Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Under the Dome - Εντυπώσεις από τον Πιλότο


Εδώ και πολύ καιρό περιμέναμε το θόλο να σκεπάσει την φανταστική επαρχιακή πόλη του Steven King υπό την στέγη του CBS. Επιτέλους έφτασε αυτή η στιγμή, για να δούμε τα αποτελέσματα...

Ο πιλότος ήταν ένα εισαγωγικό επεισόδιο -όπως περιμέναμε- όπου θύμισε κάτι από Jericho, κάτι από Lost. Δεν βασίστηκε στα εφέ και στο "φανταστικό" κομμάτι του θόλου, αλλά στους χαρακτήρες. Αυτό που θέλει στην ουσία να μας παρουσιάσει είναι πως αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της πόλης αυτή την κατάσταση. Δηλαδή πως είναι να είσαι φυλακισμένος στην πόλη σου χωρίς καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο;;; για πόσο καιρό μπορείς να επιβιώσεις με αυτόν τον τρόπο;;; Αυτές είναι μερικές από τις ανησυχίες που μοιράζονται οι ήρωες μας στη σειρά και πρέπει να αλλάξουν την έως τώρα μορφή διοίκησης τους, προσαρμόζοντας την στα νέα δεδομένα προκειμένου να επιβιώσουν. Όποτε όπως καταλαβαίνουμε τα περισσότερα story arcs θα περιστρέφονται γύρω από τους κύριους χαρακτήρες.
Με μια πρώτη ματιά το cast φαίνεται αρκετά αξιόλογο και περιμένουμε να δούμε την ανάπτυξη χαρακτήρων που χρειάζεται. Πολύ ωραίος φαίνεται ο ρόλος του Dean Norris, όπως και του Mike Vogel και της Rachelle Lefevre. Επί την ευκαιρία, ο Mike Vogel (που τον λένε Barbie στη σειρά... μα είναι δυνατόν;;;;) μπλέκει για 2η φορά φέτος σε μία αμαρτωλή πόλη, έχοντας μία σκοτεινή πλευρά σαν χαρακτήρας (#BatesMotel)


Το Under The Dome φαίνεται να ακολουθεί τη συνταγή με το μυστήριο και τα αναπάντητα ερωτήματα να παίζουν τον κύριο ρόλο στη σειρά. Για αρχή μας άφησε μερικά να έχουμε να σκεφτόμαστε μέχρι να βγει το 2ο επεισόδιο:
  1. Τι ήταν αυτό που προκάλεσε το Θόλο;;; πείραμα;;; τρομοκράτες;; η ίδια η φύση;;; 
  2. Για πόσο καιρό θα κρατήσει ο Θόλος;;
  3. Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί;;;
  4. Πως θα επιβιώσουν μακροπρόθεσμα οι κάτοικοι της πόλης χωρίς να έχουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο;;
  5. Γιατί οι 2 νέοι έπαθαν κρίση επιληψίας;; και ποια είναι ακριβώς η σημασία του "The pink stars are falling in lines".;;;
  6. Ποια είναι τα σκοτεινά μυστικά της πόλης που ετοιμαζόταν ο Duke να πει στην Linda;;;
  7. Τι το θέλουν το προπάνιο στην πόλη;;; είναι ηθικός ο Big Jim;;;
  8. Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο Barbie;;; αυτός σκότωσε τον Peter;; και ποιος ήταν ο Smith στον οποίο αναφερόταν στην αρχή του επεισοδίου;;;
  9. Πόσο τρελάρας είναι ο Τζούνιορ;;; :P
Δείτε το πρόμο του επόμενου επεισοδίου...

31 σχόλια:

  1. Εννοειται πως το συνεχιζω μου αρεσε αρκετα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Etsi ki etsi einai mexri tora...elpizo na deiksei pio poli apo to "fantastiko" mystirio tou tholou.
    Autes oi lesbies einai poli spastikes omos,dn ksero gt...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. etsi k etsi.kaloutsiko htan.na doume ta alla pou tha to pane

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναρωτιεμαι μηπως ειναι καλυτερο να διαβασω πρωτα το βιβλιο κι υστερα να δω την σειρα.
    Καμια προταση ;

    Eιδικα απο καποιον που εχει διαβασει το βιβλιο ΚΑΙ ειδε και τον πιλοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιες λεσβίες;;; η μαυρούλα με την άλλη;;; διευκρίνισαν κάτι τέτοιο;;; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εισαγωγικό επεισόδιο, σε κανα 2 επεισόδια ακόμα θα ξέρουμε που το πάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η σειρά πάντως διαφέρει σε πολλά σημεία από το βιβλίο και όπως είπαν δε θα δώσουν ίδια εξήγηση για τον Θόλο... οπότε είναι 2 διαφορετικά πράγματα και δες τα όπως επιθυμείς :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμένα κάτι μου λέει (είπαμε είμαι απ το μέλλον) οτι ο αυτος που έθαψε θα κάνει ντου σε κανα επεισόδιο ολοζώντανος, χμμ. Αρκετά καλό πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λες;;; μπα δε νομίζω να μπλέξουν με νεκροζώντανους... πέρα από το Θόλο δεν πιστεύω να έχουμε άλλα supernatural events (βέβαια εγώ δεν είμαι από το μέλλον για να βάλω το πόδι μου στη φωτιά :P )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kaloutsikh htan h premiera! den mporw na pw oti htan kai kati to ekseretiko...alla mou arese! basika ok eidame ton tholo kai kapoies entiposiake eikwnes (h komenh agelada, thn sintribh tou aeroplanou k.a.)....to thema einai apo edw kai pera pws tha thn pane thn seira....tha sinexistei ollo auto giro apo to "fantastiko mhstirio tou tholou? h h seira tha to girisei kai tha blepoume mono tous xaraktires pws na antimetopizoun auth thn polu diskolh stigmh pou tous brhke?....
    tha einai mia seira fantasia-mhstiriou? h mia metria dramatikh seira me anaptiksh xarakthrwn?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάλλον το τελευταίο... πέρα από τον "θόλο" δε νομίζω να έχουμε άλλο supernatural mystery! Αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να επηρεάσει ο θόλος, όπως: υπάρχει πιθανότητα να τελειώσει το οξυγόνο;;; νερό από παίρνουν;;; και γενικά όσο προχωράει η σειρά και θα τελειώνουν οι προμήθειες θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον πιστεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρκετά καλό,όχι κάτι το εντυπωσιακό..Το περίμενα λίγο πιο ''σκοτεινό'' να πω την αλήθεια. Όντως θύμισε λίγο Lost[έπιασα τον εαυτό μου να μνημονεύει σκηνές του].Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κρίνουμε.Στα πρώτα 5 επεισόδια θα έχουμε μια καθαρή εικόνα πιστεύω.
    Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο αλλά κατ'εμέ είναι καθαρά στο χέρι τους είτε να την απογειώσουν είτε να μας ξενερώσουν.Μια καλή βάση πάντως υπάρχει. Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ όπως το περίμενα το είδα (από το τρέιλερ κατάλαβα ότι δε θα είναι πολύ σκοτεινό... περισσότερο περιπέτεια/δράσης είναι). . . . Συμφωνώ πάντως ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και μπορεί να γίνει κάτι καλό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η αληθεια ειναι οτι εχω το 22/11/63 του King για να διαβασω οποτε δυσκολα θα επαιρνα και δευτερο βιβλιο. Αν ομως ειναι αρκετα διαφορετικα το βιβλιο και η σειρα θα ακολουθησω ενα απο τα δυο. Θα δω τι θα κανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σου έχω νέα... και το 22/11/63 θα μεταφερθεί στην μικρή οθόνη... μάλιστα θα το προσαρμόσει ο JJ για τα τηλεοπτικά δεδομένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. nomizo oti otan pathaine krisi i alli i mikri,i mia eipe "i kori mas exei pathei kati"
    i kati tetoio dn thimamai...mporei kai na mn katalava kala

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ναι Λεσβίες πρέπει να 'ναι, το διάβασα και σε ένα άλλο σάιτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. to koitaksa kai vrika pou to akousa: 25:47 sto video pou exo einai emena.... leei "our daughter's had some sort of episode"

    btw egw exo to HDTV.x264-LOL alla kai na an exeis ontos allo version dn nomizo na exei megali diafora to timing

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. psss...tsakali eimai,pos ta piano etsi egwww

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ναι ναι το έπιασες κατευθείαν!!!! Σπίρτο είσαι!!!! Αλλά κακόγουστη για λεσβία :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. auto to "pink stars are falling in lines" pou lene otan pathainoun krisi merikoi lete na to anaptiksoun?? Kserei kaneis an to exei kai sto vivlio???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Από ένα search που έκανα στο google, είδα ότι και στο βιβλίο υπάρχει το συγκεκριμένο κομμάτι... (δεν διάβασα λεπτομέρειες για να μη φάω σπόιλερ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σοβαρα;Ενδιαφερον. Οταν το διαβασω θα σας πω εντυπωσεις
    Παντως ο Abrams για δημιουργος ειναι οπως και να το κανουμε καλη βαση για μια σειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ναι!!! Βασικά γίνεται καλή και προσεγμένη δουλειά στο στούντιο του (Bad Robots productions). Έχουμε δει και συνεχίζουμε να βλέπουμε πάρα πολύ καλές σειρές από BRP.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. se ksanaantegrapse o karakiozhs stayro sto site pou sou edosa ths proalles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν πειράζει, αφού βάζει την πηγή τουλάχιστον.... (αν και δεν κάνει επαγγελματική αντιγραφή :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τίποτα το εντυπωσιακό, αλλά για καλοκαίρι βλέπεται άνετα. Προσωπικά πάντως μόνο Jericho μου θύμισε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μου θύμισε 95% Jericho και 5% Lost (απλά βρήκα ευκαιρία να το αναφέρω :P). Μου θύμισε Lost ως προς τον αρχικό πανικό των χαρακτήρων που δεν ξέρουν τι τους συνέβη και θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. asto stayro.blepontas k to deytero les ox th mapa einai ayth.krima xeirotero k apo to the Jericho tha ginei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θα το δω λίγο αργότερα... πάντως γενικά την έχω πάρει με καλό μάτι τη σειρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή