Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Supernatural - Εντυπώσεις για την 8η σεζόν!


Μιας και τελείωσε η σεζόν, ας κάνουμε τον απολογισμό των εντυπώσεων μας...

Ανάμεικτα συναισθήματα μου άφησε αυτή η σεζόν! Σαφώς ήταν πολύ καλύτερη από την άθλια κατ' εμέ 7η σεζόν, αλλά παρόλα αυτά δε μπόρεσε να φτάσει το πικ των προηγούμενων σεζόν της. Μας χάρισε απίστευτα αυτοτελή επεισόδια, μερικά εκ' των οποίων ήταν από τα καλύτερα της σειράς (και άλλα από τα χειρότερα, βλέπε: Bitten). Εκεί που έπασχε η σειρά για μένα ήταν στην κεντρική ιστορία. Δεν είχε ένα δυνατό και έντονο story arc να σε κρατήσει σε αγωνία και να περιμένεις το επόμενο επεισόδιο πως και πως. Αυτό κυρίως οφείλεται στο γεγονός ότι η ένταση ανάμεσα στις σεζόν του Supernatural δεν είναι πλέον κλιμακούμενη. Δηλαδή, στην 5η σεζόν αντιμετωπίσαμε τον ισχυρότερο εχθρό των αδερφών Γουίντσεστερ, τον ίδιο τον Εωσφόρο. Από εκεί και πέρα δεν είδαμε κανέναν εξίσου δυνατό αντίπαλο, μειώνοντας έτσι το ενδιαφέρον. Ίσως για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της σειράς.

Ας μιλήσω πιο συγκεκριμένα. Δεν είναι δυνατόν 8η σεζόν να μας βάζουν για βασικό εχθρό ένα Δαίμονα (πάλι!!!). Δαίμονες είχαμε στις 4 πρώτες σεζόν και στην 5η το Διάβολο. Επίσης η μάχη Δαίμονες - Άγγελοι παρουσιάστηκε με φανταστικό τρόπο στην 5η σεζόν... δε χρειαζόταν να επαναληφθεί. Μπορούσαν να βρουν νέο εχθρό. Για παράδειγμα ένας αντίπαλος που θα μπορούσε να κρατήσει παραπάνω είναι η "Mother of All" που βιάστηκαν να τη βγάλουν από τη μέση. Θα μπορούσε να δημιουργήσει νέα τέρατα και να βλέπαμε πολύ ωραία πράγματα. Ίσως αυτή θα ήταν κάτι "μεγαλύτερο" από τον Lusifer.

Τέλος πάντων, το θέμα με τους δαίμονες το είχα από την 6η-7η σεζόν. Τους ψιλοβαρέθηκα! Έχουμε δει τα ΠΑΝΤΑ γι' αυτούς στους 8 αυτούς κύκλους. Έτσι και εγώ χάρηκα στην 8η σεζόν που έμαθα ότι το κεντρικό στόρυ είναι να κλείσουν τις πύλες της Κολάσεως και να μην ξαναδούμε δαίμονα για δαίμονα. Έγινε όμως;; ή χαραμίσαμε μία σεζόν τζάμπα;; μάλλον το δεύτερο! 22 επεισόδια τους βλέπαμε να τρέχουνε και τελευταία στιγμή πετάγεται ένα "θα πεθάνει ο Σαμ" και η ιστορία λήγει. Συγνώμη κιόλας, αλλά ακόμα και να πέθαινε δεν έπρεπε να το δεχτούν για το καλό της ανθρωπότητας;;; εξάλλου αυτό δεν κάνουν πάντα τα αδέρφια;;; θυσιάζονται για να σώζουν την ανθρωπότητα από τα τέρατα;;; Δηλαδή στην επόμενη σεζόν θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τα αδέρφια να παλεύουν με δαιμονάκια;;;

Ελπίζω να τελειώσει γρήγορα αυτή η ιστορία και να μην χαραμίσουν τις 2 τελευταίες σεζόν στα ίδια και τα ίδια. Υπάρχει πλούσιο υλικό (= Men of Letters) για ένα δυνατό story arc. Πέρα από αυτό θα μπορούσαν να ασχοληθούν και με τους ανθρώπους! Να δείξουν τον κόσμο να έρχεται πιο κοντά στο άγνωστο και μέσω διάφορων αντιδράσεων να θίξουν αρκετά θέματα. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία τώρα με την πτώση των Αγγέλων. Βέβαια το πιο πιθανό είναι να μην ασχοληθούν καν, όπως είχε γίνει στην 7η σεζόν με τον Κας αλά Θεό, που τον είδαν τόσοι... όπως επίσης έχει γίνει και με την δημόσια εικόνα του Sam και του Dean, όπου είναι καταζητούμενοι δολοφόνοι που προβάλλονταν σε όλα τα κανάλια αλλά κατά ένα περίεργο λόγο κανείς δεν θυμάται τις φάτσες τους και κυκλοφορούν ανενόχλητοι στους δρόμους ως πράκτορες του FBI (μα καλά ούτε η αστυνομία δεν τους θυμάται;;;; μας δουλεύουν;;;).

Anyway, άμα αρχίσω και λέω και άλλα παράπονα δε θα τελειώσω ποτέ αλλά μιας και ξεθύμανα λίγο ας πω και τα θετικά της σεζόν (μου αρέσει που μιλάω σε real time, μάλλον είμαι επηρεασμένος από την επιστροφή του 24). Είχαμε πολύ ωραία αυτοτελή επεισόδια με αρκετό χιούμορ (η μόνη απαίτηση μου πλέον από τη σειρά). Αγαπημένο επεισόδιο για μένα ήταν το 8.12 - As Time Goes By (με μικρή διαφορά από το 8x19 - Taxi Driver), το οποίο εισήγαγε ένα νέο κόσμο στο Supernatural. Γενικότερα αυτό το επεισόδιο είχε τα πάντα (μυστήριο, δράση, συγκίνηση, ξεχωριστή ατμόσφαιρα), γι' αυτό και το βάζω στα αγαπημένα μου. Βέβαια και τα 3 τελευταία ήταν αρκετά καλά επεισόδια (και ας με χάλασαν τα τελευταία λεπτά, η ώρα πέρασε νεράκι). Είχαμε ωραίες σκηνές μεταξύ των αδερφών Γουίντσεστερ με κορυφαία την σκηνή του φινάλε. Είδαμε Bobby έστω και για ένα επεισόδιο. Είδαμε και λίγο Garth, είχαμε μερικές καλές στιγμές τελικά!

Βαθμολογία Σεζόν: 7/10

Ελπίζω να βγω λάθος στις προβλέψεις και η 9η σεζόν να βγει πραγματικά καλή σε όλα τα σημεία (βλέπε 5η)!

3 σχόλια:

  1. φιλε λες ακριβς τις σκεψεις μου..εμενα μου αρεσε το φιναλε αλλα τωρα που το λες φοβαμαι τη συνεχεια...παντως εχει πολλα fail η σειρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ συμφωνώ με το άρθρο σου!!!
    Μπορεί φέτος η σεζόν να ήταν πολύ καλύτερη από τις άλλες 2, αλλά εγώ αισθάνομαι ότι τραβάνε την υπόθεση από τα μαλλιά. Ας δώσουν ένα τέλος.
    Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τον Σαμ να πεθάνει γιατί θα ήταν βλακεία να βλέπουμε πάλι κάποιον αδερφό να πεθαίνει και ξαφνικά στην πρεμιέρα της επόμενης σεζόν να αναστένεται.
    Πέρα όμως από αυτά, η τελευταία σκηνή ήταν πάρα πολύ καλή!!!
    Πρέπει όμως να είναι τελευταίο επεισόδιο για να δούμε μια καλή σκηνή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε εγώ θα ήθελα ο Σαμ να πεθάνει... βασικά δε θα ήθελα καν να πουν ότι πρέπει να θυσιαστεί ο Σαμ τελευταία στιγμή ως δικαιολογία για να σταματήσει η όλη διαδικασία... μεγάλη σεναριακή ευκολία για να κρατήσουν ανοιχτό το θέμα με τους δαίμονες!
    Συμφωνώ στα υπόλοιπα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή