Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Σχολιασμός: Person of Interest 2.17 - Proteus


Ακόμα ένα αυτοτελές επεισόδιο λίγο διαφορετικό απ' ότι έχουμε συνηθίσει στη σειρά. Ήταν ένα επεισόδιο του στυλ "βρες το δολοφόνο", όπως γίνεται σε αστυνομικές σειρές (The Mentalist, κτλ). Σίγουρα έπρεπε να υπάρχει ένα τέτοιο επεισόδιο στη συλλογή του person of interest . Μάλιστα αυτό που έκανε το επεισόδιο περισσότερο ξεχωριστό ήταν η ατμόσφαιρα την οποία δημιούργησε. Είχαμε ένα βροχερό και αποπνικτικό κλίμα στο νησί Owen, όπου θύμιζε τα πλάνα του Σιάτλ στο The Killing. Έτσι ο Finch και ο Reese ήταν εγκλωβισμένοι σε ένα αστυνομικό τμήμα με ένα μάτσο υπόπτους, όπου έπρεπε να διαλευκάνουν ποιος είναι ο δολοφόνος, ενώ κανένας τους δε μπορούσε να αποχωρήσει από εκεί λόγω της καταιγίδας. Σύντομα οι φίλοι μας θα βρουν τον ένοχο, για τον οποίο δόθηκε μία πολύ ικανοποιητική απάντηση.

Στο μεταξύ, η Κάρτερ έχει απομακρυνθεί από τον Καλ Μπίτσερ, αφού έχει πληροφορηθεί ότι ο δεύτερος είναι μπλεγμένος σε περίεργες υποθέσεις. Βέβαια απ' ότι φαίνεται ο Καλ δε γνωρίζει και πολλά για το HR και που είναι μπλεγμένος και του φαίνεται αδικαιολόγητη η αντίδραση της Κάρτερ. Ωστόσο τώρα είχε μία ευκαιρία να την πλησιάσει και να της εξηγήσει. Ίσως τα πράγματα να έχουν ξεκαθαρίσει λίγο για την Κάρτερ, αν και δε ρισκάρει στο συγκεκριμένο κομμάτι γιατί είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ηθική και δε θα μπορούσε να έχει έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή της και κοντά στο γιο της... δηλαδή έναν άνθρωπο που είναι μπλεγμένος με τα αποβράσματα του HR.

Ένα τελευταίο ανησυχητικό φαινόμενο που παρατήρησε ο Finch είναι ότι η μηχανή έκανε αρκετό καιρό να στείλει αριθμούς. Πιστεύει ότι οφείλεται στον ιό που ανέβασε η Κάρα στους σέρβερ και είναι μία από τις συνέπειες που θα συμβούν στον προκαθορισμένο χρόνο. Σίγουρα θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στον τρόπο λειτουργίας της μηχανής στο μέλλον, αλλά οι αριθμοί δεν σταματούν να έρχονται και ο Finch με τον Reese πρέπει να κάνουν κάτι για να το σταματήσουν!!!

Υ.Γ. Θα το πω, δεν κρατιέμαι... στη σκηνή που ήρθε ο Finch με το ελικόπτερο σαν βρεγμένη γάτα και ήταν με χειροπέδες στο τμήμα, όταν ρωτήθηκε "ποιος είσαι;" περίμενα να πει "I'm Henry Gale from Minnesota." ... και φυσικά όταν έβγαλε τα γυαλιά θύμισε για πρώτη φορά στα χρονικά του PoI έναν παλιό μας φίλο...

1 σχόλιο: