Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Σχολιασμός: Dexter 8x10 - Goodbye Miami


Το "Goodbye Miami" το συγκαταλέγω στα καλύτερα επεισόδια της σεζόν, καθώς (αν και αργά) αρχίζει η σειρά να μπαίνει σε έναν δρόμο τερματισμού. Αρχικά, έχουμε την ανένδοτη Βόγκελ που πιστεύει ότι ο γιος της ο Saxon χρειάζεται θεραπεία για να γίνει φυσιολογικός, και από την άλλη ο Dexter θέλει να δώσει τέλος στη ζωή του με τον δικό τους τρόπο. Ο Saxon πλησιάζει τη Βόγκελ και την πείθει ότι χρειάζεται βοήθεια, όχι από ιδρύματα αλλά από την ίδια τη μητέρα του, να τον βοηθήσει όπως έκανε και με τον Dexter, ο οποίος μπορεί πλέον να ζήσει με τον εαυτό του και να κάνει αυτό που κάνει ατιμώρητος.  Η Βόγκελ φαίνεται ότι το σκέφτεται αλλά όταν ο Saxon της ζητάει να επιλέξει ανάμεσα σε αυτόν και τον Dexter δείχνει τον εγωιστικό του χαρακτήρα και ότι δεν υπάρχει επιστροφή γι' αυτόν! Παρόλα αυτά, η Βόγκελ δεν του γυρνάει ακόμα την πλάτη, αλλά όταν ο Dexter της δείχνει το βίντεο του γιου της που δολοφονεί τον Ζακ, την κάνει να στήσει άλλη μία συνάντηση με τον γιο της για να βρουν μία λύση. Με την τρομαγμένη μάνα του, ο Saxon καταλαβαίνει ότι κάτι πάει στραβά και έτσι την δολοφονεί μπροστά στα μάτια του άτυχου Dexter, ο οποίος βλέπει ένα ακόμα αγαπημένο του πρόσωπο να πεθαίνει μπροστά στα μάτια του. Τώρα τι θα κάνει;;; θα κυνηγήσει τον Saxon για εκδίκηση;;; ή θα πάρει την απόφαση να φύγει από το Μαϊάμι μια για πάντα και να προστατεύσει όσους αγαπάει;;; ... Για να κλείσουμε το κεφάλαιο "Βόγκελ" να τονίσουμε ότι ο χαρακτήρας της, είχε μία απόκλιση στα τελευταία επεισόδια με αυτό που είδαμε στην αρχή της σεζόν, μιας και φαινόταν σαν να έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της με την εμφάνιση του γιου της, όπως και την ψυχραιμία της! Λογικό εν μέρη, αλλά ακόμα και σε τρίτους (Μάθιους) θα μπορούσε να φέρεται πιο φυσιολογικά, ψυχίατρος είναι. Σε κάθε περίπτωση, υπέροχη ερμηνεία από την Charlotte Rampling σε όλη τη σεζόν!

Νωρίτερα είδαμε τον Dexter να ανακοινώνει την απόφαση του να φύγει από το Μαϊάμι στην αδερφή του, Debra, αλλά και στον Μπατίστα για να αδειάσει τη θέση του (δικαιολογήθηκε ότι του είναι δύσκολο μετά το θάνατο της Ρίτα να βλέπει τόσα πτώματα σε καθημερινή βάση). Ωστόσο είπε του Batista να μην πει τίποτα παραέξω γιατί θέλει να το πει ο ίδιος! Τι γίνεται όμως όταν ενημερώνει τον αστυνομικό (που κυνηγάει τη Χάνα) για την άδεια θέση που προέκυψε λόγω της αποχώρησης του Dexter??? Ο Clayton αναρωτιέται αν όλα αυτά είναι τυχαία ή όχι και έτσι δεν παρατάει την υπόθεση της Χάνα ακόμα και επισκέπτεται την Ντεμπ μπας και μάθει τίποτα, η οποία καλύπτει την αγαπητικιά του αδερφού της. Στο μεταξύ, σε μία στιγμή που ο Dexter επικεντρώθηκε στο πως θα κατατροπώσει τον Saxon, η Χάνα ήταν μόνη της στο σπίτι με τον Χάρισον και έγινε αυτόπτης μάρτυρας σε ένα ατύχημα που είχε ο άτακτος ξανθούλης. Χωρίς δεύτερη σκέψη, τον πήρε και έτρεξε στο νοσοκομείο. Αυτό μας αποδεικνύει πως η Χάνα πραγματικά ενδιαφέρεται για τον Dexter και τον Harisson χωρίς να έχει άλλους σκοπούς στο μυαλό της. Διακινδύνευσε την ταυτότητα της, και αποκαλύφθηκε. Τώρα ο χρόνος τους πιέζει... και ο δολοφόνος παραμονεύει!

Σε άλλη νέα, ο Κουίν παράτησε την Τζέιμι επειδή δεν ταιριάζανε, η οποία τα πήρε και έριξε κάτι μπινελίκια στην Ντέμπ, η οποία τα ξανάφτιαξε με τον Κουίν, ο οποίος ήταν πολύ εξηγημένος και στις 2 τους (πωωω, σαν σαπουνόπερα ακούγονται όλα αυτά!!!). Η Ντέμπρα επέστρεψε στο τμήμα ως Detective, έχοντας τον Μπατίστα προϊστάμενο (όπως θα έπρεπε εξαρχής). Ο Μασούκα συνεχίζει να εργάζεται με την κόρη του προσπαθώντας να την εντάξει στο κλίμα της δουλειάς. Ενώ η Τζέιμυ, έχει προτάσεις για την καριέρα της πέρα από το Μαϊάμι, τις οποίες καλό θα ήταν να δεχτεί (μιας και τελειώνει η σειρά!). Αυτά τα ολίγα! Άντε 2 επεισόδια έμειναν ακόμα, να δούμε τι θα συμβεί...

Δείτε παρακάτω ένα video - αφιέρωμα για τα 96 επεισόδια του Dexter...

9 σχόλια:

  1. Αρχικά, να σου ευχηθώ Σταύρο χρόνια σου πολλά!!!!!! Όσον αφορά την σειρά..Θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σου..το 8.10 ήταν ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σεζόν!! Οι Dexter και Vogel έκλεψαν πραγματικά τις εντυπώσεις(ειδικά η ερμηνεία του Michael C. Hall στην τελευταία σκηνή ήταν όλα τα λεφτά)!! Για μένα δεν χωράει καμία αμφιβολία..αποκλείεται ο Dexter να την κάνει για Αργεντινή, αν προηγουμένως δεν πάρει εκδίκηση για τον θάνατο της Vogel(τον Saxon τον θεωρώ ήδη νεκρό :P)..Το θέμα είναι.. τί θα γίνει με την Hannah..? Άραγε, θα προλάβουν να το σκάσουν πρίν την συλλάβουν?? Από την στιγμή που αποκαλύφθηκε η ταυτότητά της, λίγο δύσκολο να την γλιτώσει..Περιμένω στα 2 τελευταία επεισόδια να έχουμε την απόλυτη ανατροπή και ευελπιστώ το φινάλε να μας μείνει κυριολεκτικά αξέχαστο...Υ.Γ. Έκανα το λάθος να δω Dexter αμέσως μετά το Breaking Bad κι έτσι στην αρχή το επεισόδιο μου φάνηκε κάπως..χλιαρό. Στην πορεία, όμως, κρατήθηκε αμείωτο το ενδιαφέρον μου με αποκορύφωμα την τελευταία σκηνή, η οποία με αποζημείωσε και με το παραπάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ Γιούλη, κι εσύ ό,τι επιθυμείς!!! Ιιιιιιιιιιιιιιιι τι έκανες λέει;;; μετά από Breaking Bad είδες Dexter??? Ωραίο και το Dexter, αλλά το Breaking Bad φέτος είναι σε άλλα επίπεδα! Παίζει μόνο του!!! .... Και εγώ δε νομίζω η Χάνα να καταφέρει να τη γλιτώσει... εξάλλου πρέπει να περιμένουμε ένα δραματικό και δυνατό φινάλε (αν και δεν νομίζω να με χάλαγε αν έφευγαν για Αργεντινή...!!). Γενικά δε θέλω να πολυσκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί, αλλά ακούω γενικά άσχημα σχόλια για το τέλος και ανησυχώ (δεν έχω διαβάσει σπόιλερ όμως και ούτε θα το κάνω!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε Σταυρο καταρχην χρονια πολλα!Σε σχεση με τη σειρα,πολυ καλο επεισοδιο σε αντιθεση με τα 2-3 προηγουμενα(ειχαν ομως την Hannah).Νομιζω πως στο επομενο,η Ντεμπ θα παει να συναντησει τον Μιχαλη Ασλανη(γιουπι!!!!!)(Το ξερω πως ειμαι κακος,κραξτε αν θελετε)
    Ολα ομως τα λεφτα στα 2 τελευταια επεισοδια!
    Υ.Γ:Νομιζω πως οντως ο Saxon θα πεθανει και πως στο μεθεπομενο επεισοδιο ο Ελγουει θα εχει σοβαρο ρολο.
    Υ.Γ-2:Ηannah ασε τον Dexter και τον γιο του,ελα μαζι μου(αφου δεν ερχεται η Σαρλιζ,χεχεχε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ φίλε! :) ... Χαχαχα, μην είσαι κακός ρε δεν είναι αστεία αυτά (κι ας γελάω στην αρχή, δεν ξέρω γιατί γέλασα, τώρα βαριέμαι να πατήσω το "back space"... εντάξει το καψα τώρα!).


    Υ.Γ. Άμα δεν κλείσει το κεφάλαιο του, θα είναι η σουπερ μουφο-σεζόν!
    Υ.Γ.2. Χαχαχαχαχαχαχα, άντε καλό βόλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mε την Ντεμπ ειμαι κακος(οπως και με την Μπαρτσελονα)οχι με τον Μιχαλη Ασλανη!
    ΥΓ:Ο Ελγουει κατι τραγουδιστες σε σκυλαδικα μου θυμιζει
    ΥΓ.2:Βρε μηπως και οι 2 μαζι θα ηταν καλυτερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ΄σαι καλά Σταύρο!!! χαχαχαχαχα ναι ναι το έκανα το λάθος και το μετάνιωσα πικρά :P :P!!!!!! Για το Breaking Bad τα έχουμε ξαναπεί..απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! Ωχ δεν ξέρω τί σχόλια είναι αυτά αλλά ούτε να τα φανταστώ δεν θέλω!!!!!!! Και φυσικά μακριά από σπόιλερ!!!!! Αρνούμαι να ακούσω ή να διαβάσω οτιδήποτε σχετίζεται με τις σειρές που έχω γερό κόλλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ίδιο και εγώ!!!!! Απλά χαλάει η όλη μαγεία!!!! Ακόμα και για τις σειρές που δε με πολυνοιάζουν ούτε εκεί διαβάζω σπόιλερ (βασικά βαριέμαι να μπω στη διαδικασία!! :P ). . . . Να δούμε πως θα τελειώσει και η Breaking Badάρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υ.Γ. Χαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχα (και για τα 2 υστερόγραφα... αν και την καθεμία ξεχωριστά θα την απολαύσεις καλύτερα ;-) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομιζω πως αν παω πρωτα με την Υβοννουλα την Στραχοφσκι(θα την προτιμουσα μελαχρινη παντως!!) και μετα την κερατωσω με ΤΟ ΜΩΡΟ,την Σαρλιζ ειναι καλυτερα!ΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή