Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Σχολιασμός: Person of Interest 2.04 - Triggerman


Ένα ακόμα πολύ ωραίο επεισόδιο από το Person of Interest! Δεν είχε τόσο δράση και badassιλικι από τη μεριά του Reese (έφαγε και σούτ από το Bar, τον ματιάσαμε στο προηγούμενο επεισόδιο) αλλά κρατήθηκε πολύ καλά το επεισόδιο σε γενικές γραμμές! Τα highlights του επεισοδίου ήταν:

Person of Interest: Αυτή τη φορά  ο αριθμός της εβδομάδας άνηκε στον Riley Cavanaugh, το πρωτοπαλίκαρο του μαφιόζου George Massey! Με μια πρώτη σκέψη, οι ήρωες μας πίστευαν ότι ο Riley θα είναι θύτης λόγω της δουλειάς του, αλλά ως συνήθως στο PoI, τα πράγματα ανατρέπονται σε λίγα μόλις λεπτά! Τελικά μάθαμε ότι ήταν ο άνθρωπος που είχε σχέση με τη γυναίκα που έκανε κέφι ο αρχηγός και αυτό ήταν αρκετό για να τον καθαρίσει. Ο Reese καταλαβαίνει τι παίζει και προσπαθεί να σώσει τον Riley και την γυναίκα! Παράλληλα όμως ο Massey έβαλε επικήρυξη για τους 2 φυγάδες και η μόνη  λύση ήταν να ζητήσουν βοήθεια από τον Carl Elias. Εν τέλη συνεργάστηκαν ο Reese με τον Riley και κατάφεραν να σώσουν την Annie με αντίκτυπο τη ζωή του Riley!

Bad Code: Βλέπουμε να αναφέρεται στο επεισόδιο η φράση "Bad Code" από τον Finch. Προφανώς είναι επηρεασμένος από την Ρουτ αλλά στο τέλος αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο στην ανθρώπινη φύση και όσο και αν προσπαθεί ο Φιντς να καταλάβει τον τρόπο σκέψης της καταλήγει στο συμπέρασμα ότι είναι λάθος. Όπως είπε και ο ίδιος αυτός ο όρος αναφέρεται στις μηχανές, όχι στους ανθρώπους, οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να αλλάζουν, να εξελίσσονται! Όπως πολύ σωστά προσθέτει και ο Reese "ακόμα και οι δολοφόνοι". Τέλος να προσθέσουμε ότι μπορεί η Ρουτ να είναι εξαφανισμένη στα 2 τελευταία επεισόδια αλλά όλο και γίνεται αναφορά σε αυτήν. Άμα παρατηρήσετε υπήρχε η φωτογραφία της στην οθόνη του υπολογιστή του Finch , που σημαίνει ότι συνεχίζουν να ψάχνουν γι' αυτήν!

Η επιστροφή του Elias: Ωραίος ο Ελάιας για μία ακόμα φορά και ας μην εμφανίστηκε πολύ! Όπως ξέραμε μέσα από τη φυλακή διοικεί όλες τις δουλειές του, έχοντας βέβαια και τις ανέσεις του σε  υλικά πράγματα. Για πρώτη φορά είδαμε συνάντηση Finch-Elias όταν ο 1ος πήγε επίσκεψη στη φυλακή για να του ζητήσει σαν χάρη να μην ανταποκριθεί στην επικήρυξη που έχει βάλει ο George Massey. O ίδιος έχοντας σεβασμό στον Τζον που του έσωσε τη ζωή δέχτηκε να το κάνει, ζητώντας ως αντάλλαγμα... έναν αγώνα σκάκι! Είμαι περίεργος να μάθω το αποτέλεσμα!

Fasco Μορφάρα:  Όσο αφορά το αστείο κομμάτι του επεισοδίου, νομίζω έκλεψε την παράσταση ο Fasco που καθόταν στο bar του Massey για να τον παρακολουθεί και ταυτόχρονα πότιζε τον διπλανό του για να κρατιέται ο ίδιος νηφάλιος! Οι ατάκες "Μerry Christmas" και "Happy Birthday" φοβερές, πόσο λιώμα ήταν ο άλλος;;;

9 σχόλια:

  1.  Πολυ καλο επεισοδιο γυρισαμε λιγο στα αυτοτελη αλλα δεν πειραζει ωραιο
    ηταν !!! Ο Ελαιας ειχε και εκεινος το κομματι του (εγω ετσι τον ηθελα να ειναι αφεντικο μεσα απο την φυλακη) και ηταν ωραια σκηνη
    με τα δυο αφεντικα να παιζουν σκακι !!! Ειδικη μνεια για τον Φασκο Merry
    Christmas - God bless you !!!! Happy Birthday -How did you know ???
    ΛΙΩΝΩ σε αυτη την σκηνη απο το γελιο δεν υπαρχει !!! Μου αρεσε η αναφορα
    toy Bad code απο τον Χαρολντ αλλα και το ξαφνιασμα του Ρις και στο
    τελος αυτο που ειπε ο Φιντς ο ορος αναφερεται σε ελαττωματικα σχεδια και
    ιδιως σε μηχανες οι ανθρωποι εξελισσονται ακομα και οι δολοφονοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ σε όλα! Καλά στο σημείο με τον Φάσκο εγώ πάτησα pause και το γύρισα πάλι πίσω να το ξαναδώ :PPP, και οι απαντήσεις του άλλου είχαν πολύ πλάκα :PPP!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ρε εννοειται ο Φασκο και ο μεθυστακας διπλα ηταν μορφες πολυ γελιο καλα το ψαχνω στο youtube αλλα δεν το βρισκω αν το βρεις πες το θελω να το εχω να το βλεπω !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχα περίμενε εχτές πέχτηκε, θα το βάλουν κάποια στιγμή! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. So ??? Ξερεις απο που ειναι η φραση ετσι ;;; Η μηπως οχι ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποια φράση;;; η ατάκα του Φάσκο;;; από που;;; 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι δεν το εθεσα σωστα αυτο το so ??? Δεν σου θυμιζει κατι απο το Επος ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. A ναι εντάξει αυτό! Μπεν στο φινάλε του 4ου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμα δεν με πιανεις αμεσως !!!! Επικος για αλλη μια φορα ο Μπεν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή