Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Σχολιασμός: Dexter 8x06 - A Little Reflection


To "A Little Reflection" είναι ένα επεισόδιο πιο ήπιο απ' ό,τι μας έχει συνήθισε η 8η σεζόν. Έλειπε η ένταση των προηγούμενων επεισοδίων δίχως την ύπαρξη ενός δυνατού story-arc να τρέχει. Τα πράγματα πλέον έχουν ηρεμήσει, ο Dexter και η Debra τα βρήκανε, ο Brain Surgeon Killer είναι νεκρός (τελικά μάλλον αυτός ήταν!), η Debra έχει νέο αμόρε και όλα βαίνουν καλώς καθώς βρίσκουμε τους χαρακτήρες να κάνουν πάρτι και να καλοπερνάνε. Γι' αυτό το λόγο το επεισόδιο αυτό χρησιμοποιήθηκε για να γίνει η μετάβαση από το πρώτο μέρος της 8ης σεζόν στην τελική ευθεία για το φινάλε, όπου μπορούμε να πούμε ότι δόθηκαν αρκετές πάσες για το πως μπορεί να κλείσει η σειρά.

Από τη μία, βλέπουμε τον Ζακ Χάμιλτον, έναν νεαρό που θυμίζει στον Dexter κάτι από τον εαυτό του στην εφηβεία. Έναν νεαρό που παθιάζεται με το αίμα και τα πτώματα! Ο Dexter ανακαλύπτει ότι ο Ζακ κρύβεται πίσω από έναν φόνο και αποφασίζει να τον σκοτώσει. Εντωμεταξύ η Βόγκελ του φυτεύει στο κεφάλι την ιδέα να του διδάξουν τον κώδικα του Χάρυ, ώστε να μη χρειαστεί να τον σκοτώσουν! Αρχικά ο Dexter είναι ανένδοτος, αλλά στη συνέχεια ανακαλύπτει ότι ίσως ο Ζακ αξίζει μία ευκαιρία, καθώς μπορεί να βάλει ένα φρένο στις ορμές του. Καταβάθος, θέλει να ανταποδώσει το καλό που το δόθηκε από τον Χάρυ, πιστεύοντας ότι αυτή είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που θέλει να γίνει μέντορας του Ζακ. Το πως θα εξελιχθεί όλο αυτό το εγχείρημα παραμένει άγνωστο! Θα δούμε ένα δίδυμο αλά Batman και Robin? ή μήπως θα εξελιχθούν τα πράγματα όπως εξελίχθηκαν και με τον Μιγκέλ στην τρίτη σεζόν;;; Κάποιοι άνθρωποι με το που τους δοθεί εξουσία χάνουν τον έλεγχο και η αλήθεια είναι ότι ο Ζακ βρίσκεται σε ηλικία που έχει διαμορφώσει την προσωπικότητα του. Σε κάθε περίπτωση, το story με τον Ζακ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για ένα ωραίο φινάλε, είτε συνεχίζοντας τη δουλειά του Dexter, είτε αθωώνοντας τον, είτε αποκαλύπτοντας τον (μιας και ο Κουίν έχει βάλει τον μικρό στο μάτι).

Πάμε τώρα στην τελευταία σκηνή! Η Ξανθομαλλούσα μας, Hanna MCkey (Yvonne Strahovski), επιτέλους επέστρεψε!!! Η αλήθεια είναι ότι η φάση που εμφανίστηκε ήταν λίγο άκυρη, αλλά νομίζω ήταν καιρός για την άφιξη της μιας και ξεμείναμε από δυνατές πλοκές. Ο λόγος που νάρκωσε τα 2 αδέρφια παραμένει άγνωστος, όπως και το τι ζητάει πλέον (μάλλον της έλειψε ο Dexter!). Σίγουρα πάντως θα δημιουργήσει μπελάδες στη ζωή τους. Ελπίζω μόνο, να μην δημιουργήσει διχόνοια ανάμεσα στα 2 αδέρφια τώρα που τα βρήκανε. Από την άλλη, ο Dexter ίσως αισθανθεί ξανά ότι είναι η καταλληλότερη γυναίκα για σύντροφος του, μιας και έζησε πρόσφατα μία αμηχανία με την γειτόνισσα του, όπου δε μπορούσε να της πει με τι παθιάζεται και ότι το χόμπι του είναι να πετάει πτώματα στον Ωκεανό! Με την Χάνα είναι αλλιώς. Ίδωμεν.

Για να ξαναδούμε την τελευταία σκηνή (μακριά από PROMOS)

9 σχόλια:

  1. Δεν είναι κακή σεζόν, αλλά σε γενικές γραμμές τη βαριέμαι (για μένα δεν είχε ούτε μισό γαμάτο σκηνικό ως τώρα) κι ανυπομονώ να τελειώσει. Πολύ κράτησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλα 6 επεισόδια έμειναν :P ... Η αλήθεια είναι ότι είχε μερικά βαρετά σημεία ακόμα και για μένα το συγκεκριμένο επεισόδιο αλλά και γενικότερα (π.χ. Ελγουέι - Ντέμπρα) αλλά για μένα τώρα μπαίνει στην τελική ευθεία...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μένα το προηγούμενο ήταν ακόμη πιο βαρετό, αλλά κάνω υπομονή για το προβλέψιμο φινάλε... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το προηγούμενο εμένα μου άρεσε πολύ (με την συνεργασία Ντεξ-Ντεμπ να σώσουν τη Βόγκελ). Όσο αφορά το φινάλε, τις πιθανές καταλήξεις λίγο πολύ τις έχουμε φανταστεί (όπως και στο Breaking Bad), το θέμα είναι ο τρόπος που θα φτάσουν εκεί και πως θα παρουσιαστούν.... Βέβαια θα ξενερώσω απίστευτα στον Ντέξτερ άμα αφήσουν ανοιχτό το τέλος, γιατί αυτά που διαβάζω για το φινάλε (χωρίς σπόιλερ) δε με ικανοποιούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η βαρεμάρα η ίδια ήταν! :P Για το Breaking Bad ελπίζω (είμαι σίγουρος πως θα είναι γαμάτα τα τελευταία επεισόδια), για το Dexter δεν έχω καμία ελπίδα... 8 σεζόν είναι πάρα πολλές γι'αυτή τη σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο σημείο που μας άφησε το Br. Bad και εγώ το ίδιο πιστεύω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δέχομαι τις απόψεις σας αλλά για εμένα προσωπικά το Dexter είναι σειρά απόλαυση και ποτέ δεν με κούρασε(ίσως μια-δύο φορές σε 8 σεζόν).Πάει λίγο χαλαρά αλλά πιστεύω ότι θα γίνει χαμός από εδώ και κάτω..Επιστρέφει η Χάνα έχουμε και τον πιτσιρικά τώρα..χαμός.@CineTV-world τι έχεις στο μυαλό σου για φινάλε εάν επιτρέπεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά και για μένα είναι σειρά απόλαυση (πρώτο το είχα στις αγαπημένες μου σειρές της περασμένης σεζόν) αλλά το συγκεκριμένο επεισόδιο το βρήκα λίγο υποτονικό σε σχέση με τα προηγούμενα! Το σημερινό δεν το έχω δει ακόμα, αλλά πιστεύω θα μπει στην τελική ευθεία πλέον και θα γίνει χαμός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γιατι δεν προσδοκω πλεον σε ενα ιδανικο τελος για αυτη τη σειρα?μπορειτε να μου το εξηγησετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή