Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Person of Interest 2.22 - God Mode (Season Finale)


Μία απίστευτη σεζόν έφτασε στο τέλος της. Έκλεισε θέματα, άνοιξε θέματα. Για να συνοψίσουμε όμως λίγο τι έγινε στο φινάλε.... (προσοχή spoilers)

To επεισόδιο ήταν γεμάτο δράση και απαντήσεις. Είδαμε τον Reese να κάνει απίστευτο δίδυμο με την Μηχανή σαν να έχει βάλει cheat και το έχει γυρίσει σε God Mode. Η Μηχανή έδινε αριθμούς στον Reese καθ' όλη τη διάρκεια ενώ τον βοηθούσε σε ό,τι χρειαζόταν (είτε αμάξι, είτε κωδικούς, είτε τον προειδοποιούσε για τυχόν απειλές). Πέρα από τη Μηχανή έκανε ωραίο δίδυμο και με την Σω, προσφέροντας μας ωραίες στιγμές badassίλας!!! Είναι και οι 2 σαν χαρακτήρες λίγο στον κόσμο τους όταν έχουν έναν σκοπό... πηγαίνουν σε γάμους χαλαροί και κλέβουν ελικόπτερα λες και κλέβουν τσίχλες από το περίπτερο.

Από την άλλη είχαμε και άλλη διαχειρίστρια, την Root, η οποία με τη συνεργασία του Φιντς ήθελε να βρει τις εγκαταστάσεις που βρισκόταν η Μηχανή. Ο Φιντς ωστόσο είχε προβλέψει τα πάντα και είχε πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να την προστατεύσει. Ο ίδιος εξάλλου ήταν που είχε δημιουργήσει τον ιό. Ο λόγος; γιατί είχε κρυμμένο άλλο ιό μέσα στον ίδιο για να προστατεύσει τη Μηχανή. Όμως τώρα η Μηχανή θεωρείται ασφαλής;;; γιατί η Root φαίνεται να είναι η κύρια διαχειρίστρια, η κατάληξη της οποίας ήταν στο τρελοκομείο, κάτι όμως που η Μηχανή το γνωρίζει και θα κάνει τα πάντα για να την σώσει από εκεί (?). To πως συμπεριφέρεται η Μηχανή παραμένει ακόμα ένα μυστήριο αν και σε αυτή τη σεζόν πήραμε αρκετές απαντήσεις. Στο τέλος του επεισοδίου βλέπουμε η Μηχανή επικοινωνεί με 3 "επαφές". Η μία είναι ο Reese και ο Finch, στους οποίους λογικά θα δίνει την "μη-σχετική" λίστα.... η 2η, η κυβέρνηση, στην οποία θα δίνει τη "σχετική" λίστα... και η 3η η ίδια η Ρουτ, στην οποία θα της συμπεριφέρεται σαν God??? (η μισή παράγραφος μπαίνει με ερωτηματικό). Πάντως η αλήθεια είναι ότι η σειρά από το περσινό φινάλε φαινόταν ότι έχει πολλά σχέδια για τη Ρουτ σε αυτή τη σεζόν και τα είδαμε να υλοποιούνται με ωραίο τρόπο. Στην επόμενη σεζόν ίσως ασχοληθούν με παρόμοιο τρόπο με την μυστηριώδη μανταμίτσα.

Πάμε στα Flashbacks. Εδώ και αν πήραμε απαντήσεις! Επιβεβαιώσαμε τον θάνατο του Νέιθαν και μάθαμε τον τρόπο με τον οποίο πέθανε, όπως επίσης και τον λόγο που τραυματίστηκε ο Φιντς. Τα 2 αυτά γεγονότα συνέβησαν μαζί, και τότε ο Φιντς θεώρησε συνετό να προσποιηθεί ότι ανήκει στους αγνοούμενους για να κρατήσει την αγαπημένη του Γκρέις ασφαλή, μιας και είδε με τα ίδια του τα μάτια και άκουσε τους ανθρώπους της κυβέρνησης να λένε για το τι είναι ικανοί να κάνουν... Να πω την αλήθεια, ήθελα λίγο καλύτερη σκηνοθεσία στην σκηνή με το "μπουμ" όπως και στο "εξαφάνισμα" του Χάρολντ... μου φάνηκε λίγο αστείο το πως κρυβόταν πίσω από την κουρτίνα σε μία κατά τ' άλλα σοβαρή σκηνή. Ωστόσο αυτά δεν αναιρούν το γεγονός ότι μιλάμε για σκηνές που θα μείνουν στην ιστορία του PoI.

Προτού μιλήσουμε για την Κάρτερ, ας πούμε ένα αρνητικό για το επεισόδιο: Δεν είχαμε Φάσκο!!! Ούτε για δείγμα (εντάξει αναφέρθηκε μία φορά). Δεν νοείται σε φινάλε να μην αφιερώσουν ούτε μία σκηνή σε έναν από τους 4 (!) βασικούς της χαρακτήρες. Εδώ που τα λέμε ούτε οι Κάρτερ είχε πολλές σκηνές, αλλά ήταν ουσιαστικές. Βλέπουμε να βαδίζει περισσότερο στα χνάρια του Reese. Να ρισκάρει το σήμα της για να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό. Και έτσι αποφασίζει αν σώσει τον Elias. Τώρα το μέλλον του Elias παραμένει άγνωστο (αν θα πάει φυλακή ή θα τον ελευθερώσει) αλλά είναι καλό σημάδι γιατί θα έχουμε περισσότερο από αυτόν στην επόμενη σεζόν. Και οι 2 τους εξάλλου θέλουν να διαλύσουν το HR οπότε ίσως συνεργαστούν.

Μία σκηνή που μου άρεσε πολύ είναι όταν ο Reese είδε την φωτογραφία της Jessica στο χρηματοκιβώτιο του Finch. Το βλέμμα του αρκούσε για να κάνει αυτή τη σκηνή επική χωρίς καν να μιλήσει. Ήταν μία σεζόν που δεν είδαμε καθόλου Τζέσικα και μου άρεσε που αναφέρθηκε στο φινάλε. Στο τέλος του επεισοδίου έγινε ένας διάλογος μεταξύ των 2 φίλων όπου προσπάθησε ο Finch να του ζητήσει συγνώμη για ότι προέκυψε λόγω του ιού και πως επηρέασε τη ζωή του. Ο Reese ωστόσο δεν άφησε τον Finch να πάρει μία ευθύνη που δεν του ανήκει ολοκληρωτικά. Εξάλλου και ο ίδιος γνωρίζει ότι ό,τι έκανε ο εργοδότης του, το έκανε για καλό σκοπό και δεν τον αμφισβήτησε στιγμή. Νομίζω είναι το καλύτερο τηλεοπτικό δίδυμο στην τηλεόραση!!!

Υ.Γ. Κάθε φινάλε θα τελειώνει με κλήση από τη Μηχανή!

13 σχόλια:

  1. Συμφωνώ σε όλα (όπως φαίνεται εξάλλου και στο review). Νομίζω η ατάκα που είπε ο Νόλαν φαίνεται από αυτό το επεισόδιο! Πάντως αν είχαν για πάντα ο Φιντς και ο Ρις την απόλυτη στήριξη της Μηχανής δε θα αντιμετώπιζαν καμία απολύτως δυσκολία άρα δε θα είχε και πολύ νόημα αυτό που βλέπουμε! Που και που ας τους βλέπουμε και λίγο Θεούς... και τώρα μάλλον θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μία Θεά... την Ρουτ, η οποία δεν ξέρουμε ακριβώς τι δυνατότητες θα έχει...


    Όσο για την Κάρτερ δε νομίζω να κινδυνεύσει προς το παρόν (ποιος θα μάθει ότι αυτή ελευθέρωσε τον Ελάιας;;;). Ίσα ίσα τώρα θα έχει και την εύνοια του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπλεκεται με τον Ελαιας που τον θελουν αρκετα ατομα νεκρο ...σιγουρα δεν θα εχει μια χαρουμενη τριτη σεζον.Θεα η Ρουτ και με την Μηχανη να την συμπαθει θα εχουν θεμα οι Ρις-Φιντς. Αν ο Φιντς ειναι ο πατερας της Μηχανης τωρα πια φαινεται δικαιο να πουμε οτι η Ρουτ ειναι η μητερα της. Θα γινει χαμος λοιπον !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θετή μητέρα όμως...


    Εγώ πιστεύω θα την βγάλει την άκρη η Κάρτερ, και εξάλλου θα έχει και τη βοήθεια των φίλων μας! Δε θα την αφήσουν μόνη της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Yπερτελειο φιναλε,δν χρειαζεται να πω κατι παραπανω τα εχετε αναλυσει ολα.:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. pisteyw ena apo ta kalytera epeisodia seirwn ta teleftaia xronia.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Polu wraio kai dinato to finale (nomizw den htan kalitero epeisodo apo to proigoumeno...alla htan aksiologo finale)!!!

    dothikan arketes apantiseis...an kai oi perisoteres htan anamenomenes (perimena na ginei kamia ekpliksh kai o neithan na htan zwntanos)!

    ta duo didimakia (reece-sho kai root-finch) etsi opos mas ta ediksan mou arese polu!
    pame se mia 3h season pou tha alaksoun arketa pragmata..tha exoume sto pexnidi ksan ton elias h carter apo oti mou fenete tha bgei kai auth mia kai kalh sthn paranomia kai palh root tha exei enan polu energo rolo! exoume na doume kai ti rolo baraei auth h nea mhstiriodeis gunaika!!!

    *fail ths seiras pou edw kai 2 epeisodia den mas ediksan katholou lionel!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α ρε μορφάρα ο Ελάιας. Στη 2η σεζόν μου άρεσε που δεν τον ξέχασαν και τώρα επιστρέφει δυναμικά απ' ότι φαίνεται... αποκτά πλέον και περισσότερο ενδιαφέρον το HR - arc με τον Ελάιας ελεύθερο!!! .... Βέβαια ο βασικός αντίπαλος πλέον και ίσως ο πιο "ισχυρός" είναι η Ρουτ (ακόμα και από την μυστηριώδη γυναίκα).

    Πάντως δε θα ήθελα ο Νέιθαν να ήταν ζωντανός... ήδη είχαμε μία νεκρανάσταση (της Κάρα) στην προηγούμενη σεζόν, οπότε ίσως ήταν λίγο υπερβολικό. Άλλωστε μου αρέσει η ιδέα ότι και ο Ρις και ο Φιντς έχουν χάσει έναν πολύ δικό τους άνθρωπο!

    Συμφωνώ για το fail... πολύ κρίμα, δεν είπαμε αντίο στον Λάιονελ για φέτος! Του δώσανε επεισόδιο centric και τον αφήσανε μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία και αυτή η season, μ'ένα τέλειο φινάλε!!
    Όπως είπατε κι εσείς Τέλεια τα δίδυμα Ρις-Σω και Φιντς-Ρουτ. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί ο Φιντς απέφευγε τον Ρις.. Κι επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τη ξαφνική "συμπάθεια" της μηχανής για τη Ρουτ. Είναι δυνατόν να καταλαβαίνει οτι η Ρουτ "την αγαπάει" και γι'αυτό να της δίνει πρόσβαση??
    Η έλλειψη του Φάσκο με στεναχώρησε κι εμένα.. :( Και δεν τη δικαιολόγησαν κιόλας! Θα μπορούσαν να αναφέρουνε ας πούμε ότι δουλεύει σε μια υπόθεση. Εδώ ολόκληρη Κάρτερ συνελήφθηκε κι αυτός δεν εμφανίστηκε πουθενά! Πάντως ντάξει, respect η Κάρτερ! Δεν έχει πλέον καμία σχέση με το πώς τη γνωρίσαμε, κάτι που μ'αρέσει πολύ!!

    Υ.Γ. κι εγώ θέλω έναν φίλο με τόση κατανόηση σαν τον Ρις!! :D

    Υ.Γ. ο Φιντς από τότε που η Ρουτ τον είχε απαγάγει φαίνεται πολύ γοητευμένος μαζί της.. Τη θαυμάζει και του αρέσει που υπάρχει κάποιος που καταλαβαίνει το μυαλό του! Αυτό δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί.. Εννοώ ότι αν η Ρουτ είναι η κακιά της υπόθεσης και προσπαθήσουν Ρις-Σω να τη σταματήσουν, ο Φιντς μπορεί να τους εμποδίσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. hahaha pare skilo leei :P :P


    ..nai ki ego dn leo oti ti goustarei, alla dn einai mono apo kalosini.. Pistevo nio8ei kata va8os omorfa otan milane metaksi tous, gt iparxei epikoinonia. Milane tin idia glossa :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαχαχαχα, σωστά... μιλάνε τη γλώσσα Μηχανής, μόνο 0 και 1 ξέρουν να λένε :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή