Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

One Tree Hill (2003 - 2012)


To One Tree Hill είναι μία από τις πιο πετυχημένες νεανικές σειρές στην Αμερικάνικη τηλεόραση, όπου παίχτηκε αρχικά από το WB και αργότερα συνεχίστηκε από το CW. Ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2003 και τελείωσε μετά από 9 σεζόν και 187 επεισόδια στις 4 Απριλίου 2012. Για την ιστορία, ο δημιουργός ονόμασε την σειρά One Tree Hill, διότι όταν έγραφε την σειρά άκουγε το τραγούδι Τree Ηill των U2. Σίγουρα πολλοί στην Ελλάδα γνωρίσαμε αυτή τη σειρά ως "Φίλοι για Πάντα"

Περίληψη: Ο Λούκας και ο Νέιθαν είναι δυο έφηβοι με πολύ λίγα κοινά, αλλά είναι δεμένοι με ένα μυστικό που τους ενώνει, έχουν τον ίδιο πατέρα. Αλαζόνας και με μεγάλη αυτοπεποίθηση, ο Νέιθαν είναι το αστέρι στην ομάδα μπάσκετ του Λυκείου του και κατάγεται από μια πλούσια οικογένεια. Ήσυχος και προσγειωμένος ο Λούκας είναι το μοναδικό παιδί μιας ανύπαντρης εργαζόμενης μητέρας. Επίσης είναι πολύ καλός στο μπάσκετ παίζοντας ερασιτεχνικά σε ένα γήπεδο μιας από τις γειτονιές του Tree Hill. Μεγαλώνοντας σε δυο διαφορετικές οικογένειες στην μικρή πόλη το Tree Hill, στην Βόρεια Καρολίνα, οι δυο ζωές των αγοριών συγκρούονται όταν το καπρίτσιο της μοίρας φέρνει τον Λούκας στην σχολική ομάδα μπάσκετ του Νέιθαν και τα ετεροθαλή αδέρφια ανταγωνίζονται όχι μονό για τον έλεγχο στο γήπεδο αλλά και για την καρδιά της όμορφης κοπέλας του Νέιθαν, Πέιτον Σώγιερ. Η μετάβαση του Λουκάς στον κόσμο του Νέιθαν δημιουργεί στιγμιαία ένα ερωτικό τρίγωνο. Η Πέιτον είναι ένα έντονα κλειστό και ευαίσθητο άτομο. Είναι μια χαρισματική καλλιτέχνης, αλλά προς το παρόν, κρατάει κλειστή την τέχνη της κρυμμένη από τον έξω κόσμο. Καθώς οι έφηβοι παλεύουν να βρουν τις θέσεις τους στον κόσμο, οι ενήλικοι στο Tree Hill αντιμετωπίζουν τα αποτελέσματα των αποφάσεων που πήραν χρόνια πριν. 

 Τέλος, να αναφέρουμε ότι είναι από τις καλύτερες νεανικές σειρές (ειδικά στις 4-5 πρώτες σεζόν, μετά αλλάζει κάπως η σειρά) όπου θίγει αρκετά ζητήματα που απασχολούν τους νέους. Ωραίοι χαρακτήρες, αξιόλογες ερμηνείες (ειδικά η Sophia Bush είναι λατρεία!!!) καταπληκτική μουσική, οπότε αν έχετε όρεξη για μία νεανική - ερωτική περιπετειούλα με αρκετές δόσεις Μπάσκετ, ορμίστε!!!

 

4 σχόλια:

  1. μπράβο για το ριβιού. την σκέφτομαι πολύ αυτή την σειρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. eida liga epeisodia k den to synexisa.poly florikh seira gia mena.protimo to o.c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο review!!! Μία από τις καλύτερες εφηβικές σειρές που έχουν παιχτεί , η οποία καταφέρνει και περνάει μηνύματα προς όλους τους δέκτες. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δει τις τελευταίες 2 σεζόν ώστε να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη.. Ωστόσο, συμφωνώ κι εγώ πως οι 5 πρώτες είναι πραγματικά πολύ καλές.. Άλλη μία αξιόλογη νεανική σειρά ,που εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ, είναι το Friday Night Lights. Για όσους δεν την έχουν δει την συνιστώ ανεπιφύλακτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ, καλούτσικο είναι! .... Ούτε εγώ το έχω δει όλο, έχω δει κανονικά μόνο την 1η σεζόν και από εκεί και πέρα ό,τι έβλεπα στο Σταρ... κάπου στην 5η-6η σεζόν χάθηκα και το σταμάτησα τελείως!!!
    Όσο για το Friday Night Lights, είχα προσπαθήσει μία φορά να το δω, αλλά δε με τράβηξε τόσο το θέμα με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι ίσως θέλει το χρόνο της για να γνωρίσεις τους χαρακτήρες, αλλά μάλλον δεν είχα όρεξη γενικά για νεανική σειρά την τότε περίοδο :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή