Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Σχολιασμός: Person of Interest 2.14 - One Percent


Person of Interest: O αριθμός ανήκει στον Logan Pierce, έναν δισεκατομμυριούχο όπου δε σέβεται κανέναν κανόνα, πράγμα που κάνει τη δουλειά του Finch και του Reese πολύ δύσκολη. Ωστόσο ο Reese κατάφερε να βρει το "κουμπί" του, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και εν τέλη να τον σώσει από τους ίδιους του τους φίλους που προσπαθούσαν να τον βγάλουν από τη μέση. Ένας χαρακτήρας που εκτιμάει τους καλούς φίλους, αλλά ταυτόχρονα η περιέργεια του μπορεί να τον οδηγήσει παντού, δίνει στον Reese για ευχαριστήριο δώρο ένα ρολόι, το οποίο περιείχε μέσα ένα σύστημα εντοπισμού (GPS). Ο Finch το αφαίρεσε, αλλά αυτό το "δώρο" ίσως σηματοδοτεί μία πιθανή επιστροφή του Logan.

Flashbacks: Στα Flashback είδαμε τη σκηνή που μαθαίνει ο Finch μέσω του Nathan για την καταστροφή των δίδυμων πύργων και του έρχεται η φαεινή ιδέα για τη μηχανή. Πέρα από αυτό... τόσο καιρό νομίζαμε ότι ο Finch ήταν ο πιο ηθικός από τους δύο φίλους ενώ ο Nathan ο πιο ζωηρούλης, όμως σε αυτό το επεισόδιο είδαμε μία διαφορετική πτυχή των 2 χαρακτήρων. Ίσως ο Nathan ήταν αυτός που έκανε τον Finch να είναι αυτός που είναι σήμερα... ίσως να τον πέρασε από τον "τυπικά" σωστό άνθρωπο στον πραγματικά σωστό άνθρωπο, αυτόν που θα κάνει αυτό που θεωρεί σωστό ακόμα και αν παραβεί μερικούς κανόνες. Δηλαδή αυτόν που θα πάψει να νοιάζεται για τον εαυτό του, και θα ρισκάρει τη ζωή του για το κοινό καλό.

Carter: Η Κάρτερ ερευνά τον θάνατο δύο θεωρητικά αγνοούμενων αστυνομικών. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι και οι 2 τους σκοτώθηκαν από τον Reese, πράγμα που γνωρίζει πολύ καλά ο Φάσκο (για τον οποίο υπάρχουν στοιχεία που τον ενοχοποιούν και για τους δύο θανάτους). Ο Φάσκο προσπαθεί να πλησιάσει την Carter και να της εξηγήσει πως έχουν τα πράγματα αλλά αυτή του υπενθυμίζει ότι μπορεί να είναι φίλος της, αλλά αυτή παραμένει αστυνομικός. Αυτό νομίζω είναι ένα μήνυμα που θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι 2 φίλοι μας. Τι θα γίνει άραγε όταν η Κάρτερ δει και την άλλη όψη του νομίσματος;;;

Bear: Ο σκυλάκος μας είχε κατάθλιψη σήμερα, αλλά ο Finch βρήκε έναν τρόπο να του φτιάξει τη διάθεση... να του γνωρίσει μία σκυλίτσα!!!

Σοφή ατάκα: Every technology ages, the only thing that never gets old is connecting with people. That's what everyone wants, a real connection!!! - Logan Pierce

Υ.Γ. Ωραίο και το ταξιδάκι στη Ρωσία! 

1 σχόλιο: