Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Siberia - Εντυπώσεις από τον πιλότο


Εεεεεε, κάτσε φίλε, αυτή η φωτογραφία είναι καραμπινάτη αντιγραφή από τη Lostara. Εκτός κι αν γίνεται ως τιμή για τη σειρά που ενέπνευσε τον κόσμο. Τέλος πάντων, παρακολουθήσαμε τον πιλότο της εξωτικής αυτής σειράς...

Περίληψη: Το 1908, ένα ανεξήγητο φαινόμενο συνέβη στην Τουνγκούσκα, μία απομονωμένη περιοχή της Σιβηρίας. Πλέον έχουν περάσει πάνω από 100 χρόνια από εκείνο το γεγονός. Τώρα, 16 παίκτες ενός (φανταστικού) ριάλιτι παιχνιδιού θα λάβουν μέρος σε έναν διαγωνισμό επιβίωσης. Όμως δεν ξέρουν τι προκλήσεις πρόκειται να συναντήσουν σε αυτό το παιχνίδι και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Αρκετά διασκεδαστικός ο πιλότος, όπως τον περίμενα. Σίγουρα δεν είναι από τις ποιοτικότερες και αναμφισβήτητα όχι από τις σοβαρές σειρές, αλλά για καλοκαιράκι νομίζω χρειάζεται ένα ελαφρύ θριλεράκι με υπερφυσικά στοιχεία. Μόλις συνειδητοποίησα ότι έχω πάνω από 8 χρόνια να παρακολουθήσω επεισόδιο από Reality, και είχα σχεδόν ξεχάσει τους γελοίους διαλόγους και τις χωρίς λόγο παρεξηγήσεις που γίνονται εντός της ομάδας μεταξύ 2 ή περισσοτέρων παικτών, όπου αποτυπώνεται πολύ ωραία στη σειρά. Στην αρχή μας παρουσιάζουν τους 16 (Lost Number!) παίκτες - αν και στη συνέχεια αποχωρούν 2, επειδή έχασαν την 1η αποστολή. Οι 16 αυτοί παίκτες, πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, συμπληρώνουν την "ομάδα" που υπάρχει σε κάθε σειρά τέτοιου είδους. Για παράδειγμα έχουμε: έναν nerd, ένα καλό παιδί που βοηθάει τους πάντες, έναν "Sawyer", μία παρεξηγιάρα, μία δίκαιη, έναν ατομιστή, έναν γκέι, μία παίκτρια θαύμα και πολλούς άλλους, ο καθένας με στόχο να κερδίσει το έπαθλο των 500.000 δολαρίων χρησιμοποιώντας τον δικό του τρόπο επιβίωσης και συμβίωσης με τους άλλους. Στο μεγαλύτερο μέρος του επεισοδίου, τα πράγματα κυλούν ομαλά βάση των κανόνων του παιχνιδιού, όμως συμβαίνει ένα ατύχημα σε έναν καμεραμάν (άγνωστη αιτία) και ο παρουσιαστής δίνει την επιλογή στους υποψήφιους να επιλέξουν αν θέλουν να συνεχίσουν το παιχνίδι ή να αποχωρήσουν και να αποζημιωθούν με 5.000 δολάρια ο καθένας. Η απάντηση στο επόμενο επεισόδιο.

To cast είναι ψιλοάγνωστο, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Μου αρέσει που ο καθένας έχει κάτι "διαφορετικό" στη φάτσα του από τους άλλους, όπου αυτό βοηθάει στο να τους ξεχωρίζεις. Όταν έχεις ένα τόσο μεγάλο cast είναι απαραίτητη αυτή η κίνηση, αλλιώς χάνεσαι στους χαρακτήρες (αν και τα ονόματα δε μπορείς να τα μάθεις από τόσο νωρίς!). Ωστόσο είχαμε έναν παλιό φίλο από το Lost, όπως πολύ σωστά επισήμανε ο Anonymous πριν λίγες μέρες, και αυτός ήταν... ο Μαύρος Καπνός (ή κανα κοντινό του ξαδέρφι :P). Ωστόσο και η ντουντούκα πάνω από το κουτί έβγαζε ήχο Smoke Monster, οπότε τα Lost Easter Eggs ξεχειλίζουν στη σειρά (έχουμε και εξωτικό - μυστηριώδες κλίμα!). Αυτά! Περιμένουμε και τα επόμενα επεισόδια!


Υ.Γ. Τα νούμερα δυστυχώς δεν ήταν καλά. Ελπίζω να ολοκληρωθεί η ιστορία στην 1η σεζόν. 

33 σχόλια:

  1. 'Ηταν πολύ απολαυστικό. Θα το παρακολουθώ σίγουρα! Όντως όλοι οι χαρακτήρες είναι διαφορετικοί και έχουμε ακριβώς αντιδράσεις και διαλόγους όπως ακριβώς συμβαίνουν σε ριάλιτι τύπου survivor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ!!! Άντε να δούμε, θα δείξουν και άλλες αποστολές τώρα ή θα μπλέξουν πουθενά και θα γίνει Lost-κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το σίγουρο έιναι ότι υπάρχουν και "γείτονες" στην Σιβηρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν λες "γείτονες", προφανώς εννοείς "άλλοι" :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ελληνικούς όχι ακόμα, απ' ότι έψαξα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λόγω του "ατυχήματος" λες να ρθει back η ξανθιά ; (Στο θέτω ετσι για να μην σε σποιλάρω , ωχ μόλις σε σπόιλαρα :P )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ, με αυτά τα ταξίδια σου στο μέλλον!!! :P :))) ... δε θα με χαλούσε η επιστροφή της ξανθιάς, εξάλλου πρέπει να δούμε πολλούς θανάτους σε αυτή τη σειρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. k ayto stayro antegrapse o kserolas xoris n mpei sto kopo na pei apo poy to phre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ναι, το είδα! Δεν πειράζει άστον, αφού έβαλε πηγή δεν υπάρχει θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. tha erixna mia matia ston piloto ths seiras....an kai den perimenw kai polla....alla den briskw upottilous!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ναι γαμώτο δεν έχουν βγει ακόμα... ούτε εγώ περιμένω πολλά, αλλά για να περνάει η ώρα πολύ καλό είναι! Έχει τη φάση του :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δες το με αγγλικούς. το λεξιλόγιο είναι γελοίο, θα καταλάβεις σίγουρα τι λένε. Είναι ωραίο lostoκατάσταση εντελώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ego dn mporesa kan na to do olo...10-15 lepta eida kai aidiasa...iksera oti stin arxi tha itan san reality alla oxi kai toso poli...tespa ekana fast-forward na do an allazei tpt alla mpa...dn nomizo na katevazw epomeno episodeio...aplos me aidiazoun ta reality shows einai to asxeta kai vlakodes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χαχαχα, και εγώ το σκέφτηκα να το κλείσω αλλά μου είπε ο @Anonymous ότι θα έρθει κάποιος από το Lost στο τέλος και υποχρεωτικά το είδα όλο :P ... Συμφωνώ για τα reality, και μένα με αηδιάζουν, αλλά αυτό είναι στημένο και θέλει να μας δείξει πως ένα παιχνίδι reality θα πάρει το στραβό το δρόμο... θέλω να δω που το πάνε με τη Τουνγκούσκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Polu diskolo na dw mia seira xwris upotitlous!!! kalo einai oti lostofernei ligo...gia auto aloste tha ths dosw kai mia eukeria!
    mia allh seira hthtela na dw fetos to kalokairi...to Crossing Lines, alla kai eki tsifos me tous upotitlous!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Lostοφέρνει με την έννοια, τροπικό μέρος, παράξενα φαινόμενα, πολλοί χαρακτήρες! Αλλά η ατμόσφαιρα και το επίπεδο δεν έχουν καμία σχέση (εννοείται!!!).
    Για το Crossing Lines και εγώ περιμένω υπότιτλους ακόμα, να το απολαύσω... ελπίζω να βγουν κάποια στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. διασκεδαστικό,στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο επεισόδιο. Φαίνεται ότι μέχρι να τελειώσει θα πεθάνουν καμιά 10αριά παίκτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Lusifer βγήκαν ελληνικοί υποτιτλοι για το πρώτο επεισόδιο! Αφού το ξεκινησαν θα το συνεχίσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Wraia! shmera-aurio tha riksw mima matia ston piloto....den perimenw kai polla...alla pote den ksereis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. είδα και τα 3 μέχρι τώρα και το μυστήριο μεγαλώνει. έχει φάση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έχω μείνει στο 1ο... τώρα θα κάνω ένα γρήγορο catch-up σε σειρές που έχω μείνει πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αχ...από catch-up σε catch-up πάμε και σε 2 μήνες ξεκινάνε οι φθινοπωρινές σειρές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. πφφφ ναι, δεν προλαβαίνουμε με τίποτα! Θέλουμε 2 ζωές να δούμε όλες τις σειρές :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. telika thn eida thn premiera....ok, basika htan opos thn perimena h seira!
    sta prwta 30 lepta an den hkseres oti auto pou blepeis htan seira...aneta to pernouses gia kanoniko realiti!
    to ollo zoumi htan sta teleutaia 10 lepta...me tous uxous, ton thanato k.a.!
    dixnei h seira oti kati mporei na mas diksei (lostofernei kai ligo)....tha dw kai to 2o epeisodio pou nomizw tha exei perisotero zoumi...kai tha dw an thn sunexisw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. συνέχισε την, για καλοκαιρινή λάιτ ένοχη απόλαυση είναι μία χαρά. βγήκαν subs και για το 2ο. ναι όντως δεν καταλαβαινεις ότι είναι σειρά, νομίζεις ότι είναι το κανονικό survivor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ωραία!!! Βγήκαν υπότιτλοι και για το 2ο επεισόδιο, ευκαιρία να το συνεχίσω... !!! Η αλήθεια είναι ότι για πολύ καιρό που το έβλεπα σε διάφορα sites νόμιζα ήταν κανονικό ριάλιτι και δεν του είχα δώσει σημασία :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. εγώ χαμπάρι δεν το είχα πάρει,πουθενά δεν το είχα δει. από την δικιά σου ανάρτηση το είδα. Να δεις που σε καμιά 5 επεισόδια θα αρχίσουμε και τις θεωρίες για το τι βρίσκεται στο νησ εεεεεεεε στη σιβηρία ήθελα να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χαχαχαχαχαχα!!!! Λογικά θα το λήξουν φέτος γιατί από νούμερα δε λέει τίποτα... τελικά ούτε στην Αμερική δεν πήραν χαμπάρι την ύπαρξη αυτής της σειράς :P :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. to eida kai to 2o, sta idia epipeda me ton 1o! ok ollo auto me ton thanato kai tous uxous se kanei na thes na deis thn seira!!!! (mou thimizei lost sta prwta epeisodia, pou akougame ton kapno kai den kserame ti htan auto!) genika h seira lostofernei polu! exei kai enan idio xarkatira blaxoapateonako me ton sawyer ths prwths season!
    +oti exei kai enan karaflo tupa....o opoios thes den thes se parapempei sto locke!
    ekino to spasiklakh thn psaxnei polu thn douleia, alla kai h allh pou htan mesa sthn spilia ti rolo barouse? telos panton gia kalokairi mia xara blepete h seira.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. μην βιάζεσε να κρίνεις φιλε.. ναι και μένα δεν μαρεσουν τα ριάλιτι αλλά να δω μια σειρά που μιάζει με ριάλιτι το θεωρώ κάτι προτότυπο... η σειρα ολοκληροθηκε για φετος και θα σε εντυπωσιασει.. απλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή