Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Σχολιασμός: Dexter 8x04 - Scar Tissue



ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΡΑ!!! Το επεισόδιο κυμάνθηκε στα επίπεδα που έχει θέσει η τελευταία σεζόν, αλλά η τελευταία σκηνή ξεχώρισε. Κατάφερε να μετατρέψει μία φαινομενικά γαλήνια και ξεκάθαρη στιγμή μεταξύ των Morgan σε μία από τις πιο τραγικές-δραματικές στιγμές τους από εκεί που δεν το περίμενε κανείς. Αφού η Ντέμπ είδε τις συνεδριάσεις του πατέρα της με την Βόγκελ, έτρεξε στον Ντέξτερ για εξηγήσεις / απαντήσεις ώστε να κλείσει ένα κομμάτι της ζωής της (το τελευταίο ίσως). Ο Dexter σταμάτησε να κρύβεται πλέον από την αδερφή του και της αποκάλυψε όλη την αλήθεια για τον πατέρα τους όπως και τον λόγο για τον οποίο αυτοκτόνησε. Η Debra είχε πάντα τον πατέρα της σαν πρότυπο, και οι αμφιβολίες που είχε ο ίδιος για τον Ντέξτερ (οι οποίες τον οδήγησαν στην αυτοκτονία) εμφυτεύτηκαν κατά κάποιο τρόπο στο μυαλό της και αποφάσισε πως ο μόνος τρόπος να τελειώσουν όλα είναι να αυτοκτονήσει παίρνοντας μαζί της και τη ζωή του αδερφού της. Τα πράγματα όμως δεν είχαν την κατάληξη που περίμενε η Ντέμπρα καθώς ένας περαστικός ψαράς κατάφερε να σώσει τη ζωή της. Εκείνη τη στιγμή η Debra εξασφάλισε την ασφάλεια της καθώς έβλεπε τον αδερφό της να αργοπεθαίνει. Τότε είχε επιλογή, είτε να τον αφήσει να πεθάνει, είτε να τον σώσει. Σίγουρα στο μυαλό της τα είχε σκεφτεί διαφορετικά, αλλά όταν ήρθε η στιγμή δεν άντεξε στην ιδέα να χάσει τον αδερφό της και βούτηξε να τον σώσει.

Από την αρχή του επεισοδίου έπρεπε να καταλάβουμε ότι εκεί το πήγαινε, καθώς η Ντέμπρα έβλεπε ένα εναλλακτικό "finale 7ης σεζόν", στο οποίο θα πέθαινε ο Ντέξτερ αντί της ΛαΓκουέρτα. Τα είχε όλα προσχεδιασμένα (γι' αυτό αποχαιρέτησε κατά κάποιο τρόπο τον Κουίν στη σκηνή τους). Η Βόγκελ προσπαθεί να φέρει την ισορροπία στη ζωή της, αλλά προετοιμάζει τον Ντέξτερ ότι ίσως χρειαστεί να την αποχαιρετήσει μια για πάντα. Απ' ότι φαίνεται δε θέλει τον Ντέξτερ με σταγόνα ανθρώπινου συναισθήματος. Ωστόσο η σχέση της με τον Ντέξτερ δεν εξελίσσεται θετικά, καθώς ανακαλύπτει ότι του φέρεται σαν πειραματόζωο και αποφασίζει ότι όταν σταματήσουν το δολοφόνο που κυνηγάνε θα διακόψουν κάθε μορφής επικοινωνία. Οπότε πλέον το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση δεν είναι πως θα σταματήσουν το δολοφόνο, αλλά τι θα επακολουθήσει... Ίσως βρεθεί και η κυρά-Βόγκελ στο τραπέζι του αγαπημένου μας serial killer. 

Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο Κουίν πέρασε τις εξετάσεις, αλλά ο Μάθιους επιμένει στον Μπατίστα να μην του δώσει την προαγωγή. Μένει να δούμε τι κινήσεις θα κάνει. Ποτέ δεν έμπλεξε ο Μπατίστα με κινήσεις που αποσκοπούν στο πολιτικό παιχνίδι, αλλά δρούσε συναδελφικά. Στο μεταξύ, ο Μασούκα ανακάλυψε ότι έχει κόρη (!), η οποία είναι προϊόν του σπέρματος που είχε δορίσει κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Επίσης, ο Ντέξτερ είχε και τις κατακτήσεις του για το επεισόδιο. Αυτα! Τέλος, να προσθέσω ότι μου άρεσε πολύ ο συσχετισμός που έκανε η Βόγκελ με το παρελθόν του Ντέξτερ και της Ντέμπρα. Τα προβλήματα και των 2 ξεκίνησαν από ένα κοντέινερ.

Ας δούμε και το BΤS του επεισοδίου...



Βαθμολογία επεισοδίου: 9.5/10

4 σχόλια:

  1. φοβερό επεισόδιο!!!!! Δεν περίμενα οτι αυτή η σεζόν στο dexter θα ήταν τόσο καλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι έπρεπε να ήταν το series finale με το αυτοκίνητο να βουλιάζει, να πέθαιναν και οι δύο μαζί ταυτόχρονα αλλά κάπως πιο μεγαλόπρεπα. μέχρι στιγμής η 8η σεζόν δεν με έχει ενθουσιάσει γιατί κουράζει με τα ψυχολογικά και τα κλάματα της Ντέμπρας.Η σειρά έπρεπε να είχε τελειώσει στο 7.12 με κάποιο διαφορετικό φινάλε. Να δούμε πως θα μας εκπλήξουν οι σεναριογράφοι στο series finale, δεν θέλω κάτι κοινότυπο ούτε happy end για τον dexter μετά από τόσους φόνους. Αχ έχε χάρη που έχει τον χάρισον και το λυπάμαι το παιδάκι να μείνει μόνο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα ρε συ, εμένα μου αρέσει πολύ η 8η σεζόν, ειδικά το 8.04 με πώρωσε!!! Πιστεύω ότι μας επιφυλάσσουν κάτι πολύ ωραίο για το τέλος για να μας δείχνουν τέτοια σκηνή τώρα... εγώ θέλω να μαθευτεί ότι ο Dexter είναι δολοφόνος να δούμε αντιδράσεις από όλους τους χαρακτήρες αλλά δεν ξέρω αν παίξουν αυτό το χαρτί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή