Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Touch (2012 - 2013)

Σεζόν: 2
Επεισόδια: 26

Περίληψη: Η σειρά εστιάζει στον Martin Bohm και τον 11χρονο αυτιστικό γιο του, Jake. Η γυναίκα του Μάρτιν πέθανε κατά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και από τότε προσπαθεί μόνος του να μεγαλώσει τον Τζέικ. Ο Τζέικ δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί. Μπορεί να δει το μέλλον και το πως συνδέονται κάποια γεγονότα. Έτσι θα καταφέρει με τον δικό του τρόπο να επικοινωνήσει με τον πατέρα του στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους. 

Σχόλια: Μία σειρά του Tim Kring με ό,τι σημαίνει αυτό. Πλάνα απ' όλο τον κόσμο, έννοιες όπως  το πεπρωμένο ή το "όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο" - "τίποτα δεν είναι τυχαίο" παίζουν σε πρώτο πλάνο. Η σειρά χωρίστηκε σε 2 σεζόν, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Θα έλεγα ότι η 1η σεζόν μου άρεσε περισσότερο. Ασχολήθηκε με αυτοτελή επεισόδια, όπου σου παρουσίαζε πώς κάποιοι κατά τ' άλλα άσχετοι μεταξύ τους άνθρωποι μπορούν να επηρεάσουν τις ζωές των άλλων άθελα τους με ένα άκρως θετικό αποτέλεσμα. To τέλος κάθε επεισοδίου σου άφηνε ένα αισιόδοξο μήνυμα. Με λίγα λόγια θα περιέγραφα την 1η σεζόν με την φράση του Πάολο Κοέλιο "Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις". Η 2η σεζόν βάδισε σε πιο serialized μονοπάτια, αλλάζοντας το ύφος της σειράς. Πλέον δεν βλέπαμε τον πατέρα και τον γιο να βοηθάνε ανθρώπους, αλλά να προσπαθούν να βοηθήσουν τους ίδιους τους τους εαυτούς. Είχαμε έναν αγώνα επιβίωσης, από την εταιρία που ήθελε να εκμεταλλευτεί τις ιδιότητες του Τζέικ για προσωπικό της όφελος (κάτι τέτοια δεν κάνει συνέχεια ο Kring;;;). Αυτό που με χάλασε κυρίως στην 2η σεζόν είναι ότι έφυγε το ευχάριστο κλίμα της σειράς.

Πάμε τώρα να μιλήσουμε για τις ερμηνείες... φυσικά ο Kiefer Sutherland ήταν εξαιρετικός στο ρόλο του, αλλά πραγματικά είναι πολύ δύσκολο μετά από 8 σεζόν στο ρόλο του "Jack Bauer" να τον συνηθίσεις στο ρόλο του καλού μπαμπάκα που ανησυχεί για το παραμικρό [+ ότι έχει υψοφοβία (wtf?)]. Αξιοπρεπέστατος ήταν και ο 11χρονος David Mazouz, στον ρόλο του Τζέικ, όπως και η Maria Bello που έδωσε άλλη νότα στη σειρά με την παρουσία της.

Η σειρά δεν έλαβε καλές κριτικές, ενώ όσο προχωρούσε τα νούμερα τηλεθέασης έπεφταν αδιάκοπα. Στις 9 Μαΐου 2013 -μία μέρα πριν το finale της 2ης σεζόν- το FOX ανακοίνωσε ότι η σειρά δε θα επιστρέψει για 3η σεζόν, μετατρέποντας το 2.13 σε φινάλε της σειράς. Παρ' ότι κόπηκε η σειρά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ικανοποιεί μια χαρά και σαν series finale, αφού η κεντρική ιστορία έκλεισε κανονικά.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της σειράς... 

Βαθμολογία σειράς: 7 / 10

5 σχόλια:

  1. Μέτρια σειρά μετά τα 4,5 πρώτα επεισόδια με κούρασε αρκετά και την παράτησα το 7/10 νομίζω είναι παραπάνω από ότι αξίζει πραγματικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγω την πρωτη σεζον την είδα ευχαριστα. Ακομα δεν ξεκινησα την δευτερη αλλα οτι ειδα απο την πρωτη μου αρεσε αρκετα. Δεν μπορω να πω οτι με εκπλησει παντως η αλλαγη στο υφος της , οπως σποιλαρεις !. Φανηκε απο τα τελευται τρια επιεσοδια της πρωτης σεζον οτι θα κινηθει σε αυτα τα μονοπατια. Εξαλλου , αν το καλοσκεφτεις το ιδιο εγινε και στο PoI αλλα σε μεγαλυτερη χρονικη διαρκεια κι ετσι δεν εγινε απολυτα αντιληπτο. Θα σου πω την δικια μου αποψη οταν την δω και την δευτερη σεζον , μαζεμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το PoI δεν άλλαξε όμως το ύφος του ή την ατμόσφαιρα του. Εστίασε μεν περισσότερο στην κεντρική ιστορία, αλλά το κλίμα της σειράς παρέμεινε το ίδιο. Πλέον με το τωρινό season finale ίσως αλλάξει το στυλ της σειράς... Ίδωμεν!

    Άντε καλή προβολή, περιμένω την άποψη σου!!! To spoiler που είπα είναι μια περιγραφούλα της 2ης σεζόν, από το 2.01 το καταλαβαίνεις :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την πρώτη την είδα και εγώ χαλαρά αλλά μετά γιόκ. Αξίζει ρε παιδιά η 2η?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλοί λένε ότι η 2η είναι καλύτερη από την 1η... εμένα να σου πω την αλήθεια με κούρασε! Δες κανα 2 επεισόδια και κρίνε, γιατί δεν κινείται στο ίδιο μοτίβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή