Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Lost - 42 Πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε...


Διαβάστε παρακάτω μερικά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για το Lost...

  1. Ο Jorge Garcia ήταν ο πρώτος ηθοποιός που μπήκε στο καστ.
  2. Ο Jorge Garcia (Hugo Reyes) έχασε το γάμο της αδερφής του για να παραβρεθεί στα γυρίσματα της σειράς στην Χαβάη. 
  3. Η πρόσθεση των αριθμών του Lost (4, 8, 15, 16, 23, 42) μας κάνει 108, όπου είναι επίσης ένας σημαντικός αριθμός για το Lost.  
  4. Είχε γίνει πρόταση στην Jennifer Jason Leigh να παίξει το ρόλο της Λίμπι, αλλά αρνήθηκε. 
  5. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων με τον Τσάρλι να παίρνει ναρκωτικά, ο Dominic Monaghan σνίφαρε πραγματικά μαύρη ζάχαρη.
  6. Ο Τσάρλι έχει τατουάζ στον ώμο του που λέει "Living is easy with eyes closed". Αυτός είναι στίχος από το τραγούδι "Strawberry Fields Forever" των Beatles. 
  7. Οι βράχοι στην σπηλιά ήταν φτιαγμένοι από λάστιχο. 
  8. Ο ρόλος του Τσάρλι αρχικά γράφτηκε για κάποιον αρκετά μεγαλύτερο σε ηλικία, αλλά όταν οι παραγωγοί και σεναριογράφοι άκουσαν την οντισιον του Dominic άλλαξαν γνώμη, προσαρμόζοντας τον χαρακτήρα του Τσάρλι στα μέτρα του Dominic.
  9. O Βίνσεντ, το σκυλί, είναι στην πραγματικότητα θηλυκό σκυλί με το όνομα Madison. 
  10. Το Γιαπωνέζικο σύμβολο στο κολιέ της Κλαιρ συμβολίζει την αγάπη. 
  11. Αρχικά, ο Michael Emerson θα έμενε στη σειρά για λίγα επεισόδια της 2ης σεζόν, αλλά οι παραγωγοί είχαν εντυπωσιαστεί τόσο πολύ από την ερμηνεία του που τον έκαναν βασικό και ξανάγραψαν το κομμάτι του.
  12. Αρχικά, ο χαρακτήρας της Κέιτ ήταν μία μεγαλύτερη γυναίκα που χωρίστηκε από τον άντρα της όταν αυτός πήγε στην τουαλέτα (στο αεροπλάνο). Τελικά αυτή η ιδέα εφαρμόστηκε στον χαρακτήρα της Ρόουζ.
  13. Αρχικά, ο Eko ήταν να ονομαστεί Emeka.
  14. Το όνομα Mr. Eko ήταν ιδέα του ηθοποιού Adewale Akinnuoye-Agbaje.
  15. Αρχικά, η ιδέα για τον Σόγιερ ήταν ένας μεγαλύτερος άνθρωπος με κουστούμι, επαγγελματίας απατεώνας της Ν.Υ. Ωστόσο ο Josh Holloway ξέχασε τα λόγια του στην οντισιον και κλώτσησε μία καρέκλα από τα νεύρα του. Άρεσε στους σεναριογράφους ο αυθορμητισμός του ηθοποιού και του έδωσαν το ρόλο.
  16. Ο παραγωγός της σειράς,  Carlton Cuse, μιλάει στα διαφημιστικά του "Hanso Foundation".
  17. Ο John Locke ήταν φιλόσοφος στον 17ο αιώνα, όπου περιέγραφε τον άνθρωπο ως "tabula rasa", δηλαδή άγραφο πίνακα στην γέννηση του. Φαίνεται ότι οι παραγωγοί ήταν εμπνευσμένοι από αυτό όταν έφτιαχναν τον χαρακτήρα του.
  18. Ο 2πλος πιλότος ήταν ο πιο ακριβός στην ιστορία του ABC, αφού κόστιζε μεταξύ 10 με 14 εκ. Ο μέσος πιλότος κοστίζει 4 εκ. 
  19. Στη Γαλλία η σειρά είναι γνωστή ως "Lost: Les Disparus", όπου "Les Disparus" σημαίνει "the missing people" ή αλλιώς "the dead people". Φαίνεται και οι δικοί μας στην Ελλάδα από εκεί εμπνεύστηκαν και έβαλαν για τίτλο Lost: Οι Αγνοούμενοι. 
  20. Ο μόνος ηθοποιός που δεν χρειάστηκε να περάσει από οντισιόν για τη σειρά ήταν ο Terry O' Quinn, όπου με τον οποίο είχε συνεργαστεί ο J.J.Abrams στη 2η σεζόν του Alias. 
  21. Tο τατουάζ στον ώμο του Τζακ, είναι στην πραγματικότητα του Matthew Fox.
  22. Αρχικά το συγκρότημα του Τσάρλι ήταν να ονομαστεί "The Petting Zoo", αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι υπήρχε ήδη συγκρότημα με αυτό το όνομα, οπότε άλλαξε σε Drivesaft. 
  23. Το μεγάλο hit των Drivesaft, You All Everybody, ακούγεται σε ένα επεισόδιο του Alias.
  24. Στη σειρά η πτήση 815 της Oceanic πέταξε στις 22 Σεπτεμβρίου 2004, όπως και η πρεμιέρα της σειράς.
  25. Η Yunjin Kim αρχικά πήγε για οντισιόν για τον χαρακτήρα της Κέιτ, αλλά δεν ήταν αυτό που ζητούσαν οι παραγωγοί. Παρ' όλα αυτά έφτιαξαν έναν χαρακτήρα για αυτήν (Σαν) όπως και έναν σύντροφο. 
  26. Η Yunjin Kim ήταν αρχικά διστακτική για το ρόλο γιατί νόμιζε ότι ήταν πολύ υποτακτική η Σαν, αλλά στη συνέχεια ο J.J.Abrams την έπεισε να πάρει το ρόλο. (έτσι εξηγείται η εξέλιξη του χαρακτήρα της)
  27. Οι Jorge Garcia, Matthew Fox και Dominic Monaghan πέρασαν αρχικά οντισιόν για τον χαρακτήρα του Σόγιερ (κανένας άλλος χαρακτήρας δεν είχε σχεδιαστεί ακόμα).
  28. Αρχικά ο Michael Keaton επιλέχθηκε για το ρόλο του Jack. Το πλάνο έλεγε ότι ο Τζακ θα πέθαινε από τον καπνό στη θέση του πιλότου στο πρώτο επεισόδιο. Ωστόσο το Abc είπε στους παραγωγούς να μη σκοτώσουν τον ήρωα από τόσο νωρίς και έτσι το σχέδιο άλλαξε. Στη συνέχεια ο Michael Keaton δεν ήθελε να δεσμευτεί σαν series regular στη σειρά και έτσι αποχώρησε. 
  29. Το ρόλο του Σόγιερ αρχικά πήρε ο Forest Whitaker (φοβερός ηθοποιός!!!) αλλά μετά αποχώρησε για να σκηνοθετήσει την ταινία First Daughter.
  30. Το όνομα του Ethan Rom είναι αναγραμματισμός για το "other man".
  31. Η Κέιτ θα ήταν μία γυναίκα επιχειρηματίας γύρω στα 30 της οποίας ο άντρας θα είχε πεθάνει στην πτήση. Όταν ο Τζακ θα πέθαινε σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, η Κέιτ θα γινόταν αρχηγός των επιζήσαντων. 
  32. Όλα τα season finale έχουν γραφτεί από τους  Damon Lindelof και Carlton Cuse και έχουν σκηνοθετηθεί από τον  Jack Bender.
  33. Αποκάλυψη!!! Ο ηθοποιός που υποδύεται τον Richard Alpert (Nestor Carbonell) όχι μόνο δεν φοράει eyeliner, αλλά οι μακιγιέζ στο Lost προσπαθούσαν με μακιγιάζ να καλύψουν τη μαυρίλα στα μάτια του!!! Ο ηθοποιός δήλωσε ότι τα παιδιά τον πείραζαν στο σχολείο.
  34. Αρχικά η Illana θα ήταν κόρη του Jacob, αλλά επειδή δεν υπήρχε χρόνος να αναλύσουν τη συγκεκριμένη ιστορία αποφάσισαν να τη σκοτώσουν και να εστιάσουν στο μεγαλύτερο πλάνο.
  35. Οι Andrea Gabriel (Nadia) και Lillian Hurst (Carmen Reyes) είναι οι μόνοι ηθοποιοί που εμφανίζονται σε όλες τις σεζόν μόνο εκτός νησιού.
  36. Από τους 6 αριθμούς τους Lost, το 23 χρησιμοποιείται περισσότερο.
  37. Στο αρχικό πλάνο, η ομάδα της Ρουσό θα μελετούσε το "χρόνο". Το κανάλι αποφάσισε να μη γίνει κάτι τέτοιο γιατί οι θεατές θα περνούσαν τη σειρά πολύ "επιστημονικής φαντασίας" και μπορεί να σταματούσαν να την παρακολουθούν.
  38. Η ιδέα για το Love Story του Σαΐντ με την Σάννον ήταν του  Naveen Andrews (Σαΐντ).
  39. Η Ρόουζ και ο Μπερνάρντ είναι οι μόνοι χαρακτήρες που επιβίωσαν μέχρι το τέλος και δεν έφυγαν καθόλου από το νησί.
  40. Ο  Damon Lindelof  δήλωσε ότι ο χαρακτήρας του Τσάρλι εμπνεύστηκε από τον χαρακτήρα του Larry Underwood από το βιβλίο του Steven King "The Stand".
  41. O Anthony Cooper (πατέρας του John Locke) στην πραγματικότητα ήταν μαθητής του John Locke.
  42. Στο νησί γίνονται αναφορές στα 7 Θαύματα του Κόσμου: 1.  H μεγάλη πυραμίδα στην Γκίζα (το εσωτερικό "κτήριο" μέσα στον Ναό των άλλων είναι πυραμίδα. 2. Οι Κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας (the Orchid Station) 3. Ο Κολοσσός της Ρόδου (το άγαλμα) 4. Ο Ναός της Αρτέμιδος (ο ναός των άλλων) 5.Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού (το μέρος που αναπαύονταν ο Αδάμ και η Εύα) 6. Το Χρυσελεφάντινο άγαλμα του Ολυμπίου Διός (Statue of Taweret) 7. Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας (ο φάρος του Τζέικομπ).


Μπορείτε να διαβάσετε μερικά ακόμα εδώ. Έβαλα τα πιο ενδιαφέροντα!!! 

12 σχόλια:

  1. ti na protosxoliaseis!!! olles oi plirofories einai mia kai mia!!!
    ston rolo tou jack o michael Keaton..kai na pethanei sto prwto epeisodio?? akougete polu endiaferon, tha blepame ena telios diaforetiko lost!
    ston rolo tou sawyer o Forest Whitaker? nomizw tha tou pigene ganti!!!
    thn pliroforia gia ton emerson thn eixa ksanakousei....pws na afiseis na sou figei tetios hthopoios!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως τελείως διαφορετικό Lost, ειδικά άμα γινόντουσαν όλα όσα ήταν να γίνουν... αλλά το νησί έφερε τα πράγματα στη θέση τους :P . 
    Άλλη μία πληροφορία που δεν την είχε το imdb λέει ότι ο Lance Reddick είχε πρόταση για το ρόλο του Mr.Eko, αλλά δεν είχε χρόνο επειδή γύριζε το Wire οπότε δεν έκατσε... αλλά τον είδαμε μετά ως Μάθιου Άμπαντον! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμενα θα μου αρεσε να δουμε την ομαδα της Ρουσο να μελεταει τον ''χρονο''. Ετσι ισως να ειχαμε απαντησεις πιο νωρις και να βλεπαμε και ωραιους διαλογους μεταξυ των χαρακτρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως συμφωνώ! Αλλά κατά κάποιο τρόπο είδαμε και μελέτη του χρόνου από τους επιστήμονες της Dharma οπότε ίσως δεν άλλαζαν και πολλά... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. A ναι! Αλλα να το βλεπαμε και απο την Ρουσο και απο την Νταρμα!!! Εχω κολλημα εξαλλου με το time-travel! Αλλα με το LOST εχω το μεγαλυτερο κολλημα απο ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχα το ίδιο κόλλημα έχουμε όπως ξέρεις παλιέ μου Λοστόφιλε!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To ξερω Σταυρο, γι αυτο το ειπα!!! Τωρα το επομενο θεμα που περιμενω ειναι το : 42 πραγματα που δεν ξερατε για το FRINGE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άμα το κάνω θα μπει στο Fringe-D-Vision, αλλά δε νομίζω να υπάρχουν 42 πράγματα που δεν ξέρουμε στο fringe :P 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όμορφο αφιέρωμα - πληροφορίες παίδες, εύγε!
    [για κάποιο λόγο ο Lance Reddick με τρόμαζε στο Lost! Μάλλον ταιριαστός ο ρόλος!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαλλον τα 42 του LOST δεν θα ηθελε το ΝΗΣΙ να τα μαθουμε πιο νωρις...!!! Ε κατι νομιζω θα υπαρχει και για το Fringe.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @johnn_k:disqus  και μένα ρε 'συ με τρόμαζε λίγο! Βασικά ήταν η αιτία να ξεκινήσω fringe! 

    @linuslost:disqus υπάρχουν καμιά 20αριά, αλλά περισσότερο γνωστά τα περισσότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παντως ο charlie εχω την εντυπωση πως δεν ειναι εμπνευσμενος μονο απο το the stand αλλα και απο τον μαυρο πυργο του king και συγκεκριμενα τον χαρακτηρα eddie din.Επειδη εχω διαβασει τα βιβλια του μαυρου πυργου γενικοτερα υπαρχουν παμπολλες ομοιοτητες μεταξυ αυτων και του lost.

    ΑπάντησηΔιαγραφή