Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

The Candidates of The Month, Τα καλύτερα του Μήνα: Σεπτέμβριος 2013


Συνεχίζουμε και αυτόν το μήνα, με το 3ο "Candidates of The Month". Τί είναι το Candidates of The Month? Όπως είπαμε και τον προηγούμενο μήνα, είναι ένα συγκεντρωτικό θέμα των σειρών που βλέπουμε σε εβδομαδιαία βάση. Είναι μία καλή ευκαιρία να σχολιάζουμε σειρές, για τις οποίες λόγω φόρτου εργασίας δε μπορούμε να αφιερώσουμε ξεχωριστή ανάρτηση μέσα στην εβδομάδα. Ειδικότερα, τη χειμερινή σεζόν ένα τέτοιο θέμα θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο μιας και ο αριθμός των σειρών αυξάνεται κατακόρυφα. Έτσι, στην Αρχή του Κάθε Μήνα, θα κάνουμε έναν απολογισμό των όσων είδαμε κατά τη διάρκεια του μήνα που μας πέρασε, τι μας άρεσε και τι όχι!

Οι 4 κύριες κατηγορίες, οι οποίες θα παρουσιάζονται Κάθε Μήνα είναι:
  1. Τον Απολογισμό του Μήνα (αφορά όλες τις σειρές που παρακολουθήσαμε μέσα στο Μήνα)
  2. Τα Αγαπημένα Επεισόδια του Μήνα (αφορά τα αγαπημένα επεισόδια που προβλήθηκαν μέσα στον μήνα)
  3. Την Αγαπημένη Ερμηνεία του Μήνα
  4. Την Αγαπημένη Σκηνή του Μήνα
Φυσικά τους επόμενους μήνες οι κατηγορίες μπορεί να διαφέρουν λίγο...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο θέμα προσπάθησα να είμαι όσο διακριτικός γίνεται με τα spoilers, αλλά επειδή μιλάμε για σχολιασμό επεισοδίων, μπορεί καμιά φορά να υπονοήσω κάτι, οπότε διαβάστε με δική σας ευθύνη τα σχόλια για την κάθε σειρά ξεχωριστά!

Απολογισμός του Μήνα


1. Breaking Bad: Season 5, Episodes 12-16

Σχόλια: Τι να πει κανείς για τα τελευταία 5 επεισόδια της σειράς;;; Ήταν ένα κι ένα!!! Το κλείσιμο από την άλλη το πιο ταιριαστό που θα μπορούσε να έχει η σειρά! Τέτοια ένταση, αγωνία και ανυπομονησία σε τελευταία σεζόν, έχω να ζήσω από το Lost. Δε σε άφηνε να πάρεις ανάσα. Για το φινάλε τα είπαμε πιο αναλυτικά >>εδώ<< και δε χρειάζεται να το αναλύσουμε ξανά ή να μας ξεφύγει κάποιο spoiler. Απλά Επική Σειρά!!! Όποιος δεν την έχει δει να τρέξει τώρα που ολοκληρώθηκε!!!

2. Dexter: Season 8, Episodes 10-12

Σχόλια: Τα αναλύαμε κάθε εβδομάδα, αναλύσαμε και πιο εξονυχιστικά το Φινάλε, αλλά ας πούμε το ρεζουμέ μία ακόμα φορά εδώ. Για μένα η 8η σεζόν δεν ήταν όσο καλή περιμέναμε να είναι. Ωστόσο όπως ξαναείπα για τα δεδομένα της σεζόν, και στο σημείο που μας είχε αφήσει στο 8.11, πιστεύω ότι μας έδωσαν το καλύτερο κλείσιμο που θα μπορούσαν να μας δώσουν! Προσωπικά εξακολουθώ να συμπεριλαμβάνω τη σειρά στις αγαπημένες μου!

3. Person of Interest: Season 3, Episode 1

Σχόλια: Το πρώτο επεισόδιο της σειράς ήταν εισαγωγικό έτσι ώστε να μας δείξουν τη σύσταση της νέας ομάδας μετά τα γεγονότα που είδαμε στα 2.21 - Zero Day και 2.22 - God Mode. Ήταν απαραίτητο ένα τέτοιο επεισόδιο προτού περάσουμε στο (επεισόδιο αυτού του μήνα) 3.02 Nothing to hide, το οποίο και μου άρεσε πολύ περισσότερο! Ωστόσο οι ατάκες συνέχισαν να πέφτουν βροχή και μας απέδειξαν για ακόμα μία φορά την χημεία που έχουν οι χαρακτήρες αλλά και οι ηθοποιοί μεταξύ τους.

4. Under the Dome: Season 1, Episodes 11-13 

Σχόλια: Όπως είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα για το Under The Dome "Έχει ακριβώς τη συνταγή που χρειάζεται μία καλοκαιρινή σειρά: ελαφρύ μυστήριο, δράση, γρήγορες δευτερεύουσες ιστορίες και δύσκολες καταστάσεις για τους χαρακτήρες χωρίς αυτό να βγάζει μιζέρια.". Προτού κλείσει η σεζόν, είδαμε κατέμε το πιο ενδιαφέρον σερί επεισοδίων στο Θόλο. Ασχολήθηκαν πολύ με την μάχη Barbie vs Big Jim και μας έδειξαν τον χαρακτήρα και τις αληθινές προθέσεις του καθενός, καθώς έκλεισε η σεζόν με ένα ωραίο cliffhanger που σχετίζεται με τις ιδιότητες του Θόλου αλλά εξαρτώνται και οι χαρακτήρες από αυτό.

5. Once Upon a Time: Season 3, Episode 1

Σχόλια: OUAT is BACK!!!! Το πρώτο επεισόδιο ήταν πολύ ωραίο και γεμάτο. Είδαμε την Χώρα του Ποτέ, είδαμε Παραμυθόκοσμο και εστίασαν στο ρεζουμέ της υπόθεσης χωρίς ανούσιες σκηνές (βέβαια υπάρχει και η Mairy-Margaret που είναι αναγκαίο κακό στη σειρά). Έγιναν οι συστάσεις με τον νέο κακό και δημιουργήθηκαν τα απαραίτητα ερωτήματα για να σε κρατήσουν σε αγωνία για τη συνέχεια. Το αγαπημένο μας παραμυθάκι επέστρεψε!!!!

6. Sons of Anarchy: Season 6, Episode 1-3

Σχόλια: Τα πρώτα επεισόδια της 6ης σεζόν περιγράφουν απόλυτα την κλασσική SoA - ατμόσφαιρα. Βία, τρέλα, παράνοια!!! Ναρκωτικά μου φαίνεται παίρνουν όλοι εκεί μέσα. Είχε αρκετά δυνατές και σκληρές σκηνές από το πρώτο μόλις επεισόδιο.. όπου λίγες σειρές θα τολμούσαν να θίξουν τέτοια θέματα λόγω πολλών αληθινών γεγονότων που συμβαίνουν στην Αμερική. Ωστόσο δεν ξέρω αν χρειάζονται τις περισσότερες φορές ή είναι η βία για την βία. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι ίσως το δυνατό σημείο του SoA και καλό θα ήταν να εστιάσει εκεί (σε συνάρτηση με τα Καρτέλ και το εμπόριο όπλων) και να αφήσει για λίγο το Family Drama χαρακτήρα του στην άκρη, γιατί έχει κουράσει λίγο.

7. Homeland: Season 3, Episode 1

Σχόλια: Όχι όχι όχι όχι!!!! Δεν μου άρεσε η πρεμιέρα!!!! Παρότι μου είχε λείψει η σειρά, δε με ικανοποίησε το 3.01. Μάλιστα είδα το preair για να μη χρειαστεί να το δω μετά το φινάλε του Breaking Bad και το αδικήσω αλλά το αποτέλεσμα ήταν ίδιο. Οι σκήνες με Carrie και Saul δε μου άρεσαν, όπως επίσης δε μου άρεσε που το πάνε με αυτούς τους 2. Το αγαπημένο μου κομμάτι του επεισοδίου ήταν αυτό που αφορούσε την οικογένεια Brody (ο οποίος Μπρόντυ ήταν άφαντος σε όλο το επεισόδιο, και αυτό ήταν το μείον του επεισοδίου για μένα... μην το κάνουν όπως με τον Peter στο Fringe!). Τουλάχιστον περιμένουμε να δούμε μία δυνατή επιστροφή από τον Νίκολας!!!

8. Siberia: Season 1, Episodes 9-11 

Σχόλια: Οκ. Αυτό ήταν;;; Δε με ικανοποίησαν για κανένα λόγο τα τελευταία επεισόδια. Όπως είπα και την προηγούμενη εβδομάδα είναι διασκεδαστική σειρά και δεν έχω απαιτήσεις για την ιστορία ή για απαντήσεις ή ή ή.. αλλά στα τελευταία επεισόδια έπαψε να είναι διασκεδαστική! Την βαρέθηκα λίγο. Σάπιοι χαρακτήρες και τελείως άκυρο cliffhanger για να μας κρατήσει υποτίθεται σε αγωνία. Δε θα γυρίσω στη 2η σεζόν εάν τυχόν ανανεωθεί (βέβαια όλα δείχνουν ότι θα ακυρωθεί λόγω τηλεθεάσεων... το NBC δεν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση, αλλά έχει αφαιρέσει όλες τις πληροφορίες για τη σειρά από το site του... μάλλον θα ντρέπεται και το κανάλι για την ίδια του τη σειρά!) 

9. Atlantis: Season 1, Episode 1

Σχόλια: Μία περιπέτεια του BBC, που έχει δανειστεί ονόματα από την ελληνική μυθολογία και τα έχει κάνει ό,τι θέλει. Γιατί πέρα από το όνομα, τίποτα άλλο δε στέκει. Μία Ατλαντίδα που δεν είναι ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ... ένας Ιάσονας που δεν είναι ΙΑΣΟΝΑΣ... και το σημαντικότερο, ένας Ηρακλής που δεν είναι ΗΡΑΚΛΗΣ!!!!!!!!!! Τον καημένο τον Ηρακλή ειδικά τον αύτωσαν (τον υποδύεται ο Robert Baratheon του Game of Thrones και είναι ο τύπος στα αριστερά!). Με λίγα λόγια αυτή θα ήταν μία ιστορία που θα σου περιέγραφε ένας αδιάβαστος μαθητής! Ωστόσο βλέπεται χαλαρά και ευχάριστα, με τη δράση του, τις ατάκες του και το ανάλαφρο κλίμα του.


Αγαπημένα Επεισόδια του Μήνα:
  1. Breaking Bad 5.14 - Ozymandias
  2. Breaking Bad 5.16 - FeLiNa
  3. Breaking Bad 5.13 - To'hajiilee
  4. Dexter 8.12 - Remember the Monsters?
  5. Breaking Bad 5.15 - Granite State

Αγαπημένη Ερμηνεία του Μήνα:

Bryan Cranston (Breaking Bad)



Αγαπημένη Σκηνή του Μήνα:

Breaking Bad 5x16: The Final Scene

 (δε βάζω φωτογραφία για να μην φάει το παραμικρό σπόιλερ κάποιος που δεν το είδε αλλά την έχω περιγράψει στις 2 τελευταίες παραγράφους στο Review στο κομμάτι της ανάλυση του επεισοδίου...)

.
.
.
.
.

Αγαπημένη Ατάκα του Μήνα: "I did it for me. I liked it. I was good at it. And I was really... I was alive" - Walter White
.
.
.
.
.
Top τηλεοπτικό Νέο του ΜήναGotham - Νέα Σειρά Βασισμένη στον James Gordon του Batman
______________________________________________________

Σε άλλα νέα: Τι να περιμένουμε από το Οκτώβρη;;;
  • Επιστρέφουν τα The Walking Dead, Arrow, Supernatural, The Vampire Diaries, Grimm, Scandal κ.α.
  • Ενώ έχουν πρεμιέρες οι σειρές Once Upon a Time in Wonderland, Dracula , The Tomorrow People, Reign, The Originals κ.α.

Υ.Γ. Τι είδατε εσείς αυτό το μήνα;;; τι σας άρεσε και τι όχι;;;

Υ.Γ.2.  Εάν κάποιος θέλει να σχολιάσεις εξονυχιστικά τα Φινάλε του Dexter και του Breaking Bad μπορεί να περάσει στα αντίστοιχα θέματα: Dexter Series Finale & Breaking Bad Series Finale

5 σχόλια:

  1. Γαμώτο στο Mentalist είμαι πίσω και δεν προλαβαίνω να σας φτάσω μέχρι να αποκαλυφθεί ο Red John (τώρα βρήκε κι αυτός να φανερωθεί;;; το season finale δεν του έκανε;;;) :P


    To PoI όντως δεν ξεκίνησε πολύ δυναμικά αλλά το 2ο επεισόδιο μου άρεσε πάρα πολύ!!!!


    Χαχαχαχα, ωραία η παρομοίωση για τον Πήτερ Παν. Νομίζω όμως θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές με αυτόν! Για μένα παραμένει η καλύτερη σειρά φαντασίας που παίζεται αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση!


    Στο Blacklist δε μου αρέσει το θέμα.. δεν το βρίσκω ενδιαφέρον και γι' αυτό απέχω! Αν συνεχίσει το ίδιο δυναμικά όπως λέτε, θα το τσεκάρω!!!


    Δε με ενθουσίασε ο πιλότος, αλλά τα επεισόδια με τον John Noble θα τα δω (τώρα που ανανεώθηκε ίσως κάτσω να δω και όλη τη σειρά άμα έχω όρεξη κάποια στιγμή)


    Από την αρχή το είχα απορρίψει... δεν είναι πολύ του στυλ μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Τηλεοπτικός Σεπτέμβριος του 2013 θα είναι πάντα συνυφασμένος με το φινάλε του Breaking Bad...Για το Dexter τα είπαμε.Το Homeland όντως και μένα δεν με τρέλανε.Έχουμε συνηθίσει σε άλλα στάνταρ.Όσο για το Person of Interest,ό,τι και να μου πούνε εγώ πετάω στα ουράνια γιατί από ό,τι φαίνεται θα παίρνω την δόση μου από Σό.Ρεεε την παντρεύομαι χθες λέμε..!!!


    Υ.Γ.: Έχει περάσει τώρα τελευταία από το μυαλό μου να ξεκινήσω το Sons of Anarchy αλλά δεν το έχω βάλει εμπρός ακόμα..Αξίζει ρε παίδες??!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ... ο Σεπτέμβριος του 2013 ισοδυναμεί με Ozymandias και FeLiNa, τίποτα άλλο!!! (εντάξει και το τέλος του Dexter, καλό ή κακό θα θυμόμαστε ότι τελείωσε τώρα... αλλά τις εντυπώσεις έκλεψε το Breaking Bad όπως και να το κάνουμε!!!).


    Καλά η Σω είναι ΘΕΑΡΑ, ειδικά στο 3.03 μου άρεσε περισσότερο από ποτέ... έχει στυλ η γκόμενα, τι να λέμε τώρα;;; Στυλ και Ιδεολογία (ειδικά για τις σχέσεις "no muss, no fuss" :P )


    Υ.Γ. Αξίζει το Sons of Anarchy... είναι στην 6η σεζόν και τελειώνει του χρόνου στην 7η (γενικά όταν η σειρά έχει deadline την βλέπω πιο εύκολα!). Μπορεί να κουράζει λίγο με το family drama στις τελευταίες σεζόν, αλλά είναι από τις πιο τολμηρές σειρές σε αυτά που σου δείχνει και δεν κολώνει να ρισκάρει!!! Εγώ θα σου έλεγα να τη δοκιμάσεις (προσωπικά από τα τελευταία επεισόδια του 1ου κύκλου πωρώθηκα αν θυμάμαι καλά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή