Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Σχολιασμός: Person of Interest 2.21 - Zero Day


Τι να πεις γι' αυτό το επεισόδιο; ήταν επικό και δεν ήταν καν το season finale. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα από τη συνέχεια. Ένα επεισόδιο, ένα κυνηγητό για τη θέση του "God", του ανθρώπου που θα γίνει ο νέος διαχειριστής της Μηχανής και θα έχει πλήρη πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες. Ο αριθμός του επεισοδίου ήταν... η ίδια η Μηχανή, η οποία βρισκόταν σε κίνδυνο και έπρεπε οι ήρωες μας χωρισμένοι σε ομάδες να προσπαθήσουν να την σώσουν αλλά και να διασφαλίσουν ότι δε θα λάβουν πληροφορίες τα αντίθετα στρατόπεδα. Από τη μία είχαμε τον Φιντς με τη Ρουτ, από την άλλη τον Reese με την Shaw και συν της άλλης έπρεπε να σταματήσουν και τους ανθρώπους της Ντέσιμα.  Και όλα αυτά έγιναν σε μία μάχη για το ποιος... θα σηκώσει το καρτοτηλέφωνο. Με ένα κλείσιμο να θυμίζει έντονα το cliffhanger που είχαμε στο τέλος της πρώτης σεζόν με τον Reese να επικοινωνεί με την Μηχανή για πρώτη φορά.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Το επεισόδιο άρχισε με απίστευτο τρόπο βάζοντας στους τίτλους αρχής την "προβληματική" Μηχανή. Ήθελε να τονίσει με αυτόν τον τρόπο ότι ο ιός είχε εξαπλωθεί. Μάθαμε αρκετές πληροφορίες για τη Μηχανή, όπως το γεγονός ότι διαγράφει τον εαυτό της στο τέλος κάθε μέρας. Αυτό την εμποδίζει στο να εξελιχθεί. Αλλά για ποιο λόγο να την ρύθμισε έτσι ο Χάρολντ;; τι να φοβάται;; μήπως θα μπορούσε να προκαλέσει κακό στην ανθρωπότητα άμα εξελισσόταν μόνη της;; ... μήπως έχει δίκιο η Root που τη θεωρεί "ζωντανό πλάσμα";;; τόσες ερωτήσεις γύρω από αυτό το δημιούργημα, οι οποίες θα μπορούσαν να απαντηθούν αν η Μηχανή από εδώ και πέρα σταματήσει να φέρεται με τον ίδιο τρόπο, μιας και έκανε επανεκκίνηση.

Ας πάμε ακόμα λίγο πιο πίσω... την εποχή που ο Nathan ήταν ζωντανός. Βλέπουμε ότι τελικά ο Nathan δεν ήταν ούτε πονηρός, ούτε κομπιναδόρος. Το αντίθετο μάλιστα, ήταν πιο ηθικός και από τον ίδιο τον Finch. Βέβαια η ηθική είναι υποκειμενικό πράγμα, αλλά έπραττε όπως θεωρούσε αυτός σωστό. Στην ουσία έκανε τη δουλειά που κάνει ο Finch με τον Reese. Έσωζε ανθρώπους. Δε μπορούσε να χωνέψει το γεγονός ότι γνωρίζει για κάποιον επικείμενο θάνατο ανθρώπου και να καθίσει με σταυρωμένα χέρια. Δε μπορούσε να τους θεωρήσει "άσχετους" όπως τους είχε κατηγοριοποιήσει ο Φιντς (ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν αλητάκος μικρός :P). To κακό της υπόθεσης είναι ότι ο Φιντς αφαίρεσε από τον Νέιθαν αυτό το προνόμιο λίγο πριν η Μηχανή τον προειδοποιήσει για το θάνατο του.

Σε αυτό το επεισόδιο ο Φάσκο απουσίαζε, αλλά είχαμε σημαντικές εξελίξεις με την Κάρτερ. Αρχικά,
κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά μιας και περισσότερες προμελετημένες ανθρωποκτονίες συνέβαιναν. Ωστόσο είχε και τα δικά της προβλήματα, αφού παλεύει ολομόναχη εναντίων του HR στο να αποκαλύψει το δολοφόνο του Beecher. Το HR το πήρε πρέφα και την έβαλε στο στόχαστρο... η Μηχανή πήγε να προειδοποιήσει τον Finch, αλλά η Root δεν τον άφησε να σηκώσει το τηλέφωνο (άντε να ήξερε ότι ο αριθμός θα άνηκε στην Κάρτερ). Εν τέλη όμως, η Κάρτερ είχε τόσο καλά αντανακλαστικά που κατάφερε να αποτρέψει μόνη της το σχέδιο που ετοίμαζε το HR... αλλά ο πονηρός ο Τένρυ βρήκε τρόπο να την ενοχοποιήσει κρύβοντας το όπλο του θύματος και κάνοντας την Κάρτερ να μπλέξει. Πολύ πιθανό να βγει σε διαθεσιμότητα και να δουλεύει εξ' ολοκλήρου με τον Finch και τον Reese στην επόμενη σεζόν. 

14 σχόλια:

  1. Πραγματικα με μια λεξη το επεισοδιο χαρακτηριζεται απο ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ !!! Δενε ειχαμε ουτε μια σκηνη που να μην ηταν καλη το λιγοτερο.Οι σκηνες Φιντς-Ρουτ που συζητουσαν για την Μηχανη ηταν απλα επικες ολοι νιωσαμε ενα δεος οταν μαθαμε οτι η Μηχανη ειχε αποτυπωθει στον Χαρολντ σαν να ηταν ο πατερας της οτι τον προσεχε αλλα και ενα ριγος οταν ο Χαρολντ αποκαλυψε οτι καθε βραδυ διαγραφει τον εαυτο της.Ο Νειθαν πιστευω τωρα πια οτι ηταν το κινητρο του Φιντς ωστε να αρχιζει να σωζει ανθρωπους εξαιτιας του μαλλον πεθανε επειδη εκλεισε την contingency που ειχε δημιουργησει για τους Irrelevant numbers (Επικη ατακα What about the next person whose number comes up ?Are you gonna look
    that person in the eye and tell them that they were irrelevant?). Σω for series regular ASAP !!!! Η γυναικα ειναι ΘΕΑ !!!! Ολοι την λατρευουμε και την θελουμε βασικη πια οχι μονο reccuring. Οσο για την Ρουτ δεν την βλεπω να μενει ζωντανη εχει μαθει παρα πολλα και θελει να ελευθερωσει την Μηχανη ασε που η Σω την θελει νεκρη ... Το τελος ποσο πολυ μας θυμισε το περσινο επικο so you are gonna help me get him back και το τηλεφωνημα στην συνεχεια μονο που αυτη την φορα ακουσαμε αμεσως μια (βασικα 4 :Ρ) φωνη . Ο Ρις και η Ρουτ διαχειριστες πια ο Χαρολντ να εχει ακομα κανα δυο ασσους στο μανικι του και η Σω να θελει εκδικηση παμε για ενα κατι παραπανω απο ΕΠΙΚΟ season finale !!!! Can you hear me ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Yes, yes I can hear you, are you on the boat???......



    Συμφωνώ σε όλα! Λες να υπάρχει καμιά "μάχη" μεταξύ Ρις-Φιντς στο τέλος της σεζόν;;; λόγω του Όρντος...
    Ελπίζω πάντως να μην πεθάνει η Ρουτ, είναι γαμάτη villain, την θέλω κι' άλλο!!!!
    Η ατάκα του Nathan απλά επική, τα σπάει ο τύπος τελικά... αλλά τώρα σιγουρέψαμε ότι πέθανε νομίζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι βασικα ο Ρις ειδαμε στο βλεμμα του οτι δεν ηξερα τιποτα οποτε ειναι λογικο να αισθανεται προδομενος.Καλα και εγω την θελω να μεινει αλλα εχει φτασει εκει που δεν παει αλλο ή θα ελευθερωσει την Μηχανη ή θα την καθαρισουν :Ρ Ε ναι τωρα πια νεκρος στανταρ ο Νειθαν αλλα παρολα αυτα μορφη !!! Στο τελευταιο επεισοδιο μαλλον θα μαθουμε πως πεθανε και ισως πως απεκτησε την αναπηρια του ο Φιντς (δεν ξερω σποιλερ απλα ετσι μου φαινεται).Ο Φιντς μικρος τι χαος να ειχε δημιουργησει ;;;; :Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και στο 2.02 αυτό νομίζαμε... ότι δεν πάει άλλο!!! Πάντως όπως γράφω και στο review μπορεί να δούμε μία νέα Μηχανή από την επόμενη σεζόν, οπότε αυτομάτως ανανεώνεται και ο ρόλος της Ρουτ.


    Ο Φιντς μικρός ήταν αναρχικός, πετούσε κεραμίδια στον Λευκό Οίκο :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χμμ δεν ξερω μπορει να γλυτωσει !!! Βασικα ναι η Μηχανη αλλαξε εχει μνημη πια και μυαλο δικο της οποιος μπορει να την ελεγξει θα ελεγξει τον κοσμο :-) Μπα μαλλον χακαρε το πενταγωνο και τον καταλαβαν :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχα πολύ πιθανό! ... άντε να δούμε, πολύ ζουμί έχει ακόμα! Όπως και η Μηχανή , έτσι και η σειρά ανανεώνει τον εαυτό της και το ενδιαφέρον των θεατών της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ti epeisodiara htan ayth.stayro ksereis ti leo gia ton 3o kyklo?tha ftiaksoun koma h ros me to xarold k o fins me thn karter k thn allh typisa k tha thouleyoun xorista apo mia mhxanh o kathenas tous.o fins tha ta exei parei me thn prodosia tou xarold k tha thouleyh xorista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι το ίδιο δυνατό.. το season finale πρέπει να είναι ακόμα πιο δυνατό!!!!!! Συμφωνώ στα υπόλοιπα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάπου έχεις μπερδέψει τα ονόματα νομίζω :P ... κατα τ' άλλα συμφωνώ, επεισοδιάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. emena pantos den tha me xalouse katholou na einai sta idia epipeda to finale me to teleutaio epeisodio pou eidame!
    an einai akoma kalitero....prwsopika isws mprei sthn korifh ths listas twn agapimenwn mou seirwn (tha kseperasei kai to got)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ την έχω ήδη στην 1η 5άδα! ... όπως και να 'χει το φινάλε κανονικά πρέπει να είναι το δυνατότερο επεισόδιο της σεζόν ;) ... θέλω να δω τι τίτλους αρχής θα μας βάλουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. mono apla 5ada?

    auth thn stigmh h dikia mou 5ada einai...

    1)GOT
    2)POI
    3)Mentalist
    4)WD
    5)Hannibal


    *den exw mesa to sherlock giati einai adiko gia ths ales ths seires!
    **kai to bates motel mou aresei polu!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά εσύ είσαι και ψιλομαλάκας. Παντού τις ίδιες αρχιδιές γράφεις...
    Άκου Mentalist... Η χειρότερη σειρά είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εννοούσα γενικά.. παλιές και νέες!!! Και εμένα στη 2η θέση είναι τώρα το poi (μετά από Dexter)

    ΑπάντησηΔιαγραφή