Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Οι 10 Καλύτερες Σειρές του 2013


Αφού αναφέραμε τα 10 Καλύτερα Επεισόδια της χρονιάς, ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε το 2013 ολοκληρώνοντας τον απολογισμό μας, αναφέροντας τις 10 καλύτερες σειρές της χρονιάς! Προφανώς όταν λέω "καλύτερες" εννοώ "αγαπημένες". Δε θα βάλω στη λίστα τις σειρές που πιστεύω ότι αντικειμενικά είναι οι καλύτερες από αυτές που είδα, αλλά αυτές που απόλαυσα περισσότερο και ανυπομονούσα για το νέο επεισόδιο! Είχα κάνει ένα αφιέρωμα στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν, αλλά επειδή είδα αρκετές σειρές από τότε, βρήκα την αφορμή με το τέλος του έτους να κάνω έναν απολογισμό για να τις αναφέρω... Πάμε λοιπόν...

10. Sons of Anarchy 

Μέσα στο 2013 παρακολουθήσαμε την 6η σεζόν του Sons of Anarchy! Στα κλασσικά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει. Είδαμε θανάτους βασικών χαρακτήρων, δράση, αρρωστημένες καταστάσεις, μα πάνω απ' όλα ωραία μουσική σε 13 επεισόδια που άγγιζαν τη μία ώρα (οκ, κάποια επεισόδια ίσως δεν έπρεπε να είναι τόοοσο μεγάλα, αλλά δε με ενόχλησε στο σύνολο!). Όπως έχω ξανααναφέρει, με ενοχλεί λίγο το family drama, κατά τ' άλλα μια χαρά! Περιμένουμε πως και πως του χρόνου την 7η και τελευταία σεζόν της σειράς!!!

9. Bates Motel

Από τις αγαπημένες μου νέες σειρές! Καλογυρισμένη και με ωραίες ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό δίδυμο και τον Carlton Cuse να χώνεται στο σενάριο βάζοντας τις δικές του πινελιές. Ατμόσφαιρα μυστηρίου, παράνοια, δολοφονίες, τι άλλο θες για να την ξεκινήσεις;; Τα είπαμε λίγο πιο αναλυτικά και >>εδώ<<

8. Spartacus: War of The Damned

Το τελευταίο κεφάλαιο του Σπάρτακου έκλεισε με μπόλικο αίμα. Κανονική σφαγή που λέμε. Άλλωστε δε θα μπορούσε να τελειώσει διαφορετικά αυτή η σειρά. Το φινάλε από την άλλη ήταν συγκλονιστικά γαμάτο με τα καλύτερα ending credits σε σειρά. Ας δούμε τώρα ένα βιντεάκι προς τιμήν αυτής της απίστευτης σειράς.

7. Once Upon a Time

Τον τελευταίο καιρό δε με τρελαίνουν οι σειρές φαντασίας (επιστημονικής ή μη) και μόλις παρατηρώ ότι το Once Upon a Time είναι η μόνη σειρά φαντασίας που έχω στη λίστα μου! Ας βάλουμε λίγο μαγεία στο τηλεοπτικό μας πρόγραμμα... λίγο παραμυθάκι να ξεφύγει το μυαλό από τα κλασσικά σκοτεινά δράματα!

6. Rectify 

Μόλις 6 επεισόδια είχε η πρώτη σεζόν που παίχτηκε μέσα στο 2013 και δε μπορούσα να αφήσω αυτή τη σειρά εκτός λίστας! Ίσως η πιο ανθρώπινη / πραγματική σειρά (με πολλές έννοιες!). Το ότι ο Ντάνιελ, μετά από 19 χρόνια αποχής από την κοινωνία, πλέον βρίσκει ευχαρίστηση μέσα από τα πιο απλά πράγματα, σε κάνει να δεις τη ζωή με άλλο μάτι! Ελπίζω η 2η σεζόν να κυμανθεί στο ίδιο επίπεδο και να κρατήσει το διαφορετικό χαρακτήρα της η σειρά! 

5. Dexter

Όσο κι αν υποστηρίζω το Φινάλε, η αλήθεια είναι ότι μας τα χάλασε φέτος ο Dexter! Όπως έχω ξαναπεί, η 8η σεζόν δεν ήταν όσο δυνατή πρέπει να είναι μία τελευταία σεζόν!!! Ωστόσο στο σημείο που φτάσαμε, μας έδωσαν το καλύτερο δυνατό φινάλε... Α ρε Showtime, τα έκανες φέτος μαντάρα... (πέρυσι αγαπημένη μου σειρά ήταν το Dexter και στην 3η θέση το Homeland, και φέτος 5η το Dexter και καθόλου Homeland). Ωστόσο επειδή είναι πολύ αγαπημένη μου σειρά, εκτίμησα κάποια επεισόδια και αρκετές σκηνές (ειδικά στο φινάλε!). 

4. Arrow 

Επειδή δεν σνομπάρουμε εδώ τίποτα (ούτε το CW) βάζουμε λίγο απ' όλα!!! Σαν comic-book boy που ήμουνα, δεν γίνεται να μην μου άρεσε αυτή η σειρά... Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι τα Χριστούγεννα την παράτησα, αλλά έκανα ένα catch-up το καλοκαίρι και μου άρεσε πολύ η εξέλιξη της! Σίγουρα η 2η σεζόν μου αρέσει ακόμα περισσότερο!!! Ανεβαίνουν οι απαιτήσεις...

3. House of Cards

Μετά το κενό που άφησε πίσω του το Breaking Bad, νομίζω το House of Cards είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει στην κάλυψη του! Όπως είπαμε και στο Review, ακραίοι χαρακτήρες, ωραίες ερμηνείες, τέλεια σκηνοθεσία, δολοπλοκίες, σασπένς, πανέξυπνοι διάλογοι και φλογερές ατάκες... τι άλλο θέλει κανείς;;

2. Person of Interest

Είναι η αγαπημένη μου σειρά σε εξέλιξη και μέσα στο top 5 των αγαπημένων μου σειρών EVER. Όπως είναι λογικό, πάντα θα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις σε όλες τις λίστες που θα κάνω (οι αδυναμίες εξάλλου δεν κρύβονται!). Αλλά αυτή τη φορά δεν είναι απλά υποκειμενικό το θέμα, αλλά η σειρά ξεπέρασε τον εαυτό της και συνεχίζει να βαδίζει σε πολύ υψηλού επιπέδου μονοπάτια με ωραίες και ενδιαφέρουσες πλοκές στο προσκήνιο!!!

1. Breaking Bad

Τι να πρωτοπείς γι' αυτή τη σειρά... Μπορεί το πρώτο μέρος της 5ης σεζόν, να με απογοήτευσε, αλλά φέτος η σειρά μας χάρισε 8 επικά τελευταία επεισόδια!!! Κάθε επεισόδιο φωτιά, επιπέδου season finale και παραπάνω, ώσπου φτάσαμε στο τελειότερο επεισόδιο των τελευταίων χρόνων Ozymandias, και ύστερα έκλεισε η σειρά με τον καλύτερο τρόπο!!! Αντίο σε μία από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων χρόνων... αλλά έτσι έχουν τα πράγματα... All Bad Things must come to an end... αλλά όταν τα βρίσκεις σκούρα, Better Call Saul!!!
____________________________________________________

Συνολικά, μέσα στη χρονιά είδαμε πολύ αξιόλογες σειρές που αξίζουν αναφορά! Αποχαιρετάμε περήφανα αυτό το έτος και ελπίζουμε σε ένα πολύ πολύ καλύτερο!!!

Υ.Γ. Εσείς ποιες σειρές ξεχωρίσατε μέσα στο 2013;;;

20 σχόλια:

  1. 1.Person of Interest
    2.Arrow
    3.Revence
    4.continuum
    5.The Tomorrow People
    6.white collar
    7.Dexter
    8.The Blacklist
    9.ELEMENTARY
    10.GRIMM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλά ρε έβαλες το Once Μέσα;;; Ντροπή σου χαχαχαχα..

    Καλή χρονιά σε όλους!
    Πιστεύω το '13 ήταν αρκετά δυνατή χρονιά με φοβερές σειρές κ δυνατές σεζόν. Τo Supernatural έκανε δυναμικό comeback, κ το POI εκτοξεύτηκε κυριολεκτικά όντας για μένα η καλύτερη σειρά της χρονιάς.
    Επίσης, Orphan Black. Το ξεχώρισα για τα καλά και αναμένουμε με ανυπομονησία την 2η σεζόν.
    Το GoT στα ίδια επίπεδα νομίζω με τις 1 και 2 χωρίς να με εντυπωσιάζει παρ'όλο το 3x09.
    Teen Wolf, επίσης φοβερή σειρά! Καμία σχέση το όνομά της με το τι δείχνει! Αξίζει να την δείτε κ ειδικά η 3η σεζόν είναι όλα τα λεφτά.
    DW. Μέτρια κάποια επεισόδια της 7ης αλλά εκπληκτικά-μοναδικά κάποια άλλα. Ειδικα τα 3 τελευταία ήταν από άλλο πλανήτη!
    Είδα Χάνιμπαλ τα 2 πρώτα επεισόδια. Αρκετά σκοτεινη σειρά, ίσως την συνεχίσω κάποια στιγμή.
    Κατέβασα αυτές τις μέρες Atlantis, θέλω να το δοκιμάσω!
    TWD. Φοβερά επεισόδια, με κάποιο ρόλο όμως "μένουμε πίσω". Πιστεύω εκπληκτικό mid season finale.
    Sherlock Mini Episode. Εκπληκτικό που πραγματικά σε πορώνει για την σημερινή συνέχεια!
    Το Fringe ήταν η απογοήτευση της χρονιάς δυστυχώς για μένα, χωρίς ικανοποιητικό φινάλε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Fringe ήταν η απογοήτευση της χρονιάς δυστυχώς για μένα, χωρίς ικανοποιητικό φινάλε.pesta xrysostome.olos o 5os kyklos htan gia ta skoupidia(mexri ton 4o kyklo htan kataplhktikh seira)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. American Horror Story, Person of Interest, White Collar, Fringe, Community. Αν και ο τελευταίος κύκλος του Fringe δεν ήταν τόσο γαμάτος όσο οι προηγούμενοι, όπως είπαν και τα παιδιά. Και ο περσινός κύκλος Community λίγο μέτριος σε σχέση με 1,2,3. Ίσως έπαιξε ρόλο και το σκηνικό με το Dan Harmon. Ελπίζουμε αύριο να μας εκπλήξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή Χρονιά :)

    Φυσικά και θα έβαζα το Once μέσα! Αν και πιστεύω ότι δεν είχε κάποιο πραγματικά γαμάτο επεισόδιο (http://tv-island.blogspot.gr/2013/12/10-2013.html) σαν σύνολο την βλέπω πολύ ευχάριστα τη σειρά όλη τη σεζόν, οπότε όφειλα να την αναφέρω :)


    Doctor Who, Orphan Black και Teen Wolf δεν έχω δει, αλλά θα τα δω (με αυτή τη σειρά που τα ανέφερα!). Φυσικά πρέπει να ξεκινήσω και 2η σεζόν Σέρλοκ γρήγορα! Και Supernatural έχω μείνει πίσω, αλλά περνάω φάση που δεν πολυέχω όρεξη για Σ οπότε το αφήνω για άλλη στιγμή.


    Για GoT συμφωνώ (όπως και για PoI προφανώς!). Τα Walking Dead, Hannibal και The Killing μου άρεσαν αρκετά (με αυτή τη σειρά) αλλά τελικά δεν χώρεσαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ για Fringe... περιμέναμε περισσότερα! Οι αγαπημένοι μου κύκλοι με σειρά είναι: 3,2,4,1...5 (αν και γενικότερα τον 5ο δε θα τον έβαζα για τις σειρές του 2013, αφού παίχτηκαν 3 επεισόδια συνολικά!). Άντε να δούμε φέτος τι σειρές θα έχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδια εγω θα εβαζα κ το Shameless μεσα.. δεν ξερω ποιος το βλεπει. Οσον αφορα τουλαχιστον τις κωμικοδραματικες σειρες ειναι σιγουρα στις καλυτερες της χρονιας.

    Οποιος θελει ριχνει μια ματια στο προμο που εφτιαξα γιαυτο εδω:

    https://vimeo.com/83176071


    Η 4η σεζον ξεκιναει στις 12 γεναρη για οποιον το βλεπει ή για οποιον ενδιαφερεται! Ελπιζω να κανα καλη δουλεια.


    ΥΓ: House Of Cards φυσικα φυσικα.. ενω το homeland παροτι ειμαι μεγαλος φαν η 3η σεζον δεν μαρεσε τοσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν βλέπω Shameless, γι' αυτό δεν το έβαλα... έχω δει μόνο τον πιλότο και μου άρεσε αρκετά αλλά δεν έτυχε να το συνεχίσω! Θα το κάνω μέσα στη χρονιά!!! Πολύ ωραίο το βίντεο, πολλά συγχαρητήρια!!!


    Υ.Γ. Όσο πωρωτική ήταν η 2η σεζόν του Homeland, τόσο ξενέρωτη ήταν η 3η...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα σαρεσει πολυ να δεις κ τη συνεχεια :)
    Ευχαριστω πολυ!


    Ναι το homeland δεν θα πω οτι ηταν κακο αλλα ηταν μετριο δυστυχως..περιμενω τεραστιες αλλαγες προς το καλο στην επομενη σεζον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ να σου πω την αλήθεια πλέον δεν περιμένω τίποτα από το Homeland... ξενέρωσα πολύ με τις εξελίξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Na kai h dikia mou 10ada se tixea seira! plaka plaka to 2013 htan mia kalh thleoptikh xronia!


    1.Person of Interest (xamos sto isioma)
    2.Arrow (ta teleutaia epeisodia ths proigoumenhs season kai OLLA auths ths season htan anelpista kala)
    3.GOT (h 3h season kinithike mia apo ta idia me ths proigoumenes 2....kai to kerasaki sthn tourta htan o kokkinos gamos)
    4.Bates Motel (den htan akribws opos to perimena, alla mou arese auth h nea ekdosh, meta ta misa h season anebenei polu)
    5.Hannibal (htan akribws opos to perimena, isws kai ligo akoma kalhtero)
    6.Rectify (oti poio poiotitko exw dei se amerikanikh seira)
    7.The Mentalist (to finale ths proigoumenh season kai olla auta pou akolouthisan me tous 7 upopsifious htan apo ta kalhtera pou exeis diksei h seira, asxeta an den mou arese h apokalipsh tou red john)
    8.The Blacklist (euxaristh ekpliksh)
    9.AHS (to bazw sthn 10ada poio polu gia thn 2h season)
    10.The Fall (me thn eugenikh xwrigia ths iroukos! se opoion aresoun oi astinomikes seires tha thn latrepsei)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όπως είπα, τώρα κάνω catch up με 5-6 σειρές και δεν έχω έτοιμη 10άδα ακόμα (για την τελική κατάταξη δεν είμαι σίγουρος βασικά)... Πάντως έχουμε μόλις 2 κοινές επιλογές...!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η δική μου λίστα είναι ολίγον top -12 ( σορι) :
    12) Dexter ( πάρα πολύ ωραία σειρά δε λέω αλλά κατέληξε στον 8ο κύκλο πολύ βαρετή .. Οι 4 πρώτοι ήταν ΤΕΛΕΙΟΙ !!! Κ μετά θα έβαζα τον 7-5-8-6 )
    11) Vikings ( ότι έχει σπαθί με τραβάει)
    10) Homeland ( άλλη μεγατόνων απογοήτευση !! Εξαιρούνται τα επεισόδια όπου έπαιζε ο Μπρόντι , η σειρά μ' άρεσε αρκετά κ αφού το είχαν σκοπό στο τέλος να τον "φάνε " , λογικό εν μέρει , ας μας τον 'δείχναν περισσότερο κ πιο δραστήριο όπως στα τελευταία .Η όλη φάση που τον νάρκωναν με ξενέρωσε επίσης. )
    09) Βeing Human us (κι όμως την ευχαριστήθηκα περισσότερο από τις προαναφερθέντες )
    08) Les Revelants (πολύ μυστήριο αυτή η υπόθεση )
    07) Revolution ( ειδικά στην αρχή έλεγα μήπως βρήκα το νέο LOST καμία σχέση αλλά το βλέπω ευχάριστα )
    06) Vampire Diaries ( γενικά αγαπημένη σειρά ..βρήκα κ το Βoone from Lost)
    04) American HS
    03) Supernatural
    02) Game OF Thrones
    K H AΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΤΕΛΕΙΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ
    01) ΒREAKING BAD


    Υ.Γ Θα έβαζα κ το Arrow αλλά δεν έχω δει το 2ο κύκλο ακόμα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κι εγώ του χρόνου θα κάνω τοπ 15, έχουμε μεγάλο πρόγραμμα, πρέπει να αναφέρουμε όσες περισσότερες σειρές γίνεται :P


    Ωραία λίστα! Ξεκίνα τη 2η σεζόν του Arrow, σε άλλα επίπεδα η σειρά φέτος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το έχω στο πρόγραμμα άμεσα λόγω καλών σχολίων που έχω ακούσει .Μεταξύ μας , δε το περίμενα ν' ανέβει τόσο. Καλούτσικη μου φάνηκε η 1η ,όλα τα γεγονότα στο νησί μου άρεσαν πολύ πίσω στο χωριό ( πόλη) με "χάλαγε " η υπόθεση ,αντιπαθούσα το κολλητό του , τη πρώην του Katie Cassidy , τη μάνα του κ τη σούπερ σπαστικιά αδερφή του !!! Συμπαθούσα την ομάδα του ,Ντέιβιντ κ τη Φελίσιτυ (γλύκα η κοπέλα ) κ το "κακό" Μάλκομ σαν villain ( κ λόγω Torchwood)
    Υ.Γ Eννοείται ότι στην αρχή έπαιξε το ρόλο της κ η φυσική κατάσταση του πρωταγωνιστή Stephen Amell (αγαπημένος κ στο Vampire D αλλά το φάγανε κ αυτόν μπαμπέσικα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και εγώ κάπως έτσι ήμουνα, να φανταστείς κάπου στο 11ο την παράτησα τη σειρά, αλλά επειδή άκουγα ότι ανεβαίνει την συνέχισα και μετά το 16ο αν θυμάμαι καλά, πωρώθηκα!!! Αρχικά τα flashbacks με κρατούσαν και μένα, αλλά στην 2η σεζόν γίνεται χαμός στην Starling City! Θα ήθελα κι εγώ να βλέπω τα επεισόδια μαζεμένα! Σήμερα είδα το 2.21 και θέλω καπάκι να δω και το 2.22!
    Συμφωνώ και για τους σπαστικούς χαρακτήρες! Στη 2η σεζόν φτιάχνει η αδερφή του Όλιβερ, αλλά η Cassidy χαλάει ακόμα περισσότερο, αν και στο σημερινό επεισόδιο μου άρεσε αρκετά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. δες οποτε μπορεις το The Tomorrow People χριστινα.ειναι καταπληκτικη σειρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να σου πω την αλήθεια κ αυτή την έχω στη συλλογή μου ... αλλά με τόσες σειρές δε ξέρω τι να πρωτοδώ η γυναίκα. ( έχω ένα hard disk τίγκα σε ταινίες κ έναν άλλο τίγκα στις σειρές )
    Υ.Γ Σίγουρα έπαιξε κ το ρόλο του ότι βρήκα κ εσάς μέσω του blog κ είμαι πλέον σούπερ ενημερωμένη . Thanks by the way !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή