Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Σχολιασμός: Person of Interest 2.16 - Relevance


You are being watched. The government has a secret system: a machine that spies on you every hour of every day....--------_ _ _ _ _________ ως εδώ!!! Το συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Με μια πρώτη προβολή έμοιαζε σαν spin-off σειρά του Person of Interest. Είδαμε τη δουλειά του Finch και του Reese από τα μάτια της κυβέρνησης, πως αυτοί δηλαδή αντιμετωπίζουν τη σχετική λίστα με τους αριθμούς. Το επεισόδιο εστίασε 100% στον χαρακτήρα της Samantha Shaw (Sarah Shahi) την οποία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς "ο θηλυκός Reese".  Στο επεισόδιο την βλέπαμε να προσπαθεί μόνη της να επιβιώσει σε μία προσωπική μάχη με την κυβέρνηση, αφού η κυβέρνηση σκότωσε τον συνεργάτη της και κυνηγούσε και την ίδια. Με λίγα λόγια την πρόδωσαν, όπως είχε γίνει και με τον Reese, και αυτή με τη σειρά της προσπάθησε να τους εκδικηθεί και εν τέλει έγινε φάντασμα.

Οι 2 ήρωες μας προσπαθούσαν σε όλο το επεισόδιο να την βοηθήσουν αλλά η Shaw δεν ήξερε ποιον να εμπιστευτεί και έτσι προσπαθούσε μόνη της να τα βάλει με τα τέρατα του κράτους και μπορούμε να πούμε ότι τα κατάφερε καλά ώσπου ο μέντορας της, Hersh, προσπάθησε να την σκοτώσει. Ευτυχώς οι 2 φίλοι την είχαν από κοντά και της έσωσαν τη ζωή. Ο Finch της πρότεινε συνεργασία, την οποία η Shaw απέρριψε αλλά πολύ πιθανόν να αλλάξει γνώμη στο μέλλον.

Τέλος να πούμε ότι ήταν ένας πολύ δυνατός χαρακτήρας και θα μπορούσε άνετα να μπει στην βασική ομάδα του person of interest από την επόμενη σεζόν. Συγκεκριμένα κατάφερε να κρατήσει ολόκληρο επεισόδιο (σχεδόν) μόνη της... με ελάχιστο τηλεοπτικό χρόνο από τους βασικούς χαρακτήρες. Η ιστορία της θυμίζει λίγο Reese και πιστεύω θα έκανε ωραίο δίδυμο μαζί του. Μία σκέψη μου είναι ότι ίσως ο Jonathan Nolan σκεφτόταν αυτό το ενδεχόμενο και γι' αυτό το λόγο έφτιαξε αυτό το επεισόδιο για να τσεκάρει απόψεις πάνω στον χαρακτήρα της και να δει πως ταιριάζει στο ύφος της σειράς. Ολοκληρωμένος και ενδιαφέρον χαρακτήρας, εγκρίνουμε!

Υ.Γ. Η σκηνοθεσία του επεισοδίου ήταν απίστευτη!!!

10 σχόλια:

  1. Εχω αρχισει να ψιλοβριεμαι το poi. Περιμενα κατι serialized στη 2η και ολο παρενθεσεις που ανοιγοκλεινουν κι αυτοτελη βλεπουμε. Καλα ειναι αλλα οχι για πολυ...
    Αυτη η καινουργια ειναι κατι σαν την Amy. Γουσταρεις απιστευτα τον Σελντον αλλα μια θηλυκη εκδοχη του σε εκνευριζει. Το ιδιο και για τον Ρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνω απολυτα με τον @Tsak47:disqus  στο πρωτο που λεει και εγω αλλιως την περιμενα την 2η σεζον... αλλα τωρα τελευταια τα επεισοδια μου αρεσουν. και ειδικα το 16ο ηταν πολυ καλο αλλα για καποιο λογο ηθελα κατι παραπανω , ειδικα μετα το φιναλε του 15ου....  πιστευω οτι οσο φτανουμε προς το τελος θα μας δειξουν πολυ καλα επεισοδιο και ελπιζω οχι πολλα αυτοτελη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Tsak47:disqus  αυτή η σειρά από αυτοτελή απαρτίζεται κυρίως και σαν κεντρικό στόρυ αν το καλοσκεφτούμε έχει ιστορίες χαρακτήρων, οπότε αυτό είναι βασική ιστορία (μιλάω για το συγκεκριμένο επεισόδιο).... πάντως εμένα με πώρωσε η Σό :P 

    @evhh:disqus και εγώ πιστεύω ότι θα μας δείξουν ακόμα καλύτερα όσο πάμε στο φινάλε, ήδη υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες που πρέπει να βγουν στο φως! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φοβερό επεισόδιοοοο....
     http://i.imgur.com/gTTVDHU.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φοβερό επεισόδιο, φοβερή και η Σω :P 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6.  καλα δεν εχουν κανει και κανα συμβολαιο να γραφουν μονο αυτοτελη. ανετα μπορουν να την κανουν serialized να ανεβει επιπεδο αμεσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω έχουν κάνει... είναι η πολιτική του CBS αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μου φαινεται λογικο γιατι αν το καλοσκεφτουμε οι περισσοτερες σειρες το CBS ετσι ειναι... αλλωστε εκει βασιζει τα νουμερα του.... αλλα και παλι περα αυτο τα αυτοτελη δεν ειναι τοσο καλα οσο περυσι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή