Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Millennium (1996-1999)

Σεζόν: 3
Επεισόδια: 67 + 1 (από The X-Files)

Περίληψη: Η σειρά εστιάζει στον Frank Black, έναν πρώην πράκτορα του FBI, όπου δουλεύει πλέον ως σύμβουλος στην Ομάδα της Χιλιετίας (Millennium Group). O Frank Black έχει ένα χάρισμα όπου ταυτόχρονα είναι και κατάρα, βλέπει μέσα από τα μάτια των δολοφόνων, καταλαβαίνει τα κίνητρα τους και τι ποθούν. Αυτός ήταν ο λόγος που το Γκρουπ τον επέλεξε για να δουλέψει μαζί τους.

Σχόλια: Μία άκρως πρωτοποριακή σειρά για την εποχή της. Δημιουργός της είναι ο Chris Carter, o οποίος δανείστηκε την σκοτεινή ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει στα X-Files και τη μετέφερε στην νέα του σειρά. Μόνο που αυτή τη φορά η σκοτεινή και μη φιλόξενη ατμόσφαιρα της, δε βασιζόταν αποκλειστικά σε κάτι μεταφυσικό, αλλά πήγαζε από την αρρώστια του ανθρώπου να πράττει κακό. Ωστόσο, παρότι ασχολείται με κατά συρροήν δολοφόνους ξεφεύγει από το κλασσικό σενάριο των αστυνομικών σειρών που ξέρουμε σήμερα, αφού μπλέκεται με τη φιλοσοφία του Millennium Group. Μία μυστηριώδη ομάδα που βλέπουν το "κακό" των ανθρώπων σαν μία μεγαλύτερη δύναμη που τους κυριεύει και τους καθοδηγεί. Αυτό που μου έκανε εντύπωση στην πρώτη σεζόν και δεν το έχω ξαναζήσει σε άλλη σειρά είναι η λεπτή γραμμή που χωρίζει τα μεταφυσικά φαινόμενα από την πραγματικότητα. Είναι η πρώτη φορά που συνάντησα επεισόδια να με κάνουν να αναρωτηθώ αν αυτό που είδα συνέβη στην πραγματικότητα ή κρύβει μία λογική εξήγηση (στα πλαίσια της σειράς). Τις ίδιες ανησυχίες συναντάει και ο πρωταγωνιστής μας, Frank Black.

Με το πέρασμα των σεζόν, η λεπτή αυτή γραμμή αρχίζει και ξεθωριάζει και η αλήθεια σιγά σιγά αποκαλύπτεται με άλλα στοιχεία μυστηρίου να μπαίνουν στο προσκήνιο. Η σειρά αναφέρει πολλά στοιχεία θρησκευτικού περιεχομένου παρμένα από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη και εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. Γενικότερα γίνονται αναφορές σε πολλές θρησκείες και προφητείες που μιλάνε για το τέλος του κόσμου και την επερχόμενη αποκάλυψη. Πολλές φορές μάλιστα, οι προφητείες οδηγούν τους ανθρώπους στο να πράττουν ανάλογα.

Το Μεγάλο Ατού της σειράς είναι η σκοτεινή ατμόσφαιρα της με τη μουσική επένδυση του Mark Snow, καθώς και οι χαρακτήρες των Lance Henriksen και Terry O'Quinn όπου τους υποστήριξαν στο έπακρο με την ερμηνεία τους. Δυστυχώς η σειρά κόπηκε στο τέλος της 3ης σεζόν. Παρόλα αυτά, δόθηκε ένα τέλος στη σειρά με ένα Crossover επεισόδιο με τα The X-Files, το 7.04 - Millennium! Πέρα από αυτό, το 2012 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο, το Back to Frank Black ενώ φημολογείται εδώ και χρόνια η πιθανότητα για ταινία (που μάλλον δε θα γίνει ποτέ). Σε κάθε περίπτωση είναι μία σειρά 67 επεισοδίων που αξίζει να τη δει κάποιος.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς... 

Βαθμολογία: 9/10

2 σχόλια:

  1. poly kaly seira.2 fores thn exo dei.alla h uperteleia tote seira gia mena htan to FIRST WAVE.makari kapote na metafrasth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα μόλις την έψαξα και μου άναψες φωτιές, μου αρέσουν κάτι τέτοια ειδικά με το στυλ της εποχής του '90. Θα δω πρώτα τα X-Files που έχουμε υπότιτλους και μετά θα συνεχίσω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή