Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Σχολιασμός: Person of Interest 2.19 - Trojan Horse


Όλα άρχισαν σαν μία καθημερινή μέρα δουλειάς για τους Reese και Finch, και σαν ένα συνηθισμένο-απλό επεισόδιο για εμάς τους θεατές. Δεν άργησε όμως αυτή η απλή υπόθεση να εξελιχθεί σε κάτι μεγαλύτερο, όπου θα περιλάμβανε ένα ολόκληρο κομμάτι από την κεντρική ιστορία της σειράς που μας απασχολεί από το "Dead Reckoning". Ξεκαθάρισε ελαφρώς το τοπίο σχετικά με το τι παίζεται με τους Κινέζους και τον ιό. Μάθαμε ότι η Κυβέρνηση της Κίνας δεν έχει καμία ανάμειξη στην όλη ιστορία, αλλά ένας οργανισμός ονόματι Desima Technologies κρύβεται πίσω από τον ιό.  Αυτό που κατάφερε να καταλάβει ο Finch είναι το που στοχεύει ο ιός, και αυτό όπως πολλοί είχαμε καταλάβει είναι... η Μηχανή!!! Το κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι ο οργανισμός θα αρχίσει να ψάχνει για τον Finch, αφού ξέρουν ότι κάποιος κατάφερε να αποκρυπτογραφίσει μέρος του κώδικα. Άντε να ήξεραν ότι το άτομο που το έκανε, είναι το ίδιο άτομο του οποίου το όνομα έδωσαν στην Κάρα Στάντον.

Ωστόσο δεν έμεινε εκεί το επεισόδιο, καθώς από το πουθενά μπλέχτηκαν HR, Shaw, Elias και συν της άλλης είδαμε έναν αρκετά καλά σκηνοθετημένο θάνατο ενός από τους recurring χαρακτήρες μας, του Cal Beecher. Τελικά όπως φαινόταν από την αρχή, ο Cal δεν είχε καμία ανάμειξη με τις βρωμοδουλιές του HR... ήταν απλώς ένα θύμα, του οποίου ο αριθμός εμφανίστηκε λίγο αργά. Η Κάρτερ με τη βοήθεια του Φάσκο κατάλαβε την λάθος εκτίμηση που είχε κάνει για τον χαρακτήρα του νέου φίλου της, αλλά πλέον δε μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει η Κάρτερ μετά από όλα αυτά τα γεγονότα.... έχασε 2 φίλους της, 2 συναδέλφους της σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Σίγουρα χρειάζεται μία στήριξη, την οποία πιθανώς θα βρει στους ήρωες μας.

Τέλος, ας μιλήσουμε για την κοπελάρα μας, την Shaw. Βλέπουμε ότι επιστρέφει και βάζει ως στόχο να ανακαλύψει την αλήθεια για την Ρουτ και την θέτει στο στόχαστρο. Σίγουρα θα δούμε ωραίες εξελίξεις στο συγκεκριμένο story arc, έχοντας ως αντιμέτωπες τις (ίσως) 2 πιο ενδιαφέρουσες γυναίκες της σειράς. Όπως και να 'χει το παιχνίδι έχει αρχίσει να παίρνει άγριες διαστάσεις και έχουν μείνει μόνο 4 επεισόδια μέχρι το season finale. Να δούμε τι υποθέσεις θα κλείσουν και πόσες άλλες θα ανοίξουν...

Υ.Γ. Έχουν απομείνει περίπου 23 μέρες για τον ιό...

2 σχόλια:

  1. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like
    you wrote the book in it or something. I think that you could
    do with a few pics to drive the message home a little bit,
    but other than that, this is great blog. An excellent read.
    I'll definitely be back.

    Visit my web blog - the full details

    ΑπάντησηΔιαγραφή