Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Luther (2010 - 2013)

Σεζόν: 3
Επεισόδια: 14

Περίληψη: Η σειρά εστιάζει στον επιθεωρητή John Luther, έναν αφοσιωμένο άντρα στη δουλειά του, όπου θα έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να εκπληρώσει το καθήκον του. Ως συνέπεια, η συμπεριφορά του έχει επιπτώσεις στην προσωπική του ζωή. 

Σχόλια: Μία Αγγλική αστυνομική σειρά, εμπνευσμένη από τις ιστορίες του Sherlock Holmes και του Columbo, που έχει ως επίκεντρο τη ζωή του πρωταγωνιστή μας, John Luther, με την φανταστική ερμηνεία του βραβευμένου με χρυσή σφαίρα Idris Elba (γνωστό από το ρόλο του στο The Wire), όπου έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της σειράς αφού έγινε ένα με τον ρόλο του. Στη σειρά συναντάμε πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες με εγκληματίες, οι οποίες έχουν κάτι πρωτότυπο ξεφεύγοντας έτσι από το κλασσικό procedural  που βλέπουμε σε κάθε Αμερικάνικη σειρά. Κάθε ιστορία μπορεί να κρατήσει ένα με δύο επεισόδια μέχρι να διαλευκανθεί ενώ πάντα κλείνει με μοναδικό και εντυπωσιακό τρόπο που "αγγίζει" τον θεατή εμπλουτισμένη με την μουσική της κάλυψη. Ταυτόχρονα βλέπουμε διάφορα story arcs να τρέχουν παράλληλα με τη σειρά, που αφορούν συνήθως τους πρωταγωνιστές, συνήθως με μυστικά, προδοσίες, αποφάσεις, ενδοιασμούς κ.α.!

Συνολικά είναι μία καλογραμμένη και έξυπνη σειρά που απαρτίζεται από δυνατά επεισόδια δείχνοντας τη σκοτεινή και ανατριχιαστική ατμόσφαιρα της όταν πρέπει χωρίς να δειλιάζει να ρισκάρει τοποθετώντας τους χαρακτήρες της σε άλλους ρόλους. Επίσης έχει ωραίες ερμηνείες σε καλογραμμένους χαρακτήρες με ωραία χημεία! H σειρά τελείωσε στις 23 Ιουλίου 2013 με το τέλος της 3ης σεζόν, ενώ στο φινάλε οι σεναριογράφοι άφησαν περιθώρια για να κυκλοφορήσει ταινία όπως στοχεύει ο δημιουργός της σειράς, Neil Cross. Επίσης, υπάρχει ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει spin-off σειρά βασισμένη στη ζωή της ενίοτε αντιπάλου του Luther,  Alice Morgan!

Δείτε ένα τρέιλερ με τις σκέψεις του πρωταγωνιστή (όπου είναι το επίκεντρο της σειράς)...


Βαθμολογία: 9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου