην το ξεκινήσω καν (μου φαίνεται αδιανόητο να δω τόσα πολλά επεισόδια). :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Για καλοκαίρι πάντως θα'ναι ότι πρέπει... Και σκέψου πως μιλάμε για 20λέπτα που φεύγουν νεράκι (αν π.χ. κάτσεις 4 ώρες, βλέπεις 12 επεισόδια/μισή σεζόν:p)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ναι σωστό αυτό... αλλά πλέον με το ζόρι βλέπω 2ο επεισόδιο (40λεπτο) μέσα στην μέρα... 4 ώρες μου φαίνονται πολλές! Πάντως άμα καμιά φορά έχω όρεξη για κωμωδία - καρτούν θα είναι από τις πρώτες μου επιλογές (απλά πλέον με τόσες σειρές δεν ξεκινάω πλέον σειρά για να ξεκινήσω... πρέπει να έχω πραγματική όρεξη για το κάθε είδος συγκεκριμένα... καταλαβαίνεις πιστεύω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μωρέ καταλαβαίνω... και γω από κανονικές σειρές πάνω από 2-3 επεισόδια τη μέρα δεν βλέπω, αλλά είναι αλλιώς τα animation (προσωπικά πάντα έχω όρεξη για καλό animation)... πιο ανάλαφρα, πιο διασκεδαστικά... και οι Simpsons είναι απλά κορυφή! Τέσπα... άμα έχεις όρεξη το καλοκαίρι, δες... Δεν θα το μετανιώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. http://www.youtube.com/watch?v=boUO5peNm98



    έλα με σεβασμό στη βοήθεια της ανάρτησης σου για να βρω το ξεχασμένο μου παιδικό ένα ακόμα που θυμήθηκα πρόσφατα!!!
    :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πω πω ρε συ ούτε που το ξέρω αυτό, που το ξέθαψες;;; μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Έλααα...είναι από τα πολύ παλιά..τα πρώτα που έβλεπα...στο 4 το είχε και μετά ΕΤ1 αν θυμάμαι καλά!!! :D
    Οι φωνές είναι οι πιο κλασικές...όπως σε Τεν Τεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δε θα το είχα προλάβει μάλλον :P ... Να φανταστείς τον Τεν Τεν τον θυμάμαι περισσότερο από κάτι DVD που είχα από εφημερίδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Χαχα δεν πειράζει θυμάσαι όλα τα παραπάνω!!! Και dvd ε?! εγώ σε κασέτες τον έχω..χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Εγώ από κασέτες είχα μόνο παιδικές ταινίες... και φυσικά υπήρχαν και κασέτες που είχαν γραμμένο όλο το παιδικό πρόγραμμα της τηλεόρασης αν δεν προλάβαινα χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΒΛΕΠΑ ΜΠΑΜΠΑΡ ΖΟΡΟ ΣΠΑΙΝΤΕΡΜΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙς 20 ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ 15 ΔΕΔΟΜΟΕΝΟΥ ΟΤΙ ΓΕΝΗΘΗΚΑ ΤΟ 1993 ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΩ ΠΑΙΔΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΕΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Με Καρουζελ, με Τσικιτιτας, με Ατρομητους(Απο τους ατρομητους μαλιστα δεν εχανα επεισοδιο και εχω ολα τα επισοδια-δε μου λειπει κανενα- σε dvd's)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Νομίζω δεν είχαν βγει όλα σε DVD, κάπου το σταμάτησαν (γιατί τα έπαιρνα κι εγώ από την εφημερίδα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Λίγο πολύ όλοι ρίχνουμε κλεφτές ματιές, ακόμα κι αν δεν βλέπουμε φανατικά. Είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Έχει κανείς επεισόδια διαλείμματος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Πωωωω...Τι μου θύμησες τώρα!!Τα καημένα τα νιάτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. δεν θα μπορουσες να με συγκινισεις περισσοτερο.. ακομα μπαινω κια βλεπω ατρομητους στο youtube και chicititas .. ποσα μαθηματα αγγλικων εχανα για να δω αυτες τις σειρες... λατρεψα αυτο το αρθο σ.. πραγματικα.. ΕΥΓΕ φιλε μου TV ISLAND

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πολύ ωραία που υπάρχει αυτό εδώ το ιστολόγιο,σκέφτομαι
    το Video Warrior Laserion,τ'οποίο πολύ λίγο
    ξέρουμε,και ωρισμένα κενά που έχω.Όσο και να 'ψαξα τα άρθρα Βίκιπαίδεια δεν βοηθάνε,έχουν ανεπαρκή στοιχεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Όλα τα άρθρα Wikipedia για το ” Video Warrior Laserion”
    είναι ανεπαρκή,δεν υπάρχει μια σύνοψη των επεισοδίων και ούτε ένα στοιχείο για
    τον φιλικό,πρασινόδερμο εξωγήινο Erefan(μας τον εισήγαγαν στο επεισόδιο 6,”Foe? Friend? UFO!”),που έγινε φίλος με τους Takashi,Olivia,Sarah,Charles,Monroe και καθηγητή Blueheim.Και να αναφέρουμε την φοβερή αυτοκρατορία Jack και τον παράξενο
    αξιωματικό Gabral,του οποίου οι φιλοδοξίες τον οδήγησαν σ’ένα μακιαβελικό μονοπάτι,μα στο τέλος ούτε τον βοήθησαν,ούτε τον έκαναν να κατανοήσει τα δικά του και τα σφάλματα της αυτοκρατορίας(βλέπε επεισόδιο 45,”Final Countdown”).Βλέπετε η αυτοκρατορία όχι μόνο έχασε τόσα πλεονεκτήματα,αλλά και καταστράφηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Χαχαχα το ίδιο ακριβώς πάθαινα κι εγώ τα μεσημέρια με τα μαθήματα των Αγγλικών... είχα καθυστερήσει μέχρι και 20λεπτο να πάω και χτυπούσαν τα τηλέφωνα στο σπίτι :P. Απίστευτες σειρές και πόσο νοσταλγικά φαίνονται τώρα!

    Υ.Γ. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια (έστω και με λίιιγη καθυστέρηση)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Πράγματι,ήσαν ωραίες ξέγνοιαστες εποχές.Και ωραία προγράμματα υπήρχαν,καιδραχμή είχαμε-δεν είχαμε τέτοια βάσανα και μνημόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. χαχαχα η αληθεια πρεπει να λεγεται :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Δηλαδή πως ακριβώς ήταν ο Erefan;Η σωματική του διάπλαση ίδια με ενός δυνατού,γήινου άνδρα στα 30,πράσινο δέρμα ,πεταχτά,αυτιά,γκρί τρίχες,γαλανά μάτια,καμπουριαστή μύτη.Ικανότητες:Οι μυικές ίδιες με ενός καλογυμνασμένου αθλητή.Διανοητικές Ικανότητες και δεξιότητες:Φωτογραφική μνήμη,εξαιρετικός πιλότος τόσο σε τζέτ όσο και σε mecha,δεινός στα ηλεκτρονικά και τα computers.Συναισθηματικός,τον διακρίνουν ειλικρίνεια,ευθυκρισία,δεν έχει κόμπλεξ ανωτερότητος.Αυτά δε τα τελευταία τον κατέστησαν αγαπητό στους φίλους του. Τώρα κοντά έμαθα ότι βγήκε(αρχές του 2012)το βιβλίο «Video Warrior Laserion» της Betascript publishing,με άρθρα για το άνιμε αυτό,από τους Lambert M. Surhone, Mariam T Tennoe,Susan F.Henssonow(Ed.).Δεν ξέρω ποιός θα μπορούσε να το φέρει στην χώρα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Τι καταπληκτική σειρά οι Gargoyles,με σύνθετους χαρακτήρες,με γερή πλοκή και υπόβαθρο,μυστήριο.Έξυπνα γραμμένη.Και με τον παράξενο Xanatos,τον πολυεθνικάρχη που έβγαλε απ'τον ύπνο αιώνων τα Gargoyles του κάστρου Weavern.Με αυτόν δεν θα γίνονταν τίποτα αν δεν ήταν ο συνωμοτικός άνθρωπος,με κίνητρα...και επίσης μέλος της κρυφής εταιρείας Ιλλουμινάτι.;Oλα αυτά μαζί ο Xanatos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. 3exasate ta teletabies ( h kapws ETSI) h agaphmenh m ekpomph.. thumamai tote phgaina nhpio kai epaize Kai evaza 3upnhthri mono kai mono gia n to DW opws kai thn sailor moon..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Σήμερα γιατί δεν προβάλλουν οι τηλεοράσεις μας καλά κινούμενα σχέδια;Ούτε κάν επαναλήψεις των ωραίων που θυμόμαστε;

    Έγραψα σε κάποιους:

    Τα καλά παιδικά προγράμματα,νοσταλγία.
    Αγαπητό μου pentapostagma,σ'ευχαριστούμε για την σωστή,καλή ενημέρωση που μας δίνεις.
    Θα μπορούσες να μου λύσεις την απορία διατί δεν υπάρχει στα μεγάλα
    ελληνικά κανάλια παιδικό πρόγραμμα;Γιατί Αντ1,Μέγα υποκρίνονται ότι
    ουδέποτε είχαν φέρει αξιόλογα παιδικά προγράμματα;Γιατί πρέπει να είναι
    μια οδύσσεια να βρής καλό κινούμενο σχέδιο,μα ιαπωνικό,μα αμερικανικό;
    Θυμάμαι δε το Τηλέτωρα είχε κάθε ημέρα πολύ αξιόλογα κιν,σχέδια,όπως που
    είχαν βάλει το άνιμε "Ναγιούτα:Το κορίτσι με το φωτοστέφανο".Όμως σήμερα...μηδέν.
    Τι εντολές,διατί και απο ποιούς έχουν δοθεί;
    Μήπως έχει να κάνει και με τους περιορισμούς που μας βάζει το Ευρώ;...Να το ψάξουμε;

    Η απάντηση
    που έλαβα από το Pentapostagma :

    Αγαπητέ αδελφέ μας,
    Η απάντηση είναι προφανής και είναι αυτή που και εσύ ανέφερες στην ερώτηση σου. Τα μεγάλα ΜΜΕ κατευθύνονται από μεγάλα συμφέροντα τα οποία κυβερνούν και όλο τον κόσμο σε όλα τα ΜΜΕ της γης. Πως άλλωστε να πουν ΟΧΙ όταν τα χρήματα που χρωστάνε σε τραπεζίτες είναι τόσο υπέρογκα και τα καθιστούν αδύνατον να αποπληρωθούν ποτέ
    όσα κέρδη και αν έχουν; Σου θυμίζω τη μεγάλη σιωπή στην αρχή του μνημονίου,
    μόνο τα blogs κάνανε τον αντιμνημονιακό αγώνα. Αποτέλεσμα αυτού; Η απαλλαγή
    όλων των ΜΜΕ και μεγαλοδημοσιογράφων από τους φόρους και τις μειώσεις.
    Εσύ αδελφέ μας μην αφήνεις τα παιδιά σου να βλέπουν το πρόγραμμα της τηλεοράσεις και να τους επιτρέπεις ότι έχεις πρώτα ελέγξει εσύ από νωρίτερα.
    Ο Θεός μαζί
    σου, να ευλογεί και να αγιάζει όλη την οικογένειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή