Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Top 10 "Ben Linus" σκηνές από το Lost


Σήμερα ο τεράστιος Michael Emerson έχει γενέθλια. Όσο απίστευτο και αν φαίνεται κλείνει τα 58. Του ευχόμαστε χρόνια πολλά μαζί με ένα αφιέρωμα με τις καλύτερες σκηνές του στο Lost στο ρόλο του Benjamin Linus, του Mr. "I always have a plan"...

10. You Guys Got Any Milk?

Σκηνή: εδώ
Επεισόδιο: 2x16 - The Whole Truth
Σχόλια: Εδώ βλέπουμε για 1η φορά τον Benjamin Linus (aka Henry Gale from Minnesota) να δίνει μια καταπληκτική παράσταση στους 2 αρχηγούς και να σπέρνει τη διχόνοια και την αμφισβήτηση ανάμεσα στους επιζήσαντες. Ακόμα και φυλακισμένους που ήταν κατάφερνε να τους ελέγξει με τον τρόπο του.

9. Sleep tight, Charles!

Σκηνή: εδώ
Επεισόδιο: 4x09 - The Shape of Things to Come
Σχόλια: Αφού έφυγε από το νησί, έπρεπε να καλύψει μία υποχρέωση που είχε σε έναν παλιό φίλο. Ο Μπεν αισθανόταν υπεύθυνο τον Widmore για το θάνατο της κόρης του και έπρεπε να ανταποδώσει το κακό. Φυσικά δεν δείλιασε να μπει στο δωμάτιο του Widmore για να τον προειδοποιήσει.

8. Revenge 

Σκηνή: εδώ
Επεισόδιο: 6x16 - Why They Died For
Σχόλια: Ο Μπεν ξεπληρώνει το χρέος του στον Widmore μετά από τόσο καιρό. Βέβαια πιστεύω δεν τον σκότωσε 100% για εκδίκηση αλλά και για το καλό του νησιού.

7. He speaks the Truth 

Σκηνή: εδώ
Επεισόδιο: 5x16.17 - The Incident
Σχόλια: Μία από τις λίγες φορές που ο Μπεν λέει την αλήθεια. Βέβαια δεν γνωρίζει ότι δεν μιλάει στον John Locke αλλά στον Man in Black και αυτή τη φορά πέφτει θύμα εκμετάλλευσης. Όπως του είπε ο Reese στο Person of Interest " The problem with trying to be the bad guy is that there's always someone worse". Βέβαια σε λάθος σειρά του έδωσε την συμβουλή.

6. He moves the Island

Σκηνή: εδώ
Επεισόδιο: 4x14 - There is no place like home
Σχόλια: Τι μπορεί να καταφέρει ένας άνθρωπος; ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Ακόμα και να μετακινήσει ένα νησί, ειδικά αν σε λένε Benjamin Linus... Φοβερή σκηνή, με φοβερή μουσική και συναίσθημα!

5. He Sacrifices His Daughter 

Σκηνή: εδώ
Επεισόδιο: 4x09 - The Shape of Things to Come
Σχόλια: Εδώ ισχύει το ίδιο σχόλιο με το "8". Μπλόφαρε ο Μπεν για να σώσει την κόρη του αλλά δεν τα κατάφερε... καταβάθος βέβαια ήξερε ότι υπήρχε η πιθανότητα να μην καταφέρει να την σώσει αλλά ήταν διατεθειμένος να ρισκάρει με σκοπό την επιβίωση του.

4. It Let Him Live

Σκηνή: εδώ
Επεισόδιο: 5x12 - Dead is Dead
Σχόλια: Από τις πιο τρομακτικές σκηνές στη σειρά (την 1η φορά!). Από την στιγμή που κατέβηκε ο Μπεν στη σπηλιά δεν ήξερες τι θα συμβεί... μετανιωμένος μεν, το τέρας τον άφησε να ζήσει... αν δεν ξέραμε τι γίνεται από το φινάλε του 5ου κύκλου και μετά θα μιλούσαμε για Redemption.

3. What About Me???

Σκηνή: εδώ
Επεισόδιο5x17 - The Incident
Σχόλια: Ο "μικρός" και "ασήμαντος" ανθρωπάκος σήκωσε το ανάστημα του και σκότωσε τον Jacob. Ναι έκανε λάθος, χειραγωγήθηκε από τον Man in Black αλλά είχε πολλά απωθημένα μέσα του που τον οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

2. Regret

Σκηνή: εδώ
Επεισόδιο: 6x07 - Dr. Linus
Σχόλια: Από τις πιο συγκινητικές στιγμές σε σειρά ΕVER. Μετά από όσα έκανε ο Ben είναι τελείως μετανιωμένος και ζητάει τη συγχώρεση από την Ιλάνα εξηγώντας της την πλευρά του.

1. Redemption

Σκηνή: εδώ , εδώ και εδώ
Επεισόδιο: 6x17.18 - The End
Σχόλια: Όλες οι σκηνές του Ben στο τελευταίο επεισόδιο ήταν η απόλυτη λύτρωση του. H φράση "if the island is going down, I am going down with it" τα λέει όλα. Πλέον απέδειξε ότι νοιάζεται ολοκληρωτικά για το νησί και δε δρα εγωιστικά για τον εαυτό του. Το απέδειξε άλλωστε και πιο πριν που ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει τον Χιούγκο. Και στο τέλος ενώ θα μπορούσε να χειραγωγήσει τον Χιούγκο δεν το έκανε αλλά αντιθέτως τον συμβούλεψε και τον εμψύχωσε. Η πράξη του Hugo στο τέλος ήταν το μεγαλύτερο δώρο για τον Μπεν και φαίνεται το εκτίμησε δεόντως. He was the Best No. 2!!! Και η σκηνή με τον Locke ήταν η απόλυτη λύτρωση!!!
_______________________________________________________________

Υπήρχαν άπειρες σκηνές που ήθελα να βάλω, παρέλειψα πολλές σκηνές με τον μεγάλο John Locke που είχα βάλει στο αφιέρωμα του John. To έκανα φυσικά για να μην βάλω τις ίδιες σκηνές και στα 2, αλλά και για να βάλω περισσότερες. Πάντως κάτι τέτοιες στιγμές βλέπουμε και επιβεβαιώνεται ότι δε θα ξαναβγει σειρά σαν το Lost. Τουλάχιστον μπορούμε να απολαμβάνουμε την φανταστική ερμηνεία του Michael Emerson στο Person of Interest.

Υ.Γ. Παρακολουθήστε στις φωτογραφίες τις εκφράσεις του Michael Emerson! Τεράστιος Ηθοποιός!

19 σχόλια:

  1. Ti na pei kaneis gia ton Michael Emerson??? apla hthtopoiara!!! elpizw na ton apolambanoume gia poles seasons akoma sto POI!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταυρο,γραφω γρηγορα για να επιστρεψω ξανα στο ποστο μου:P..Καταπληκτικη αναρτηση,συγχαρτηρια..Βen Linus=ενας απο τους πιο ωραιους χαρακτηρες που εχουν περασει ποτε στην τηλεοραση.Προσωπικα εμενα ο Μπεν μου εβγαζε διαφορα συναισθηματα..σιγουρα τν μισησα οταν σκοτωσε τν Λοκ,αλλα υπηρχαν στιγμες που τν συμπονουσα,,Παντα ομως αναγνωριζα την πολυπλοκη προσωπικοτητα του.Μου αρεσε που στο τελος λυτρωθηκε και αυτος..Οσο για τον Μ.Εμερσον..τι να πω?οτι και να πω ειναι λιγο,αυτος ο ανθρωπος  ειναι act machine.Χρονια του πολλα λοιπον,να τα εκατοστησει και να μας χαρισει ακομα πολλες τετοιες ερμηνειες(ΓΤ και στο person ειναι απλα καταπληκτικος).Και εμενα αγαπημενη μου σκηνη ειναι στο 5χ12 που τν''δικαζει''το τερας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @lusifer23:disqus με αυτά τα νούμερα στο CBS προβλέπεται να φτάσει σε σεζόν τα CSI...!!! 

    @kelleso:disqus χαχαχα "γράφω γρήγορα" από τη μία λες, αλλά από την άλλη ολόκληρη κειμενάρα γράφεις :PPP. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! Ωραία τα λες, συμφωνώ σε όλα, και για τον Μπεν και για τον Michael Emerson!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΔΕΝ ηταν ο  Michael Emerson η σειρα μ η λοσταρα θα ηταν μια μετρια σειρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει μέτρια δε θα ήταν για κανένα λόγο, αλλά ο χαρακτήρας του Μπεν θα ήταν μέτριος (θα πέθαινε μάλιστα στο τέλος της 2ης σεζόν, αλλά λόγω Έμερσον πήρε προαγωγή ο χαρακτήρας σε series regular!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αγαπημένη μου σκηνή του Ben είναι αυτή που έβαλες 5η! Συγκλονιστικός όσο ποτέ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σοκαριστική σκηνή, μπαμ και κάτω!! Συμφωνώ! (ψιλοενδεικτική η αρίθμηση όπως πάντα :P) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Michael Emerson is the one and only  !!!! Πραγματικα δινω τα ρεστα μου για αυτο τον ηθοποιο ειναι αναμφιβολα ο καλυτερος της γενιας του κατα την αποψη μου !!!! Θα τον χαρουμε για πολλα ακομα χρονια στο Person of Interest που με την βοηθεια του δηλαδη τις καταπληκτικες ερμηνειες που μας χαριζει σε καθε επεισοδιο γιναμε υπερσειρα !!! Ολες οι σκηνες που παραθετεις Σταυρο ειναι αγαπημενες θεωρω εκτος συναγωνισμου την 1 που ειναι χαλαρα η πιο λυτρωτικη σκηνη σε σειρα ολες ειναι ξεχωριστες και τις λατρευω αλλα η 3η σκηνη ειναι το κατι αλλο !!! Στο what about me νιωθεις οτι νιωθει και εκεινος την συγκεκριμενη στιγμη απλα υποκλινομαι στον Michael Emerson !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και τον τζακ εμαθα ηθελαν να πεθανουν στον πρωτο κυκλο.ευτυχως δεν το εκαναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @disqus_uShHHFdA5S:disqus τα έχουμε πει χιλιάδες φορές, αυτός ο ηθοποιός απλά δεν υπάρχει!!! 

    @skyman36:disqus στο τέλος του 1ου επεισοδίου μάλιστα ήθελαν να τον σκοτώσουν! Αλλά δε θα τον έπαιζε ο Μάθιου Φοξ αλλά ο Michael Keaton!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εννοειται πολλες φορες σκεφτομαι ειμαι ατυχος που ζω οτι ζω τωρα με την κατασταση που ειναι η Ελλαδα αλλα απο την αλλη εχω δει τοσα αλλα οπως ο Michael Emerson και αυτο ειναι ευλογια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12.  http://www.youtube.com/watch?v=9YttVxr8QAE ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ LOST ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και εγώ αλλά το βιντεάκι δε μου άρεσε, κράτησαν τα τελευταία λεπτά και άλλαξαν τη μουσική :PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελα ρε καλο ηταν και η μουσικη μου αρεσε !!! Αλλα συγκινηθηκα ρε γαμωτο ειχα καιρο να το ξαναδω το τελευταιο επεισοδιο ειδικα τα τελευταια λεπτα ενιωσα ενα ριγος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προτιμώ το soundtrack του Lost :P ... που να έβλεπες και το αυθεντικό βίντεο :PPP 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οχι με την εικονα συγκινηθηκα στην αρχη οταν ειδα οτι δεν ηταν το soundrack του Lost το εβαλα στο αθορυβο μετα ειπα να το ακουσω :PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ααα χαχαχα καλά έκανες!!! Ούτε τα soundtrack δεν αντιγράφονται :P 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τιποτα απο την υπερσειρα δεν αντιγραφεται !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή