Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Σχολιασμός: Person of Interest 2.06 - High Road


Η κατάλληλη λέξη για να χαρακτηρίσεις αυτό το επεισόδιο είναι το "όμορφο". Είχαμε μία κλασσική PoI υπόθεση, λίγο πιο χαλαρή, αλλά μας έδειξε κάτι διαφορετικό από αυτό που βλέπουμε συνήθως.

Person of Interest: O αριθμός του επεισοδίου άνηκε στον Graham Wyler, ενός φαινομενικά τίμιου ανθρώπου που ζούσε μία ήρεμη ζωή με τη γυναίκα και την κόρη του στα προάστια. Η αλήθεια όμως είναι ότι έκρυβε από αυτούς ένα μεγάλο μυστικό. Αυτό ήταν ότι 15 χρόνια πριν ήταν επαγγελματίας κλέφτης ώσπου αποφάσισε κάποια στιγμή να αποσυρθεί, προτού γνωρίσει τη γυναίκα του, Κόνι. Έτσι έκλεψε την ταυτότητα ενός νεκρού ανθρώπου και πήγε να ζήσει στα προάστια με αυτούς. Ωστόσο οι "συνάδελφοι" του συνέχισαν τη δουλειά, ώσπου τους συνέλαβαν. Τώρα, 15 χρόνια μετά, αφού έχουν εκτίσει την ποινή τους, βρήκαν τον παλιόφιλο τους Λόυντ, τον οποίο κατηγορούν ότι ευθύνεται για τη σύλληψη τους. Έτσι ο Reese και ο Finch πρέπει να βρουν ένα τρόπο να τον προστατεύσουν. Δυστυχώς, ο Reese φαινόταν αρκετά ύποπτος όταν βόλταρε στα προάστια και έτσι έπρεπε να σκεφτεί μία καλύτερη κάλυψη και αυτή ήταν να φαίνεται ως οικογενειάρχης που μετακομίζει εκεί με την γυναίκα του... Zoe Morgan!!! Έτσι μετακομίζουν οι 2 απέναντι από τον Graham, παρακολουθώντας τον αλλά και περνώντας χρόνο με αυτόν και την οικογένεια του. Έτσι όταν οι 2 παλιόφιλοι του Graham τον στριμώχνουν για τα καλά ο Reese είναι εκεί για να τον σώσει. Ύστερα από τις απειλές των γνωστών του, ο Graham είπε όλη την αλήθεια στην γυναίκα του, και αφότου ο Reese τον έσωσε, αποφάσισε ο Graham ότι το καλύτερο γι' αυτόν και την οικογένεια του είναι να παραδοθεί στην αστυνομία και να πληρώσει για τα λάθη του παρελθόντος. Η τιμωρία του ήταν... κατ' οίκον περιορισμός!!!

Flashback: Ωραία τα Flashbacks του επεισοδίου, μας έδειξαν πως γνώρισε ο Harold την αρραβωνιαστικιά του, Γκρέις. Απ' ότι φαίνεται η Μηχανή έκανε προξενιό στον Harold δείχνοντας του ότι η Γκρέις είναι το ιδανικότερο άτομο γι' αυτόν, συγκεκριμένα δε μπορούσε να βρει κάτι αρνητικό πάνω της πράγμα που την κάνει.... τον καλύτερο άνθρωπο στον κόσμο;;; Ελπίζω να δούμε περισσότερο Γκρέις στη συνέχεια, όπως και περισσότερο Nathan.

Η πιο action σκηνή: Η πιο πωρωτική - action σκηνή του επεισοδίου για μένα ήταν όταν πήδηξε ο Reese από το μπαλκόνι του κτηρίου στον κάτω όροφο, δεμένος με το σκοινί. Νομίζω δεν έχουμε δει παρόμοια σκηνή στη σειρά ξανά... θύμισε λίγο Μπάτμαν! Full πωρωτικό! Μόνο που δεν είδαμε να πετάει κανέναν από κανα Bar!!! Δεν πειράζει, την επόμενη βδομάδα!!!

Η πιο αστεία σκηνή: Η πιο αστεία σκηνή του επεισοδίου νομίζω είναι όταν ο Reese τρώει τα Ντόνατς που είχε γλύψει ο σκύλος και παραπονιέται ότι δεν έχουν πολλή τρούφα!!! Η αντίδραση του Χάρολντ που δεν πρόλαβε να τον προειδοποιήσει πριν το φάει όλα τα λεφτά (you are too late Mr. Finch). Στο καπάκι του λέει ο Κύριος Reese να μην ξαναψωνίσει από το ίδιο μαγαζί... ο Χάρολντ θα σκέφτεται "που να ξερες"... ωστόσο δεν του είπε ποτέ την αλήθεια, δεν μπορούσε να διακινδυνέψει να τα "βγάλει" πάνω στους υπολογιστές του!

Τι έλειψε από το επεισόδιο: Ο Φάσκο!!!  Ο ηθοποιός βρισκόταν σε γυρίσματα ταινίας οπότε πήρε μία βδομάδα άδεια!!!

4 σχόλια:

  1. ola ta lefta gia mena einai otan o rees zhthse se gamo thn typisa.xaxaxa gamato

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχα εγώ εκεί ήθελα να κρατήσουν λίγο παραπάνω τη σκηνή να δούμε την αντίδραση της Ζώης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμη πιο ωραίο ήταν όταν σύστησε την Ζώη ως γυναίκα του στην Κάρτερ!!!
    Κατά τ' άλλα, πολύ καλό επεισόδιο με πολλές καλές σκηνές, οι δημιουργοί μας δείχνουν ότι το κατέχουν, και ότι υπάρχουν ιδέες για Person's of interest! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχα σάστισε η Κάρτερ σε εκείνη τη σκηνή!!!! 
    Νόλαν είναι αυτός, του έχουμε εμπιστοσύνη!!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή