Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Top 10 "Jack Shephard" σκηνές από Lost


Μετά τα αφιερώματα στους μεγάλους John Locke και Benjamin Linus,σειρά έχει ο αγαπημένος μας πρωταγωνιστής, Jack Shephard. Αρχικά, να πω την αμαρτία μου ότι μέχρι πριν το φινάλε της 3ης σεζόν μου ήταν λίγο αδιάφορος ο χαρακτήρας του, αλλά από 'κει και έπειτα έγινε top. Σίγουρα εξελίχθηκε πολύ σαν χαρακτήρας με τον καλύτερο τρόπο!!! Ωστόσο στις επαναλήψεις πλέον, εκτιμάω και τον παλιό Jack Shephard που μας έχει χαρίσει απίστευτες ατάκες, όπως ο Λοκ! Δείτε τις 10 αγαπημένες μου σκηνές με Jack...

H σειρά που τις παραθέτω είναι χρονολογική και όχι αρεσκείας... Με λίγα λόγια, όλες αυτές οι σκηνές μας παρουσιάζουν: Το Ταξίδι Ενός Ήρωα!!!

1. Επεισόδιο: 1.05 - White Rabbit


Ηγεσία: Σε αυτή τη σκηνή ο Τζακ παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και γίνεται επίσημα ο ηγέτης των επιζήσαντων. Αποδέχτηκε το ρόλο του και κατάλαβε ότι έχει αυτό που χρειάζεται για αυτή τη θέση. Μία φοβερή σκηνή με μία ατάκα που δε θα ξεχαστεί ποτέ: If we can't live together, we're going to die alone! 

2. Επεισόδιο: 3.22 - Through the Looking Glass part 1


Χωρίς Λόγια: Ούτε μία λέξη δεν ακούμε από το στόμα του Τζακ και απλά με μία απαλή μουσικούλα βλέπουμε όλη τη λύπη στο πρόσωπο του Matthew Fox, μία έκφραση που δείχνει τύψεις, ενοχές, δυστυχία... φοβερός ηθοποιός!!! Η συγκεκριμένη σκηνή ανήκει στην κατηγορία αυτών που τις εκτιμάς περισσότερο στην επανάληψη... διότι την πρώτη φορά πιστεύαμε ότι είναι flashback, δεν ξέραμε τι είχε περάσει ο Τζακ που τον έφτασε στο σημείο να θέλει να αυτοκτονήσει. 

3. Επεισόδιο: 3.23 - Through the Looking Glass part 2



We Have to Go Back: Μία απλή φράση έγινε σήμα κατατεθέν για τη σειρά! Τι να πει κανείς γι' αυτή την σκηνή;;; για μένα είναι η μεγαλύτερη ανατροπή που έχω δει σε σειρά, από εκεί που δεν το περιμένεις σου αλλάζει όλα τα δεδομένα που ήξερες μέχρι στιγμής και σε ανάγκαζε να δεις το 2πλο φινάλε από την αρχή με τα νέα δεδομένα για να κρίνεις καλύτερα την κατάσταση... καμία σειρά δεν το έχει καταφέρει αυτό μέχρι στιγμής. Πάντα μπροστά το Lost!!! To καλύτερο season finale που έχω δει, απλά!!! Για τον Τζακ τι να πω; βλέπεις όλη τη μετάνοια στο πρόσωπο του!!!

4. Επεισόδιο: 4.10 - Something Nice Back Home


Ψυχολογικά: Εδώ ο αρχηγός βρίσκεται ακόμα στην αρχή της κατάθλιψης, είναι όσο μπερδεμένος δεν ήταν ποτέ, δεν είναι σίγουρος για τις αποφάσεις του και για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει, ξεσπάει συνέχεια και το έχει ρίξει στο ποτό. 

5. Επεισόδιο: 5.07 - The Life and Death of Jeremy Bentham


Αυτό του έλειπε: Όχι μόνο ο Τζακ έβλεπε τελευταία τον πατέρα του, αλλά μετά από λίγες μέρες εμφανίστηκε μπροστά του ο άνθρωπος που τον είχε προειδοποιήσει για τα πάντα. Ο Τζακ ακόμα δεν είναι έτοιμος να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος για όλα και αρνείται να παραδεχτεί ότι ο Τζον έχει δίκιο... αλλά μέσα του γνωρίζει πολύ καλά την αλήθεια. Δυστυχώς όταν το καταλάβει θα είναι λίγο αργά για τον δάσκαλο Τζον.

6. Επεισόδιο: 5.15 - Follow the Leader


This is our Destiny: O Τζακ είναι αποφασισμένος να πυροδοτήσει μία βόμβα υδρογόνου επειδή... πιστεύει ότι είναι το πεπρωμένο του να το κάνει. Σε αυτή τη σκηνή τον βλέπουμε τελείως διαφορετικό απ' ότι τον είχαμε συνηθίσει. Τον βλέπουμε να αμφισβητεί όλα όσα πίστευε και να ακολουθεί τον πορεία του Τζον. Πλέον παραδέχεται ότι έκανε λάθος για τον μεγάλο Τζον Λοκ... όλες οι αναφορές του στον Τζον Λοκ μου άρεσαν πολύ, έτσι τιμούσε την μνήμη του.  

7. Επεισόδιο: 6.05 - Lighthouse


Σπάστα Όλα: Αυτή είναι από τις αγαπημένες μου σκηνές. Βλέπουμε τον Τζακ φουλ μπερδεμένο να ζητά απαντήσεις στα ανεξήγητα. Αμφισβητεί τα πάντα και προσπαθεί να καταλάβει τι του συμβαίνει... τι συμβαίνει σε όλους τους! Αρχίζει να ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο... Εν τέλη, ξεσπάει σπάζοντας τους καθρέφτες σε μία ανεπανάληπτη σκηνή.

8. Επεισόδιο: 6.13 - The Last Recruit


Αλλαγή: Εδώ βλέπουμε την πλήρη αλλαγή από Man of science σε Man of Faith... έχει αποδεχθεί πλήρως τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει και θέλει να ακολουθήσει το πεπρωμένο του χωρίς τύψεις, παρατάει τα πάντα για να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό. Σαν να βλέπουμε έναν Τζον Λοκ στο σώμα του Τζακ Σέπαρντ. Αλλά ο Τζακ είναι απλά ο μαθητής του... αυτή είναι η κληρονομιά που άφησε ο Λοκ πίσω του.

9. Επεισόδιο: 6.14 - The Candidate


Απόδειξη: Για άλλη μία φορά μας αποδεικνύει ότι η πίστη του τον οδηγεί στις σωστές αποφάσεις. Γρήγορα ο Τζακ καταλαβαίνει όλο το σχέδιο του πανούργου ΜΙΒ και προσπαθεί να πείσει τον ρεαλιστή Σόγιερ να τον εμπιστευτεί, αλλά ο ξεροκέφαλος Τζέιμς δεν μπορούσε να πάρει τέτοιο ρίσκο ... και το κακό έγινε!!! Η συνέχεια απλά καταπληκτική στο καλύτερο επεισόδιο της 6ης σεζόν (πλην του φινάλε). Όλες οι σκηνές σε αυτό το επεισόδιο ήταν ανεπανάληπτες, όπως και η τελευταία του Τζακ (αν και την παράσταση την κλέβει ο Χιούγκο εδώ... με ένα δάκρυ συγκίνησε εκατομμύρια τηλεθεατές ).

10. Επεισόδιο: 6.16 - Why They Died For


Τέλος: Εδώ ολοκληρώνεται το ταξίδι του ήρωα μας (καλά όχι ακριβώς εδώ... αλλά είναι η αρχή του τέλους). Επιτέλους παίρνει τις απαντήσεις που θέλει και αποδέχεται τον ρόλο που προοριζόταν να έχει από την αρχή της σειράς και πλέον είναι θέμα χρόνου προτού βάλει τα πράγματα στη σωστή θέση. (εκεί ολοκληρώνεται το ταξίδι του ήρωα μας)
_________________________________________________________________________________________

Υ.Γ. Μου άρεσαν πολλές ακόμα σκηνές όπως το φινάλε του 4ου κύκλου που έρχεται το πλοίο της Πέννυ να τους σώσει και λέει ο Τζακ στους άλλους να πούνε ψέμματα για ό,τι συνέβη (όπως τον είχε προειδοποιήσει ο μέγας Τζον). Επίσης και στο 5.06 - "316" είχε ωραίες σκηνές, όπως επίσης και όλοι οι διάλογοι με τον Λοκ ήταν τέλειοι, αλλά τους έβαλα στο θέμα του Λοκ, οπότε είπα να βάλω κάτι άλλο. 

Υ.Γ.2. Δεν έβαλα καθόλου flash-sideways.

Υ.Γ.3. Δείτε και το ωραίο fan-made video στην αρχή της ανάρτησης! Δείτε επίσης και αυτό που γίνονται αναφορές στον Απόστολο Θωμά, από το επεισόδιο 5.06 που επισήμανε o Μπεν στον Τζακ τις ομοιότητες τους.

12 σχόλια:

  1. Τι να πει κάποιος για τον Τζακ; Τι να πρωτοπεί; Για τον χαρακτήρα; Για τον ηθοποιό με την καταπληκτική ερμηνεία;
    Αυτός ήταν ο λόγος για την  τεράστια επιτυχία του lost! Οι ερμηνείες... νόμιζες ότι βλέπεις κάτι το πραγματικό, που κάποιοι είχαν καταγράψει σε βίντεο! Και φυσικά η εμβάθυνση στους χαρακτήρες. Είχαμε μάθει τα πάντα! Από την παιδική τους ηλικία μέχρι τη στιγμή που ήταν μέσα στο αεροπλάνο.
    Αγαπημένη σκηνή Τζακ-Λοκ όταν ο Λοκ του μιλάει για το νησί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτελους το εκανες αυτο το αφιερωμα :Ρ Τι να πει κανεις για τον
    μεγαλο Τζακ Σεπαρντ ενα ονομα μια ιστορια !!!  Συμφωνω 100% εκει που
    γραφεις οτι ειναι ο μαθητης του Λοκ η κληρονομια που αφησε ειδικα στο
    6.14 που λεει δεν θα παθουμε τιποτα καταλαβαινεις οτι εχει γινει πια man
    of faith !!! Ολες αυτες οι σκηνες απο πολυ καλες μεχρι εξαιρετικες μπορω να πω αλλα θα ηθελα καποιους διαλογους με τον Δασκαλο οπως αυτον εδω http://www.youtube.com/watch?v=QAvLsy0tuqg αλλα και την εξαιρετικη σκηνη στο τελος οπου κατεβαζουν ο Τζακ με τον MiB τον Ντεσμοντ στο φως και του λεει ο Σαμουελ σου θυμιζει κατι ολο αυτο με τον Ντεσμοντ να κατεβαινει σε μια τρυπα στο εδαφος αν υπηρχε και ενα κουμπι θα τσακωνομασταν αν θα επρεπε να το πατησουμε η οχι σαν τον παλιο καιρο και του λεει ο Τζακ δεν εισαι ο Τζον Λοκ ατιμαζεις την μνημη του φορωντας το προσωπο του Λοκ αλλα δεν εισαι σαν αυτον τελικα ειχε δικιο για ολα !!! Αγαπημενες σκηνες απο αυτες η 10 τρομερος λογος η 5 αλλη μια φορα που ο Δασκαλος ειχε δικιο η 7,8,9(χωρις λογια),10 !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μία άλλη καταπληκτική σκηνή είναι όταν  ο Τζακ προσπαθεί να πείσει την Κέιτ (Ήταν ανάγκη να την πάρουν πίσω στο νησί;) να τον ράψει, και της λέει για την εγχείρηση και τα πέντε δευτερόλεπτα που έδωσε στον φόβο!

    Όπως επίσης ο διάλογος με Το Δάσκαλο έξω από τον Σταθμό Ορχιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @BenLost:disqus  συμφωνώ σε όλα... τέτοια εμβάθυνση σε χαρακτήρες δεν έχουμε ξαναδεί σε καμία σειρά!! Και δε μιλάμε για 2-3 χαρακτήρες , αλλά για πολλούς!!! Εμένα αυτό ήταν το αγαπημένο μου κομμάτι στο Lost!!! Συμφωνώ και για τις σκηνές που λες... επικές όλες!!!

    @disqus_uShHHFdA5S:disqus  ε τελευταία ανάρτηση έπρεπε να κάνω κάτι για το Lost, οπότε είπα να ολοκληρώσω το θέμα!!! Σας το 'χα τάξει εξάλλου :PPP ... συμφωνώ με αυτά που λες, δεν έβαλα πολλές με Τζον, γιατί κυρίως ο Τζον κλέβει την παράσταση και επειδή τις είχα βάλει (ή αναφέρει) στο θέμα του Τζον... οπότε είπα να βάλω άλλες εδώ (και έτσι σίγα σιγά να αναφέρω όσο το δυνατόν περισσότερες σκηνές της Λοσταρας... μην αναλύω τα ίδια και τα ίδια συνέχεια!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπαρχει καμια σκηνη που παιζει ο Δασκαλος η ο Μπεν και δεν κλεβουν την παρασταση οποιος και αν ειναι μαζι ;;;; Τι να κανουμε ξεχωριζουν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω ψεματα ποτε εχω την ειλικρινεια του Μπεν Λαινους :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ego apo to proto epeisodio ton phgaina me 1000 mazi me ton lock k ton sogier.alla h megalyterh adynamia telika htan o ntesmon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. sumfonw kai me ths 10 skhnes (autes prepei na einai oi kaliteres tou jack)
    san xaraktira den ton polupigena....ok htan kalos anthrwpos eithele na tous swsei olous...alla ws eki den eixe kati to parapano!!! emena o jack mou arese apo to 6.05 kai meta (diladi meta to ollo skiniko me ton faro)....eki pou arxize na pusteuei sto nisi!!!

    pantos gia korifea tou skhnh tha ebaza to thriliko We Have to Go Back!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτσε εσύ δε φιγουράριζες με τη φώτο του Τζακ για κάποιο διάστημα;; :PPPP 
    Και στο We Have to Go Back πίστεψε στον Λοκ :PPP ... γι' αυτό και εμένα με πώρωσε από εκείνο το σημείο!!!! Ωραίος χαρακτήρας, συμφωνώ πάντως από το 6.05 και μετά μπήκε στην τελική ευθεία ο χαρακτήρας του!!! Νέος Λοκ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. e nai re stavre meta to finale ths seiras!!! me enan jack na dinei thn zwh tou gia na kratisei orthio to nisi!!!
    sto We Have to Go Back egw ton eblepa apla apeplpismeno oxi oti pisteue!!! bebea apo tote ksekinise h alagh tou jack! kala sths prwtes 3 seasons htan aparadektos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ήταν απελπισμένος επειδή επιτέλους πίστεψε, αλλά ήταν αργά και δε μπορούσε να γυρίσει στο νησί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή