Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Hemlock Grove (2013 - present)


Κατάσταση: Βγήκε η 1η σεζόν 13ών επεισοδίων από το Netflix και ανανεώθηκε για 2η σεζόν 10 επεισοδίων.

Περίληψη: Η σειρά εξελίσσεται στην επαρχιακή πόλη, Hemlock Grove. Όταν κοπέλες βρίσκονται άγρια δολοφονημένες, οι αρχές πιστεύουν ότι ο θάνατος τους προκλήθηκε από επίθεση άγριου ζώου. Ωστόσο πολλοί κατηγορούν τον Peter Rumancek, έναν 17χρονο, που φημολογείται ότι είναι λυκάνθρωπος. Έτσι ο Peter μαζί με τον νέο του φίλο, Roman, θα αναζητήσουν την αλήθεια για το ποιος πραγματικά είναι ο δολοφόνος.

Σχόλια: Μία διαφορετική σειρά με υπερφυσικά πλάσματα απ' ότι έχουμε συνηθίσει. Χαρακτηρίζεται από την γεμάτη μυστήριο ατμόσφαιρα της χάρις στο σενάριο, την σκηνοθεσία και την απίστευτη μουσική επένδυση από τον  Nathan Barr. Δεν είναι από τις σειρές που σε βομβαρδίζουν με εξελίξεις κάθε στιγμή, αλλά η πλοκή εξελίσσεται με πιο αργούς ρυθμούς και όσο περνάνε τα επεισόδια φτάνει σιγά σιγά στην κορύφωση της. Ωστόσο χάρις στην δυνατότητα που σου παρέχει το Netflix να δεις όλα τα επεισόδια μονομιάς, δεν παρατηρείται σε τόσο έντονο βαθμό αυτό το φαινόμενο, καθώς μπορείς να παρακολουθήσεις ολόκληρη την ιστορία συνεχόμενα.

Αν είσαι λάτρης των υπερφυσικών και του μυστηρίου, είναι μία σειρά που θα λατρέψεις! Μία αινιγματική πόλη, όπου γίνονται δολοφονίες, υπάρχουν επιχειρήσεις που ο σκοπός τους παραμένει μυστήριο ακόμα και για τους ίδιους τους ιδιοκτήτες και όλα αυτά με επίκεντρο 2 νέους. Δύο νέοι, ένας λυκάνθρωπος και ένα βαμπίρ (αυτός που ενσαρκώνει το βαμπίρ είναι αδερφός του ηθοποιού που υποδύεται τον Έρικ στο True Blood) συμπληρώνουν το πρωταγωνιστικό δίδυμο, όπου ακόμα κι αν αρχικά φαίνεται σαν ένα αταίριαστο ζευγάρι, εν τέλη μας αποδεικνύουν την χημεία που έχουν σαν χαρακτήρες. Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες αναπτύσσονται παράλληλα έχοντας καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της κεντρικής ιστορίας.

H 1η σεζόν βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του McGreevy που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2012, αλλάζοντας κάποιες εξελίξεις. Ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει δεύτερο βιβλίο μέσα στο 2014, αλλά παραμένει άγνωστο εάν οι παραγωγοί αποφασίσουν να ακολουθήσουν τις εξελίξεις του βιβλίου ή αν βαδίσουν στο δικό τους μονοπάτι. Σε κάθε περίπτωση ελπίζω η συνέχεια να είναι αντάξια της σειράς, γιατί τέτοιες σειρές εύκολα χάνουν το δρόμο τους.

Παρακολουθήστε το τρέιλερ της σειράς... 

2 σχόλια:

  1. Παίδες το έχει δει κανείς??!Γιατί το trailer με έψησε πάρα πολύ...Παίζει και η θεά Famke,τι άλλο να πεις..Ρωτάω όμως γιατί φοβάμαι μην γίνεται και αυτό σαπουνόπερα σαν το The vampire diaries(το έχουν κάνει Τόλμη & Γοητεία!!)..Τον πιλότο τουλάχιστον με την πρώτη ευκαιρία θα τον δω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχω δει εγώ (παραπάνω είναι η άποψη μου) και σου λέω εγγυημένα να μην φοβάσαι καθόλου μην γίνει σαπουνόπερα! Στη 2η σεζόν δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί, αλλά στην πρώτη παρότι υπάρχουν έρωτες είναι σε λογικά πλαίσια και προφανώς δεν είναι το επίκεντρο της ιστορίας (και δεν υπάρχουν ερωτικά τρίγωνα το σημαντικότερο). Οπότε δες το άφοβα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή